Πτωχευουν οι τραπεζες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Αν καταλαβαίνω, η Δύση δεν έχει δημοκρατία και επιβάλει στους υπόλοιπους λαούς δικά της καθεστώτα, που επίσης δεν ειναι δημοκρατικά.

´Αρα δεν υπάρχει πουθενά δημοκρατία, εκτός Βενεζουέλας?

Ας θεωρήσουμε ότι έτσι είναι. Στο Παραπέτασμα θα μπορούσαμε να κάνουμε τη συζήτηση που κάνουμε τώρα ή θα βρισκόμασταν, εγώ ειδικότερα, στο χώμα θαμένοι? Εδώ κινδυνεύει κανείς ή κινδύνευσε ποτέ? Άν είναι είναι να θυσιάσω την ελευθερία με το βιοτικό επίπεδο γιατί να διαλέξω ένα μίζερο καθεστώς όπου όλοι ζούν στη μιζέρια και να μην επιλέξω ένα δικτατορικό, απολυταρχικό τύπου Εμιράτων, Μονακό, Λιχτενστάιν άντε Σιγκαπούρης?
-bye-

Στο Παραπέτασμα(:flipout::flipout:)πρώτος εγώ θάχα πάει στον βρόντο..
Νασαι βέβαιος..
Αλλά εσύ οδήγησες την συζήτηση στό άσπρο-μαύρο...Κλασσική Ιστορία πολλών ετών οπου οποιος τολμουσε να κριτικάρει το σύστημα οριζόταν ´κουμουνιστής´.:BDGBGDB55:
Και ειλικρινά έχω χρόνια να διαβάσω για Παραπετάσματα και τα λοιπά.
Παρά ταύτα το ότι στην Αφρική επικρατούν δικτατορίες και αλλού οφείλεται στην Κεντρική Διοικηση πού στην παρούσα φάση βρισκεται στις Η.Π.Α.
Περί του Ιμπεριαλισμού η συζήτηση και τών οικονομικών επιπτώσεων στον κόσμο πάντως...........

Για ποια ελευθερία μιλάμε? Αυτήν πριν τις 11/9 ή μετά?
Ή του Γκουαντανάμο?
Ας μην μιλήσουμε για τα "δικά" μας φακελώματα, μέχρι τις αρχές του 80.
Α, και πούσαι, πρέπει να διαφυλάξομεν την Πατρίδα μας από τον Κομμουνιστικό Κίνδυνο. Με το σφυρί θα μας σπάσουν το κεφάλι και με το δρεπάνι θα μας το κόψουν.
Άσε που θα μας πάρουν το σπίτι, πριν προλάβει η Τράπεζα :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Στο Παραπέτασμα(:flipout::flipout:)πρώτος εγώ θάχα πάει στον βρόντο..
Νασαι βέβαιος..
Αλλά εσύ οδήγησες την συζήτηση στό άσπρο-μαύρο...Κλασσική Ιστορία πολλών ετών οπου οποιος τολμουσε να κριτικάρει το σύστημα οριζόταν ´κουμουνιστής´.:BDGBGDB55:
Και ειλικρινά έχω χρόνια να διαβάσω για Παραπετάσματα και τα λοιπά.
Παρά ταύτα το ότι στην Αφρική επικρατούν δικτατορίες και αλλού οφείλεται στην Κεντρική Διοικηση πού στην παρούσα φάση βρισκεται στις Η.Π.Α.
Περί του Ιμπεριαλισμού η συζήτηση και τών οικονομικών επιπτώσεων στον κόσμο πάντως...........

E δεν νομίζω να είχες πάει στο βρόντο στο Παραπέτασμα! ¨Ολα αυτά που λές περί Ιμπεριαλισμού , Αμερικής κλπ πολύ Πανσπουδαστική μου θυμίζουν! Μάλλον θα σε έκοβα σε κανένα Πολίτ Μπιρό! Απορώ πως δεν άλλαξες μετά από τόσα χρόνια. Πολλοί σύντροφοι έχουν μεταλαχθεί σε πολυ ωραίους καπιτάλες!

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Άσε που θα μας πάρουν το σπίτι, πριν προλάβει η Τράπεζα :D

Ποιό σπίτι ρε συ? Εδώ θα κλαίμε τις τουρμπίσιες εξατμίσεις, τους απανταχού Ρουβάδες, τα φίνα τηλεοπτικά κουτσομπολιά με τις πανάξιες παρουσιαστριές τους, θα ξεχάσουμε οριστικά τη πίστα Formula1 που παλέυουμε με χίλιους κόπους να αποκτήσουμε, μπ3όφωνο κατάσχεται, θα παίρνει πρωταθλήματα ο ΟΦΗ και ο Θρασύβουλος, θα κάνουμε πουλ μουρ στα μπουζούκια και κανείς δεν θα δίνει σημασία πόσα ρολόγια φοράμε στο δεξί, τζακούζια και μασαζοκορσέδες τέλος, γυμνασμένα γυαλισμένα μπουτάκια/κωλ@ρ@κια ούτε σε αφίσες, τέρμα και τα delivery...

τι λες τώρα, χάνονται αυτά τα αγαθά?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

E δεν νομίζω να είχες πάει στο βρόντο στο Παραπέτασμα! ¨Ολα αυτά που λές περί Ιμπεριαλισμού , Αμερικής κλπ πολύ Πανσπουδαστική μου θυμίζουν! Μάλλον θα σε έκοβα σε κανένα Πολίτ Μπιρό! Απορώ πως δεν άλλαξες μετά από τόσα χρόνια. Πολλοί σύντροφοι έχουν μεταλαχθεί σε πολυ ωραίους καπιτάλες!

:flipout::flipout::flipout:
Μπάααα.
Πάντα στούς ´αναθεωρητές´ήμουν...
Στα γεράματα με αυτά πού βλέπω θα αρχίσω να αναπολώ το Παραπέτασμα.:BDGBGDB55:
Ε όχι να γινουμε σαν τον Μπιστη και τον Κοτζιά...
Υπάρχει και η Αιδώς που έλεγαν οι Αρχαίοι.

Πάντως είναι αλήθεια ότι πολλοί εδώ μέσα ακούγεστε σαν να πάθατε μεγάλη ζημιά με τη πτώση του κομουνισμού! Δεν σας ξέρω προσωπικά, οπότε μπορεί απλά να δημιουργείτε λάθος εντύπωση. Όμως αληθινά ακούγεστε σαν να χάσατε το όνειρο της ζωής σας!

Στο θέμα αυτό ο aime έχει δίκιο 100%: δεν ήταν λύση ο κομουνισμός, ήταν χειρότερο σύστημα από οποιοδήποτε μορφή καπιταλισμού. Ούτε τώρα δεν είναι λύση, ούτε ήταν ποτέ λύση. Όσο ήταν λύση ο ναζισμός, άλλο τόσο ήταν κι ο κομουνισμός. Βεβαίως κι ο καπιταλισμός έχει προβλήματα όπως και κάθε πολιτικό σύστημα, αλλά φασισμός, ναζισμός, κομουνισμός, ισλαμισμός και ότι άλλο ανελεύθερο σύστημα δεν είναι η εναλλακτική που θα έλυνε τα σημερινά (ή τα χθεσινά) προβλήματα.

(Και η γνώμη μου είναι ότι κακώς οι administrators αφήνουν σε τέτοιες συζητήσεις πολλούς να ειρωνεύονται έναν. Ουσιαστικά πρόκειται για το αντίστοιχο του λυντσαρίσματος σε φόρουμ. Και πρόκειται για τα ίδια και τα ίδια άτομα πάντοτε. Και δεν κερδίζει κανείς και τίποτα γιατί στο τέλος όσοι έχουν διαφορετική γνώμη από σας απλά παύουν να ασχολούνται... δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα έτσι.)

Που είναι η ειρωνεία.??? Και μάλιστα όταν με τον Aime έγιναν άπειρα κουότ που είχαν και αντίστροφα πειράγματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ειρωνικά(προσωπικά δεν τά εξέλαβα ως τέτοια,αλλά σαν μιά κουβέντα ανθρώπων που διαφωνούν).
H κριτική σε ένα σύστημα ειδικά όταν απαντάται με τά περί Παραπετάσματος(στά υπόλοιπα ο καθένας έχει την γνώμη του) προφανώς και θα μπορoύσε να εγείρει αντιδράσεις,αλλά και πάλι προσωπικά το θεώρησα μιά ακραία μεν αλλά θεμιτή θέση στην οποία και απάντησα μάλλον μέ χιούμορ.
Απο την άλλη είναι πολύ ενδιαφέρον πού προτείνεται λογοκρισία επειδή κάποιοι δεν γουστάρουν τον ακραίο Καπιταλισμό.
Δεν είδα κανεναν απο τούς ´θρηνούντες´(πού στην ουσία ουδείς το εθρήνησε όσο μερικοί θέλουν εσκεμένα να το πιστεύουν)την Πτώση τού Τείχους νά ζητούν λογοκρισία.
Φαίνεται οι αντοχές μερικών δεν επιτρέπουν κάν να ακουστεί η ´μειοψηφούσα´άποψη στην Κοινωνία ,ίδιον άλλων εποχών.
Καί υπενθυμίζω πώς και τά δύο αριστερά Κομματα συμμετέχουν στίς Εθνικές Εκλογές και είναι νόμιμα.
Αν κάποιος θέλουν να τά θέσουν εκτός νόμου,πρόβλημά τους....
Τα λοιπά σχόλια τής παρενθέσεως τά αφήνω ασχολίαστα επί τούτου διότι είναι χονδροειδέστατα.

Last edited:
Δηλαδή το post σου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δικό μου (445) δεν είναι είναι ειρωνικό;

Επίσης, είναι ψέματα ότι σε κάθε πολιτική συζήτηση για την ΕΣΣΔ θα βγουν οι ίδιοι 5-6 και θα λένε τα ίδια ειρωνικά σχόλια (και μεταξύ τους) μέχρι που ο αντιφρονούντας (αυτός που θα βαφτίσετε δεξιό!) να σταματήσει και να μην ξανα-μιλήσει;

Το παραπάνω σενάριο το έχω δει επανειλημμένα!

Δεν ζητάω εγώ λογοκρισία, το θέμα είναι ότι εδώ μέσα εσείς στην πράξη την προκαλείτε εναντίον οποιουδήποτε καταφερθεί εναντίον του κομουνισμού.

Που είναι ειρωνικό...
Για τον εαυτο μου μιλάω.
Μήπως θες να σου δειξω και την παλια μου κομματική ταυτότητα??
Δεν τόπιασα..
Οσο για την κριτική σε δημοσια πρόσωπα έχω κάθε νομιμο δικαίωμα να το κάνω απο την στιγμή που εκθέτουν τις αποψεις τους.(μιλαω για Κοτζια ,μπιστη).
Tελος το ´αναθεωρητές´πηγαίνει στην παλια Ευρωκομμουνιστική Αριστερά που αγωνιστηκε εναντιον τού Σταλινισμού πρώτη απόλους...
Οπότε να διαβάζεις καλύτερα.

Εγώ δεν είδα εδώ μεσα κανένα να θρηνεί για την πτώση του "ανατολικού μπλοκ". Ωστόσο, εμείς σαν χώρα που δεν μας αγγίζουν όπως φαίνεται (και όπως λένε και οι πολιτικοί μας) όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο, θα έπρεπε να καταλάβουμε πως η πτώση του κομμουνισμού και η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων παγκοσμίως, διόγκωσε περισότερο το ένα τέρας και έφερε τα πλεον καταστρεπτικά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια (από τότε που σωθήκαμε από τον κρυμνόν...) έχουν ισοπεδωθεί από ελεεινούς και αναίτιους πολέμους τουλάχιστο τρεις χώρες. Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει και έπεται συνέχεια...

Φυσικά.
Ολος ο κόσμος συζητά για την μεγαλύτερη οικονoμική κρίση τής 50ετίας ,ολες οι εφημερίδες καί όλα τά sites τού κόσμου και μάλιστα η κριτική τής απληστίας τού Συστήματος γίνεται από ανθρώπους που έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις.
Συντηρητικοί,φιλελευθεροι,σοσιαλδημοκράτες,αριστεροί κάνουν εντονώτατη κριτική για όσα συμβαίνουν εκφράζοντας και προσωπικές αγωνίες γιά πιθανά δεινά που θα αντιμετωπίσουν.
Αλλά φαίνεται πώς τελικά θα πρέπει να μήν μιλά κανείς παρά μόνον ο εντελώς αποτυχημένος στην θεωρία του Ανδριανόπουλος και οι οπαδοί του....

Δηλαδή κανείς από σας δεν θρηνεί την πτώση του υπαρκτού, ούτε πιστεύει ότι στα σημερινά προβλήματα η λύση είναι ένα σταλινικό κράτος.

Ωραία! Εγώ και άλλοι που δεν σαν γνωρίζουν προσωπικά, είναι δύσκολο να το καταλάβουν από τα γραφόμενά σας. Ειλικρινά!

Δεν ζητάω εγώ λογοκρισία, το θέμα είναι ότι εδώ μέσα εσείς στην πράξη την προκαλείτε εναντίον οποιουδήποτε καταφερθεί εναντίον του κομουνισμού.

Αν αυτά καταλαβαίνεις διαβάζοντας το θέμα, τζάμπα ασχολείσαι...

:sleepey:

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Δηλαδή κανείς από σας δεν θρηνεί την πτώση του υπαρκτού, ούτε πιστεύει ότι στα σημερινά προβλήματα η λύση είναι ένα σταλινικό κράτος.

...

Με το να κάνουμε κριτική σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, και να προβληματιζόμαστε για το μέλλον, συνεπάγεται πως είμαστε Σταλινιστές?

Αν αυτά καταλαβαίνεις διαβάζοντας το θέμα, τζάμπα ασχολείσαι...

:sleepey:

Mα δεν είναι έτσι? Για διάβασε λίγο παραπάνω ή βάλε κάποιον άλλο να σου τα διαβάσει. Έτσι και πούμε καμιά κουβέντα για τα κομμουνιστικά καθεστώτα γίνεται της τρελής! Άν και ντρέπονται μάλλον να παραδεχθούν ανοιχτά ότι είναι κομμουνιστές, βρίζουν , παραπληφορούν με επιχειρήματα του ΚΚΕ, ΣΥΝ και ολίγον ΛΑΟΣ.

Μα είναι δυνατόν να συζητάμε άν ήταν καλά ή όχι τα ελεινά κομμουνιστικά καθεστώτα? Ο Τσαουσέσκο, ο Τίτο, ο Στάλιν? Αυτοί που επιμένουν μάλλον γιατρό χρειάζονται, ψυχολόγο για την ακρίβεια. Η Παπαρήγα δεν είναι του γιατρού? Για όλα φταίει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός!

Ωραία! Εγώ και άλλοι που δεν σαν γνωρίζουν προσωπικά, είναι δύσκολο να το καταλάβουν από τα γραφόμενά σας. Ειλικρινά!

Η πτώση τού Υπαρκτού γιά την οποία πανηγύρισαν πάμπολλοι,άλλους τούς προβλημάτισε.
Ακριβώς γιατί ένας μονοπολικός κόσμος δημιουργεί τελικά τέρατα σαν τον Μπούς και την Ομάδα του,που οδηγούν τον Πλανήτη σέ ολική καταστροφή.
Ως εκ τούτου στην παρούσα φάση προσωπικά θέλω ο Πούτιν να δημιουργήσει μιά ισχυρή Ρωσία και ας μην ειναι σοσιαλιστική.
Απο εκεί και πέρα κάποιοι έχουν κάθε δικαιωμα να υποστηρίζουν ανατροπή τού Καπιταλιστικού Συστήματος με δημοκρατικά μέσα.
Δικαίωμά τους.
Επίσης κάποιοι άλλοι μπορούν να θεωρούν οτι στον Υπαρκτό οι άνθρωποι στά εκεί Κράτη,ναι μέν υπέφεραν απο την στέρηση τών ελευθεριών τους αλλά ειχαν φαγητό και περίθαλψη.
Για μένα δεν ειναι επαρκής λόγος αυτός για να είμαι θιασώτης ενός τέτοιου Συστήματος.
Αλλά ειλικρινά μοιάζει τουλάχιστον παλαιολιθικό νά απαγορευεται οιαδήποτε αναφορά στον πρώην Υπαρκτό και να υπάρχουν Υμνοι για την Δυτική Ολιγαρχία.
Ε οταν θεωρείται η οποια ´σοσιαλιστική´αναφορά ως μίασμα θα υπάρχουν και αντίστοιχες αντιδράσεις.
Ομως οφείλω να ξεκαθαρίσω κάτι:Επειδή μεθαύριο έχουμε 28 Οκτωβρίου δηλώνω πώς τρέφω απεριόριστο σεβασμό πρός τα εκατομύρια Σοβιετικών Πολιτών πού θυσιάστηκαν γιά να μήν έχουμε σήμερα στην Γή μονον Ψηλούς Ξανθούς και Γαλανομάτες.
Και ως εκ τούτου δηλώνω και τον απεριόριστο σεβασμό μου στον Κόκκινο Στρατό.
Οπως φυσικά και στούς Βρεττανούς,Αμερικανούς,Εβραίους,Ελληνες,Σερβους και άλλους Λαούς που αντισταθηκαν στην μεγαλυτερη Λαιλαπα του Πλανήτη..

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Με το να κάνουμε κριτική σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, και να προβληματιζόμαστε για το μέλλον, συνεπάγεται πως είμαστε Σταλινιστές?

Όχι βέβαια! Αλλά αν κάποιος πει "στην ΕΣΣΔ ήταν πολύ χειρότερα" τότε κάποιοι αντιδρούν με τρόπο που σε ένα τρίτο παρατηρητή δημιουργεί την εντύπωση ότι θίγονται. Για να γίνει κατανοητό τι εννοώ, αν κάποιος πει "στη ναζιστική Γερμανία ήταν πολύ χειρότερα" δεν θα υπάρξει συζήτηση, γιατί απλούστατα όλοι το θεωρούμε αυτονόητο.

Ότι σήμερα υπάρχουν άπειρα προβλήματα στον πλανήτη και στο τρόπο που ζούμε όλοι το δεχόμαστε. Αυτό όμως δεν δικαιώνει τα άσχημα πολιτικά συστήματα του παρελθόντος.

Επιπλέον, η ιστορία του Ναζισμού και του Κομουνισμού πραγματικά έχει σχέση με το θέμα και θα πρέπει την διαβάζουμε και να την αναφέρουμε. Διότι και τα δύο καθεστώτα ξεκίνησαν προσπαθώντας να λύσουν οικονομικά προβλήματα (το κραχ της Γερμανίας και την υστέρηση της Ρωσίας απέναντι στην Ευρώπη). Ας ελπίσουμε ότι η γενιά μας θα είναι τυχερή και δεν θα δει τέτοια πράγματα.

Mα δεν είναι έτσι? Για διάβασε λίγο παραπάνω ή βάλε κάποιον άλλο να σου τα διαβάσει. Έτσι και πούμε καμιά κουβέντα για τα κομμουνιστικά καθεστώτα γίνεται της τρελής! Άν και ντρέπονται μάλλον να παραδεχθούν ανοιχτά ότι είναι κομμουνιστές, βρίζουν , παραπληφορούν με επιχειρήματα του ΚΚΕ, ΣΥΝ και ολίγον ΛΑΟΣ.

Μα είναι δυνατόν να συζητάμε άν ήταν καλά ή όχι τα ελεινά κομμουνιστικά καθεστώτα? Ο Τσαουσέσκο, ο Τίτο, ο Στάλιν? Αυτοί που επιμένουν μάλλον γιατρό χρειάζονται, ψυχολόγο για την ακρίβεια. Η Παπαρήγα δεν είναι του γιατρού? Για όλα φταίει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός!

Κανείς δεν ντρέπεται γιά τίποτα.Και δηλώνω Αριστερός.Πειράζει???
Και ο ψυχολόγος δεν είναι Γιατρός.
Αλλα βλέπω πέραν τής λογοκρισίας τώρα ζητείται και Ψυχιατρική εξέταση και για μελη του φορουμ...
Μάστα.
Και για Αρχηγό Κοινοβουλευτικού Κομματος επίσης??
Ομορφα.
Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν...

Y.Γ.
Οσο για το ´ολιγον ΛΑΟΣ´ψάξτο στα γραπτά περί Παραπετάσματος....Συμφωνοι???

Last edited:

...

Μα δεν ξεκινήσαμε την κουβέντα για αυτά τα καθεστώτα. Αυτά αποτύχανε, τελείωσαν. Είναι παρελθόν. Ή μήπως φταίει ο κομμουνισμός που καταρρέει η σημερινή "ελεύθερη" οικονομία? Στο επιχείρημα των υπέρμαχων του καπιταλισμού πως αυτοί οι λαοί έζησαν άθλια, η απάντηση είναι πως και τώρα, είκοσι χρόνια μετά την φιλελευθεροποίησή τους, ζούνε εξίσου άθλια και μεταναστεύουν.

Last edited: