Πτωχευουν οι τραπεζες?

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μήπως είστε Δημόσιοι υπάλληλοι , όλοι όσοι διαφωνείται? Μα τόσο ευχαριστημένοι είστε? Αν είστε, ωραία πάω πάσο.

Αν δεν είστε, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό!

Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι ( για τους άλλους δεν ξέρω ) , ούτε την κόρη μου σε δημόσιο σχολείο στέλνω . Αλλά τουλάχιστον έχω τσίπα να μην κοροϊδεύω με ανοησίες και φούμαρα αυτούς που δεν μπορούν να το κάνουν. :grandpa:

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Δεν νομίζω! Ακριβά τον πούλησαν! Δες τις τιμές...

Με όλη τη συμπάθεια ............ η ¨απόλυτη¨ τιμή πώλησης στην DT είναι η μία παράμετρος .......... αλλά υπάρχουν πολλές άλλες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν όλους μας καί όχι μόνο τον Γερμανό, την Made in Greece κοκ.

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι ( για τους άλλους δεν ξέρω ) , ούτε την κόρη μου σε δημόσιο σχολείο στέλνω . Αλλά τουλάχιστον έχω τσίπα να μην κοροϊδεύω με ανοησίες και φούμαρα αυτούς που δεν μπορούν να το κάνουν. :grandpa:

Δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, πληρώνεις και ιδιωτικό για τη κόρη σου διότι μάλλον δεν εμπιστεύεσαι το δημόσιο. Μήπως είσαι η Παπαρήγα?-bye-

´

Ε όχι και άριστα! Δεν κατοικείς εδώ?

Και απο πού ζητιανεύουν? Απο τις δημόσιες υπηρεσίες ή από τη Κυβέρνηση? Οι δημόσιες υπηρεσίες μήπως δε ζητιανεύουν τόσες δεκαετίες? Τα βγάζουν πέρα μόνες τους?

Όσο για τη παιδεία και την υγεία, γιατί όχι? Άν έδινε το κράτος ,ας πούμε, 5.000 ευρώ στους γονείς για κάθε παιδί, να επιλέξουν το σχολείο, θα ήταν φθηνότερο το κόστος. Το ίδιο και στην υγεία.

Εσύ, δημόσιος υπάλληλος?
Για να πιάσουμε μια μια τις ιδιωτικές ..
τηλεπικοινωνίες ? θες ?
ασφαλιστικές ? θες ?
νοσοκομεία ? θες ( 5000 πλήρωσα μια γέννα !!)
σχολεία ? ( ούτε για πλάκα ο εργαζόμενος μπορεί να περάσει απέξω )
ακόμα και στο εμπόριο που είναι κατεξοχήν ιδιωτική δραστηριότητα ,
βλέπε τα χάλια των μεγάλων τραστ !!

και εγώ εδώ ζω , χρόνια τώρα και η ζωή μου παει απο το κακό στο χειρότερο με τις πονηράδες του φιλελευθερισμού
και τις λοιπές μαλακί@ς αυτου του είδους

εσύ που ζεις και τα βλέπεις ρόδινα ?

Για να πιάσουμε μια μια τις ιδιωτικές ..
τηλεπικοινωνίες ? θες ?
ασφαλιστικές ? θες ?
νοσοκομεία ? θες ( 5000 πλήρωσα μια γέννα !!)
σχολεία ? ( ούτε για πλάκα ο εργαζόμενος μπορεί να περάσει απέξω )
ακόμα και στο εμπόριο που είναι κατεξοχήν ιδιωτική δραστηριότητα ,
βλέπε τα χάλια των μεγάλων τραστ !!

και εγώ εδώ ζω , χρόνια τώρα και η ζωή μου παει απο το κακό στο χειρότερο με τις πονηράδες του φιλελευθερισμού
και τις λοιπές μαλακί@ς αυτου του είδους

εσύ που ζεις και τα βλέπεις ρόδινα ?

Θα μπορούσες να πάς για τη γέννα στο δημόσιο που είναι δωρεάν. ¨Εδωσες 5.000, δηλαδή πήγες και σε ακριβό ιδιωτικό. Δε μου φαίνεσαι για να κακοπερνάς....

Κάποιος κοιμάται καί ξυπνάει μέ μία μόνο σκέψη στό μυαλό του μού φαίνεται: Τό παραπέτασμα..τό παραπέτασμα..θά μάς πάρουν τά σπίτια οί κομμουνιστές..:ridinghorse::eek:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Θα μπορούσες να πάς για τη γέννα στο δημόσιο που είναι δωρεάν. ¨Εδωσες 5.000, δηλαδή πήγες και σε ακριβό ιδιωτικό. Δε μου φαίνεσαι για να κακοπερνάς....

Τρικυμία έν κρανίω..Τελικά είσαι υπέρ τού Δημοσίου η όχι??:BDGBGDB55:

Κάποιος κοιμάται καί ξυπνάει μέ μία μόνο σκέψη στό μυαλό του μού φαίνεται: Τό παραπέτασμα..τό παραπέτασμα..θά μάς πάρουν τά σπίτια οί κομμουνιστές..:ridinghorse::eek:

Αφού το λες, έτσι θα είναι! Μέχρι να μας πάρουν τα σπίτια, μας έχουν πάρει τα μυαλά! Και ένα quote του αγαπημένου σου Ρέηγκαν.

Ποιός είναι κομμουνιστής και ποιός αντικομμουνιστής?

Κομμουνιστής είναι αυτός που διαβάζει Μάρξ και Λένιν.

Αντικομμουνιστής είναι αυτός που καταλαβαίνει Μάρξ και Λένιν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Τρικυμία έν κρανίω..Τελικά είσαι υπέρ τού Δημοσίου η όχι??:BDGBGDB55:

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ. Ούτε Δημόσιο θέλω, ούτε καν κυβέρνηση θέλω!

Για να ξεμπερδέψουμε λίγο τα πράγματα, οι Κεντρικές Τράπεζες δεν είναι Εμπορικές ή Επενδυτικές Τράπεζες?

Μη μπερδεύεται τις Κεντρικές με τις υπόλοιπες. Τί είναι οι Κεντρικές? Είναι οργανισμοί (αυτόνομοι ή κρατικοί) μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα που η κύρια δουλειά τους , με τη παλιά γλώσσα, ειναι η εκτύπωση και διάθεση του χρήματος. Τα επιτόκια των Κεντρικών αφορούν τον δανεισμό των Εμπορικών , Επενδυτικών Τραπεζών. Όχι της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση μπορεί , όπως γινόταν παλιά, να καλύψει τα ελλείματά της τυπόνοντας περισσότερο χρήμα. Αυτό δημιουργεί πληθωρισμό. Δεν χρειάζεται να δανεισθεί δηλαδή , φαινομενικά. Τις κατοχικές δραχμές τις ξέρετε? Κάτι τέτοιο. Αν δεν θέλεις όμως να τυπώσεις χρήμα, παίρνεις δάνειο είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό. Εκδίδεις ομόλογα. Τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου , αν τα θυμάστε. Επίσης μπορεί να ζητήσει δάνειο απο το ΔΝΤ, κίνηση που θεωρείται ότι έχει φθάσει το κράτος σε σημείο ζητιανιάς! Σ´ αυτή τη περίπτωση σου δίνουν δάνειο και το ΔΝΤ ελέγχει την οικονομική πολιτική. Μας έχει επιβληθεί τέτοιος έλεγχος το 1887.

Στην ουσία , οι Κεντρικές χαράζουν τη ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μιας χώρας. Επιτόκια, ισοτιμίες κλπ. Η δικιά μας καταργήθηκε διότι ενταχθήκαμε στο Euroland όπου εκεί υπάρχει γι αυτή τη δουλειά η ΕΚΤ. Δηλαδή, με την ένταξη στη Euroland , εκχωρίσαμε ένα δικαίωμα μιας ανεξάρτητης χώρας. Σε καλό όμως μας βγήκε. Αν δεν είμασταν στο euroland , θα είχε υποτιμηθεί η δραχμή γύρω στο 20%-40% για τον εξής πολύ απλό λόγο:

Το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, Εισαγωγές - Εξαγωγές, εισροές - εκροές συναλλαγματος, έχει φθάσει το 14%!!!! Ρεκόρ όλων των εποχών. Επειδή όμως είμαστε στη euroland εντασόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους , και έτσι ουδέν πρόβλημα! Μας καλύπτουν οι μεγάλοι που έχουν από πλεόνασμα έως 3-5% έλλειμα. Για να καταλάβετε , στο παρελθόν όταν αυτό το έλλειμα πήγαινε στο 5-7%, γινόταν υποτίμηση. Σ´ αυτό συνέβαλε και ο υψηλός πληθωρισμός. Δεν μπορείς να έχεις σταθερή ισοτιμία με τα άλλα νομίσματα και να έχεις πληθωρισμό 20% και οι άλλοι 5%. Πρέπει να γίνει διόρθωση. Θα γίνεσαι τεχνητώς πλουσιότερος κατά 15% κάθε χρόνο!

Με τη τελευταία κρίση, η Ισλανδία είχε υποτίμηση 50%, Αυστραλία , Ν Ζηλανδία 20%, Ανατολικές ευρωπαικές από 10-30%

Μπράβο aime.

Ωραία λοιπόν, σημείωσα με Bold κάποια ωραία σημεία.

Ας πούμε λοιπόν ότι δανείζεται το κράτος απο την ΚΤ ένα ποσό.

Φυσικά δεν παίρνει χρήμα με την μορφή που έχουμε δει, αλλά παίρνει τα λεγόμενα τραπεζογραμμάτια, το κράτος.

Η τράπεζα όπως προείπες σωστά παίρνει ΟΜΟΛΟΓΑ.

Τα καταθέτει σε ένα Α λογαριασμό το κράτος τα τραπεζογραμμάτια και δια μαγείας έχει ΛΕΦΤΑ.

Βέβαια παρακρατεί και ενα 10% απο το ποσό που δάνεισε, η ΚΤ.

Σκεφτείτε το λίγο και επανέρχομαι......

Μήπως είστε Δημόσιοι υπάλληλοι , όλοι όσοι διαφωνείται? Μα τόσο ευχαριστημένοι είστε? Αν είστε, ωραία πάω πάσο.

Αν δεν είστε, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό!

Ποτέ μου δεν δούλεψα στο Δημόσιο τομέα - έτσι γιά να σου λύσω την απορία σου -

Καί κάτι άλλο μιά καί ανέφερες νοσοκομειακή περίλθαψη: ένας φίλος έκανε πρόσφατα σε ιδιωτική κλινική αγγειοπλαστική, 4 ημέρες παραμονή καί ο λογαριασμός? 23,000 ευρώ καί κάτι ψιλά ..........

Μπράβο aime.

Ωραία λοιπόν, σημείωσα με Bold κάποια ωραία σημεία.

Ας πούμε λοιπόν ότι δανείζεται το κράτος απο την ΚΤ ένα ποσό.

Φυσικά δεν παίρνει χρήμα με την μορφή που έχουμε δει, αλλά παίρνει τα λεγόμενα τραπεζογραμμάτια, το κράτος.

Η τράπεζα όπως προείπες σωστά παίρνει ΟΜΟΛΟΓΑ.

Τα καταθέτει σε ένα Α λογαριασμό το κράτος τα τραπεζογραμμάτια και δια μαγείας έχει ΛΕΦΤΑ.

Βέβαια παρακρατεί και ενα 10% απο το ποσό που δάνεισε, η ΚΤ.

Σκεφτείτε το λίγο και επανέρχομαι......

Δεν το έχω καταλάβει έτσι όπως είναι γραμμένο. Το κράτος να δανεισθεί από την ΚΤ? Μα η ΚΤ είναι το Κράτος! Δεν χρειάζεται να δανεισθεί από τη ΚΤ. Τη βάζει να τυπώσει ή (στη νέα γλώσσα) να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά!

Το κράτος, στο εσωτερικό δανεισμό, δανείζεται απο τους πολίτες. Είτε αγοράζουμε κατ´ ευθείαν τα ομόλογα απο το Κράτος, είτε οι τράπεζες , με τις καταθέσεις μας, αγοράζουν ομόλογα. Τα λεφτά που παίρνει το Κράτος καλύπτει τα ελλείματα και τις ανάγκες του (=να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, να κάνει δημόσια έργα κλπ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Αφού το λες, έτσι θα είναι! Μέχρι να μας πάρουν τα σπίτια, μας έχουν πάρει τα μυαλά! Και ένα quote του αγαπημένου σου Ρέηγκαν.

Ποιός είναι κομμουνιστής και ποιός αντικομμουνιστής?

Κομμουνιστής είναι αυτός που διαβάζει Μάρξ και Λένιν.

Αντικομμουνιστής είναι αυτός που καταλαβαίνει Μάρξ και Λένιν.

Πρός τό παρόν τά σπίτια τά τρώνε οί τράπεζες πάντως..(πού προφανώς είναι μαρξιστικές-λενινιστικές)..

Ποτέ μου δεν δούλεψα στο Δημόσιο τομέα - έτσι γιά να σου λύσω την απορία σου -

Καί κάτι άλλο μιά καί ανέφερες νοσοκομειακή περίλθαψη: ένας φίλος έκανε πρόσφατα σε ιδιωτική κλινική αγγειοπλαστική, 4 ημέρες παραμονή καί ο λογαριασμός? 23,000 ευρώ καί κάτι ψιλά ..........

Ο φίλος δεν είχε ασφάλεια (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ) να του τα πληρώσει? Αν δεν είχε μπορούσε να πάει στη Πρόνοια και θα την είχε κάνει δωρεάν, σε δημόσιο νοσοκομείο.

Εμένα , συγγενικό μου πρόσωπο, έκανε "μπαλονάκι" στο Διαβαλκανικό και του τα πλήρωσε σχεδόν όλα το ΙΚΑ. Η συμμετοχή του, επειδή προτίμησε ιδιωτικό, ήταν 600 ευρώ. Τώρα αυτός ο φίλος σου μάλλον σε παραμύθιασε....

Για μενα η καλυτερη λυση εμπεριεχει μια μικρη κρατικη συμμετοχη, προς συγκρατηση των ιδιωτών, ειδικα σε χωρες με νοοτροπία όπως η ελληνικη οπου ο επιχειρηματιας θελει να κανει αποσβεση σε μηνες, ή σε εβδομαδες αν γινεται...

Για παραδειγμα, που θα ηταν σημερα τα επιτοκια χωρηγήσεων εαν καποια μεγαλη εμπορικη τραπεζα ηταν δημόσια? Φανταζομαι πως θα ειχε αποφευχθεί το ελληνικο παραδοξο, οπου ενω καμια εμπορικη τραπεζα δεν εχει προβλημα ρευστοτητας (κατοπιν δηλωσής τους), και ενω τα επιτοκια στη διατραπεζικη μειώνονται, τα χορηγησεων ανεβαινουν...

Δε νομιζω πως θα τολμούσε κάποια ιδιωτικη τραπεζα να ανεβασει τα επιτοκια, εαν η Κρατικη Τραπεζα τα εριχνε...

Οσο για τιε γέννες... Φιλη εχει γεννησει 2 φορες σε κρατικο, οχι γιατι δεν ειχε το χρημα, αλλα γιατι εβρισκε κοροιδια τα ιδιωτικα. Οπως μου τα περιεγραψε δεν ειχε και αδικο, αφου οι λιγοστες ελληνιδες που επελεξαν το κρατικο μαιευτηριο ειχαν πολύ καλες συνθηκες διαμονης (2 κρεββατια στο θαλαμο) και πολλη προσοχη απο το προσωπικο...Η δε καισαρικη ειναι σπανια περιπτωση στα κρατικα, αφου προτιμουν τη φυσικη γεννα με φανατισμο...

Μα οι εδώ κρατικές τράπεζες είναι πολλές φορές ακριβότερες απο τις ιδιωτικές! Οι ιδιωτικές λογω σκληρού ανταγωνισμού έχουν ρίξει τα επιτόκια. Μή πούμε πριν 20 χρόνια, όταν οι κρατικές τράπεζες ήλεγχαν το 80% της αγοράς τί επιτόκια υπήρχαν...

Μα ο λόγος που προτιμούν τα ιδωτικά νοσοκομεία για γέννες είναι καθαρά λόγω status. Οι γέννες στην Ελλάδα έχουν γίνει γενονότα ανάλογα των ...γάμων! Πρέπει το τέκνον να γεννηθεί σε σφανταχτερό περιβάλλον μή γίνει κομπλεξικό! Οι Ελληνίδες δεν θέλουν να βρίσκονται μαζί με μετανάστριες... Και αφού, σήμερα, οι Έλληνες είναι πολύ πλουσιότεροι απ´ ότι πριν 30, 40 χρόνια, ε ναί πως θα φανεί αυτό?

Μα οι εδώ κρατικές τράπεζες είναι πολλές φορές ακριβότερες απο τις ιδιωτικές! Οι ιδιωτικές λογω σκληρού ανταγωνισμού έχουν ρίξει τα επιτόκια. Μή πούμε πριν 20 χρόνια, όταν οι κρατικές τράπεζες ήλεγχαν το 80% της αγοράς τί επιτόκια υπήρχαν...

Μα ο λόγος που προτιμούν τα ιδωτικά νοσοκομεία για γέννες είναι καθαρά λόγω status. Οι γέννες στην Ελλάδα έχουν γίνει γενονότα ανάλογα των ...γάμων! Πρέπει το τέκνον να γεννηθεί σε σφανταχτερό περιβάλλον μή γίνει κομπλεξικό! Οι Ελληνίδες δεν θέλουν να βρίσκονται μαζί με μετανάστριες... Και αφού, σήμερα, οι Έλληνες είναι πολύ πλουσιότεροι απ´ ότι πριν 30, 40 χρόνια, ε ναί πως θα φανεί αυτό?
και σαφώς φτωχότεροι και πιο δυστυχείς αποτι πριν 10 χρόνια

Ο φίλος δεν είχε ασφάλεια (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ) να του τα πληρώσει? Αν δεν είχε μπορούσε να πάει στη Πρόνοια και θα την είχε κάνει δωρεάν, σε δημόσιο νοσοκομείο.

Εμένα , συγγενικό μου πρόσωπο, έκανε "μπαλονάκι" στο Διαβαλκανικό και του τα πλήρωσε σχεδόν όλα το ΙΚΑ. Η συμμετοχή του, επειδή προτίμησε ιδιωτικό, ήταν 600 ευρώ. Τώρα αυτός ο φίλος σου μάλλον σε παραμύθιασε....

Καί πάλι δεν καταλαβαίνεις - ή δεν θέλεις να καταλάβεις - καί γιά να σου λύσω την απορία όλα του τα πλήρωσε η Εθνική Ασφαλιστική - μηδέν συμμετοχή από το φίλο μου - έτσι να μην νομίζεις ότι με παραμύθιασε. αλλιώς δεν θα τον αποκαλούσα ¨φίλο¨.

Απλα ανέφερα αυτό το περιστατικό για να μου εξηγήσεις - καί σε όλους τους άλλους - πως το έχεις σκεφτεί όταν λες:

Quote 554:
Δεν θα υπάρχει δημόσια παιδεία, υγεία! Δεν θα έχει έξοδα το κράτος για να συντηρεί νοσοκομεία, σχολεία. Τα λεφτά που δίνει για να συντηρεί αυτά , άς τα δώσει κατ´ ευθείαν σε μάς!
UNQOTE

Αν σε κατάλαβα καλά ο φίλος μου θα εισέπρατε τα 23000 καί κάτι ψιλά κατευθείαν από το κράτος - ας πούμε σε 30 ημέρες - καί θα το πλήρωνε στην ιδιωτική κλινική?

Ωραιότατα ............ υπεραπλουστευμένο σύστημα .......... καί ταυτόχρονα πολύ οικονομικό ....... υπέροχα! .............. αλλά 1 λεπτάκι ........ ποιός θα ήλεγχε ότι τα 23 ήταν πραγματικά η παραμυθιασμένα (όπως πολύ σωστά ρωτάς)?