Πτωχευουν οι τραπεζες?

Σε σταθερό (γιά πόσα χρόνια) ή κυμαινόμαινο? κι' αν είχα πάρει κυμαινόμαινο πριν από 4 χρόνια? πόσο θα ήταν σήμερα?

Επειδή έχω πάρει εγώ θα σου πώ. Πήρα πριν 7 χρόνια με 5% κυμαινόμενο και πέρυσι επειδή είχε φθάσει 5,5 το έκανα σταθερό για 5 χρόνια 4,80! Η μετατροπή έγινε μάλιστα δωρεάν διότι τους απείλησα ότι θα το μεταφέρω σ΄ άλλη τράπεζα!

Όσοι πήραν δάνεια με σύνδεση το επιτόκιο ΕΚΤ, δεν πληρώνουν πολλά. Το πολύ 5,5%

Όσοι πήραν δάνειο με σύνδεση το Euribor πληρώνουν 6-7%. Αλλά αυτές τις μέρες έχει πέσει στο 4,8%, το euribor, το πολύ 6 - 6,2% δηλαδή.

Στη πρώτη περίπτωση είσαι κερδισμένος πολύ. Πληρώνεις ένα δάνειο 5,5% με πληθωρισμό 4% . Ή άν έχεις και τα χρήματα, συμφέρει να δανεισθείς και να τοκίζεις τα διαθέσιμά σου με 5% τουλάχιστον!

Η ονομασία Κεντρική Τράπεζα είναι πρόσφατη. Μέχρι να γίνουν αυτές οι Κεντρικές Τράπεζες , το ξαναλεώ, τη δουλειά την έκαναν οι κυβερνήσεις.

Τις ΚΤ τις ελέγχουν οι Κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει. Μη παραπλανάσαι από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που δείχνει ανεξάρτητη. Αναφορά δείνει κι αυτή και ελέγχεται απο τις κυβερνήσεις. ¨Οργανο δηλαδή, είναι.

Την δουλειά την έκαναν και συνεχίζουν να την κάνουν με ευφυείς τρόπους, άνθρωποι παντοδύναμοι, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος.

Αυτοί αποφασίζουν και όχι οι κυβερνήσεις.

Αν φτάσεις στην πηγή των χρημάτων, θα καταλάβεις ότι οι κυβερνήσεις είναι υποχείριο των λίγων και πανίσχυρων τραπεζικών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Επειδή μέχρις σήμερα επιχειρώ νά σάς πάρω στά σοβαρά παρά τού ότι μού θυμίζετε ταινίες τού Κώστα Πρέκα,προσπαθείστε καλύτερα.Η θα διαβάζετε τι γράφω ή αλλοιώς μήν απαντάτε διαστρεβλώνοντας τά γραπτά μου.
Προφανώς και επιθυμώ δωρεαν Δημόσια υγεία και Παιδεία υψηλού επιπέδου.Δεν μίλησα γιά τις λοιπες παραμορφώσεις τού Δημοσίου.
Το θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Πολίτη οπως αλλως τε επιτάσσει και το Σύνταγμα.

Ο Κώστας Πρέκας είναι κρατικιστής απ΄ ότι ξέρω. Του αρέσει πολύ το κρατικό...το εθνικόν κλπ όπως και στους συντρόφους!

Kαι δε διαστεβλώνω τίποτα. Αν διαβάσει κάποιος τα γραπτά σας θα καταλάβει!

Μα , αυτό δε καταλαβαίνεται, ότι ποτέ το Δημόσιο δεν θα προσφέρει υψηλού επιπέδου Παιδεία ή Υγεία. Το ζήτημα είναι τί πληρώνεις, τί παίρνεις. Αυτά τα οποία παίρνουμε μέχρι στιγμής ειναι value for money?

Ή άν έχεις και τα χρήματα, συμφέρει να δανεισθείς και να τοκίζεις τα διαθέσιμά σου με 5% τουλάχιστον!

Μάλλον έλυσες την απορία μου γιατί - όπως λέει ο τιτλος του thread - Πτωχεύουν οι Τράπεζες??????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ο Κώστας Πρέκας είναι κρατικιστής απ´ ότι ξέρω. Του αρέσει πολύ το κρατικό...το εθνικόν κλπ όπως και στους συντρόφους!

Kαι δε διαστεβλώνω τίποτα. Αν διαβάσει κάποιος τα γραπτά σας θα καταλάβει!

Μα , αυτό δε καταλαβαίνεται, ότι ποτέ το Δημόσιο δεν θα προσφέρει υψηλού επιπέδου Παιδεία ή Υγεία. Το ζήτημα είναι τί πληρώνεις, τί παίρνεις. Αυτά τα οποία παίρνουμε μέχρι στιγμής ειναι value for money?

Mπερδεύεις την έννοια τού Κράτους με την Εθνική Ταυτότητα.
Αλλά τώρα αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Το τι πρεσβεύουν οι διάφοροι ομοιοι τού Πρέκα ειναι γνωστά ανά το Πανελλήνιο.Ζητάνε πλήρη λογοκρισία γιά τούς ´οχτρούς´...
Αυτά που πληρώνω είναι πολυ λιγότερα απόσα παίρνω..
Και αυτό είναι σαφέστατο.
Τα ομόλογα τών Ταμείων πάντως δέν τάπαιξα εγώ στον Τζόγο.
Οσο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Κοινης Ωφελείας ρίξε μια ματιά για το τί συμβαίνει στις Ιδιωτικές επιχειρήσεις Ηλεκτρισμού στην Καλιφόρνια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Αυτά που πληρώνω είναι πολυ λιγότερα απόσα παίρνω..
Και αυτό είναι σαφέστατο.

Αποκλείεται, δε σε πιστεύω! Διότι, όποιος δουλεύει και είναι ασφαλισμένος, δίνει ετησίως μαζί με τις εισφορές του εργοδότη:

IKA=4.400

TEBEE κλπ=4.000

Απο τα ποσά αυτά το 30% ειναι ιατροφαρμακευτική και το υπόλοιπο σύνταξη.

Μόνο άν είσαι στον ΟΓΑ ή άνεργος παίρνεις περισσότερα απ΄ όσα δίνεις. Αλλά και άν παίρνεις περισσότερα απ΄ ότι δίνεις , που τα βρίσκει το κράτος τα υπόλοιπα? Μήπως απ΄ την έμεση φορολογία? Απο τα τσιγάρα, τη βενζίνη, τα ποτά, τα αυτοκίνητα? Ή μήπως τα δανείζεται?

Εγώ ,πιστεύω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος απο τις υπηρεσίες του Ελληνικού δημοσίου εαν δεν είχα την άμεση φορολογία. Αν δεν υπήρχε αυτή, θα ημουν ικανοποιημένος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Αποκλείεται, δε σε πιστεύω! Διότι, όποιος δουλεύει και είναι ασφαλισμένος, δίνει ετησίως μαζί με τις εισφορές του εργοδότη:

IKA=4.400

TEBEE κλπ=4.000

Απο τα ποσά αυτά το 30% ειναι ιατροφαρμακευτική και το υπόλοιπο σύνταξη.

Μόνο άν είσαι στον ΟΓΑ ή άνεργος παίρνεις περισσότερα απ´ όσα δίνεις. Αλλά και άν παίρνεις περισσότερα απ´ ότι δίνεις , που τα βρίσκει το κράτος τα υπόλοιπα? Μήπως απ´ την έμεση φορολογία? Απο τα τσιγάρα, τη βενζίνη, τα ποτά, τα αυτοκίνητα? Ή μήπως τα δανείζεται?

Εγώ ,πιστεύω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος απο τις υπηρεσίες του Ελληνικού δημοσίου εαν δεν είχα την άμεση φορολογία. Αν δεν υπήρχε αυτή, θα ημουν ικανοποιημένος.

Προφανής παραδρομή.
Πληρωνω περισσοτερα σε ενα ανάλγητο Κράτος απόσα μού ανταποδίδει.Συμπεριλαμβανομένης και της Εφορίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

...Εγώ ,πιστεύω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος απο τις υπηρεσίες του Ελληνικού δημοσίου εαν δεν είχα την άμεση φορολογία. Αν δεν υπήρχε αυτή, θα ημουν ικανοποιημένος.

Εγώ πάλι θά ηθελα κατάργηση τής έμμεσης φορολογίας (πού είναι καί αντισυνταγματική) καί μεγαλύτερη (αναλογικά) στούς έχοντες καί κατέχοντες.:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Εγώ πάλι θά ηθελα κατάργηση τής έμμεσης φορολογίας (πού είναι καί αντισυνταγματική) καί μεγαλύτερη (αναλογικά) στούς έχοντες καί κατέχοντες.:guitarist:

Εννοείς μεγαλύτερη στην άμεση? Αν ναί πόσο μεγαλύτερη? Ηδη με το νέο φορολογικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες απο, (οι μισθώτοι απο 13.000 και άνω)

0-10500 ,10%

10500-13000, ,15%

13000-30000 , 27%

30000- 37%

Πόσο παραπάνω?

Επισκευή υδραυλικών καλοριφέρ...1000 ευρω +18% ΦΠΑ=1180...είτε πληρώνεις εσύ..είτε ό Κοντομηνάς..
Καί τό 70% τών φόρων είναι οί έμμεσοι...Νομίζω????

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Επισκευή υδραυλικών καλοριφέρ...1000 ευρω +18% ΦΠΑ=1180...είτε πληρώνεις εσύ..είτε ό Κοντομηνάς..
Καί τό 70% τών φόρων είναι οί έμμεσοι...Νομίζω????

Δε κατάλαβα. Θα υπάρχει τιμοκατάλογος με βάση το πόσο πλούσιος είσαι? Και πως θα εφαρμοστεί αυτό?

Ναι είναι. Αλλά είναι πιο δίκαιοι, διότι πληρώνεις φόρο για κάτι που χρησιμοποιείς. Πχ. καπνίζεις=πληρώνεις, δεν καπνίζεις=δεν πληρώνεις. Κουρεύεσαι=πληρώνεις, δεν κουρεύεσαι=δεν πληρώνεις. Ενώ στην άμεση, μέσα στο σπίτι να κλειστείς και τίποτα να μη κάνεις, πληρώνεις!

Ο καθένας πρέπει να συμμετέχει ανάλογα με αυτά που έχει. Έχεις πολλά; Συμμετέχεις περισσότερο. Έχεις λιγότερα; Συμμετέχεις λιγότερο.

Το να φορολογούμαστε γιατί καπνίζουνε, κουρευόμαστε...αναπνέουμε είναι κουτοπόνηρη εισπρακτική λογική προς όφελος των κατεχόντων. Ίδια κοστίζει το κάπνισμα σε έναν παππού συνταξιούχο και ίδια σε έναν εκατομμυριούχο; Αν πληρώνουν τον ίδιο φόρο, ο παππούς θα γονατίσει ενώ ο εκατομμυριούχος στα παλιά του τα παπούτσια. Κι αν αναγκαστεί να κόψει το τσιγαράκι ο παππούς θα πεθάνει από μελαγχολία.

Άμεσοι φόροι και μόνον!

Ο καθένας πρέπει να συμμετέχει ανάλογα με αυτά που έχει. Έχεις πολλά; Συμμετέχεις περισσότερο. Έχεις λιγότερα; Συμμετέχεις λιγότερο.

Το να φορολογούμαστε γιατί καπνίζουνε, κουρευόμαστε...αναπνέουμε είναι κουτοπόνηρη εισπρακτική λογική προς όφελος των κατεχόντων. Ίδια κοστίζει το κάπνισμα σε έναν παππού συνταξιούχο και ίδια σε έναν εκατομμυριούχο; Αν πληρώνουν τον ίδιο φόρο, ο παππούς θα γονατίσει ενώ ο εκατομμυριούχος στα παλιά του τα παπούτσια. Κι αν αναγκαστεί να κόψει το τσιγαράκι ο παππούς θα πεθάνει από μελαγχολία.

Άμεσοι φόροι και μόνον!

Κι ομως... Οποιος καπνιζει επιβαρυνει περισσοτερο το δημοσιο συστημα υγειας, οποτε θα πρεπει και να συμμετεχει περισσοτερο. Το ιδιο κι οποιος πινει... Ομοιως και ο κατοχος 4Χ4 5000cc που θελει 1 βενζιναδικο τη μερα για να πιει το καφεδακι του στο κολωνακι, αφου λασπωσει το εργαλειο με 10 ευρω.

Δε βλεπω αδικια εδω. Στο κατω-κατω στους εμμεσους φορους μπορεις να αντιδρασεις: απεχεις. Στους αμμεσους ομως? Ειτε 35,000 βγαζεις ειτε 100,000 στον ιδιο συντελεστη εισαι... Και δεν μπορεις και να κανεις τιποτα (ηθικο τουλαχιστον - η φοροδιαφυγη ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα).

Δε κατάλαβα. Θα υπάρχει τιμοκατάλογος με βάση το πόσο πλούσιος είσαι? Και πως θα εφαρμοστεί αυτό?...

Αυτο ισχυει εδω (UK) σε καποια πραγματα: προστιμα(!). Καποια απο αυτα (τουλαχιστον του ΚΟΚ) ειναι αναλογα του ημερομισθιου του παραβατη...