Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μερικά στοιχεία για ενημέρωση, επειδή η μισή αλήθεια είναι ψέμα και η παραπληροφόρηση έγκλημα και επειδή οι γενικεύσεις δεν ωφελούν αλλά παραπληροφορούν και δεν δείχνουν ολόκληρη την αλήθεια:
Α. Μισθωτοί
1. Η έμμεση φορολογία δεν είναι αντισυντγματική. Απλά μερικές περιπτώσεις εφαρμογής της είναι ελεγκτέες (αυτοκίνηα κλπ).
2. Η έμμεση φορολογία είναι ανάλογη της κατανάλωσης.
3. Περί αφορολογήτων:
To 70% των μισθωτών είναι οικογενειάρχες με παιδί ή παιδιά ( με ποσοστό πάνω του 50% αυτών με 2 παιδιά) οπότε το αφορολόγητο για τους περισσότερους είναι πάνω απο τις 13.000€ με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι πάνω απο 14.000€
Δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ το 50% του εργατικού δυναμικού είναι ζευγάρια σημαίνει ότι το αφορολόγητο εισόδημα των μισών νοικοκυριών (μισθωτών) είναι 26.000€.
Εαν συνυπολογίσουμε ότι το 95% των υπερωριών των μισθωτών είναι αδήλωτο και
μερικά επιδόματα είναι αφορολόγητα
και η δεύτερη ημιαπασχόληση είναι αδήλωτη
και η ύπαρξη μαύρης εργασίας κυρίως γυναικών (καθαρισμός, οικιακοί βοηθοί, κλπ)
και μερικά άλλα
τότε το αφορολόγητο των μισθωτών απέχει πολύ απο το 12.000€.

Β.Αυτοαπασχολούμενοι
Πάμε τώρα στους επιχειρηματίες (έμποροι, βιοτέχνες-βιομήχανοι, ελεύθεροι επαγγελματίες).
Τι να υπολογίσουμε τώρα;

Πιστεύετε σοβαρά ότι κάποιος κερδίζει 5.500€ και κρατάει μαγαζί; Εαν κερδίζει λιγότερα απο το 2πλάσιο του μισθωτού πρέπει να το κλείσει και να φύγει γιατί θα πάει φυλακή.
Επειδή δλδ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών, μηδεμιάς εξαιρουμένης, έβαλε τις τράπεζες στο παιχνίδι και δήμευσαν τα πάντα σημαίνει ότι υπάρχει επιχειρηματικότητα; όχι δυστυχώς το 60% των μικρών επιχειρήσεων έχουν καρκίνο ο οποίος ονομάζεται ΔΑΝΕΙΟ!!! είναι χαρακτηριστικό των υπανάπτυκτων οικονομιών το μεγάλο ποσοστό αυτοαπασχόλησης (του Έλληνα ο σβέρκος δεν αντέχει αφεντικό, γιατί τον κρατάει για την τράπεζα).
Εαν οι τράπεζες κλείσουν για ένα μήνα οι περισσότερες επιχειρήσεις φουντάρισαν.
Είναι κατάντια και αδιανόητο να κρατάς μαγαζί και να κερδίζεις (μιλάω για κέρδη) λίγότερα απο 30.000€ σήμερα. Οποιος το κάνει μαθηματικά είναι στον προθάλαμο της καταστροφής.
Nομίζετε είναι υπερβολή; λοιπόν ας πάρουμε την ΕΒΓΑ της γειτονιάς
1. 450€ το μήνα ΤΕΒΕ = 5.400 (πληρώνεται απο τα κέρδη δεν συνυπολογίζεται στα κέρδη)´
2. Ο εξοπλισμός του καταστήματος υπολογίζεται κατ´ελάχιστον 20.000€, αν τον κάνουμε απόσβεση στη 10ετία (δηλαδή κάθε 10 χρόνια αλλαγή εξοπλισμού) που είναι μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει 2.000€ το χρόνο
3. Περίπου ένα 2.000€ ετησίως χασούρες-κλοπές-ληγμένα
4. 6.135€ ετήσιος φόρος εισοδήματος.

Αν δουλεύει με μέσο καθαρό κέρδος 20% πρέπει να τζιράρει 150.000€ τουλάχιστον τον χρόνο χωρίς τον ΦΠΑ.

Προσέξτε όμως τώρα και το καλύτερο. Αν δεν υπήρχαν 10 ΕΒΓΑ της γειτονιάς αλλά ένα σουπερ μαρκετ Α.Ε. και απασχολούσε 10 εργαζόμενους (τους μαγαζάτορες "ΕΒΓΑ") και έπερνε την δουλειά μόνο των 10 ΕΒΓΑ θα κέρδιζε ετησίως 300.000 και θα πλήρωνε φόρο 75.000€ και όχι 61.350 που θα πλήρωναν και οι 10 ΕΒΓΑ μαζί. Ετσι λοιπόν το δημόσιο πρέπει να πάρει για αυτά τα κέρδη που επιτυγχάνει η αγορά τον αναλογούντα φόρο και όχι να τον μοιράζει σε αφορολόγητα (φυσικά ούτε και σε σπατάλες και στα λαμόγια αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Οπότε η κυρία της ΕΒΓΑ της γειτονιάς αν δεν κερδίζει ας πάει υπάλληλος και θα δουλεύει και 8ωρο και όχι 15ωρο, θα εχει και το κεφάλι της ήσυχο.
Ετσι λοιπόν είναι τουλάχιστον παράλογο να συζητάμε για το αφορόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών.

Προσωπική μου άποψη και πεποίθηση είναι ότι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή δεν αποτελούν αντίμετρα για την αναλγησία του δημοσίου. Αντίμετρα είναι η πάλη για την αλλαγή της νοοτροπίας του Ελληνα ότι 'Τα αγαθά κόποις κτώνται". Αυτό πρέπει να γίνει απο την εκπαίδευση και την οικογένεια.¨Πράγμα ακατόρθωτο με τα σημερινά δεδομένα διότι και ο εκπαιδευτικός όπως και ο πολιτικός, όπως και ο γιατρός, όπως και ο κάθε Έλληνας έχει άλλη νοοτροπία (για να μην γράψω τίποτα χειρότερο) και το "καλό καγαθό" είναι για τους όλους τους άλλους εκτός απο εμάς.

καλές οι θεωρίες ... ο εβγατζής που είναι 55 χρονών ώμος δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και έχει χρόνια φτιάξει ένα τρόπο ζωής ./ ηθικό και οικονομικό και πρακτικά ίσως βγάζει πολύ λιγότερα από ένα υπάλληλο ,
και το σουπέρ μαρκετ θέλει τις εισπράξεις απο 10 εβγα ... αλλά πληρώνει μόνον έναν εβγατζή που θα βγάζει δουλειά για 10 και θα τον πληρώνουν για μισό ,
λογικό για καπιταλιστικο σύστημα αφου εχουν κλείσει οι 10 εβγα και η πείνα η ανέχεια και η ανεργία έχει πάρει τα πάνω της και ο σουπερ μαρκετας δρα πλέον σαν μονοπώλιο

απλά πρακτικά πράγματα που εχουν συμβει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Κι ομως... Οποιος καπνιζει επιβαρυνει περισσοτερο το δημοσιο συστημα υγειας, οποτε θα πρεπει και να συμμετεχει περισσοτερο. Το ιδιο κι οποιος πινει...

.

Eσείς είστε οι καινούριοι ´Πολιτικά Ορθοί'??
Θα βάλετε και μπάτσους στά σπίτια τών ανθρώπων για να αυξήσετε τούς έμμεσους φορους??
Στα πόσα τσιγάρα ,στά πόσα ποτά??
Και πού ξέρω εγώ εάν δεν επιβαρύνεις εσύ την Δημοσια Υγεια με ενα γενετικό νόσημα το οποίο δεν το γνωρίζεις ακομα και θα εκδηλωθεί αργότερα???
A αυτό δεν σού αρέσει??
Εμπρός για μαζικούς γενετικούς ελέγχους και γιά τον νέο Ολοκληρωτισμό..
Ακου εκεί που κατατάσσεις και τους ανθρώπους ως πρός το πόσον επιβαρύνουν την Δημοσια Υγεια??

Στο ´προχώ´U.K. μαθαίνετε τόση Ανθρωπιστική προσέγγιση..?????????????
Συγκινούμαι βαθύτατα...................

καλές οι θεωρίες ... ο εβγατζής που είναι 55 χρονών ώμος δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και έχει χρόνια φτιάξει ένα τρόπο ζωής ./ ηθικό και οικονομικό και πρακτικά ίσως βγάζει πολύ λιγότερα από ένα υπάλληλο ,
και το σουπέρ μαρκετ θέλει τις εισπράξεις απο 10 εβγα ... αλλά πληρώνει μόνον έναν εβγατζή που θα βγάζει δουλειά για 10 και θα τον πληρώνουν για μισό ,
λογικό για καπιταλιστικο σύστημα αφου εχουν κλείσει οι 10 εβγα και η πείνα η ανέχεια και η ανεργία έχει πάρει τα πάνω της και ο σουπερ μαρκετας δρα πλέον σαν μονοπώλιο

απλά πρακτικά πράγματα που εχουν συμβει

Πες μου σε τι είναι θεωρητικό και όχι πρακτικό. Το παράδειγμα με τον εβγατζή είναι χαρακτηριστικό και περα για περα αληθινό, άλλωστε απο την καθημερινη πρακτική το έβγαλα και είμαι της δουλειάς μάχιμος, δεν είμαι ούτε συνδικαλιστής, ούτε κομματόσκυλο ούτε δημοσιαγράφος, ούτε χωρατατζής.
Αν θέλεις να πάμε και σε άλλα επαγγέλματα τα πράγματα είναι χειρότερα.
Μην μου πείς εσύ ότι είδες σουπερ μάρκετ με ένα άτομο.
Πάντως να είσαι σίγουρος ότι τα φέσια στο ΤΕΒΕ δεν τα έχω εγώ ούτε ο Βερόπουλος, αλλά αυτοί οι μικροί γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα. Το δημόσιο σήμερα χρειάζεται τεράστια ποσά και αυτό είναι πραγματικότητα και όχι θεωρία.

Αν τα σουπερ μαρκετ κάνουν αυθαιρεσίες κάποιος άλλος δεν κάνει σωστά την δουλειά του π.χ ΙΚΑ, νομαρχίες, επιθεώρηση εργασίας, υγειονομικό, εφορία κλπ.
Τώρα αν αυτός ο άνθρωπος έτσι θέλει έτσι κάνει δεν σημαίνει ότι πρέπει να χτίσουμε μια πραγματικότητα κατα πως βολεύει τον ένα αλλά το σύνολο.

Να με συγχωρείς αλλά υπάλληλο να βγάζει δουλειά για 10, άστο πες κάτι άλλο.
Αγαπητέ το αν είναι δίκαιο ή άδικο, σωστό ή λάθος, είναι κουβένα που γίνεται στο καφενείο ή ακόμα ακόμα και απόφαση που μπορεί να αλλάξει μόνο στις εκλογές. Σήμερα και επι του πρακτέου ο εβγατζής αν δεν βγάλει αυτά που είπα θα πάει φυλακή,και προκειμένου αυτό καλύτερα να πάει υπάλληλος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Θα βάλετε και μπάτσους στά σπίτια τών ανθρώπων για να αυξήσετε τούς έμμεσους φορους??
Και πού ξέρω εγώ εάν δεν επιβαρύνεις εσύ την Δημοσια Υγεια με ενα γενετικό νόσημα το οποίο δεν το γνωρίζεις ακομα και θα εκδηλωθεί αργότερα???
A αυτό δεν σού αρέσει??
Ακου εκεί που κατατάσσεις και τους ανθρώπους ως πρός το πόσον επιβαρύνουν την Δημοσια Υγεια??

Κάποιοι ονειρεύονται και ευαγγελίζονται ένα ωραίο καινούργιο κόσμο ,
-όπου δεν θα πληρώνουν άμεσους φόρους παρά μόνον έμμεσους , άρα δεν θα πληρώνουν καθόλου
-όπου δεν θα υπάρχει δημόσια υγεία , παιδεία ,
-όπου οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ( συγκοινωνίες ,ρεύμα , νερό -θυμηθείτε για ποιόν λόγο , λέγεται , ότι θα γίνει ο επόμενος πόλεμος )θα ανήκουν στον ιδιώτη - για να παρέχει ρεύμα όπου γουστάρει ( cost - benefit analysis) και σε όποιες τιμές γουστάρει
-όπου ο ανθρώπινος παράγοντας δεν θα υπάρχει , έχοντας αντικατασταθεί από μία τιμή κόστους ( πόσο κοστίζει ο ασθενής που καπνίζει , πόσο κοστίζει ο ασθενής με γεννετική προδιάθεση προς ορισμένες αρρώστειες ..
το ερώτημα είναι : οι μεγαλοβιομήχανοι , οι πετρελαιάδες , , η BP , η Microsoft , το καταλαβαίνω απόλυτα να εμφορούνται από αυτές τις αντιλήψεις . Τα τσιράκια τους με τις 2 και 3 ή και 5 χιλ. ευρώ το μήνα σε τί ελπίζουν ;

Κάποιοι ονειρεύονται και ευαγγελίζονται ένα ωραίο καινούργιο κόσμο ,
-όπου δεν θα πληρώνουν άμεσους φόρους παρά μόνον έμμεσους , άρα δεν θα πληρώνουν καθόλου
-όπου δεν θα υπάρχει δημόσια υγεία , παιδεία ,
-όπου οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ( συγκοινωνίες ,ρεύμα , νερό -θυμηθείτε για ποιόν λόγο , λέγεται , ότι θα γίνει ο επόμενος πόλεμος )θα ανήκουν στον ιδιώτη - για να παρέχει ρεύμα όπου γουστάρει ( cost - benefit analysis) και σε όποιες τιμές γουστάρει
-όπου ο ανθρώπινος παράγοντας δεν θα υπάρχει , έχοντας αντικατασταθεί από μία τιμή κόστους ( πόσο κοστίζει ο ασθενής που καπνίζει , πόσο κοστίζει ο ασθενής με γεννετική προδιάθεση προς ορισμένες αρρώστειες ..
το ερώτημα είναι : οι μεγαλοβιομήχανοι , οι πετρελαιάδες , , η BP , η Microsoft , το καταλαβαίνω απόλυτα να εμφορούνται από αυτές τις αντιλήψεις . Τα τσιράκια τους με τις 2 και 3 ή και 5 χιλ. ευρώ το μήνα σε τί ελπίζουν ;

Στην πολιτικη γλώσσα λέγονται ´Χρήσιμοι Ηλίθιοι´τού Συστήματος.
Πάνως σε αυτούς στηρίζονται τά Ολοκληρωτικά συστήματα (μαύρα,Μπέρια και νεοφιλελεύθερα).
Oι απόψεις αυτές προσβάλλουν το ανθρώπινο είδος συνολικά.
Σε λίγο θα ζητηθεί να επιβαρύνεται και αυτός πού πάσχει απο Νεανικό Διαβήτη ή Κακοήθη Παχυσαρκία.
Η αυτός που εμφανίζει σχιζοφρένεια...Ειδικά αμα έπινε ο πατέρας του...:BDGBGDB55:(καμιά σχέση αλλά μπορεί να βρούν και καμιά ´επιστημονική συσχέτιση´οι Τσάτσοι).

Πες μου σε τι είναι θεωρητικό και όχι πρακτικό. Το παράδειγμα με τον εβγατζή είναι χαρακτηριστικό και περα για περα αληθινό, άλλωστε απο την καθημερινη πρακτική το έβγαλα και είμαι της δουλειάς μάχιμος, δεν είμαι ούτε συνδικαλιστής, ούτε κομματόσκυλο ούτε δημοσιαγράφος, ούτε χωρατατζής.
Αν θέλεις να πάμε και σε άλλα επαγγέλματα τα πράγματα είναι χειρότερα.
Μην μου πείς εσύ ότι είδες σουπερ μάρκετ με ένα άτομο.
Πάντως να είσαι σίγουρος ότι τα φέσια στο ΤΕΒΕ δεν τα έχω εγώ ούτε ο Βερόπουλος, αλλά αυτοί οι μικροί γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα. Το δημόσιο σήμερα χρειάζεται τεράστια ποσά και αυτό είναι πραγματικότητα και όχι θεωρία.

Αν τα σουπερ μαρκετ κάνουν αυθαιρεσίες κάποιος άλλος δεν κάνει σωστά την δουλειά του π.χ ΙΚΑ, νομαρχίες, επιθεώρηση εργασίας, υγειονομικό, εφορία κλπ.
Τώρα αν αυτός ο άνθρωπος έτσι θέλει έτσι κάνει δεν σημαίνει ότι πρέπει να χτίσουμε μια πραγματικότητα κατα πως βολεύει τον ένα αλλά το σύνολο.

Να με συγχωρείς αλλά υπάλληλο να βγάζει δουλειά για 10, άστο πες κάτι άλλο.
Αγαπητέ το αν είναι δίκαιο ή άδικο, σωστό ή λάθος, είναι κουβένα που γίνεται στο καφενείο ή ακόμα ακόμα και απόφαση που μπορεί να αλλάξει μόνο στις εκλογές. Σήμερα και επι του πρακτέου ο εβγατζής αν δεν βγάλει αυτά που είπα θα πάει φυλακή,και προκειμένου αυτό καλύτερα να πάει υπάλληλος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

επί του πρακτέου λοιπόν !!!

το carefour A.E ΕΤΣΙ ακριβώς λειτουργεί !!! με το ένα πέμπτο προσωπικού από τι κανονικά χρήζει μια τεράστια επιχείριση , και αυτοί με επιδότηση
απο ΟΑΕΔ ,, ΚΑΙ ολο το προσωπικό γενικά είναι με το καινούργιο κόλπο με το κυλιόμενο ...

ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ !!!! που θα βρει ρε χριστιανέ μου δουλειά ο 55αρης ???

αν βρει θα είναι με 600 ευρο .... οπότε η φυλακή πάλι είναι μπροστά του

γιατί δουλειά μπορεί να άλλαξε ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ δεν άλλαξε

ΑΡΘΡΟ 16
4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Y.Γ.
Προφανώς δεν λαμβάνεται υπόψιν η άποψη τών ´Χρησιμων Ηλιθίων´και το Συνταγμα συμπεριλαμβάνει στην Δωρεάν Παιδεία και αυτούς πού έχουν ανάγκη απο βοήθεια ή ειδική προστασία ανάλογα μέ τις ικανότητές τους...........
Ασχετο εάν θέλουν να καταργήσουν το 16 και να δώσουν άδεια σε λειτουργία βοϊδοσχολών απο κολλέγια τού εξωτερικού πού είναι εντελώς τής πλάκας.

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Κι ομως... Οποιος καπνιζει επιβαρυνει περισσοτερο το δημοσιο συστημα υγειας, οποτε θα πρεπει και να συμμετεχει περισσοτερο. Το ιδιο κι οποιος πινει... Ομοιως και ο κατοχος 4Χ4 5000cc που θελει 1 βενζιναδικο τη μερα για να πιει το καφεδακι του στο κολωνακι, αφου λασπωσει το εργαλειο με 10 ευρω.

Δε βλεπω αδικια εδω. Στο κατω-κατω στους εμμεσους φορους μπορεις να αντιδρασεις: απεχεις. Στους αμμεσους ομως? Ειτε 35,000 βγαζεις ειτε 100,000 στον ιδιο συντελεστη εισαι... Και δεν μπορεις και να κανεις τιποτα (ηθικο τουλαχιστον - η φοροδιαφυγη ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα).

εγώ που έχω μια ροπή στο sex τι κάνει να δώσω ?? ( στο uk φαντάζομαι θα είναι κι αυτο επιβαρυντικό για το σύνολο !! )

εγώ που έχω μια ροπή στο sex τι κάνει να δώσω ?? ( στο uk φαντάζομαι θα είναι κι αυτο επιβαρυντικό για το σύνολο !! )

Εσύ πάς γιά ευνουχισμό ειδικά εάν ξεπερνάς το νόμιμο όριο τών προφυλακτικών.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Επιβαρύνεις τούς αμάμητους Σύντροφε.:grandpa::grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

A αυτό δεν σού αρέσει??

Η τοποθετηση μου, απλα παρειχε επιχειρημα περι της εμμεσης φορολογιας που πρεσβευει πως ο φορος κατανεμεται στο χρηστη και οχι στο συνολο. Καμια σχεση δεν εχει με γεννετικους ελεγχους νεο-ναζιστικης προελευσης.

Δεν καταλαβαινω τον εκνευρισμο, ουτε την προσωπικη επιθεση του μηνύματος (και μαλιστα με bold)...

Αν θελεις, διευκρινησε...

ΥΓ. Ω ναι! Επιβαρυνω το δημοσιο συστημα υγειας, το κατα δυναμην (ειμαι καπνιστης)-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Δεν ξερω... Φορολογηθηκε και το sex στην Ελλαδα? Και σε τι μπορει να επιβαρυνει το συνολο? (για πες, μπορει να εχει ενδιαφερον)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Η τοποθετηση μου, απλα παρειχε επιχειρημα περι της εμμεσης φορολογιας που πρεσβευει πως ο φορος κατανεμεται στο χρηστη και οχι στο συνολο. Καμια σχεση δεν εχει με γεννετικους ελεγχους νεο-ναζιστικης προελευσης.

Δεν καταλαβαινω τον εκνευρισμο, ουτε την προσωπικη επιθεση του μηνύματος (και μαλιστα με bold)...

Αν θελεις, διευκρινησε...

ΥΓ. Ω ναι! Επιβαρυνω το δημοσιο συστημα υγειας, το κατα δυναμην (ειμαι καπνιστης)-bye-

To bold υποσημειώνει απλώς το ότι θα μπορούσε να σού συμβαίνει εσένα κάτι γιά το οποίο δεν γνωρίζεις κάν και πού φυσικά απεύχομαι.Η και σε εμένα....
Οι λογικές περί εμμεσων φόρων και μάλιστα με καταλογισμό στούς πινοντες τρώγοντες ,καπνίζοντες,συνουσιαζομένους,κολυμβητές,ορειβάτες και οτιδήποτε άλλο πού επιβαρύνει τούς μή πράττοντες οτιδήποτε απο τά παραπάνω ή και οτι άλλο βάλει ανθρώπου νούς, ξεπερνούν οιανδήποτε έννοια ανθρωπιστικής προσέγγισης που είναι στοιχειώδης σε ένα Κράτος Προνοίας.
Αυτό είναι το λιγότερο πού θα μπορούσε να γραφεί..
Αυτό δά έλειπε οι παροχές Υγείας να κάνουν διακρίσεις σε ανθρώπους βάσει συνηθειών,προτιμήσεων κ.λ.π.
Πολύ Βρεττανικό και καθόλου δημοκρατικό........

"Kλείνουν οι στρόφιγγες των δανείων για τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα"

Την Παρασκευή που μας περασε συγγενικό μου πρόσωπο (συνταξιουχος χήρα) με ετήσια εισοδήματα 9000 Ευρώ εκταμίευσε δάνειο 15000 Ευρώ μεσα σε 4 ώρες, από μεγάλη τράπεζα γνωστή για την αυστηρότητά της στον τομέα αυτό.. Το ιδιο πρόσωπο εχει πιστωτική κάρτα με όριο 13000 Ευρώ :flipout:

Αναρωτιέμαιι ποιός δουλεύει ποιόν :flipout:

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα

ΑΡΘΡΟ 4
...............
...............
5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους
...............
Χαίρομαι ιδιαίτερα με την παραπομπή σου στο Σύνταγμα. Μάλλον κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει. Ίσως θα έπρεπε να εξετάζονται όλοι οι πολιτικοί με test, αν γνωρίζουν ή όχι τα άρθρα του. Υπάρχει και το άρθρο 2 που είναι το σημαντικότερο όλων:
...................................
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ΑΡΘΡΟ 2[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1.Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
[/FONT]

Από όλα τα παραπάνω και γενικά από την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα, συμπεραίνω ότι μόνο σεβασμός και προστασία της ανθρώπινης αξίας δεν υπάρχει από την κυβέρνηση. Μαο-Μαο μας θεωρούν...:afro: