Πτωχευουν οι τραπεζες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Γιατί εξαιρείσαι αγόρι μου;-bye-

απλό, ήμουν εκεί πριν πλακώσουν οι χλιδάτοι και θα είμαι και όταν θα έχουν φύγει προς αναζήτηση νέας χλιδάτης περιοχής !!!!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Φίλε μου τά συστήματα οι άνθρωποι τά δημιούργησαν...
Μάλλον τελικά τό ´είδος´μας είναι υπερτιμημένο και νομίζει ότι έφτασε τον ´Θεό´.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, απλα διαβαζω καποιους οι οποιοι ισχυριζονται, οτι ειτε φταιει ο καπιταλισμος, ειτε ο κομμουνισμος, χωρις να λαμβανουν υπ οψη τους την ανθρωπινη φυση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Συμφωνω απολυτα μαζι σου, απλα διαβαζω καποιους οι οποιοι ισχυριζονται, οτι ειτε φταιει ο καπιταλισμος, ειτε ο κομμουνισμος, χωρις να λαμβανουν υπ οψη τους την ανθρωπινη φυση.

Γιά μένα τουλάχιστον η μεγίστη αποτυχία τού κομμουνισμού ήταν πού υποτίμησε τον παράγοντα ´άνθρωπο´θεωρώντας πώς αρκεί να αλλάξουν οι ´παραγωγικές σχέσεις´γιά να αλλάξει ο άνθρωπος...
Υποτίμησε εντελώς το λεγόμενο ´εποικοδόμημα´καί στηρίχτηκε στην λεγόμενη ´βάση´,θεωρώντας τον άνθρωπο το σύνολο τών ´σχέσεων παραγωγής´.
Για να επιτύχει ένα τέτοιο σύστημα απαιτείται υψηλότατο επίπεδο παιδείας,πού νά ´λειάνει´κάποια ανθρώπινα ένστικτα,που´όσο βερνίκι και να τούς βάλουμε παραμένουν απο την εμφάνιση τού πρωτου ανθρώπου...
Και ένα απο αυτά είναι η μεγάλη ´αγάπη´πρός την Ισχύ και την Εξουσία.Δεν φτάνει να αλλάξει η οικονομική κατάσταση τών πολλών πρός το καλύτερο γιά να γίνει ο άνθρωπος ´καλύτερος´.
Ο Καπιταλισμός μέ την δημοκρατική ψευδαίσθηση,καλλιεργεί επίσης τά άγρια ένστικτα τού ανθρώπου και κυρίως ο νεοφιλελευθερισμός τά ανάγει σέ Αξίες.
Πάντως και οι δύο θεωρίες υπήρξαν παιδιά τού ´Ορθού Λογου´.
Και μήν ξεχνάμε πώς και οι δύο αγριότεροι Πολεμοι τής ανθρωπότητας έγιναν στον 20ο αιώνα .Ο Διαφωτισμός δέν έσωσε τον άνθρωπο απο την κτηνωδία.

Νομιζω οτι τελικα ολα θα "στρωσουν". Δεν φανταζομαι να πεσουμε σε ερανους για αναξιοπαθουντες τραπεζιτες.
Μαλλον καποια μεγαλα κορακια εχουν συγκεντρωσει αμυθητα πλουτη, και ειναι η ωρα να σταματήσουν τον αποθησαυρισμο. Το "συστημα" θα χρησιμοποιησει υποχρεωτικα τις δικλείδες ασφαλειας, για να αυτοσυντηρηθει.

το θεμα κλειδωνει δεν ειναι εποχες να λεει ο καθενας μας το κοντο του και το μακρυ του

στο χέρι μας είναι να φιλτράρουμε τυχόν υπερβολές και παραπληροφορηση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Γιά μένα τουλάχιστον η μεγίστη αποτυχία τού κομμουνισμού ήταν πού υποτίμησε τον παράγοντα ´άνθρωπο´θεωρώντας πώς αρκεί να αλλάξουν οι ´παραγωγικές σχέσεις´γιά να αλλάξει ο άνθρωπος...
Υποτίμησε εντελώς το λεγόμενο ´εποικοδόμημα´καί στηρίχτηκε στην λεγόμενη ´βάση´,θεωρώντας τον άνθρωπο το σύνολο τών ´σχέσεων παραγωγής´.
Για να επιτύχει ένα τέτοιο σύστημα απαιτείται υψηλότατο επίπεδο παιδείας,πού νά ´λειάνει´κάποια ανθρώπινα ένστικτα,που´όσο βερνίκι και να τούς βάλουμε παραμένουν απο την εμφάνιση τού πρωτου ανθρώπου...
Και ένα απο αυτά είναι η μεγάλη ´αγάπη´πρός την Ισχύ και την Εξουσία.Δεν φτάνει να αλλάξει η οικονομική κατάσταση τών πολλών πρός το καλύτερο γιά να γίνει ο άνθρωπος ´καλύτερος´.
Ο Καπιταλισμός μέ την δημοκρατική ψευδαίσθηση,καλλιεργεί επίσης τά άγρια ένστικτα τού ανθρώπου και κυρίως ο νεοφιλελευθερισμός τά ανάγει σέ Αξίες.
Πάντως και οι δύο θεωρίες υπήρξαν παιδιά τού ´Ορθού Λογου´.
Και μήν ξεχνάμε πώς και οι δύο αγριότεροι Πολεμοι τής ανθρωπότητας έγιναν στον 20ο αιώνα .Ο Διαφωτισμός δέν έσωσε τον άνθρωπο απο την κτηνωδία.

+ 1.

Ελάχιστη εγγύηση γιά 100.000 ευρώ ανά τράπεζα ανά καταθέτη γιά 3 χρόνια. Τελικά μήπως είμαστε σε πολύ καλλίτερη μοίρα από κάποιους άλλους?

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ελάχιστη εγγύηση γιά 100.000 ευρώ ανά τράπεζα ανά καταθέτη γιά 3 χρόνια. Τελικά μήπως είμαστε σε πολύ καλλίτερη μοίρα από κάποιους άλλους?

Ε..καί;
Και με τα 20000 είμασταν υπερκαλυμένοι.Μη σου πώ και με πολύ λιγότερα!
Απο δώ και πάνω αρχίζουν να δουλεύουν για τους.....έχοντες :grandpa:
Και 200000 και 500000 να το πάνε.
Εχει κανείς μεσοαστός αυτά τα χρήματα σε καταθέσεις;

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ε..καί;
Και με τα 20000 είμασταν υπερκαλυμένοι.Μη σου πώ και με πολύ λιγότερα!
Απο δώ και πάνω αρχίζουν να δουλεύουν για τους.....έχοντες :grandpa:
Και 200000 και 500000 να το πάνε.
Εχει κανείς μεσοαστός αυτά τα χρήματα σε καταθέσεις;

Δηλαδή πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι μικροαστοί έχουν πάνω από 20,000 καί γι' αυτό οι κυβερνήσεις τους δεν μπορούν να τους καλύψουν. Κατανοητόν!

"
εύχομαι να είναι αλήθεια και να τους δω να τρέχουν !! τρομοκρατημένοι !!
άλλα ως συνήθως αιθεροβάμων και πολύ αισιόδοξος
δεν ψοφάνε οι βρωμοκαπιτάλες ετσι απλά
όπως σωστά είπανε και ο προλαλίσαντες πρόκειται μάλλον για την επιτομή της απάτης !!
"
και συνέχεια ...
"
προς μικροαστουληδες ένθεν και ένθεν
το νου σας !!!
μην χάσετε κάνα χιλιάρικο απο τις χοντρό-επενδύσεις σας
και προπαντός !!!!!!!!!! να προλάβετε κάνα γάλα και κάνα ρύζι από τα σούπερ μάρκετ
αν και προτείνω κάνα λάστιχο για το τζιπ
φαντάσου να γίνει καμιά στραβή και να μείνεις με την ζάντα στο χέρι .....
"

χωρίς να θέλω ν' αρχίσω αντιπαραθέσεις, αν αυτά που γράφει ο φίλος Βασίλης δεν είναι προκλητικά, τότε τί είναι?

Φίλε Kosh, θα συμφωνήσω με τον Larry και θα γραψω κι εγώ για άλλη μια φορά πως σε τέτοιες εποχές καλό θα ήταν όλοι μας να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να μην πορονόμαστε, να μην γράφουμε ανακρίβειες. Στην κουβέντα αυτή δεν γράφουμε για τις ομάδες μας, δεν γράφουμε για τον πολιτικό που προτιμούμαι ή για το φαγητό που μας αρέσει.
Αντιθέτως γράφουμε για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά (για πολλούς από εμάς), για το αν θα χάσουμε τις οικονομίες μας, για το αν θα μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας κάτι παραπάνω από αυτό που είχαμε εμείς.

Γι αυτό λοιπόν φίλε Kosh εξοργίζομαι οταν παραπληροφορούμαι, για όταν κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να πολιτικολογήσουν ή και να επιρεάσουν και παρασύρουν.

Ελπίζω να μην προκάλεσα και πολύ περισσότερα να μην στεναχώρησα κανέναν.

Υγ. εννοείται πως δεν εννοούσα το φίλο Βαγγέλη από τη Γερμανία κι επίσης πως δεν είχα καταλάβει πως ο Larry είχε κλειδώσει το θέμα για λίγες ώρες. Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω, πιστέψτε με καλύτερα, απο το να είμαι πάνω από το pc όλο το απόγευμα και βράδι.Άλλωστε ο Larry κάνει καταπληκτική δουλειά και τον ευχαριστούμε.