Καλά δε νομίζω να μην έχει γαμάτα πράγματα έτοιμα να κάθονται. Απλά περιμένει να πλουτίσει λίγο από το momentum, να αφήσει το fanboy κοινό να αγοράζει ό,τι σαβούρα βγαίνει χωρίς καμιά ιδιαίτερη έξτρα έρευνα (λέγε με iPad mini - ΝΑΙ, είμαι κολλημένος αλλά το μηχανάκι είναι απαράδεκτο

), και απλά όταν έρθει η μπόρα, θα βγάλει κάτι καλό που έχει ήδη σχεδιασμένο.
Μην ξεχνάμε την αποκάλυψη ότι το design του iPhone 4 προοριζόταν αρχικά για το πρώτο iPhone αλλά τελικά καθυστέρησε...3 γενιές.
... απλά η μπόρα ήρθε μάλλον λίγο νωρίτερα απ'την ώρα που την περίμενε. Το Android έχει λύσει τα περισσότερα θέματά του, ενώ Samsung, Google και εσχάτως και Sony, βγάζουν εξαιρετικά μηχανάκια, συχνά σε τιμές πολύ κατώτερες από το αηφόνι. A! Kαι παράλληλα, ο κόσμος είναι κάθε μέρα και περισσότερο σφιγμένος οικονομικά (και όχι μόνο στην Ελλάδα), κάτι που τον κάνει να εκτιμά το value for money πολύ περισσότερο σε σχέση με 3-4 χρόνια πριν.
Η δική μου πρόβλεψη, με απλά λόγια; Η Apple, είτε θα γίνει μια mainstream εταιρία βγάζοντας και φθηνότερα μοντέλα, και ανανεώνοντας τη γκάμα της 3-4 φορές το χρόνο, είτε θα ξαναγίνει hi-end ετικέτα, βγάζοντας ένα πραγματικά γαμάτο προϊόν μια στο τόσο, με καινοτομίες και σαφέστατα μπροστά απ'τον ανταγωνισμό, όπως έκανε παλιότερα.
Αν ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο, είναι μάλλον χαμένη από χέρι, εκτός κι αν ξεκολλήσει με διάφορα θέματα (αναφορές SMS, iTunes, bluetooth μεταφορές αρχείων κλπ αυτονόητα), και παράλληλα πέσει ένα 20% τιμολογιακά.
Αν ακολουθήσει τον δεύτερο δρόμο, θα συνεχίσει να έχει πιστό κοινό, και να είναι αναφορά στο χώρο, αλλά παράλληλα θα αποχαιρετήσει τα υπερφυσικά τωρινά κέρδη της. (παραμένοντας ωστόσο υγιής οικονομικά).