Re: Απάντηση: Πτώση της μετοχής
Δεν είμαι, ούτε παριστάνω τον προφήτη. Αλλά αυτή η ευφορία του μήλου στις παρουσιάσεις και στα αποτελέσματα είναι πλέον παρελθόν. Έχει πιάσει ταβάνι. Και φυσικά μετά το ταβάνι μόνο κάτω έχει. Και είναι λογικό, όπως είπε και ο Γιάννης. Δεν μπορεί όλα να ανεβαίνουν. Θυμάμαι δημοσιεύματα με μεγάλα γράμματα το καλοκαίρι του 12 για πρόβλεψη 1.000 ευρώ στην τιμή της μετοχής. Λυπαμαι όσους τα πίστεψαν και αγόρασαν στα 700.
Καλά να είμαστε και θα τα δούμε ξανά. Εχω ξαναγράψει ότι η πτώση της Απλ θα κάνει ΚΑΛΟ σε εμάς τους καταναλωτές γιατί θα ανοίξει τα υπερχειλισμένα ταμεία για να προχωρήσει μπροστά και να παρασύρει και τους άλλους, όπως έκανε με το iPhone / iPad. Όσο επαναπαύεται στα όμορφα νούμερα θα παραμένει βαρετή.
Τέλος, μια ερώτηση. Αυτά τα νούμερα τα ανακοινώνει η ίδια η Απλ ή έχει βάλει κάποιον οικονομικό οίκο να τα αναλύει? Δεν λέω ότι λέει ψέμματα αλλά από μαγειρέματα έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε μεγαλοεταιρίες και εδώ και χρόνια κρατάω μικρό καλάθι.
Αυτό με τα θεμέλια στην σύγχρονη οικονομία πλέον δεν ισχύει. Όλα τα θαύματα (iphone/ipad) κρατάνε πια τρεις μέρες. Ο Πετζετάκις πριν 4 χρόνια εντυπωσιάζε την Ευρώπη με την ανάπτυξη του. Τώρα περιμένει την έφεση για την πρωτόδικη καταδίκη σε 10 χρόνια φυλάκιση για χρέη. Το e-shop το 2009 ήταν strongest company στην Ελλάδα. Σήμερα ξέρουμε. Και εντάξει η Ελλάδα είναι μπανανία. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού η General Motors πουλούσε για ξεροκόμματα ολόκληρες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα Wendys στις αρχές του 90 κοιτούσαν κατάματα τα McDonalds (φιλέτο κατάστημα και στην Ελλάδα, Βουκουρεστίου και Σταδίου. Έκλεισε σε ένα βραδυ) τώρα πουλάνε σάμαλι στο Χαριλάου. Η κραταία HP έβγαλε το WEBOS (εξαιρετικό και ας μην έπιασε) και του κατέβασε ρολά άρον άρον. Και 1002 άλλες περιπτώσεις.Υποψην πως το φετινό Q1 εχει μια βδομαδα λιγότερη, οποτε τα νουμερα θα ηταν ακομα μεγαλυτερα!
http://techcrunch.com/2013/01/23/long-aapl/
http://venturebeat.com/2013/01/23/a...are-idiots-really-is-an-unfair-dig-at-idiots/
Τα θεμελιωδη μεγεθη της εταιριας ειναι εκπληκτικά. Αυτο και μονο εγγυαται ενα λαμπρο μέλλον και σίγουρα βαζει στην θεση τους τις κασανδρες που προέβλεπαν την καταστροφή, αρκει να συνεχιστει το σωστο management υπο την καθοδηγηση του Tim Cook..
Δεν είμαι, ούτε παριστάνω τον προφήτη. Αλλά αυτή η ευφορία του μήλου στις παρουσιάσεις και στα αποτελέσματα είναι πλέον παρελθόν. Έχει πιάσει ταβάνι. Και φυσικά μετά το ταβάνι μόνο κάτω έχει. Και είναι λογικό, όπως είπε και ο Γιάννης. Δεν μπορεί όλα να ανεβαίνουν. Θυμάμαι δημοσιεύματα με μεγάλα γράμματα το καλοκαίρι του 12 για πρόβλεψη 1.000 ευρώ στην τιμή της μετοχής. Λυπαμαι όσους τα πίστεψαν και αγόρασαν στα 700.
Καλά να είμαστε και θα τα δούμε ξανά. Εχω ξαναγράψει ότι η πτώση της Απλ θα κάνει ΚΑΛΟ σε εμάς τους καταναλωτές γιατί θα ανοίξει τα υπερχειλισμένα ταμεία για να προχωρήσει μπροστά και να παρασύρει και τους άλλους, όπως έκανε με το iPhone / iPad. Όσο επαναπαύεται στα όμορφα νούμερα θα παραμένει βαρετή.
Τέλος, μια ερώτηση. Αυτά τα νούμερα τα ανακοινώνει η ίδια η Απλ ή έχει βάλει κάποιον οικονομικό οίκο να τα αναλύει? Δεν λέω ότι λέει ψέμματα αλλά από μαγειρέματα έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε μεγαλοεταιρίες και εδώ και χρόνια κρατάω μικρό καλάθι.