Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτώση της μετοχής
Και παλι νομίζω πως μπερδευεις την χρηματιστηριακη αξια της εταιριας με την πραγματικη οικονομικη της ισχύ, οπως παρουσιαζεται απο τον τεραστιο τζιρο, κερδη και αποθεματικά. Και ενα ευρω να ειχε αξια η μετοχη της σημερα, καμια σημασια δεν θα ειχε στο operation της εταιριας. Το χρηματιστηριο ειναι και λιγο τζογος & ψυχολογία.
Το trend τον τελευταιο καιρο ειναι doom scenarios για την apple τα οποια ομως δεν εχουν καμια λογικη απο χρηματοοικονομικη σκοπια. Το να σταματησει να εχει καθε χρονο αυξηση κερδων ή ακομα και να μειωθουν τα (τρελα) κερδη της, ναι ειναι πιθανο. Το να καταρρακωθεί , σεναριο επιστημονικης φαντασίας..
Τι σε κάνει να είσαι τόσο σίγουρος? Προχθές με την ανακοίνωση είχε ένα -10%, χτες είχε ένα -12%, σήμερα είναι στο 0%. Τους τελευταίους 6 μήνες είχε μία πτώση περίπου 38% (από 700 ευρώ, σήμερα στα 450. Σε έξι μήνες στα 700 πάλι ή στα 200? Τα 700 ήταν λογική τιμή και μετά το 5 και το μίνι ξαφνικά η λογική τιμή έγινε 450?) παρόλο που τον Σεπτέμβρη (αν θυμάμαι καλά) παρουσίασε το ριζοσπαστικό (σύμφωνα με την ίδια) 5. Η αγορά (χωρίς να είμαι ειδικός. Απλά νούμερα βλέπω) δεν συμμερίζεται ακριβώς τον ενθουσιασμό του Μάγειρα. Εκτός από τα ταμειακά αποθέματα παίζει ρόλο και η αύξηση των κερδών σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια και 1002 άλλα πράγματα. Νομίζω η Απλ είναι στα ίδια με την προηγούμενη χρονιά και η Σαμουσνγκ (χωρίς να την συγκρίνω) είχε μία αύξηση σε σχέση με πέρσι περίπου 90%. Προφανώς και φαίνεται κάποιο ρεύμα που δημιουργείται.
Και παλι νομίζω πως μπερδευεις την χρηματιστηριακη αξια της εταιριας με την πραγματικη οικονομικη της ισχύ, οπως παρουσιαζεται απο τον τεραστιο τζιρο, κερδη και αποθεματικά. Και ενα ευρω να ειχε αξια η μετοχη της σημερα, καμια σημασια δεν θα ειχε στο operation της εταιριας. Το χρηματιστηριο ειναι και λιγο τζογος & ψυχολογία.
Το trend τον τελευταιο καιρο ειναι doom scenarios για την apple τα οποια ομως δεν εχουν καμια λογικη απο χρηματοοικονομικη σκοπια. Το να σταματησει να εχει καθε χρονο αυξηση κερδων ή ακομα και να μειωθουν τα (τρελα) κερδη της, ναι ειναι πιθανο. Το να καταρρακωθεί , σεναριο επιστημονικης φαντασίας..