Πτώση της ταχύτητας στα 6, μετά από μεταφορά στα νέα καφάο VDSL...

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Βρίσκομαι στο Χαλάνδρι στην περιοχή του Υγεία και μέχρι τώρα συγχρόνιζα στα 12Mbit.
Τελευταία έχουν αρχίσει και περνάν οπτικές και νέα καφάο στην περιοχή για το VDSL και ήμουν αρχικά χαρούμενος γιατί επιτέλους θα δω VDSL.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μερικές μέρες πριν, όταν ξαφνικά το ADSL μόντεμ μου ξεκίνησε να συγχρονίζει στα 6.

Άνοιξα κλίση, ήρθαν με τη σειρά να μετρήσουν η HOL στο σπίτι, o OTE μόνος (αρνούμενος ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι παίζω στα 10Mbit), ξανά η HOL για να διαπιστώσει και πάλι τα 6, και μετά συνδυαστικά HOL και ΟΤΕ.

Τελικά αποφάνθηκαν ότι δεν μπορώ να συγχρονίσω παραπάνω εξαιτίας του hardware στο κέντρο.

Τελικά η κοπέλα από τη HOL μου είπε αν θέλω να ζητήσω διακοπή, κάτι που προφανώς αρνήθηκα μιας και το Internet είναι και εργαλείο δουλειάς για μένα.

Φυσικά ζήτησα εγγράφως την τελική απάντηση, την οποία και θα προωθήσω με καταγγελία εναντίον της HOL αφού διαφημίζει και πουλάει υπηρεσία που εγγράφως πλέον θα αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να παρέχει. Αυτό το "Mέχρι 24" ποιός απατεώνας το σκεφτηκε και ποιός απατεώνας το επιτρέπει?

Δηλαδή πάς στον κρεοπώλη και σου λέει 20 ευρώ για μέχρι ένα κιλό κρέας, αλλά μπορώ να σου δώσω μέχρι 250gr γιατί πάει μόνο μία σακούλα ανά πελάτη και είναι μικρές οι σακούλες μας... Θέατρο του παραλόγου... Ναι οκ τα έχουν γραφτεί πολλές φορές... μην το κάνουμε πάλι θέμα. Απλά γκρινιάζω.

Ξέρω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μιας και είναι συμφέρονται που προστατεύονται, αλλά καμιά συμβουλή μέχρι να ενεργοποιηθεί το VDSL?

Τι να πούμε κι εμείς που έχουμε μέχρι 24 απο τον ΟΤΕ και κλειδώνουμε στα 4-6 max !!!

Τι snr έχεις;

Δεν είναι θέμα σήματος ή απόστασης η καλωδίου ή εγκατάστασης. Και ο ΟΤΕ και η HOL επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν θέμα. Τον περιορισμό τον θέτει ο εξοπλισμός του ΟΤΕ.

Τι να πούμε κι εμείς που έχουμε μέχρι 24 απο τον ΟΤΕ και κλειδώνουμε στα 4-6 max !!!

Ναι αλλά εγώ μπορώ να έχω μέχρι 12 και μου το μπλοκάρει ο ΟΤΕ στο 6 ενώ πληρώνω για 24...

Μαρούσι και Χαλάνδρι εδώ και δύο εβδομάδες (μετά το σκάψιμο που κάνει η J&P για λογαριασμό του οτε-περνάει οπτικές ίνες) έχει παρατηρηθεί στις συνδέσεις της hol πτώση ταχύτητας και αποσυνδέσεις.

Από την άλλη η hol έχει και τα θεματάκια της με το dns... δύο σε ένα..

Re: Απάντηση: Πτώση της ταχύτητας στα 6, μετά από μεταφορά στα νέα καφάο VDSL...

Υπαρχουν και χειροτερα Δημητρη...

Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι έχει περιορισμούς ο χαλκός μου. Αυτό το καταλαβαίνω εντός ορίων... Έτσι κι αλλιώς υποανάπτυκτοι είμαστε.
Αλλά να το μπλοκάρει ο ΟΤΕ...

Σε ρώτησα για το snr μπας και μπορέσεις με κανα πειραγμένο firmware να το κατεβάσεις στα 5-6 db για να πάρεις 2-3 mbps αφού δεν γίνεται τίποτα άλλο...

Σ ευχαριστώ, αλλά απ' όσο κατάλαβα είμαι στο μάξ της γραμμής μου. Το φρένο μπαίνει από το καφάο και όχι από το καλώδιο/χαλκό/απόσταση.

Σε ρώτησα για το snr μπας και μπορέσεις με κανα πειραγμένο firmware να το κατεβάσεις στα 5-6 db για να πάρεις 2-3 mbps αφού δεν γίνεται τίποτα άλλο...

Εγω που εχω 12,5 υπαρχει καμια σωτηρια ?

Εννοείται. Μπορείς να κατέβεις στα 8-9 άνετα και να κερδίσεις κάτι. Dmt tool κατέβασέ το διάβασε σχετικά και πειραματίσου.. :firstprize:

Ευχαριστω, και μιας και που σε βρηκα... :D , ειναι δοκιμο να παρω και ενα μοντεμ της "προκοπης", (εχω ενα 4+χρονια που μου εδωσε απο τοτε ο παροχος...) ή δεν επηρεαζει την φαση?

Συγγνωμη Dimkasta (Δημητρης?) που εκμεταλλευομαι το νημα σου...

Ναι είναι κάποια που συμπεριφέρονται καλύτερα και συγχρονίζουν πιο πάνω. Eγώ π.χ. έχω αυτό και είναι αρκετά καλό

Δημήτρη δες το SNR σου και εαν ειναι πάνω από 11 πες στην HOL να στο κατεβάσει.. Θα κερδίζεις 1-2 Mbits εύκολα
Διαφορά (μικρή) στην ταχύτητα μπορεί να σου δώσει και ένα καλύτερο modem, ( ελπίζω να μην σου εχει δώσει η HOL το άθλιο Alcatel Cellpipe)

Δυστυχώς η κατάσταση με το ADSL στην Ελλάδα ειναι τραγική και κακά τα ψέματα αν δεν προχωρήσει η διάδοση του VDSL (μέσω καμπίνας κατά κύριο λόγο) δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Ο ΟΤΕ έχει προφανώς δεσπόζουσα θέση στην αγορά, διαθέτει τεχνογνωσία αλλά ειναι δέσμιος των φαντασμάτων του παρελθόντος (και όχι μόνο) ενώ οι εναλλακτικοί δεν έχουν φράγκα (και διάθεση) για επενδύσεις.

Ακόμα χειρότερα ειναι τα πράγματα σε πολλές περιοχές στην επαρχία και στην νησιωτική Ελλάδα όπου πληρώνεις 24 και έχεις το πολύ 4 Mbps. Εν αναμονή του rural broadband..

Το ξεκαθάρισμα που θα γίνει στην αγορά των εναλλακτικών παρέχων τα επόμενα 1-2 χρόνια, θα οδηγήσει σε τρία (το πολύ) δυνατά σχήματα που ισως μπορέσουν - αν θελήσουν - να δώσουν το κάτι παραπάνω, με το ανάλογο κόστος.

Πάντως το VDSL θα ειναι σύντομα στην περιοχή σου ενεργό (προς το Πάσχα ή λίγο μετά) οπότε .. go for it

Δημήτρη δες το SNR σου και εαν ειναι πάνω από 11 πες στην HOL να στο κατεβάσει.. Θα κερδίζεις 1-2 Mbits εύκολα

Σ ευχαριστώ, αλλά άλλη μία φορά, το πρόβλημά μου είναι ότι η ταχύτητα είναι κλειδωμένη από το καφάο στο 6. Δεν μπορώ να πάρω παραπάνω παρ' όλο που οι μετρήσεις τις γραμμής μπορούν να δώσουν μέχρι 12 και πληρώνω για μέχρι 24.

Εγω που συγχρονιζω στα 18 Mbps ΣΤΑΘΕΡΑ εδω και δυο χρονια ... να κανω κανα τρισαγιο ? :p

Για οσους δεν με πιστευουν ... η καρτελλα ΟΤΕnet μου

ΓŽΒ£Γβ€ ΓŽΒ±ΓŽΒΉΓΒΓŽΒ¬Γβ€žΓŽΒΏΓβ€š.png

ΔΕΝ εχω κανεναν απολυτως λογο να βιαστω για VDSL :laugh:
Δεν παω σε κατι τοσο ανωριμο (VDSL) οταν απολαμβανω το ΠΑΝΩ οριο της χθεσινης (ADSL) τεχνολογιας.
Ετσι δεν ειναι ?

(Συμπασχω με τα προβληματα σας ... δεν ημουν παντα σ'αυτη την ευτυχη θεση !
Last tip info > το DSLΑM απεχει δυο οικοδομικα τετραγωνα απο το ΚΑΦΑΟ μου.
Kαι το ΚΑΦΑΟ βρισκεται 4 μετρα δεξια της εισοδου !!! Φτυστε με :laugh:)

Last edited: