Pure Player

Απάντηση: Re: Pure Player

Θα συμφωνήσω με τον Τάσο. Εγώ για παράδειγμα δεν άκουσα διαφορές παρότι δεν παίζει (εγγυημένα) bit perfect στο σύστημά μου. Αν έπαιζε, μπορεί να το άκουγα να παίζει καλύτερα από τον foobar (ο οποίος έπαιζε bit perfect).

Πάντως σε μένα, το σύστημα ήταν ρυθμισμένο για να βγάζει από την spdif της κάρτας σήμα 16/44.1. Και το λαμπάκι της δειγματοληψίας στο dac έδειχνε 44,1 και στις δύο περιπτώσεις. Η ακρόαση έγινε όχι μ' ακουστικά, αλλά με τα ηχεία (Quad 988), στις στάθμες που ακούω συνήθως. Και αυτό γιατί ήθελα να διαπιστώσω αν υπήρχε διαφορά και στη χωρική πληροφορία.

Παρατηρώ πως η συντριπτική πλειονότητα όσων άκουσαν διαφορές με το καλημέρα, έπαιζαν με usb. Στη δική μου περίπτωση η κάρτα είναι PCI. Μήπως έχει κάποια σχέση; :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Pure Player

Πάντως σε μένα, το σύστημα ήταν ρυθμισμένο για να βγάζει από την spdif της κάρτας σήμα 16/44.1. Και το λαμπάκι της δειγματοληψίας στο dac έδειχνε 44,1 και στις δύο περιπτώσεις. Η ακρόαση έγινε όχι μ' ακουστικά, αλλά με τα ηχεία (Quad 988), στις στάθμες που ακούω συνήθως. Και αυτό γιατί ήθελα να διαπιστώσω αν υπήρχε διαφορά και στη χωρική πληροφορία.

Παρατηρώ πως η συντριπτική πλειονότητα όσων άκουσαν διαφορές με το καλημέρα, έπαιζαν με usb. Στη δική μου περίπτωση η κάρτα είναι PCI. Μήπως έχει κάποια σχέση; :chinscratch:

εγώ όχι.
ακουσα onboard κάρτα σε οπτική γυάλινη και μετά βουβάλι.

Δαμιανέ έχω υποψίες από τα μέχρι τώρα reviews πως ίσως δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά σε κάποιους από αυτούς που χρησιμοποιούν πραγματικούς asio drivers της κάρτας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη version 1.1, με πολλά διορθωμένα bugs.
Σας ευχαριστώ όλους για τις δοκιμές και τις παρατηρήσεις...

Last edited:
Κάποιες μικρές πρώτες εντυπώσεις.
Αρκετά μεγάλη διαφορά σε λεπτομέρεια και σε ατμόσφαιρα, πολύ καλύτερη ταχύτητα και περισσότερη ησυχία στον χώρο. Νομίζω πως αξίζει η όποια ταλαιπωρία στην αναπαραγωγή.
Αυτά στα θετικά.
Δεν είναι όμως δυνατόν να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ένα player χωρίς play, stop, pause, next, previous. Νομίζω πως αυτά προέχουν από τα όποια θέματα asio wasapi etc.
Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι bit perfect ούτε και από που παίζει αφού απλά παίζει καλύτερα.
Το μόνο θετικό που μπορώ να αναγνωρίσω στο wasapi είναι ότι κάνει mute σε οτιδήποτε άλλο.
Καταπληκτική δουλειά και συγχαρητήρια για άλλη μια φορά!
Ερώτηση: Θα μπορούσε να παίξει σαν component του foobar για να μην υπάρχουν τα θέματα του UI?

--Το σύστημα μου, Sony Vaio i7, 6gb, Ram, HDD, -> USB -> Trends UD10.1 με μπαταρία -> Supra JAC Optical Cable -> DacMagic σκαλισμένο με απευθείας έξοδο από το chip (παρακάμπτοντας τα opamps, πολύ καλύτερη διαφάνεια λεπτομέρεια με χειρότερα δυναμικά) -> Jadis DPL -> Audion Silver Night 300B -> Davis Vinci. --

Re: Pure Player - debug

επίσης φαίνεται πως μου κλειδώνει το drive όταν παίζω με cd και αφού έχω κλίσει και ξανά ανοίξει το Pureplayer.
Πόσο δύσκολη είναι η υποστήριξη cue?

Re: Pure Player - debug

επίσης φαίνεται πως μου κλειδώνει το drive όταν παίζω με cd και αφού έχω κλίσει και ξανά ανοίξει το Pureplayer.
Πόσο δύσκολη είναι η υποστήριξη cue?

Κλείδωσε γιατί έκλεισες το dos παράθυρο όσο έκανε rip.
Πάτα play άλλη μια και κλείστο αφού αρχίσει το playback.
Θα ξεκλειδώσει.

Ενημερωτικά στην τελευταία version διορθώθηκαν κάποια κολλήματα, μπήκαν κουμπάκια Repeat, υποστηρίζεται μετακίνηση πάνω-κάτω στη λίστα πολλαπλής επιλογής και το κυριότερο βελτιώθηκε η διαχείριση μνήμης και συνεπώς λίγο ο ήχος. Αυτό το τελευταίο θέλει απίστευτο trial and error (ακροάσεις) και νομίζω δεν παίρνει άλλο...

Last edited:
Αφού τα είπαμε σε π.μ., θα γράψω κι εδώ τα πολλά μπράβο σε σένα για το πόνημά σου.
Έχω να κάνω και report για ένα-δύο προβληματάκια.
Το player δεν μπόρεσε να παίξει κάτι wma αρχεία που είχα στον σκληρό μου (δεν τα φόρτωνε καν στη λίστα) καθώς επίσης δεν μπόρεσε να παίξει κάποια wav αρχεία 24/96 (συγκεκριμένα μιλάω για τον δίσκο τοων Nine Inch Nails του 2008 τον οποίο κατεβάζεις ελεύθερα από το σάιτ του γκρουπ). Βέβαια, ίσως τα συγκεκριμένα αρχεία να είναι κάπως "ανώριμα" γιατί θυμάμαι ότι ούτε το xtreamer μου δεν είχε μπορέσει να παίξει τα flac αρχεία από το σάιτ του γκρουπ ενώ έπαιζε άλλα flac.
Aυτά σαν πρώτη διαπίστωση, αναμένεται και ακρόαση πέραν των ακουστικών.

Και πάλι Νίκο :award::award::award:

Thank you.
Τα wma δεν υποστηρίζονται ακόμη καθότι χρειάζονται "κλειστά" codecs της Microsoft και για ιδεολογικούς λόγους έμειναν τελευταία :D
Δεν μου έχει τύχει wav που να μην παίζει αν θες στείλε μου link για ένα που δεν παίζει...

Το άλμπουμ το είχα κατεβάσει από το επίσημο σάιτ τους:

http://dl.nin.com/theslip/signup

Δίνεις απλά το email σου και το κατεβάζεις ελεύθερα. Το pure player "βάζει" το κομμάτι στη λίστα, μόλις όμως το επιλέγεις τρέχει για λίγο η γραμμή εντολών αλλά το κομμάτι δεν αναπαράγεται.
Όπως γράφει το σάιτ δεν υπάρχει DRM, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Έγινε μια μεγάλη δοκιμαστική αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο αναπαραγωγής και θα ήθελα να κατεβάσετε τη version 1.2 και να μου πείτε. Σε μένα ακούγεται αρκετά πιο καθαρό και ρεαλιστικό το αποτέλεσμα...
Πλέον δεν τα ανεβάζει όλα στη μνήμη (αυτό θα εξυπηρετήσει και όσους δεν έχουν μεγάλη RAM), αλλά κάνει μια έξυπνη διαχείριση. Την κρατάμε την αλλαγή?

Γεια σου Νικο!

Μη με παρεξηγησεις αλλα νομιζω οτι θα επρεπε να βρεις ενα τροπο ωστε μετα απο καθε αλλαγη, το αποτελεσμα να ειναι μετρησημο. Με μια λεξη.... μετρησεις!
Οσο μπορω να ξερω, οι διαφορες εχουν να κανουν με τον χρονισμο και την "ποιοτητα" της κυματομορφης. Επικεντρωσου εκει.

Δεν λεω οτι οι ακουστικες εκτιμησεις ειναι λαθος. Απλα δεν ειναι τοσο σταθερες (consistent?)

Καμμία παρεξήγηση Γιώργο, αλλά με τι να συγκρίνω την κυματομορφή?
Με μια άλλη που βγαίνει πάλι από κάρτα ήχου με άγνωστο τρόπο?

Πως θα πάρω την πραγματική κυματομορφή του αρχείου?

Ένα πολύ ενδιαφέρον free software για Windows 7 που προτείνουν στο diyaudio.com σε συνδυασμό με τον Pure Player είναι το Fidelizer. Αν κατάλαβα καλά "κόβει" services και ρυθμίζει τα Windows για όσο το δυνατόν καλύτερο audio performance. Δείτε το εδώ http://www.windowsxlive.net/fidelizer

Το επόμενο βήμα δηλ. είναι να επαναφέρουμε τη virtual memory (αν δεν έχουμε αρκετή) --> fidelizer (επιλογή audiophile) --> 1,2 έκδοση