PX70E ή 40D3000?

GFON, με πρόλαβες! Είμαι κι εγώ υπό σκέψη για αγορά τηλεόρασης κι έχω δίλημμα γι' αυτά ακριβώς τα δύο μοντέλα. Ομολογώ όμως ότι προς το παρόν με έχει "κερδίσει" η Pana λόγω εκπληκτικών προσόντων και απίστευτα χαμηλής τιμής.
Μόνο δύο ερωτήσεις γι' αυτή:
1. Από θερμοκρασία πώς πάει; Έχω κατά καιρούς διαβάσει ότι τα πάνελ πλάσμα θερμαίνονται πολύ, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Κι εδώ μιλάμε για παιδιά. Ε, όχι να τρέχουν οι άνθρωποι για εγκαύματα! (Και τι να σου κάνουν οι μαρμελάδες ...)
2. Τι γίνεται με τα μοβ "φιδάκια"; Αν θυμάμαι καλά, το προηγούμενο μοντέλο (PX 60) υπέφερε απ' αυτό (σε πολλά κομμάτια).
Πάντως, θα σπεύσω το συντομότερο να τις δω και τις δύο να παίζουν. Μόνο έτσι αποφασίζεις σωστά.

το καλυτερο που εχεις να κανεις.

και με την ευκαιρια βαλε τα χερια σου πισω,μη φοβασαι δεν θα καεις.

το καλυτερο που εχεις να κανεις.

και με την ευκαιρια βαλε τα χερια σου πισω,μη φοβασαι δεν θα καεις.

Τώρα, αυτή την τελευταία προτροπή να την πάρω ως απλό καλαμπούρι (δεκτό και καλό!) ή ως ειρωνεία (απαράδεκτο!!); Ρωτώ για να μην παρεξηγηθώ (η ερώτηση δεν είναι ρητορική, αλλά πραγματική).
Τέλος πάντων, τα περί θερμοκρασίας τα είχα διαβάσει στο HiTECH (αν θυμάμαι καλά, σε περσινό τεύχος) και τα περί purple/magenta banding στο www.hdtvtest.co.uk με την επιφύλαξη του reviewer ότι ίσως το φαινόμενο να περιορίζεται στο δικό του μόνο κομμάτι.

Η αληθεια ειναι οτι το προηγουμενο μοντελο (PX60) παρουσιασε σε καποια κομματια το προβλημα που αναφερεις. Φαινομενο ομως που τουλαχιστον προς το παρον δεν αναφερθηκε απο κανεναν στο καινουριο μοντελο (PX70).
Το στρωσιμο που λενε τα παιδια ειναι για τους πολυ πορωμενους του ειδους, δηλαδη σαν εμας :music-smiley-005:. Τοσοι αλλοι απλοι ανθρωποι που δεν εκαναν το στρωσιμο που αναφερουμε εμεις εδω, τους καηκε η τηλεοραση δηλαδη (burn-in ενννοω)? Παιδια, να μην ειμαστε και υπερβολικοι!!!!
Μιλαμε για θερμοκρασιες...Επιασες ποτε την παλια σου CRT να δεις τι θερμοκρασια βγαζει? Καμια σχεση η Plasma! Και μην νομιζετε οτι και οι LCD δεν θερμαινονται. Προσωπικα ειμαι κατοχος LCD και μετα απο 3-4 ωρες λειτουργιας ειναι αρκετα ζεστη.
Τηλεοπτικο σημα. Οτι και να λεμε, εκτος απο τις κορυφαιες Philips, που ειναι πανακριβες, και παλι δεν μπορουν να φτασουν την εικονα του τηλεοπτικου σηματος, κυριως των Panasonic & Pioneer, καμια αλλη LCD δεν μπορει να φτασει την ποιοτητα αυτη.
Τελος, ακτινοβολια. Η αληθεια ειναι οτι εχει ελαχιστα περισσοτερη σε σχεση με τις LCD. Και παλι ομως δεν συγκρινεται με την ακτινοβολια που τρωγαμε τοσα χρονια απο τις CRT. Εμεις δηλαδη που τοσα χρονια βλεπαμε σε CRT, παθαμε κατι λογω ακτινοβολιας, που ηταν και πολλαπλασια απο αυτη των Plasma? Δεν νομιζω...
Η αληθεια ειναι οτι η Pioneer βγαζει ακομα καλυτερα κομματια, αλλα η PANASONIC σιγουρα κερδιζει το βραβειο της καλυτερης τηλεορασης σε αποδοση σε σχεση με την τιμη της.
-bye-

Τώρα, αυτή την τελευταία προτροπή να την πάρω ως απλό καλαμπούρι (δεκτό και καλό!) ή ως ειρωνεία (απαράδεκτο!!); Ρωτώ για να μην παρεξηγηθώ (η ερώτηση δεν είναι ρητορική, αλλά πραγματική).
Τέλος πάντων, τα περί θερμοκρασίας τα είχα διαβάσει στο HiTECH (αν θυμάμαι καλά, σε περσινό τεύχος) και τα περί purple/magenta banding στο www.hdtvtest.co.uk με την επιφύλαξη του reviewer ότι ίσως το φαινόμενο να περιορίζεται στο δικό του μόνο κομμάτι.

το αυτονοητο φιλε μου:flipout:

το αυτονοητο φιλε μου:flipout:

"Φίλε" akren, το θέμα του ύφους ή της σωστής συμπεριφοράς μεταξύ των μελών του φόρουμ δεν επιτρέπεται να συζητηθεί εδώ αλλά σε άλλη κατηγορία.
Καλό είναι να θυμάσαι όμως ότι, ακόμα κι αν μια άποψη σου φαίνεται εντελώς αστήρικτη ή "αστεία", η αγένεια και το ύφος 100 καρδιναλίων δεν ταιριάζει σε αυτόν τον χώρο.

Να είσαι καλά!!!

μια απλη επισημανση εκανα ισως απο υπερβολικο ζηλο επειδη ειμαι κατοχος της συγκεγκριμενης τηλεορασης,τωρα αν εσυ το πηρες στραβα δικαιωμα σου.

και πως θα φερομαι εγω εδω εισαι ο τελευταιος που θα μου υποδειξει οπως και εγω σε οποιοδηποτε αλλον και στο κατω-κατω δεν σου ειπα τιποτα κακο.

αντε γεια

μια απλη επισημανση εκανα ισως απο υπερβολικο ζηλο επειδη ειμαι κατοχος της συγκεγκριμενης τηλεορασης,τωρα αν εσυ το πηρες στραβα δικαιωμα σου.

και πως θα φερομαι εγω εδω εισαι ο τελευταιος που θα μου υποδειξει οπως και εγω σε οποιοδηποτε αλλον και στο κατω-κατω δεν σου ειπα τιποτα κακο.

αντε γεια

Αν δεν το κατάλαβες, σου υπενθυμίζω ότι κι εγώ αυτή την τηλεόραση θέλω να αγοράσω. Σου υπενθυμίζω επίσης ότι τα περί θερμοκρασίας δεν είναι άποψη δική μου αλλά των συντακτών του HiTECH! Με βάση αυτή την άποψη έκανα μια απλή ερώτηση, επειδή δεν γνώριζα.
Κατά τα άλλα, δεν σου υποδεικνύω τίποτε και δεν ισχυρίστηκα ότι είπες κάτι "κακό" (οι λέξεις δεν έχουν καμία ευθύνη...). Απλώς το ύφος σου με ενόχλησε.

Γεια χαρά!

Χωρις να θελω να προσβαλω τους κατοχους PX70 υπαρχουν μερικοι στο AVforums που εχουν αναφερει φιδια και στην PX70 αν και το φαινομενο δεν ειναι τοσο ορατο οσο στην PV60.

Oσο για τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια , οι πλασμα εχουν καποιες εκπομπες που δεν ειναι οσο στις CRT αλλα δεν ειναι και σχεδον μηδεν οπως στις LCD.
Μαλιστα ειχα διαβασει ενα site που συνιστουσε να μην καθομαστε πιο κοντα απο δυο μετρα απο την οθονη λογω πεδιων.

Αν δεν το κατάλαβες, σου υπενθυμίζω ότι κι εγώ αυτή την τηλεόραση θέλω να αγοράσω. Σου υπενθυμίζω επίσης ότι τα περί θερμοκρασίας δεν είναι άποψη δική μου αλλά των συντακτών του HiTECH! Με βάση αυτή την άποψη έκανα μια απλή ερώτηση, επειδή δεν γνώριζα.
Κατά τα άλλα, δεν σου υποδεικνύω τίποτε και δεν ισχυρίστηκα ότι είπες κάτι "κακό" (οι λέξεις δεν έχουν καμία ευθύνη...). Απλώς το ύφος σου με ενόχλησε.

Γεια χαρά!
Βγάζουν ζέστη κάπου ενδιάμεσα από CRT και LCD. Αν δεν έπαθε κανείς εγκαύματα από CRT δεν πρόκειται να πάθει κι από Plasma. Γιαυτό και η προτροπή του akren μεταξύ σοβαρού και αστείου. Πάντως αν βρεθείς σε κατάστημα και την δεις να δουλεύει αν όχι να την πιάσεις από πίσω τουλάχιστον μπορείς να διαπιστώσεις τα επίπεδα θερμότητας που βγάζει και αν αυτά είναι ασφαλή για τα παιδιά σου (απ' ότι κατάλαβα γιαυτό ανησυχείς πιο πολύ).

Η Panasonic απο προσωπικη εμπειρια δεν βγαζει πολυ θερμοτητα , κατι Samsung και LG ομως που ειχα δει ομως εκαιγαν στο πισω μερος (προφανως λογω μεγαλυτερης καταναλωσης).

Αληθεύει ότι Φέξη μεριά έχει γύρω στο 1000άρικο όπως προαναφέρθηκε; Παίζει πουθενά αλλού τέτοια τιμή γιατί το skroutz δεν βγάζει κάτω από 1359 .

Iσως διορθωθηκαν με firmware update? Παντως και ο Bezouvios (που την ειχε αγορασει πρωτος σε ολο το forum) ελεγε οτι δεν εβλεπε τιποτα.

Γιαννη ουτε εγω εχω πρατηρησει τιποτα αλλα αυτο το filmware update ειναι πονεμενη ιστορια.

Last edited:
Βγάζουν ζέστη κάπου ενδιάμεσα από CRT και LCD. Αν δεν έπαθε κανείς εγκαύματα από CRT δεν πρόκειται να πάθει κι από Plasma. Γιαυτό και η προτροπή του akren μεταξύ σοβαρού και αστείου. Πάντως αν βρεθείς σε κατάστημα και την δεις να δουλεύει αν όχι να την πιάσεις από πίσω τουλάχιστον μπορείς να διαπιστώσεις τα επίπεδα θερμότητας που βγάζει και αν αυτά είναι ασφαλή για τα παιδιά σου (απ' ότι κατάλαβα γιαυτό ανησυχείς πιο πολύ).

ετσι ακριβως και επισης οτι το προστατευτικο πισω δεν ειναι πλαστικο για να βοηθαει στη απαγωγη θερμοτητας

Last edited: