Πυρκαγιές, Πλημμύρες, καιρικά φαινόμενα.

Με 160 χλμ/ωρα ανεμους ...................... δεν γνωριζω τι ανθρωπινο μεσο μπορει να ανασχεσει την λαιλαπα.

Κανένα. Απλά εκκενώνουν τον κόσμο και τις αφήνουν να σβήσουν μόνες τους, ό,τι ακριβώς κάνουν κι εδώ.

Στο μεταξυ εχει ξεσπασει πολεμος και στο πολιτικο πεδιο για το θεμα της εκτροπης νερου μιας και το κυριο προβλημα πλεον στην Καλιφορνια για να αντιμετωπισουν τις φωτιες ειναι η ελλειψη νερου !!!

Ρε συ Ιασωνα δεν εχουν εκει πυροσβεστικα να αναγεμιζουν δεξαμενες απο την θαλασσα που ειναι διπλα ακριβως ? τι ανωμαλια ειναι αυτη ?

Στο μεταξυ εχει ξεσπασει πολεμος και στο πολιτικο πεδιο για το θεμα της εκτροπης νερου μιας και το κυριο προβλημα πλεον στην Καλιφορνια για να αντιμετωπισουν τις φωτιες ειναι η ελλειψη νερου !!!

Ρε συ Ιασωνα δεν εχουν εκει πυροσβεστικα να αναγεμιζουν δεξαμενες απο την θαλασσα που ειναι διπλα ακριβως ? τι ανωμαλια ειναι αυτη ?
Αυτό μου κάνει και εμένα τρελή εντύπωση. Ίσως το σύστημά τους είναι φτιαγμένο να τροφοδοτείται η πυροσβεστική από το δίκτυο ύδρευσης που δεν μπορεί να μπει θαλασσινό νερό. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό.

• Like
Reactions: ln()
Αυτό μου κάνει και εμένα τρελή εντύπωση. Ίσως το σύστημά τους είναι φτιαγμένο να τροφοδοτείται η πυροσβεστική από το δίκτυο ύδρευσης που δεν μπορεί να μπει θαλασσινό νερό. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό.
Εγώ είδα στο Wiki ότι οι ΗΠΑ έχουν τα μισά Canadair από την Ελλάδα. Ίσως οι καναδοί να πρέπει να τους δανείσουν μερικά. ;)

Εγω, απο οτι εχω καταλαβει, στις ΗΠΑ ισχυει η νοοτροπια " αμερικανε πολιτη κανε το κουμαντο σου, παρε τα μετρα σου και μην περιμενεις απο το Κρατος". Και οτιδηποτε παθεις εγω ως Κρατος δεν ειδα, δεν ξερω!

Εγω, απο οτι εχω καταλαβει, στις ΗΠΑ ισχυει η νοοτροπια " αμερικανε πολιτη κανε το κουμαντο σου, παρε τα μετρα σου και μην περιμενεις απο το Κρατος". Και οτιδηποτε παθεις εγω ως Κρατος δεν ειδα, δεν ξερω!

Aυτο το ειδες ?

Αυτα ειναι για νορμαλ καιρους σε εκτακτες συνθηκες το τραπεζι αναποδογυριζει και οποιος αντεξει....

Επειδή αναφέρθηκαν οι ασφάλειες παραπάνω..........

https://www.zougla.gr/kosmos/kalifornia-se-plires-adiexodo-i-agora-asfalistron-logo-ton-pyrkagion/

Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, οι ασφαλιστικές έχουν σταματήσει να ασφαλίζουν αφενός λόγω κλιματικής αλλαγής (ο incoming ακόμα την αρνείται εν τω μεταξύ, μιλάμε για απίθανες καταστάσεις), αφετέρου λόγω αισχροκέρδειας σε κάθε επίπεδο κατασκευής. Όταν πχ η επισκευή μιας στέγης από χαλαζόπτωση κοστίζει 50 χιλιάρικα (ενώ θα έπρεπε να κοστίζει ούτε 10), τι να σου πρωτοκαλύψει η ασφάλεια αν αυτό συμβαίνει κάθε 2 βδομάδες;

Αυτά που είναι ασφαλισμένα ήδη ωστόσο, είναι υποχρεωμένοι να τα καλύψουν.

οι ασφαλιστικές έχουν σταματήσει να ασφαλίζουν αφενός λόγω κλιματικής αλλαγής (ο incoming ακόμα την αρνείται εν τω μεταξύ, μιλάμε για απίθανες καταστάσεις)

Αυτό εντωμεταξύ πως λειτουργεί αυτό;
Μιλάμε για έναν λαό που λατρεύει τις δίκες και το διάγραμμα Venn τους με την οικολογία είναι κάπως έτσι -> Ο Ο.
Με ποια δικαιολογία αρνούνται οι ασφαλιστικές να ασφαλίσουν τα σπίτια τους;

Οι ασφαλιστικές έχουν μοντέλα ρίσκου και βάσει αυτών και του αναμενόμενου μεριδίου αγοράς που θα έχουν (και με πολλές πολλές ακόμη παραμέτρους) βγάζουν το ασφάλιστρο.
Αν το ασφάλιστρο είναι σε επίπεδο γέλιου υψηλό απλά αρνούνται να προσφέρουν ασφάλιση, τόσο απλά. Ελεύθερη αγορά είναι.
Ίσως κάποιες να κλείσουν μετά από αυτή τη φωτιά με χρεοκοπία για να καλύψουν τα ενεργά συμβόλαια που φυσικά συνεχίζουν και ισχύουν (εκεί ίσως μπει το κράτος για να πάρουν οι δικαιούχοι σε ένα βαθμό τις αποζημειώσεις τους αν οι ασφαλιστικές δεν έχουν). Οι ανακοινώσεις για την παύση της ασφάλισης ισχύουν για τα νέα συμβόλαια για τη συγκεκριμένη πειροχή.

Για άλλες περιοχές ισχύει ότι έχουν αρχίσει και κόβουν τη δυνατότητα ασφάλισης είτε άμεσα (αρνούμενοι να ασφαλίσουν), είτε έμμεσα (με πολύ υψηλά ασφάλιστρα).

Εντωμεταξύ τα ΜΜΕ μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με την Χίλτον που κάηκε το σπίτι της και μου έχει μαυρίσει η καρδιά.
Σε ποια σουίτα πεντάστερου να ξαπλώνει το κορμάκι της και με τι σαμπάνια θα πνίγει άραγε τον πόνο της αυτή η ψυχούλα...
Άλλο κακό να μη μας βρει!
Μήπως να κάναμε κανέναν έρανο βρε παιδιά σαν avclub, η κοπέλα δεν θα έχει βρακί να φορέσει!
Ή έστω να της πάρουμε κάτι που το φοράει πιο συχνά!

• Haha
Reactions: SR-71
Εντωμεταξύ τα ΜΜΕ μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με την Χίλτον που κάηκε το σπίτι της και μου έχει μαυρίσει η καρδιά.
Σε ποια σουίτα πεντάστερου να ξαπλώνει το κορμάκι της και με τι σαμπάνια θα πνίγει άραγε τον πόνο της αυτή η ψυχούλα...
Άλλο κακό να μη μας βρει!
Μήπως να κάναμε κανέναν έρανο βρε παιδιά σαν avclub, η κοπέλα δεν θα έχει βρακί να φορέσει!
Ή έστω να της πάρουμε κάτι που το φοράει πιο συχνά!
Η συγκεκριμένη μου είναι αδιάφορη, κάτι τέτοιοι αγοράζουν σπίτια, μένουν εκεί 1-2 χρόνια και τα πουλάνε μετά στην 3πλάσια τιμή ως "σπίτι της Πάρις Χίλτον" σε κάτι κορόιδα. Άλλοι όμως, όπως ο Μπίλι Κρίσταλ έχασαν το σπίτι που έμεναν μια ζωή, ο συγκεκριμένος από το 1979. Και πολλές χιλιάδες άλλοι...

Παντως τα δαση εγιναν ξηροτερα, τα τελευταια 60 χρονια ......
Μεσα σε τετοιες συνθηκες, ακομα και οι χαμηλοτερες θερμοκρασιες του χειμωνα ....... ΔΕΝ προσφερουν προφυλαξη.
Η υγρασια σε ενα δασος (ΕΙΔΙΚΑ στο εδαφος του) ειναι εκ των ουκ ανευ. Εαν κανει κατι μηνες να βρεξει, ολα ειναι καταξερα.
Ενας ανεμος (δεν χρειαζεται να ειναι 160 χλμ/ωρα) ειναι αρκετος να κανει την φωτια να καλπασει. Πως θα γινουμε υγροτεροι ?
Αφηστε το .... ΔΕΝ θα γινουμε. Περασε αυτο το τρενο ...... και εφυγε ! Γιατι εκατο μικρες ψιχαλες ειναι προτιμοτερες απο μια
κατακλυσμικη νεροποντη μιας ημερας (που θα ξεβρασθει ολη στην θαλασσα και δεν θα ποτισει τιποτα στο υπεδαφος).
Ποτε τις ειδατε (τελευταια φορα) τις εκατο μικρες ψιχαλες ?

Last edited:
Ιασωνα,
μπορει μια ασφαλιστικη να κυρηξει πτωχευση και να μπει σε πτωχευτικο δικαιο ?
Υπαρχει τετοια δυνατοτητα ?

Δεν έχω ιδέα.

Πάντως η κατάσταση γίνεται σιγά σιγά όλο και πιο απελπιστική. Προσωπικά φέτος πλήρωσα +600$ σε σχέση με το περσινό μου συμβόλαιο (ήτοι κοντά 25% αύξηση), και μόνο που δεν τους έστειλα και ευχαριστήρια κάρτα με αυτά που είχα ακούσει να καλούνται να πληρώσουν άλλοι (2πλασιαμός κλπ).

• Wow
Ιασωνα,
μπορει μια ασφαλιστικη να κυρηξει πτωχευση και να μπει σε πτωχευτικο δικαιο ?
Υπαρχει τετοια δυνατοτητα ?

καποτε στην Ελλαδα υπηρχε η interamerican ασφαλιστικη ... οι γονεις μου ηταν ασφαλισμενοι πολλα χρονια (υγεια και συνταξιοδοτικο) και φυσικα οταν βαρεσε κανονι τα εχασαν ολα!

επισης εγω εχασα 25 χρονια προυπηρεσιας (αποζημιωση) και 3 χρονια δεδουλευμενα οταν απολυθηκα απο το Μega το 20 (μαζι με αλλους 550 εργαζομενους) και δεν ανοιξε ρουθουνι.
Στο καπιταλισμο ολα γινονται

• Sad
καποτε στην Ελλαδα υπηρχε η interamerican ασφαλιστικη ... οι γονεις μου ηταν ασφαλισμενοι πολλα χρονια (υγεια και συνταξιοδοτικο) και φυσικα οταν βαρεσε κανονι τα εχασαν ολα!
H Interamerican δεν εξαγοραστηκε απο μια ολλανδική ασφαλιστική; Δεν ανέλαβε και τα ασφαλιστηρια συμβολαια;

Στο καπιταλισμο ολα γινονται

Ακριβως