Πυρκαγιές, Πλημμύρες, καιρικά φαινόμενα.

Μιά ζωή τα ίδια. Καλά το δάσος, γνωστό το μπάχαλο, αλλά δεν παλεύονται οι διάφοροι δημαρχαίοι που ωρύονται ενώ δεν εχουν καθαρίσει ούτε παρτέρι στα όρια του δήμου τους και μονίμως θέλουν λεφτά και προσλήψεις. Μολις πιασει η φωτιά, όπου ειναι τα κανάλια πρώτοι και καλύτεροι για να φανουν οτι αγωνίζονται ( με το στόμα).

Χωρίς να θέλω να μειώσω τους -λίγους- ευσυνείδητους δημοτικούς υπαλλήλους, το κηφηναριό στις τάξεις τους είναι απερίγραπτο: Άνετα θα μπορούσαν ΟΛΟΙ οι δήμοι να εχουν πάρει στοιχειώδη αντιπυρικά μέτρα.

"ενώ δεν εχουν καθαρίσει ούτε παρτέρι στα όρια του δήμου τους"

Στη κυριολεξία.... Είμαι εδώ και καμιά 20 μέρες και θα είμαι για τους επόμενους μήνες για δουλειά σε πόλη με τουρισμό (όχι παραθαλάσσια), φοιτητές και ιστορία.
Ούτε στο καρακέντρο τα παρτέρια καθαρά, δρόμοι σε μαύρο χάλι κτλ κτλ κτλ κτλ.
Θλίψη.

Ελάτε όποτε θέλετε Υμμητο το βουνό της πρωτεύουσας....
Βρωμα και σκουπιδιλα σκουπίδια παντού ξεσκατωνουν τα παιδάκια τους μέσα στο δάσος και αφήνουν χαρτιά σκατα εκεί, πηδιουνται και αφήνουν καποτες και μπουκάλια μέσα στο εφλεκτο δάσος
Φυσικά όλα αυτά στο ένα μέτρο από τον κάδο
Κατά τα άλλα όλοι τώρα κλαίνε
Οπως λέει και ο στρατηγός
"Σκοτώσαμε την μάνα και τον πατέρα μας και τώρα σκουζουμε βοηθήστε το ορφανο"

Εδώ μου έλεγε η Διαχειριστρια τις προάλλες πως βρήκαν βρώμικα χαρτιά τουαλέτας, χρησιμοποιημένες σερβιετες και άλλα αηδιαστικά, στο δέντρο που κλαδεψαν μπροστά στην πολυκατοικία που μένω! Δεν θα τα πέταγαν στο δάσος;

Να είμαι ειλικρινής δεν την πίστεψα παρά την αηδία που είδα στα μάτια της. Μου φάνηκε υπερβολικό

Είχαν βγει τέτοια στην φόρα κάποτε.
Για την Ιταλία (https://www.typosthes.gr/diethni/13...sbestes-ebazan-pyrkagies-gia-na-ehoyn-doyleia) σίγουρα, για δω δεν θυμάμαι.
Πιθανά....
νάτα

νάτα

Hero Syndrome λέγεται αυτό.
Και δυστυχώς υπάρχει σε πολλά επαγγέλματα, κυρίως σε πυροσβεστική/αστυνομία :(

Μια άσχημη φωτογραφία... από το όμορφο τοπίο που μετατρέψαμε σε άσχημο χάρη στις κακές συνήθιες μας και την ανυπαρξία του κράτους.

234600522_10226049530363290_2847138576725371044_n.jpg

• Like
Reactions: cyclades
Tωρα μοιαζει τραγικο (το συγκεκριμενο τοπιο)

Σε 3 χρονια καπως θα εχει απαλυνει και σε 15 θαναι αρκετα καλα ( το εχω δει αυτο σε νεαρο δασος στην Ευβοια που δεν το πιστευεις οτι ειχε καει πριν 20 χρονια )

Εμας σκιζεται η καρδια μας γιατι πιθανον καποιοι να μην τα ξαναδουμε ποτε μας οπως τα ζησαμε.

Για τον πλανητη (που ετσι κι αλλιως αυτοκαιγοταν γαι να καθαριστει τα χρονια πριν γινει τοσο επιδραστικος ο ανθρωπος στο περιβαλλον) δεν ειναι τοσο τραγικο.

Τραγικο ειναι για εμας που ειμαστε τοσο πεπερασμενοι .

Αυτό είναι το πιο light από τα μέρη μου... Αύριο μεθαύριο θα το σηκώσω σε χειρότερα σημεία ( αν δεν ρίξει καμμιά τρελλή βροχή και κατεβάσει όλο το μαύρο βουνό στην πλατεία μέχρι τότε ).

Δεν ήθελε πολύ να γινόταν της Εύβοιας και στην Αττική. Στην κόψη του ξυραφιού παίχτηκε η μάχη και κερδίσαμε οριακά...

Ρίξτε μιά ματιά στά αίσχη μας...γιά τίς άνεμογεννήτριες καί τήν καταστροφή τής Ελλάδος άπό τούς έγκληματίες μέ όνομα πλέον...κάτι πρέπει νά γίνει πρίν τήν όλική καταστροφή.

"Τι υπάρχει πίσω από τις ανεμογεννήτριες; - Ενωμένη Ρωμηοσύνη"
https://enromiosini.gr/arthrografia/ti-yparchei-

piso-apo/

Last edited:
Καί ή συνέχεια μέ έπιστημονικές άποδείξεις άπό τόν Αντώνη Φώσκολο.

Ότι ναναι
Δεν προτείνει καμία εναλλακτική
Να μου στείλετε inbox άρθρα που να θεωρούν τον λιγνίτη κ την πυρηνική ενέργεια πιο οικολογική από τα αιολικά πάρκα
Την έπιασε ο πόνος την μανταμιτσα για την Ελληνική ύπαιθρο κουβέντα, μόκο για Λιτόχωρο Μεγαλόπολη μοκο για τα ποσοστα καρκινου στις περιοχές
Επίσης τι δουλειά έχουν οι φωτιές με τα αιολικά; Δεν θα "πέρναγε" πιο εύκολα η δημιουργία ενός αιολικού πάρκου κόβωντας 1000 δεντρα;
Τώρα όλοι οι Έλληνες χρόνια φυσιολάτρες που κάθε χρόνο 1000δες ορμουν στα δάση για καθαρισμό που όλες οι υπηρεσίες της είναι Ελβετικά συντονισμενες, κλαίνε πάνω από το καμενο δάσος που οι ίδιοι ως απόλυτα ηθικοί αυτουργοί έκαψαν

• Like
Reactions: Σωφρον
Αυτός ειναι ένας χάρτης με τις τιμές των ανέμων στην ελλαδα όπως έχουν καταγραφεί. Γιατί να κάψεις εκείνο το κομμάτι της Εύβοιας που δεν θα έχεις παραγωγή; Χαλκιδική που καιγόμαστε κάθε χρόνο δεν έχει μπει ούτε μια ανεμογεννητρια και ο Χάρτης δείχνει το γιατί...FB_IMG_1628619793070.jpg

Μην λες τέτοια χαλάς το αφήγημα των παπατζηδων...
Για όλα φταίνε τα καταχθονια σχέδια των ιμπεριαλιστων ποτέ ΕΜΕΙΣ
Τώρα όλοι κάνουν έρανο-ζητιανια για τους πυρόπληκτους σαν τον ένοχο που θεωρεί με ψιχουλακια θα ξεπλύνει την αδιαφορία του και τον βιασμό του δάσους δεκαετίες τωρα
Θα ήθελα να μάθω πόσοι εθελοντές για καθαρισμό δασών δήλωσαν συμμετοχή τον Μάιο
Πόσα πρόστιμα έπεσαν για οικόπεδα και σπίτια τούμπανο στο πουσι και στα ξερά κλαδιά και πουρνάρια
Πόσα πρόστιμα πεσανε στους "οικολόγους" που χεζουν κλανουν γαμουν και αφήνουν τα σκουπίδια τους ;
Ο Φωσκολος έχει κάτι να μας πει για αυτό ή τον λαό δεν το αγγίζουμε;
Ότι σκατα και το φτυάρι

Last edited:
  • Like
Reactions: cyclades
Η "μανταμίτσα" έπισημαίνει μερικώς, έπίσης καί ό Φώσκολος καί σέ καμία περίπτωση δέν μπορούν καί νά θέλουν νά δώσουν όριστική λύση στό τεράστιο πρόβλημα πού προέκυψε.
Πρέπει νά μπεί φρένο όπως βάλανε Οί Γερμανοί καί Δανοί νομοθέτες γιά τά δικά τους οικοσυστήματα.
Καί ναί οί άνεμογεννήτριες είναι έκτός άπό καρκινογόνες είναι κάτι χειρότερο μακροπρόθεσμα γιά τό περιβάλλον έχουν καί ήμερομηνία λήξης 25χρόνια.
Πρέπει νά γίνει παγκόσμιος διάλογος άπό άνεξάρτητες άρχές γιά τό καλό όλων.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Φρένο χωρίς εναλλακτική λυση;
Εννοείται αν πας Λαυριο Λιτόχωρο και Μεγαλόπολη θα σου πουν ότι τα εργοστάσια τους είναι πνοή ζωής (οικονομικής) και τα περί καρκίνων και βιοτικό επίπεδο αλητείες

Έριξα μια ματιά στην Δανία παίζει πολύ η βιοενέργεια
Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι; έχει να κάνει με την μετατροπή σκουπιδιών σε ενέργεια;
Τα φώτα σας
ΥΓ
Είμαι Σπέτσες η ΧΥΤΑ διπλα στο δάσος τα σκουπιδια χυνονται στο πέλαγος....εν έτη 2021 το νησί δεν έχει βόθρο και νερό ολα με υδροφορες και βοθρατζιδες...
Δικό σας....Περιγράψτε δικές σας εμπειρίες.... Ίσως κάτι καλό να βγει

Μήπως οι ανεμογεννητριες δεν απασχολούν κόσμο;
Επαναλαμβάνω ο Φώσκολος και η Κα τι λέει για τα επί 10ετιες λειτουργίας λιγνίτη;
Μήπως επειδή έχει δούλευαν 100δες χιλιάδες ψηφοφόροι;
Ενώ στην ανεμογεννητρια φτάνει να βρίσεις τους πεντε έξι μεγάλο επενδυτές και τελειώνεις
Στα εργοστάσια που γύρω τους κινούνται χιλιάδες επαγγελματίες... μόκο

• Like
Reactions: billpeppas
Δεν θέλω να το γυρίσω στο πολιτικό. Αλλα μερικοί προτιμούν να καίμε λιγνίτη και να τρώμε πρόστιμα 200-500 εκ. το χρόνο για να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Τρανό παράδειγμα οι αντιδράσεις για την μετατροπή της Πτολεμαΐδα V .