Βλέπουμε για άλλη μια φορά πολίτες να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές, φορώντας μόνο ένα σορτσάκι, γυμνοί, με παντόφλες,
Νοιώθω τον πόνο και την αγωνία, αλλά είμαστε λαός αμόρφωτος, ανεπίδεκτος,,, Να χ@σω πτυχία και διπλώματα..
Και δεν βρίσκεται ένας, αρχή, κανάλι, ραδιόφωνο, να το επισημάνει....
Θέλω να γράψω κι άλλα, αλλά μετά θα πρέπει να αυτοεξοριστώ..... στον Άγιο Μαυρίκιο...
Aντιθέτως τα κανάλια επικροτούν "αυταπάρνηση" και τον "ζήλο"....
Φυσικά και δεν υπάρχει καμία ελπίδα, όταν στην Γαλλία όλα είναι πεντακάθαρα και οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους προσλαμβάνουν κόσμο να καθαρίζει μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο χόρτων, όταν τους δίνει μέχρι και κουπόνια να πάνε να φάνε οι εργαζόμενοι, να αισθάνονται ότι προσφέρουν ότι ανταμοίβονται... εδώ ύπνος κοροϊδία και ότι αρπάξει ο κάθε ένας.
Δεν είμαστε στο 2024, στα μυαλά και στην νοοτροπία είμαστε καμια 50αρια χρόνια πίσω, και αυτό το πληρώνουμε και δεν καταλαβαίνουμε ότι το πληρώνουμε.
Και οπως έγραψε και ο φίλος πριν όταν η πρώτες λέξεις που λέει ο υπουργός είναι Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΣΜΟΣ ΄ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, δεν υπάρχει μέλλον.
Εγώ ζω επαρχία αλλά ταξιδεύω σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και θα σας πω τι βλέπω τα τελευταια χρόνια, η βλάστηση τα ακαθάριστα οικοπεδα χωράφια και δημόσιες εκτάσεις και ιδιωτικές έχουν πολλαπλασιαστεί, δεν ασχολούνται ουτε οι δήμοι ούτε οι ιδιώτες, οι περιφερειακοί και μικροί δρόμοι κλείνουν σαν ζούγκλες απο την βλάστηση, υπάρχει εγκατάλειψη, να μη γράψω ονομαστικά μεγάλες πόλεις μικρες πόλεις χωριά ,
οχι θα γραψω, φτασαμε σε μια ηλικία που πρέπει να μιλάμε, στα Γιάννενα στην Άρτα στην Πάτρα στο Αγρινιο στο Ριο στην Καλαμάτα στην Πρέβεζα αν πατε σε όχι κεντρικούς δρομους σε περιφερειακούς δρομους και δρομακια ακόμα και μεσα στον αστικό ιστό, θα δειτε απο χορτάρια μέχρι σκουπιδια βατα βρωμιές και μυρωδιές απο ψόφια ζώα,
σάπια φρούτα στα τελάρα μια οσμή νεκροθαλάμου που έγραφε και ο Σαββοπουλος....
δυστυχώς περνώντας κλιματικά στην τροπική ζώνη πλέον τα πράγματα θα χειροτερεύουν.
Δεν ξερω αν ειναι δικη μου αισθηση αλλά η Ελλάδα "γερνάει" επικίνδυνα εννοώ "γερνάει" ο κόσμος απαξιει να ασχοληθει με καθαρισμους, η πολιτεία απαξιεί να δώσει κίνητρα απλα "τιμωρει",
επιδοτουμε τα air contition, θα μου πεις ειναι το μόνο λάθος;
αποσπασματικες κινησεις παντού, πυρκαγιες αυτοκινηση παιδεια υγεια
Αυτοκινητα, προκαλώ οποινδήποτε να βγούμε να σταματήσουμε 100 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν , τα 50 θα έχουν ληγμένα λάστιχα, κατά τα άλλα θέλουμε ηλεκτροκίνηση......
και δεν το θέτω μόνο ως πρόβλημα των πολιτικών και διακυβέρνησης, το θέτω ότι τόσο θέλουμε ως κοινωνία τόσο κάνουμε, ο πήχης έχει πέσει πολύ χαμηλά και εκει που βλέπεις και νομίζεις οτι έχουμε βελτιωθεί με τους δρόμους έρχονται τα φετινά θανατηφόρα και μη ατυχήματα που μας φέρνουν σε εποχές 1990.....