Πυρκαγιές, Πλημμύρες, καιρικά φαινόμενα.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο κομμάτι των "διακοπών" το πέρασα στον εξωτικό Γέρακα. Και ενώ μου είχαν ζαλίσει τον έρωτα τα ελικόπτερα που πηγαινοέρχονταν όλη μέρα πάνω από το κεφάλι μου για περιπολίες, έλεγα, "εντάξει, δε βαριέσαι, τουλάχιστον φέτος δε θα μας πάρει στον ύπνο, ό,τι ανάψει θα σβήσει άμεσα "

Καλά πήγε κι αυτό.

Αφού δεν μπορείς να σβήσεις θηρίο... κάνε ότι γίνεται για να μην προκύψει θηρίο (που προφανώς μπορεί και να ξεφύγει καμμιά φορά, αλλά αυτό εδώ γίνεται πολλές φορές κάθε χρόνο, δεν είναι κανόνας-εξαίρεση).
Thermal cameras σε ιστούς/πυλώνες.
3-4 Drones ανά δήμο, με το thermal attachment, τουλάχιστον στους επίφοβους.
Δημιουργία θέσεων ανεφοδιασμού για τα ελικόπτερα σε διάφορα σημεία πλησίον πιθανών στόχων.
Κρουνοί με καλή παροχή σε καίρια σημεία και ειδικά εκεί που συχνά στήνωνται "μπλόκα".
Δημιουργία δασικών χαρτών, δρόμων, ζώνων.

Τουλάχιστον στα περιαστικά, να υπάρχει μια 500αρα ζώνη. Αφού δεν μπορείς να την σβήσεις, πούλα τα στους παραγωγούς χαρτιού/καυσόξυλου, και άσε το υπόλοιπο δάσος άθικτο.

• Like
Reactions: tiniakos
Αυτα τα θεματα και εχουν αναλυθει επαρκως και εχουν ειπωθει πολλακις, οχι μονο σε εμας αλλα και σε πλειστες αλλες χωρες.

Η προληψη κοστιζει περισσοτερο απο την -όποια- αποκατασταση.
Δεν το πιστευω αυτό που λες. Δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο

• Like
Reactions: billpeppas
Δεν το πιστευω αυτό που λες. Δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο
Περιεργο που το λες αυτο, και ο Ναθ παραπανω ειπε το ιδιο....

Ειναι οφ τοπικ το θεμα, αλλα πχ εχεις πυροσβεστηρα στο σπιτι ? Για ολα τα πιθανα ειδη πυρκαγιας που μπορει να ξεσπασουν ? Τον συντηρεις/αναγομωνεις στα τακτα χρονικα διαστηματα ? Ασφαλεια κλοπης ? Ελεγχεις συντηρεις καυστηρες, ηλεκτρικα, υδραυλικα η περιμενεις να χαλασουν ? Εχεις φαρμακειο ? κτλ κτλ

Και αυτα μονο για την οικια... και για την προσωπικη σου περιουσια, δεν το επεκτεινουμε πχ στην οικοδομη...
Και ας μη βαλουμε το αυτοκινητο, εχεις ολικη ασφαλεια ? (δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα)... με τα σερβις πως τα πας ?

Και δεν ειναι μονο κοστος χρηματικο, ειναι και -ας πουμε- εργατοωρες.... και σχεδιασμος.... και κυριως προκαταβολικα με πιθανοτητες μονο ανταποδοσης.

Δεν βγαινουν τα κουκια για προληψη σοβαρη, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων.... πυρηνικα εργοστασια, διυληστηρια κ.α. οπου πραγματι η προληψη συμφερει περισσοτερο απο την αποκατασταση.

• Like
Reactions: Kosh
Ετσι οπως το λες ειναι Ηλια.

Αν ρωτησεις ολους αυτους που βλαστημανε σημερα που ειμαστε στο αμην αναθεμα και αν εχουν κατι απο ολα αυτα που περιγραφεις.

Περιμενουμε απο το κρατος να κανει τα παντα ενω εμεις δεν κανουμε τιποτα (σχεδον) για το σπιτι μας το ιδιο.

Παντως εγω οταν ειπα για προληψη πυρκαγιων ειπα κατι πολυ συγκεκριμενο που δεν το φανταστηκα. Το ειδαμε φετος να γινεται και να ξεκινα στην αττικη (με περιπολιες εμφορτων ελικοπτερων και air tractor) εισαγωγη drones με θερμικες καμερες για επιτηρηση κλπ. Το θεμα ειναι να γινει νομος, να πολλαπλασιαστει και να γινει η καθημερινοτητα μας.

Το χειμωνα ολα αυτα που καηκαν θα τα ξανασυζητησουμε με τις πλημμυρες λογικα....

• Like
Reactions: ilias
Περιεργο που το λες αυτο, και ο Ναθ παραπανω ειπε το ιδιο....

Ειναι οφ τοπικ το θεμα, αλλα πχ εχεις πυροσβεστηρα στο σπιτι ? Για ολα τα πιθανα ειδη πυρκαγιας που μπορει να ξεσπασουν ? Τον συντηρεις/αναγομωνεις στα τακτα χρονικα διαστηματα ? Ασφαλεια κλοπης ? Ελεγχεις συντηρεις καυστηρες, ηλεκτρικα, υδραυλικα η περιμενεις να χαλασουν ? Εχεις φαρμακειο ? κτλ κτλ

Και αυτα μονο για την οικια... και για την προσωπικη σου περιουσια, δεν το επεκτεινουμε πχ στην οικοδομη...
Και ας μη βαλουμε το αυτοκινητο, εχεις ολικη ασφαλεια ? (δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα)... με τα σερβις πως τα πας ?

Και δεν ειναι μονο κοστος χρηματικο, ειναι και -ας πουμε- εργατοωρες.... και σχεδιασμος.... και κυριως προκαταβολικα με πιθανοτητες μονο ανταποδοσης.

Δεν βγαινουν τα κουκια για προληψη σοβαρη, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων.... πυρηνικα εργοστασια, διυληστηρια κ.α. οπου πραγματι η προληψη συμφερει περισσοτερο απο την αποκατασταση.
Όσοι τα έχουμε όλα αυτά και έχουμε και καθαρισμένα τα οικόπεδα μας μπορείς να πεις ότι είμαστε κάπως πιο ασφαλές από τους δολοφόνους εμπρηστές. Απλά δεν ξεκινάει από εκεί το κακο από το κεφάλι βρομάει το ψάρι ανέκαθεν. Και όσοι έχουν ακαθάριστα τα οικόπεδα τους και περιμετρικά του σπιτιού τους είναι αξιοι της μοίρας τους. Προσωπικά από πάντα θυμάμαι να καίνε τα πάντα γύρω από την Αττική για να φτιάξουν τα αυθαίρετα τους οι φτωχοί στο μυαλό νεοπλουτοι ενώ εδώ βόρεια Ελλάδα ποτέ δεν είχαμε τέτοιων εκτάσεων πυρκαγιές. Αυτό για όσους ακόμα αμφισβητούν πως μπαίνουν οι φωτιές. Βλέπετε δεν θέλουν να φτιάξουν εδώ τα αυθαίρετα τους ενώ Αττική όπως και να το κάνουμε πουλάει περισσότερο.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Haha
Reactions: chocbhed
Μια χαρά βγαίνουν τα κουκιά αρκεί η φύση, η υγεία και η παιδεία να έχουν υψηλότερη προτεραιότητα από την Eurovision, την Παναθα/Γαυρο κλπ, την (κάθε) Μενεγάκη, το κάθε ξεκωλο του κάθε Survivor, το καινούργιο iPhone κλπ.

Και φυσικά εφόσον δίνουμε και καμία δεκάρα για τον διπλανό μας και δεν κοιτάμε μόνο την πάρτη μας.

Όσο (δεν) ισχύουν τα παραπάνω θα επιλέγουμε για διαχειριστές της ζωής μας αυτούς που (επίσης) δεν δίνουν δεκάρα για ολα αυτά.

Και επειδή (χωρίς να θέλω να το παίξω Άγιος) εγω προσωπικά και πυροσβεστήρα έχω και ολα τα παραπάνω αλλά βλέπω η ζωή μου να απαξιώνεται καθημερινά από αυτούς που με κυβερνούν (οι οποίοι τελευταία έχουν ανεβεί level και έχουν φτάσει στο σημείο να βρίζουν (κυριολεκτικα) τους πολίτες) αλλά και οσους τους επιλέγουν, πραγματικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά πλέον να φύγω από αυτή τη χώρα.

Και όσο βλέπω, την ώρα αυτής της τραγωδίας, το κράτος να βγαίνει στα κανάλια κλπ και να καθιστά σαφές ότι η πρώτη του προτεραιότητα δεν είναι η κατάσβεση αλλά η αποφυγή καταλογισμού ευθυνών προς αυτό (όπως έγινε και με τα Τεμπη, δλδ), δεν τρέφω καμία ελπίδα για καλύτερο μέλλον σε αυτή τη χώρα.

το κακο από το κεφάλι βρομάει το ψάρι ανέκαθεν.
Ειδικα στο ελληνικο δημοσιο, η βρωμα ειναι αμφιδρομη και δυσδιακριτα τα οριά της.
Και όσοι έχουν ακαθάριστα τα οικόπεδα τους και περιμετρικά του σπιτιού τους είναι αξιοι της μοίρας τους.
Ναι, αλλα εφ οσον τους επιτρεπεται, συμπαρασυρουν στην μιζερια και σενα.... σα να εχεις μια βιλα με πισινα και μαρμαρα σε μια παραγκουπολη.

Μια χαρά βγαίνουν τα κουκιά
Οχι στο 100% αλλα θα μπορουσαν να ειναι τουλαχιστον στο θετικο προσημο, εστω και 1% απο το μειον απειρο που ειναι τωρα.... η διαφορα θα ηταν σημαντικη και εμφανης.

πραγματικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά πλέον να φύγω από αυτή τη χώρα.
Αν εχεις τη δυνατοτητα, κακως εισαι ακομα εδω

δεν τρέφω καμία ελπίδα για καλύτερο μέλλον σε αυτή τη χώρα.
Καλλιο αργα παρα ποτε να δει κανεις το μελλον :cool:

Βλέπουμε για άλλη μια φορά πολίτες να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές, φορώντας μόνο ένα σορτσάκι, γυμνοί, με παντόφλες,
Νοιώθω τον πόνο και την αγωνία, αλλά είμαστε λαός αμόρφωτος, ανεπίδεκτος,,, Να χ@σω πτυχία και διπλώματα..
Και δεν βρίσκεται ένας, αρχή, κανάλι, ραδιόφωνο, να το επισημάνει....

Θέλω να γράψω κι άλλα, αλλά μετά θα πρέπει να αυτοεξοριστώ..... στον Άγιο Μαυρίκιο...

Υπάρχουν τα εξής απλά ερωτήματα 1) ποιοί είναι αυτοί που κάθε χρόνο επί χρόνια καίνε την χώρα μου; και 2) ποιοί είναι αυτοί που κάθε χρόνο επί χρόνια επιτρέπουν να γίνεται αυτό; Τείνω πλέον να εξισώσω την απάντηση και αυτό είναι κάτι που με τρομάζει. Όπως είναι τρομακτικό το ότι δεν αγοράζουμε τα όποια πυροσβεστικά αεροσκάφη αντί για τα πανάκριβα και προφανέστατα άχρηστα F-35 (και άλλα συναφή ....προϊόντα) . Χάος ...απλά χάος....
Υ.Γ. Κύριε συντονιστά καταβάλω σοβαρή προσπάθεια να αποφύγω τις πολιτικές αναφορές για κατ΄ εξοχήν - για να μην πω αποκλειστικά - πολιτικές ευθύνες και ανεπάρκεια ...επί έτη πολλά...

Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas
Δεν ειναι ολες οι φωτιες αποτελεσμα εμπρησμων.

Πχ η αποψινη φωτια στην γλυφαδα ηταν οντως και τους πιασανε (μαλλον)

Η φωτια στον Βαρναβα ακομα δεν ξερουμε νομιζω.

Γεγονος ειναι οτι απο το σαββατο κι ολας ειχε βγει ειδοποιηση οτι υπαρχει κινδυνος megafire , ηξεραν οτι το κοκτειλ ανεμων 8 μποφωρ με την ξηρασια επι μηνες θα ηταν επικινδυνο.

Και παλι παρολο που ηταν ετοιμοι δεν καταφεραν να κανουν τιποτα.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα απλα κονδυλιων. Ειναι και θεμα φιλοτιμου (στα εξοπλιστικα) σοβαρων μελετων και καινοτομιων που χρειαζομαστε αμεσα για να κανουμε τα λιγα χρηματα που διαθετουμε να μετρανε στο πεδιο.

Θα γραψω και εγώ την κοτσάνα μου καθότι άσχετος, αλλά με πιάνει τρόμος οταν βλέπω δίπλα σε σπίτι πεύκο, καλύτερα να είχε ένα μπιτονι βενζίνη παρά ένα πεύκο.
Κάτι πρέπει να γίνει με τα πεύκα, κυπαρίσια κλπ.
Είναι τα δέντρα που επιβάλονται απο μόνα τους σε κάθε άλλη βλάστηση, εύκολα δεν θέλουν την παραμικρή περιποιηση, αλλά .... κάτι πρέπει να γίνει και νομοθετικά αλλά και στο πεδίο στην πράξη. Δεν ξέρω τι, η Ελλάδα απο πλευράς κλιματος έχει φύγει απο την ευκρατη ζώνη είμαστε στην τροπική ζώνη και αποφάσεις δεν παιρνονται,
τι θα έκανα εγώ, αν ειναι εφικτό δεν ξέρω, όλα τα δάση με πεύκα να δοθούν για υλοτόμηση, και φύτεμα νέα δέντρα, να έχει δουλειά και ο κόσμος, να φτιαχτούν φυτώρια με δέντρα που να είναι λιγοτερο επικίνδυνα σε πυρκαγιές, πανεπιστημια ΤΕΙ κοιμούνται τον υπνο του δικαιου να κάνουν έρευνα να κάνουν πιλοτικά κάποιες περιοχές δοκιμές. Μια χαρά περνανε τα χρονια και οι δεκαετίες.....

Τα χαζά και πονηρά των πολιτικών με τα πρόστιμα για το καθάρισμα των οικοπέδων τα ακούω βερεσέ, κόστος βενζίνης για τα χορτοκοπτικά, τιμες χορτοκοπτικών καταστροφέων στον θεό, δώστε κίνητρα χωρις ΦΠΑ τα χορτοκοπτικά δώστε 50 λιτρα βενζίνη χωρίς φόρο, να καθαρισει η Ελλάδα, εμένα δεν με πειθει τίποτα ότι υπάρχει βούληση για πραγματικά αποτελέσματα. Άλλες χώρες πας Γαλλία Ισπανια που έχουν ιδιο κλιμα με εμάς και είναι ξυρισμένα κουρεμένα όλα πεντακάθαρα. Εδώ τι να πληρώσει ο άλλος μεροκάματα μηχανήματα βενζίνες να επωμιστεί ο κάθε ένας τόσο μεγάλο κόστος. και μάλιστα ετησιως;
Ωραία ας πληρώσουμε έμμεσα τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και ωρες πτήσης ......

Η συζήτηση θα τελειωσει σε κανα δύο εβδομάδες όσοι έχασαν σπίτια περιουσίες επιχειρήσεις αυτοκίνητα, θα το θυμούνται εμεις οι υπόλοιποι θα ξαναγράψουμε του χρόνου για αυτό το θέμα.

• Like
Reactions: Kosh
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρός μηχανισμός, κάθε χρόνο υπάρχουν αποσπασματικά νέα μέτρα που δεν είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού, δεν υπάρχει έστω ένα πλάνο που θα πει οκ, δεν υπάρχουν τα λεφτά σήμερα και ακόμη και να υπήρχαν θα θέλαμε χρόνο, αλλά υπάρχει βασικός σχεδιασμός για την επόμενη 5ετία να φτάσουμε εκεί, συγκεκριμένα εκεί όχι στο περίπου που σχετίζεται με ελευθερίες να αλλάξουμε προμηθευτές με άλλες προδιαγραφές γιατί δίνουν καλύτερες μίζες.
Η συνολική κατάσταση με το κλίμα και οι φωτιές σε Καναδά και Αυστραλία μας δείχνουν ότι ακόμη και με οργανωμένη δουλειά καταστροφές θα υπάρχουν, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα πως δεν μπορούν να φτιάξουν σχέδιο για να προστατεύσουν τον αστικό ιστό της τερατούπολης των 5μιση εκατομυρίων μόνιμων κατοίκων βάσει της τελευταίας απογραφής συν όσους είναι εδώ χωρίς να διαμένουν μόνιμα. Σε λίγα χρόνια με την κατακόρυφη μείωση των δασών στην Αττική θα χτυπάμε 50ρια για πλάκα.
Και μετά μας φταίνε οι Γερμανοί που έχουν βάλει στόχο και τον πετυχαίνουν να αυξήσουν τα δάση τους στα επίπεδα σχεδόν ενός αιώνα πριν.

Ο Χάρυ Κλυν είχε δίκαιο, αν και θα είχε φάει τρελό cancel σήμερα όταν έλεγε τα παρακάτω:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βλέπουμε για άλλη μια φορά πολίτες να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές, φορώντας μόνο ένα σορτσάκι, γυμνοί, με παντόφλες,
Νοιώθω τον πόνο και την αγωνία, αλλά είμαστε λαός αμόρφωτος, ανεπίδεκτος,,, Να χ@σω πτυχία και διπλώματα..
Και δεν βρίσκεται ένας, αρχή, κανάλι, ραδιόφωνο, να το επισημάνει....

Θέλω να γράψω κι άλλα, αλλά μετά θα πρέπει να αυτοεξοριστώ..... στον Άγιο Μαυρίκιο...
Aντιθέτως τα κανάλια επικροτούν "αυταπάρνηση" και τον "ζήλο"....
Φυσικά και δεν υπάρχει καμία ελπίδα, όταν στην Γαλλία όλα είναι πεντακάθαρα και οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους προσλαμβάνουν κόσμο να καθαρίζει μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο χόρτων, όταν τους δίνει μέχρι και κουπόνια να πάνε να φάνε οι εργαζόμενοι, να αισθάνονται ότι προσφέρουν ότι ανταμοίβονται... εδώ ύπνος κοροϊδία και ότι αρπάξει ο κάθε ένας.
Δεν είμαστε στο 2024, στα μυαλά και στην νοοτροπία είμαστε καμια 50αρια χρόνια πίσω, και αυτό το πληρώνουμε και δεν καταλαβαίνουμε ότι το πληρώνουμε.
Και οπως έγραψε και ο φίλος πριν όταν η πρώτες λέξεις που λέει ο υπουργός είναι Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΣΜΟΣ ΄ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, δεν υπάρχει μέλλον.
Εγώ ζω επαρχία αλλά ταξιδεύω σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και θα σας πω τι βλέπω τα τελευταια χρόνια, η βλάστηση τα ακαθάριστα οικοπεδα χωράφια και δημόσιες εκτάσεις και ιδιωτικές έχουν πολλαπλασιαστεί, δεν ασχολούνται ουτε οι δήμοι ούτε οι ιδιώτες, οι περιφερειακοί και μικροί δρόμοι κλείνουν σαν ζούγκλες απο την βλάστηση, υπάρχει εγκατάλειψη, να μη γράψω ονομαστικά μεγάλες πόλεις μικρες πόλεις χωριά ,
οχι θα γραψω, φτασαμε σε μια ηλικία που πρέπει να μιλάμε, στα Γιάννενα στην Άρτα στην Πάτρα στο Αγρινιο στο Ριο στην Καλαμάτα στην Πρέβεζα αν πατε σε όχι κεντρικούς δρομους σε περιφερειακούς δρομους και δρομακια ακόμα και μεσα στον αστικό ιστό, θα δειτε απο χορτάρια μέχρι σκουπιδια βατα βρωμιές και μυρωδιές απο ψόφια ζώα,
σάπια φρούτα στα τελάρα μια οσμή νεκροθαλάμου που έγραφε και ο Σαββοπουλος....
δυστυχώς περνώντας κλιματικά στην τροπική ζώνη πλέον τα πράγματα θα χειροτερεύουν.
Δεν ξερω αν ειναι δικη μου αισθηση αλλά η Ελλάδα "γερνάει" επικίνδυνα εννοώ "γερνάει" ο κόσμος απαξιει να ασχοληθει με καθαρισμους, η πολιτεία απαξιεί να δώσει κίνητρα απλα "τιμωρει",
επιδοτουμε τα air contition, θα μου πεις ειναι το μόνο λάθος;
αποσπασματικες κινησεις παντού, πυρκαγιες αυτοκινηση παιδεια υγεια
Αυτοκινητα, προκαλώ οποινδήποτε να βγούμε να σταματήσουμε 100 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν , τα 50 θα έχουν ληγμένα λάστιχα, κατά τα άλλα θέλουμε ηλεκτροκίνηση......
και δεν το θέτω μόνο ως πρόβλημα των πολιτικών και διακυβέρνησης, το θέτω ότι τόσο θέλουμε ως κοινωνία τόσο κάνουμε, ο πήχης έχει πέσει πολύ χαμηλά και εκει που βλέπεις και νομίζεις οτι έχουμε βελτιωθεί με τους δρόμους έρχονται τα φετινά θανατηφόρα και μη ατυχήματα που μας φέρνουν σε εποχές 1990.....

Όλα ξεκινάνε από την οικονομική ανέχεια. Τα λάστιχα θα αλλάξει ο άλλος ή πως θα πληρώσει ρεύμα και σούπερ μάρκετ;
Ξέρεις καμιά χώρα φτωχή να προκόβει ; Όταν λέμε να προκόβει εννοούμε πραγματική προκοπή.

Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση αντανακλά σε όλους τους τομείς της ζωής: από τα νεύρα που έχει ο κόσμος όλη μέρα μέχρι την αστεία αποζημίωση που θα πάρουν (του αγίου φούφουτου) οι πυροπληκτοι.

Όλα ξεκινάνε από την οικονομική ανέχεια.
Κατα τη γνωμη μου, ολα ξεκινανε απο την οικονομικη κακοδιαχειριση των δημοσιων πορων, συνεχιζεται με την ατιμωρησια των κακοδιαχειριστων και ολοκληρωνεται με την ασχετοσυνη αυτων.

Οι διαχειριστες αυτοι, ειναι εικονα και ομοιωση του "λαου", για τον οποιο ισχυουν τα ιδια στο προσωπικο τους επιπεδο.

Οι λιγοστες εξαιρεσεις, αποτελουν τις "κατσικες του γειτονα" που ποσο να αντεξουν με τοσες καταρες ? Αργα η γρηγορα ψοφανε....

Και η ζωη συνεχιζεται....

Για να το δουμε και λιγο "αισιοδοξα" καπου 200 τοσες χωρες πηρανε μερος στους ολυμπιακους αγωνες... και αυτοι που ζουνε σε αυτες τις χωρες ανθρωποι ειναι σαν κι εμας.
Ε.... δεν ειμαστε και τιποτα καλυτεροι απο αυτους, αλλα ουτε και τοσο χάλια... εκτος αν νομιζει καποιος οτι ο πακιστανος, ο κολομβιανος, ο αιθιοπας, ο αλβανος, ο βορειοκορεατης, ο παλαιστινιος, ο σενεγαλεζος, κτλ ειναι κανα χαιβανι που δεν θελει να καλοπερναει η δεν ξερει.... ενω εμεις ωραιοι ως ελληνες ξερουμε τι μας γινεται....

Ναι όλα εντάξει ως ένα σημείο.
Αλλά να βλεπεις στην τηλεοραση δεκαδες ανθρωπους με βερμουδα σαγγιονάρες χωρις μπλούζα να πανε να σβήσουν πυρκαγιά; να τρέχουν σαν παλαβοί πάνω κάτω, ιδρωμένοι μπιχλιασμένοι αλλόφρονες;
Κάπου αλλού ειναι το πρόβλημα. Μάνα γιατί με γέννησες και τι μου έμαθες, διαπαιδαγώγηση ως το νηπιαγωγείο, νηπιαγωγειο, δημοτικό; γυμνασιο, λύκειο;
Που ακριβώς δεν έλαβε την βασική γνώση ότι χρειαζεται τουλάχιστον ρούχα να πας στις φλόγες και παπούτσια. Τι γινεται εδώ πέρα τι παιζει τι δειχνει όλο αυτό που βλέπουμε; Αισθημα αυταπάρνησης αλληλεγγύης ανθρωπισμού;
Το δεξί χέρι βάζει φωτιά το αριστερό προσπαθεί να την σβήσει, Στο αυτοκίνητο το δεξί ποδι έχει παπούτσι το αριστερό παντόφλα, , χαμογελαει και κλαιει ταυτοχρονα, ο Καραγκιόζης πυροσβέστης, ο Καραγκιόζης εμπρηστής, ο Καραγκιοζης πολιτική προστασία ο Καραγιοζης δήμαρχος και ο Καραγκιόζης σχολιαστής σε φορουμ......