QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Απάντηση: Re: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Tασο το πηρες?

Οχι. Δοκιμάζω ένα, αλλά με αυτά που βλέπω ΔΕΝ....

και το λέω με κεφαλαία το ΔΕΝ.

Εχω φτιάξει μεγάλη λίστα μάλιστα με τα ΔΕΝ.....

Υπόψιν και έχω και NAS Qnap....
Απλά οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν παραμείνει στα NAS.

Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

ΔΕΝ υποστηρίζει 23.976 .

Βγάζει 24.000 στρογγυλά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το 23.976 24.000 25κλπ είναι οι ρυθμίσεις (frame rate) που αφορούν τους Subtitles!!! Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω αυτόν που έβαλε αυτή την επιλογή.

Το δοκίμασες και δεν "τρέχει" σε 23.976 ?

Re: Απάντηση: Re: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Οχι. Δοκιμάζω ένα, αλλά με αυτά που βλέπω ΔΕΝ....

και το λέω με κεφαλαία το ΔΕΝ.

Εχω φτιάξει μεγάλη λίστα μάλιστα με τα ΔΕΝ.....

Υπόψιν και έχω και NAS Qnap....
Απλά οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν παραμείνει στα NAS.

Για γράψε και συ τις απόψεις σου .......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player R

Πλάκα κάνεις φαντάζομαι....
Τι λες τώρα ....
Ακόμα και το αρχαιο Tvix 6500 φορτώνει τον external srt !!! (φυσικά ενοείται πάντα να έχει το ίδιο όνομα)

Και είναι πολύ σημαντικό αυτό, διότι παραπάνω απο τα μισά mkv όλο και κάποιο υπότιτλο έχουν μαζί.

Οταν λέω embedded δεν εννοώ αυτούς που είναι "καμμένοι" πάνω στην εικόνα. Αυτοί όντως δεν βγαίνουν με τίποτα.

Μισό...για να καταλάβω...θεωρείς ότι κανονικά πρέπει να φορτώνει τον εξωτερικό υπότιτλο πρώτα αντι του εσωτερικού ?
Εάν ναι .....sorry αλλά θα διαφωνούσα σε μια τέτοια προοπτική λογικής στο video file αλλά και στον player.
Δεν μπορεί να γνωρίζει ο κατασκευαστής ποια γλώσσα θέλει ο χρήστης να φορτώνει από τον εξωτερικό. Είναι λογικό ότι θα φορτώσει τους ενσωματωμένους στο file ( όχι τους καμμένους ) και μετά να ακολουθήσει την λογική του εξωτερικού. Αλλιώς....πως?

Γιατι νομιζω οτι το prime μου φορτωνει κατευθειαν τον εξωτερικο srt ασχετως αν υπαρχουν pgs?
Οταν το δω σπιτι θα αναφερω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia

Μισό...για να καταλάβω...θεωρείς ότι κανονικά πρέπει να φορτώνει τον εξωτερικό υπότιτλο πρώτα αντι του εσωτερικού ?
Εάν ναι .....sorry αλλά θα διαφωνούσα σε μια τέτοια προοπτική λογικής στο video file αλλά και στον player.
Δεν μπορεί να γνωρίζει ο κατασκευαστής ποια γλώσσα θέλει ο χρήστης να φορτώνει από τον εξωτερικό. Είναι λογικό ότι θα φορτώσει τους ενσωματωμένους στο file ( όχι τους καμμένους ) και μετά να ακολουθήσει την λογική του εξωτερικού. Αλλιώς....πως?

Πάντως και το Tvix των 3 ετών και το xtreamer των 150 ευρώ έτσι δουλεύουν.
Φορτώνουν πάντα τον εξωτερικό. Ποτέ δεν έχω πιάσει το τηλεκοντρόλ στο χέρι.
Μα αυτό είναι και το καλό και ωραίο.

Μου κάνει εντύπωση που σου κάνει εντύπωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multim

Μου κάνει εντύπωση που σου κάνει εντύπωση.

Λέτε ρε παιδιά να έχω πέσει τόσο έξω? Για κάτσε να το τσεκάρω. Γιατί αφού το λέτε κι οι δυο μάλλον μπορεί να έχετε δίκιο ......

Τρελά κολλήματα στο Avatar extened edition δικτυακά με NFS (και με Qnap NAS υπενθυμίζω) σε σημείο που κόβεται ο ήχος.

Με το xtreamerάκι pro των 150 ευρώ ΝΕΡΟ το ίδιο αρχείο.

Επίσης όταν παίζει ταινία Bluray δομή και την πάτε μπροστά π.χ. στα 40-50 λεπτά.

Οταν θα πάτε να βάλετε το εξωτερικό ελληνικό srt (σε περίπτωση που δεν έχει ελληνικα το Bluray) ο συγχρονισμός είναι αλλού γι αλλού. Χαλάει ο συγχρονισμός.

Εννοείται είναι χιλιοτσεκαρισμένο ότι το srt είναι ολόσωστο.

Αυτό (ο αποσυγχρονισμός) συμβαίνει μόνο σε BD-δομή . Σε mkv παίζει εντάξει.

Συμπληρώνω ότι επίσης συμβαίνει και σε .m2ts αρχεία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multim

+WD TV Live (ευτυχώς)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Revie

Mπορει καποιος να βοηθησει
κατα την αγκατασταση του PUTTY στην εντολή
ipkg update απανταει
command not found

απανελαβα το σεταρισμα πολλες φορες και συνεχεια το ιδιο μου βγαζει

Αν φτιάξεις UNFS θα πρέπει να ξετσεκάρεις την επιλογή NFS από το NAS. Αν την ξετσεκάρεις όμως ΔΕΝ θα μπορείς να επιλέξεις NFS από το NMP και θα σου βγάζει Connection Failed.

Επομένως μην αγχώνεσαι να στήσεις το UNFS. ΔΕΝ θα σου δει τα δικτυακά folders με UNFS.

Υ.Γ. Ακόμα ένα από τα ΔΕΝ που σας έλεγα.....και με παίδεψε το άτιμο.

Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Τρελά κολλήματα στο Avatar extened edition δικτυακά με NFS (και με Qnap NAS υπενθυμίζω) σε σημείο που κόβεται ο ήχος.

Με το xtreamerάκι pro των 150 ευρώ ΝΕΡΟ το ίδιο αρχείο.

Κάτι ίσως να μην πήγε καλά......Εγώ δεν είχα τέτοια προβλήματα.
Ισως τελικα είναι θέμα στησίματος δικτύου.....και γενικότερου set up.

Εγώ με πολλούς φίλους και για διαφορετικά μηχανάκια είχα πάντοτε άλλη απόδοση μέσω δικτύου......
Φυσικά δεν λέω ότι μου κατέβει.
Οσοι έχουν έρθει από εδώ...το έχουν δει με τα μάτια τους .....

Εμένα Τάσο μου τα έπαιξε νεράκι όλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Κάτι ίσως να μην πήγε καλά......Εγώ δεν είχα τέτοια προβλήματα.
Ισως τελικα είναι θέμα στησίματος δικτύου.....και γενικότερου set up.

Εγώ με πολλούς φίλους και για διαφορετικά μηχανάκια είχα πάντοτε άλλη απόδοση μέσω δικτύου......
Φυσικά δεν λέω ότι μου κατέβει.
Οσοι έχουν έρθει από εδώ...το έχουν δει με τα μάτια τους .....

Εμένα Τάσο μου τα έπαιξε νεράκι όλα.

Κι εμένα το ανάποδο. Τι να σου πω. Το ίδιο δίκτυο, τα ίδια καλώδια, τα ίδια αρχεία, δεν πίστευα στα μάτια μου ότι κολλάει το Qnap και παίζει αέρα το Xtremer Pro.

Λες να κάνει τόση διαφορά το unfs που δεν δέχεται το 1000P;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Κι εμένα το ανάποδο. Τι να σου πω. Το ίδιο δίκτυο, τα ίδια καλώδια, τα ίδια αρχεία, δεν πίστευα στα μάτια μου ότι κολλάει το Qnap και παίζει αέρα το Xtremer Pro.

Λες να κάνει τόση διαφορά το unfs που δεν δέχεται το 1000P;

Δεν το δοκιμάζεις ? ( άσχετο....έχεις επιλέξει την ένδειξη 1000mbps στο Network ε ? )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Revie

Δεν το δοκιμάζεις ? ( άσχετο....έχεις επιλέξει την ένδειξη 1000mbps στο Network ε ? )

Μα αυτό λέω στον φίλο παραπάνω.

Το 1000P δεν συνεργάζεται με UNFS. Βγάζει connection failed όταν πας να κάνεις connect το δικτυακό folder.
Πρέπει να τσεκάρω την επιλογή NFS στο NAS. Αν τσεκάρω όμως την επιλογή αυτή, τότε καταργείται το UNFS. Δεν μπορεί να δουλεύουν και τα δύο.

Εννοείται έχω επιλέξει 1000mbps από την πρώτη στιγμή.

Απενεργοποιησε το gigabit απο το 1000p.Θα σου παιξει καλυτερα.

Χρήστο , δεν φταίει το γιγαμπιτ. Εάν παρεμβάλλεται switch 100άρι (ή ότι άλλο 100άρι ) τότε η ροή είναι καλύτερη στα 10/100. Επίσης προβλήματα μπορεί νάχει κανείς εάν κάπου έχει ρυθμίσει jumbo frames πάνω από 1500 και η gigabit γραμμή "σκοντάφτει" πάλι σε κάποιο 100άρι....

Από το NAS μέχρι το player παρεμβάλλονται 3 switchers 1000άρια.
Το ίδιο και για το Xtreamer Pro και για το Qnap.

Πάντως μόλις τσέκαρα τον "παππού" Tvix 6500 και βγάζει κανονικότατα 23,976 με firmware 1.5.19 και φυσικά η κίνηση είναι κατι παραπάνω από άποψη.
Ε δεν δέχομαι να αγοράσω εν έτη 2011 player με 24.000 από "μαμά" και να περιμένω πότε θα ξυπνήσουν οι developers.

Last edited: