QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

To 1000p φοράει το Sigma 8643 το οποίο δε διαθέτει γιγαμπιτ.

Από ότι διαβάζω και με άλλα players, καλύτερα σεταρισμένο σε κατοστάρι

Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Στον ήχο μόνο......:D
..και μόνο αν συνδεθεί αναλογικά με τον ενισχυτή.
Το Wolfson είναι ένα ισχυρό DAC και για να δείξει την υπεροχή του θα πρέπει το player να συνδεθεί από τις αναλογικές εξόδους του σε ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

..και μόνο αν συνδεθεί αναλογικά με τον ενισχυτή.
Το Wolfson είναι ένα ισχυρό DAC και για να δείξει την υπεροχή του θα πρέπει το player να συνδεθεί από τις αναλογικές εξόδους του σε ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή.

Οσο το θυμάμαι ....μου ενισχύεται η εντύπωση πια ότι αυτή η ποιότητα στον ήχο πρέπει ναναι must πια....

Απ' ότι μαθαίνω δουλεύουν στην έκδοση 2 νέων firmware . Το πρώτο θα διορθώνει προβλήματα δικτύωσης (νέος NTFS driver) και κάποιων bugs.(1.2.5)
Το δεύτερο (1.3.0) θα παρουσιάσει νέο GUI με ενσωματωμένο thumbnail mode .

Ιδωμεν......

Και στο 1.4.0 μου λένε θα φτιάξουν να επιλέγει αυτόματα το εξωτερικό .srt

Παιδιά, έχω βαρεθεί να περιμένω μια ζωή τα firmware για να κάνουν τα αυτονόητα πολλές φορές. Οχι μόνο η Qnap. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. Κοντεύουν να καταντήσουν χειρότερα κι από τα pcιά.

Και στο 1.4.0 μου λένε θα φτιάξουν να επιλέγει αυτόματα το εξωτερικό .srt

Παιδιά, έχω βαρεθεί να περιμένω μια ζωή τα firmware για να κάνουν τα αυτονόητα πολλές φορές. Οχι μόνο η Qnap. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. Κοντεύουν να καταντήσουν χειρότερα κι από τα pcιά.
Τάσο, ισχύει ότι και στους δορυφορικούς δέκτες. 3 - 4 media players έχουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που θέλουμε. Κανένα όμως δεν τα έχει όλα μαζί..

Το πακέτο των τέστ στην εικόνα το πέρασε όλο χωρίς κανένα μειονέκτημα στην κίνηση .

Σε όλα τα αρχεία mkv που έχω παίξει είτε μέσω δικτύου είτε από τον τοπικό δίσκο παρατηρώ κάποια ελαφρά μικροσπασίματα στην κίνηση. Το ταπεινό Egreat M43A που έχω, τα παίζει "νεράκι". Δοκίμασα και ενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη την ρύθμιση "support 24p", καμία διαφορά. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση: Re: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Σε όλα τα αρχεία mkv που έχω παίξει είτε μέσω δικτύου είτε από τον τοπικό δίσκο παρατηρώ κάποια ελαφρά μικροσπασίματα στην κίνηση. Το ταπεινό Egreat M43A που έχω, τα παίζει "νεράκι". Δοκίμασα και ενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη την ρύθμιση "support 24p", καμία διαφορά. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Κι εγώ τα είχα παρατηρήσει, παρόλο που και το ταπεινό xtreamer pro τα παίζει νεράκι κι ας μην βγάζει κι αυτό 23,976.
Για να μην πω το αιρετικό, ότι δεν έκανε τόσα κομπιάσματα με απενεργοποιημένο το "support 24p".
Δεν ξέρω, γενικώς δεν "μου κόλλησε" αυτό το μηχανάκι.

Και μου είναι παντελώς αδιάφορο τι κάνει στον ήχο.
Προσωπικά θεωρώ ότι τα ΝΜΤ κατά 99% η δουλειά τους είναι να παίζουν αψεγάδιαστα ταινίες. Το υπόλοιπο 1% είναι τα κερασάκια π.χ. αναλογικός ήχος, youtube κλπ

Τα ΝΜΤ (Network Media Tank) είναι λογικό ότι περιμένεις να έχουν δώσει βάρος στην διαχείριση των διαμοιραζόμενων αρχείων. Όμως εγώ - και πιστεύω πολλοί άλλοι όταν αυτή η αγορά ωριμάσει ως προς την ποσότητα των χρηστών - δεν θέλω αυτό. Θέλω έναν media player που να τα κάνει όλα. Θέλω απόδοση στον ήχο , όχι μόνο τον κινηματογραφικό, τον ψηφιακό, αλλά και τον αναλογικό, της μουσικής βρε αδερφέ...Θέλω gigabit ενεργό και φυσικά θέλω κινηματογραφική κίνηση στο auto. (Να μπαίνει η υποστήριξη 60,50,24p ) αυτόματα ανάλογα με το φορμάτ που έχει η ταινία.

Δυστυχώς αυτά όλα μαζί δεν τα έχουν τα media players ακόμα. Είναι σίγουρο όμως ότι κάποιος θα κάνει την αρχή και θα παρουσιάσει μια υλοποίηση που θα τα έχει.

Εγώ πιστεύω ότι εάν η Qnap στο επόμενο firmware δώσει την αναβάθμιση στο δικτυακό κομμάτι και αλλάξει το GUI ,που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το NMP1000P θα γίνει σπουδαία επιλογή. Φυσικά δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι τέτοιο χωρίς το ανάλογο set up. (καλό ενισχυτή , ηχεία.)
Να προσθέσω ότι επίσης ότι η σωστή κίνηση στην αναπαραγωγή επηρεάζεται από 3 παράγοντες-ρυθμίσεις. TV ,Media Player , movie file. Ενα αρχείο με frame rate 23.976 fps θα πρέπει να αναπαράγεται σε ανάλογα ρυθμισμένη TV και Media player.
Τάσο , δεν συμφωνώ.
Δεν είναι μόνο για ταινίες . Μην νομίζεις ότι ο περισσότερος κόσμος έχει την δυνατότητα που μπορεί να έχουμε εσύ κι εγώ να εξειδικεύουμε και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας αγοράζοντας για κάθε σκοπό και άλλο μηχάνημα. Εγώ ακούω μουσική από το Oppo π.χ. και γνωρίζω καλά ότι για πολλούς είναι υπερβολή να έχεις 2 μηχανήματα που μπορούν να κάνουν την ίδια - σχεδόν - δουλειά μόνο και μόνο για να ικανοποιείς τις αυξημένες σου επιθυμίες που σε κόστος σημαίνει τουλάχιστον 700 ευρώ.
Από την άλλη εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω τους κατασκευαστές , ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν σε εύρωστες εταιρείες οι οποίοι δεν παρουσιάζουν από την αρχή , ή δεν αφιερώνουν τεχνογνωσία να διορθώνουν μετά με firmware τις ατέλειες του μηχανήματος που παρουσιάζουν στους καταναλωτές.....

Να συμπληρώσω επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να μετράμε την ομαλή κίνηση ενός φίλμ στα 23.976 και να έχουμε την TV μας σεταρισμένη στο PAL system ...............

Να προσθέσω ότι επίσης ότι η σωστή κίνηση στην αναπαραγωγή επηρεάζεται από 3 παράγοντες-ρυθμίσεις. TV ,Media Player , movie file.

Αφού λοιπόν αλλάζουμε τον παράγοντα media player media και έχουμε σωστή κίνηση φταίει ο player. Επειδή τελικά στον καταναλωτή αυτό που μετράει είναι αν είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του, τώρα, θεωρώ ότι το Qnap ως συνολική απόδοση δεν τα αξίζει τα λεφτά του. Αν κόστιζε 200ευρώ εντάξει αλλά για 350e όχι. Πάντα σύμφωνα με την γνώμη μου.
Κοινώς την πάτησα :bigcry:

Συγνώμη ρε παιδιά για το off αλλά διάβασα κάτι που βλέπω και εγώ με το popcorn που έχω με το ίδιο τσιπάκι δηλ onlineN τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν απο τηλεόραση για να έχουμε ομαλή κίνηση ? πχ έχω μια samsung c750 ? ευχαριστώ έκ προτέρων

Συγνώμη ρε παιδιά για το off αλλά διάβασα κάτι που βλέπω και εγώ με το popcorn που έχω με το ίδιο τσιπάκι δηλ onlineN τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν απο τηλεόραση για να έχουμε ομαλή κίνηση ? πχ έχω μια samsung c750 ? ευχαριστώ έκ προτέρων

εχει στην κινηση , τυπικο ,καθαρη εικονα , ομαλη κινηση.Εσυ που το εχεις?

Επειδή το θέμα με την ομαλή κίνηση σε σχέση με την ρύθμιση των fps ανάλογα με την TV και το μέσο αναπαραγωγής απασχολεί όχι μόνο εμάς αλλά και τους κατασκευαστές και πιστεύω ότι του αξίζει ένα νήμα δικό του , θα περιοριστώ στις συγκεκριμένες σου ερωτήσεις .
Οσον αφορά την TV σου : Πήγαινε στο Motion plus settings και βάλε custom. Ρύθμισε το Blur Reduction στο 10 και το Judder Reduction στο 0 . Αυτή η ρύθμιση μειώνει το juddering. Ολα αυτά εάν έχεις ρυθμίσει την TV σου στα 24p.
Να υποθέσω ότι έχεις το τελευταίο firmware για την TV σου , έαν όχι δες το και αναβάθμισε την .

Να πούμε γενικά και απλά ότι το frame δεν είναι 1 εικόνα . Είναι θάλεγε κανείς ....απλά μία εικόνα που αποτελείται από ...πως να το πω ...π.χ. μισή από την προηγούμενη και μισή από την επόμενη σκηνή.
Τώρα το πρόβλημα είναι στο pull down ανάμεσα σε 24p και 60hz ή 50hz που κάποιες TV σε καλούν να ρυθμίσεις. (NTSC ή PAL). 60 hz είναι καλύτερα. Tο bluring που δημιουργείται σε κάνει να νομίζεις ότι η ταινία παίζει πιο ομαλά. (όχι ότι είναι κι ετσι ε? :D)

Πήγαινε στο Motion plus settings και βάλε custom. Ρύθμισε το Blur Reduction στο 10 και το Judder Reduction στο 0 . Αυτή η ρύθμιση μειώνει το juddering.
αυτο δεν το ηξερα !! Παω να το κανω τωρα κιολας :SFGSFGSF:

με την σειρα που τα εγραψες ειναι 1) μειωση θολοτητας 2)μειωση τρεμοπαιγματος?