Quad 909 η τι άλλο ..........

26 June 2006
174
Αθήνα
Γειά σε όλους,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα τελικό και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Το σύστημά μου είναι το Quad CDp-2, ηχεία τα Rogers LS-2a η τα JmLab 716.
Μουσική ακούω κυρίως Jazz αλλά και Rock και Κλασική.
O ήχος της Quad πάντα μου άρεσε και επίσης τον 909 τον βρίσκεις σε αρκετά καλή τιμή (κάτω απο 900 ευρώ).
Τι άλλο προτείνετε, αλλά χωρίς να ανέβω πάνω απο τα 900 ευρώ ;

Σας ευχαριστώ,
Κωστής

αφού έχεις το CDP-2 και σου αρέσει ο ήχος της Quad τότε πάρε τον 909 με κλειστά τα μάτια...

Καλημέρα Στέργιε,
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Λοιπόν ξέρεις τι θα ήθελα για ενισχυτή....
Ποιότητα ήχου Quad
Vu-meters Advance Acoustics 406
Τιμή Audiolab 8000p

Λές να υπάρχει κανένα μυχάνημα ..... QuadLab Acoustics ;

Κωστής

Καλημέρα Στέργιε,
Λοιπόν ξέρεις τι θα ήθελα για ενισχυτή....
Ποιότητα ήχου Quad
Vu-meters Advance Acoustics 406
Τιμή Audiolab 8000p

Λές να υπάρχει κανένα μυχάνημα ..... QuadLab Acoustics ;

Κωστής

accuphase!!!!

χεχε

Γειά σε όλους,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα τελικό και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Το σύστημά μου είναι το Quad CDp-2, ηχεία τα Rogers LS-2a η τα JmLab 716.
Μουσική ακούω κυρίως Jazz αλλά και Rock και Κλασική.
O ήχος της Quad πάντα μου άρεσε και επίσης τον 909 τον βρίσκεις σε αρκετά καλή τιμή (κάτω απο 900 ευρώ).
Τι άλλο προτείνετε, αλλά χωρίς να ανέβω πάνω απο τα 900 ευρώ ;

Σας ευχαριστώ,
Κωστής

Τώρα βγήκε και σε μονοφωνικός ε;

Εγώ παίζω με τον 909 τα τελευταία δυο χρόνια περίπου.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ηχητική του απόδοση...

Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να ακούσεις το μηχάνημα που θα αγοράσεις πριν την αγορά για αρκετή ώρα ώσπου να ζεσταθεί καλά. Γιατί ο δικός μου κάνει κάτι περιεργα "τσαφ" (απ το ένα ηχείο) μετά την απενεργοποίηση του, όταν είναι ζεστός, τα οποία στην σερβις δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν.... δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.... εκτός απο νεύρα:furious3:... έμαθα απλά να τα ανέχομαι!!!

Ξαναλέω ηχητικά είμαι πολύ ευχαριστημένος..... και όσο παίζει δεν παρουσιάζει κανένα περίεργο θόρυβο!!!!!

Απάντηση: Re: Quad 909 η τι άλλο ..........

Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να ακούσεις το μηχάνημα που θα αγοράσεις πριν την αγορά για αρκετή ώρα ώσπου να ζεσταθεί καλά. Γιατί ο δικός μου κάνει κάτι περιεργα "τσαφ" (απ το ένα ηχείο) μετά την απενεργοποίηση του, όταν είναι ζεστός, τα οποία στην σερβις δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν.... δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.... εκτός απο νεύρα:furious3:... έμαθα απλά να τα ανέχομαι!!!

Ξαναλέω ηχητικά είμαι πολύ ευχαριστημένος..... και όσο παίζει δεν παρουσιάζει κανένα περίεργο θόρυβο!!!!!

Καλημέρα DomieMic65,
Πρίν κάποιους μήνες μου είχες στείλει ένα πμ σχετικά με το "πρόβλημα" του "τσάφ" και το έχω σημειώσει και θα το ρωτήσω.
Εκτός απο μονοφωνικός βγήκε και σε σαμπανιζέ χρώμα.

Κωστής

Τσάφ? Αυτό όμως,πέρα απο κάποιο λειτουργικό πρόβλημα που μπορεί να σου προκύψει στο μέλλον,αυτόματα σημαίνει πως υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα δύο κανάλια... Στο service δλδ τι σου είπανε? Περίεργη αντιμετώπιση,έπρεπε να στο λύσουν το πρόβλημα...

Re: Απάντηση: Re: Quad 909 η τι άλλο ..........

Τσάφ? Αυτό όμως,πέρα απο κάποιο λειτουργικό πρόβλημα που μπορεί να σου προκύψει στο μέλλον,αυτόματα σημαίνει πως υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα δύο κανάλια... Στο service δλδ τι σου είπανε? Περίεργη αντιμετώπιση,έπρεπε να στο λύσουν το πρόβλημα...

Mετά απο δυο επισκέψεις στο σερβις, με διαφορά κάποιων μηνών, το πρόβλημα ξαναεμφανιζόταν.

Οι όποιες εργασίες έγιναν και τις δυο φορές στα πλαίσια της εγγύησης.

Στην δεύτερη επίσκεψη μου είπανε οτι έκαναν ένα modification απο την quad το οποίο πλέον υπάρχει σε όλα τα νέα μηχανήματα.... (όσον αφορά την πρώτη επίσκεψη δεν θέλω να σχολιάσω τι έκαναν γιατί έχω την αίσθηση οτι ήταν εντελώς "πατεντιάρικη" λύση..... χωρίς να μπορώ να πω λεπτομέρειες διοτι δεν ξέρω απο τεχνικά θέματα.... μπορεί να κάνω και λάθος.)

Παρ' όλα αυτά ακόμα και μετά το modification της μαμας quad το πρόβλημα επανήλθε.....

Ομολογώ οτι μου έχει μείνει ένα γ@..το απο την όλη ιστορία γιατί μια εταιρία σαν την quad δεν μπορεί να βρεί λύση σε ένα θέμα που απο την πρώτη στιγμή το αναγνώρησε ως πρόβλημα...

Σταμάτησα λοιπόν τις μάλον άσκοπες και ακριβές αποστολές του μηχανήματος, (γιατί ήμουν και εκτός Αθήνας μέχρι πριν λίγο καιρό) και προσπαθώ να μην δίνω σημασία στο "τσαφ"....:nounder:.... αφού ούτε μπορώ σε αυτή την φάση να κάνω κάποια αναβάθμηση στα ενισχυτικά μου και είμαι ικανοποιημένος απο τον ήχο του ενισχυτή.... πραγματικά αν δεν είχα αυτο το πρόβλημα θα έκανα πολύ καιρό να σκεφτώ την όποια αλλαγή.... το μηχάνημα έχει πολύ καλό ηχο ΙΜΗΟ!!!!

Το πρόβλημα είναι σοβαρό αν ο θόρυβος "τσαφ" ακούγεται και από τα ηχεία και δεν είναι απλώς ένας μηχανικός θόρυβος από τη διαστολή των μετάλλων του ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Quad 909 η τι άλλο ..........

Τωρα για ποιά Quad αναφερόμαστε αυτό είναι ένα θέμα..... Κίνα πλέον ε;

Το πρόβλημα είναι σοβαρό αν ο θόρυβος "τσαφ" ακούγεται και από τα ηχεία και δεν είναι απλώς ένας μηχανικός θόρυβος από τη διαστολή των μετάλλων του ενισχυτή.

Απο το ένα ηχείο συγκεκριμένα ακούγεται.... το αριστερο!

Δηλαδή; Τι μπορεί να είναι;

Μήπως να βρώ έναν καλό μάστορα και να ξεχάσω το σερβις....;;;;

Μιχάλη καλημέρα.

Το "τσαφ" που ακούς λίγο μετά το σβήσιμο του ενισχυτή οι περισσότεροι ενισχυτές του εμπορίου το αντιμετωπίζουν με ρελέδες που ουσιαστικά απομονώνουν την έξοδο του ενισχυτή από τα ηχεία.
Στον ενισχυτή σου προφανώς προτιμήθηκε η λύση της απευθείας διασύνδεσης χωρίς τη μεσολάβηση ρελέδων στην πορεία του σήματος. Αυτή η λύση απαιτεί απόλυτο ταίριασμα στο κύκλωμα του ενισχυτή καθώς και στην τροφοδοσία (θετική DC τάση και αρνητική DC τάση). Αμέσως μετά το σβήσιμο του ενισχυτή σου δημιουργείται μια ασυμμετρία της τροφοδοσίας με αποτέλεσμα να εμφανίζεται θόρυβος καθώς και μια DC συνιστώσα στην έξοδο της τάξης των μερικών volts.
Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, το ένα κανάλι μόνο του ενισχυτή σου παρουσιάζει αυτό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα κάπου υπάρχει πρόβλημα ασυμμετρίας κατά την εκφόρτιση των πυκνωτών τροφοδοσίας. Με άλλο ρυθμό εκφορτίζεται το + της τροφοδοσίας και με άλλο ρυθμο το - .
Μπορεί το πρόβλημα να βρίσκεται στα πρώτα στάδια ενίσχυσης τάσης (first gain and driver stages) και όχι απαραίτητα στο τελικό στάδιο ενίσχυσης ρεύματος (comlementary pairs -τρανσιστορς εξόδου). Επίσης δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο προβλήματος στο στάδιο που ρυθμίζει την πόλωση των τρανσιστορς εξόδου.
Απαιτείται σχολαστικός έλεγχος όλων των σταδίων προφοδοσίας καθώς και όλων των πηγών ρεύματος (transistor current sources),

To πρόβλημα μπορεί να λυθεί πιστεύω σχετικά εύκολα και ανέξοδα, αφού πρώτα έχει εντοπιστεί η αιτία που το προκαλεί.
Πάντως τώρα ξέρουμε τι ψάχνουμε. Ψάχνουμε να βρούμε το σημείο από το οποίο πηγάζει η ασυμμετρία που προανέφερα.

Αυτό το πρόβλημα συνήθως διορθώνεται με αντικατάσταση ενός πυκνωτή που παρουσιάζει υψηλή διαρροή στα πρώτα στάδια τροφοδοσίας, ή ενός τρανσιστορ που έχει ξεφύγει από τα χαρακτηριστικά του (μειωμένο hfe, κ.λ.π).

Στο service της αντιπροσωπείας όφειλαν να σου είχαν αντικαταστήσει τον ενισχυτή αφού ήταν ακόμα σε εγγύηση. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, δεν μπορούν και να τον επισκευάσουν.

Last edited:
Αποψή μου είναι να μην τον ακουμπίσει τον ενισχυτή άλλος τεχνικός.
Ζήτησε από την αντιπροσωπεία της QUAD άμεση αντικατάσταση.
Αν δεν αντικατασταθεί με καινούργιο ενισχυτή, ενημέρωσέ μας .
Να μην δεχτείς εκ νέου επισκευή γιατί ο ενισχυτής σου ήδη έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τις επεμβάσεις.

Θα έχουμε και συνέχεια.

Last edited:
Γιώργο καλημέρα.

Δεν νομίζω οτι είναι εφικτή πλέον η αντικατάσταση του ενισχυτή μιας και έχει περάσει -νομίζω- η εγγύηση... Δυστυχώς δεν το απαίτησα απο την πρώτη φορά.... Ετσι δεν είναι;

Αν τα QUAD τα είχε μια άλλη αντιπροσωπία ίσως και να μπορούσε να γίνει κάτι...
στην παρούσα όμως τα πράγματα είναι πολύ απρόσωπα και τυπικά και μου φαίνεται οτι θα μπώ σε άσκοπες αντιπαραθέσεις πράγμα που δεν θέλω....:nounder:

Αν τα QUAD τα είχε μια άλλη αντιπροσωπία ίσως και να μπορούσε να γίνει κάτι...
στην παρούσα όμως τα πράγματα είναι πολύ απρόσωπα και τυπικά και μου φαίνεται οτι θα μπώ σε άσκοπες αντιπαραθέσεις πράγμα που δεν θέλω....:nounder:

Το μηχάνημα πήγε για επισκευή στον Φιλλιπο Νάκα -τον αντιπρόσωπο της QUAD- πριν την λήξη της εγγύησης.

Ισχύει το ανωτέρω ή δεν ισχύει ?

Αν ισχύει, τότε αφού δεν κατάφεραν να βρουν τη βλάβη εντός τη περιόδου ισχύος της εγγύησης, οφείλουν να σου αντικαταστήσουν τον ενισχυτή με έναν ολοκαίνουργιο (σφαγισμένο του κουτιού) ίδιο ενισχυτή.

Το site του Φιλιππου Νάκα είναι αυτό εδώ, όπου αναφέρεται ότι παρέχουν και τεχνική υποστήριξη :

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=140

Αν δεν επικοινωνήσεις εσύ θα επικοινωήσω εγώ μαζί τους και θα τους στείλω το link του παρόντος θέματος για να το διαβάσουν και να μας απαντήσουν επισήμως για πιο λόγο το μηχάνημα δεν επδιορθώθηκε σωστά, όταν ήταν ακόμα σε εγγύηση.

Κανονικά θα πρέπει να έρθουν να παραλάβουν το μηχάνημα από το σπίτι σου. Τέλος η ταλαιπωρία.

Last edited:

Οχι φίλε μου. Δεν πρέπει να ανέχεααι ένα προβληματικό μηχάνημα. Τα χρήματα τα έδωσες από το υστέρημά σου, όπως τα δίνουμε όλοι μας επειδή αγαπάμε την καλή μουσική. Είναι κρίμα να είμαστε μονίμως εμείς τα θύματα.