QuickMuxIt - Ένα νέο utility για την μετατροπή .mkv σε BD/AVCHD

κατι ασχετο!!! θα ηθελας να μου πεις με πιο προγραμμα-γλώσσα? έφτιαξες το προγραμμα σου!!!

αν δεν ειναι μυστικο!!!

παντως δεν εχεις παραπονο είμαστε καλοί beta testers... feedback εεεεεε......

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά και sorry για τις όποια αρχικά λαθάκια, αλλά γι'αυτό είναι οι testers :)

Διόρθωσα το λαθάκι που βγάζει αν δεν βρεί .srt και μπορείτε να το ξανακατεβάσετε από το ίδιο link.

@KleKoR : Είναι γραμμένο σε delphi.

Παιδιά, sorry, έχω πρόβλημα με το account μου για να ανεβάσω το προγραμμα ξανά, θα δοκιμάσω να το βάλω κάπου αλλού σύντομα :)

Παιδιά λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο προς στιγμή, γιατί το forum δεν δέχεται attachments (zip, rar). Πόσταρα την νέα έκδοση εδώ :

http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=24354

για όσους είναι μέλη, και έστειλα ενα μήνυμα στον webmaster μπας και μπορέσει να το βάλει στο download area του avclub. Ελπίζω σύντομα να ανακτήσω τον προσωπικό μου χώρο στην HOL, αλλά αυτή είναι αργοκίνητο καράβι...

Ευχαριστούμε vpapanik!!! :grinning-smiley-043

Το πρόγραμμα δουλεύει άψογα!

Το δοκίμασα στο PS3 και εμφανίζει κανονικά τους υπότιτλους. Διάρκεια μετατροπής μόνο 2 λεπτά!

Ευχαριστούμε vpapanik!!! :grinning-smiley-043

Το πρόγραμμα δουλεύει άψογα!

Το δοκίμασα στο PS3 και εμφανίζει κανονικά τους υπότιτλους. Διάρκεια μετατροπής μόνο 2 λεπτά!

Έχω μια απορία. Το παραγόμενο αποτέλεσμα (δομή BD AVCHD) γιατί δεν εμφανίζει πολλές φορές ήχο και γιατί δεν εμφανίζει υπότιτλους, όταν αναπαράγεται από το PC; Το ρωτώ βέβαια γιατί τελικά αν υπήρχε τρόπος να αναπαραχθεί και σε PC και σε PS3 χωρίς προβλήματα δεν θα χρειάζονταν να κρατούμε το mkv, μιας και το mts που θα έχουμε κάνει διπλή δουλειά!

Ανακάλυψα ότι μερικές φορές το video έχει ID = 1 και το audio ID = 2, αλλά συμβαίνει και το αντίστροφο ! Οπότε σίγουρα σε μερικά .mkv θα υπάρχει πρόβλημα. Το διόρθωσα και θα ανέβει νέα βερσιόν (v1.2) σήμερα :)

Καταρχην συγχαριτηρια για την προσπαθεια. Δυστυχως οι επλιδες να λυθει το προβλημα με την πρασινη μπαρα λογου διαφορετικης αναλυσης υφισταται ακομα.

Προφανως ειναι προβλημα του προγραμματος TsMuxer, και ελπιζουμε οτι σε μελλοντικο update του να λυθει και αυτο. Δηλαδη αν η αναλυση του mkv δεν ειναι ακριβως 1920χ1080 ή 1280χ720 και ειναι μικροτερη πχ 1920χ816 ή 1280χ544 το αποτελεσμα ειναι οτι η αναλυση που λυπει να προσθετει το TsMuxer μια μεγαλη πρασινη μπαρα στο κατω μερος του video με αποτελεσμα να καλυπτει και τους υποτιτλους.

Το θεμα εχει γινει αναφερθει εκτενως σε πολλα forum οπως εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260908

οπου σε ενα παρομοιο προγραμματακι που εχει φτιαξει ενα παιδι υπαρχει το ιδιο θεμα με την πρασινη μπαρα.

Ειναι καθαρα προβλημα του Tsmuxer και αν δεν λυθει δεν θα δουμε ασπρη μερα εμεις οι κατοχοι του PS3.

Ε, εφόσον είναι πρόβλημα του tsMuxeR τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα το λύσουν στην επόμενη έκδοση, αυτούς δεν τους νοιάζουν θέματα πολιτικής όπως στη Sony που μας αγνοεί τόσο καιρό...

Διάβασα όμως ότι αν παίξεις το mt2s σκέτο δεν υπάρχει πρόβλημα. Μήπως το πρόβλημα βγαίνει με τη προσθήκη του stream των υπότιτλων που προσθέτει το tsMuxer ; Η, αν δεν βάλεις καθόλου υπότιτλους, εμφανίζεται και πάλι ;

Last edited:
Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Διαβάζοντας εδώ :

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/678100

κατάλαβα ότι εάν το PS3 δεί οποιοδήποτε stream το οποίο δεν είναι 1920x1080 η 1280x720 μέσα σε blu-ray ή avchd structure (δηλ. BD και CERTIFICATE dirs) τότε εμφανίζει πράσινη μπάρα. Άν το δεί ανεξάρτητα ως m2ts αρχείο τότε το παίζει μια χαρά (αλλά φυσικά χωρίς υπότιτλους). Άρα ο μόνος τρόπος είναι το resize του αρχικού Η264 στις σωστές διαστάσεις.

Δηλαδή η sony επίτηδες δεν διαβάζει τους υποτιτλους ακόμα και που είναι ενσωματωμένοι μέσα στο m2ts και απαιτεί ΒD/AVCHD structure με συγκεκριμένες διαστάσεις 1920x1080 η 1280x720. Παίζει με τα νεύρα μας...

Μόλις άκουσα για πράσινη μπάρα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο PS3 (και όχι στο tsMuxeR), το οποίο παίζει ΠΡΑΣΙΝΑ τα BDs όταν συνδέσεις το PS3 με RGB scart (είχα μια παλιά TV και το είχα κάνει έτσι). Για να τα έπαιζε κανονικά απαιτούσε σύνδεση χαμηλής ποιότητας composite ή s-video. Αν είναι δυνατόν !!!

Last edited:
Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Διαβάζοντας εδώ :

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/678100

κατάλαβα ότι εάν το PS3 δεί οποιοδήποτε stream το οποίο δεν είναι 1920x1080 η 1280x720 μέσα σε blu-ray ή avchd structure (δηλ. BD και CERTIFICATE dirs) τότε εμφανίζει πράσινη μπάρα. Άν το δεί ανεξάρτητα ως m2ts αρχείο τότε το παίζει μια χαρά (αλλά φυσικά χωρίς υπότιτλους). Άρα ο μόνος τρόπος είναι το resize του αρχικού Η264 στις σωστές διαστάσεις.

Δηλαδή η sony επίτηδες δεν διαβάζει τους υποτιτλους ακόμα και που είναι ενσωματωμένοι μέσα στο m2ts και απαιτεί ΒD/AVCHD structure με συγκεκριμένες διαστάσεις 1920x1080 η 1280x720. Παίζει με τα νεύρα μας...

Μόλις άκουσα για πράσινη μπάρα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο PS3 (και όχι στο tsMuxeR), το οποίο παίζει ΠΡΑΣΙΝΑ τα BDs όταν συνδέσεις το PS3 με RGB scart (είχα μια παλιά TV και το είχα κάνει έτσι). Για να τα έπαιζε κανονικά απαιτούσε σύνδεση χαμηλής ποιότητας composite ή s-video. Αν είναι δυνατόν !!!

Άρα η λύση είναι η αλλαγή (resize) σε 720 ή 1080 με τη προσθήκη μαύρων pixels ή αλλιώς μαύρων μπαρών. Το ερώτημα είναι με ποιo πρόγραμμα γίνεται αυτό σε mkv αρχείο χωρίς το χρονοβόρο recode! Στο Vdubmode ξέρω πως αλλά δεν υποστηρίζει από ότι γνωρίζω matroska.
Γιατί δε με χαλάει καθόλου να χάσω 2 λεπτά για να κάνω resize με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας mkv και άλλα 2 για να χρησιμοποιήσω το QuickMuxIt!
Να μη σου πω πως δε θα με χάλαγε καθόλου μια επερχόμενη έκδοση του προγράμματος να έκανε και resize!!! Λέω ..... αν, τι καλά που θα'τανε!!!

Last edited:
συμφωνω με τον vpapanik... το προβλημα δεν ειναι του tsmuxer αλλα του avchd structure... αλλα δεν ειναι προβλημα του play... σε ολα τα blu-ray δισκακια οι ταινιες εχουν αναλυση 1920*1080 με μαυρες μπαρες...

στα encode Που γινονται απο διαφορες ομαδες αφαιρούνται για οικονομια χωρου και καλυτερο encode αφου δεν επεξεργαζονται τις μαυρες μπαρες...

μπορεις να προσθεσεις μαυρες μπαρες αλλα χρειαζεται reencode...
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=135795 στο βημα 4...

το θεμα ειναι να βρεθει ενας τροπος να μπαινουν οι μαυρες μπαρες χωρις να γινεται reencode...η τουλαχιστον χωρις να επεξεργαζεται την εικονα....

Λυση υπαρχει αλλα ειναι χρονοβορα και λεγετε RipBot264.
Μπορειτε να δειτε εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=53950&page=3
αλλα δυστυχως μιας και το εχω δοκιμασει ειναι πολυ χρονοβορο αλλα αποτελεσματικο γιατι ξανακανει rerecoding αφου δεν κανει στην ουσια resize αλλα προσθετει ξανα τις γραμμες που λειπουν.

πολυ ωραιο προγραμματακι..εχω ενα προβλημα ομως..καιω τους 2 φακελους σε dvd-r(εχω ξετικαρει το avchd structure στο προγραμμα),το βαζω στο ps3 το βλεπει ως dvd αλλα μου λεει this video can not be played..τι μπορει να φταει?

υ.γ τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να ηταν λιγο χαζη κινηση να ξετικαρω την ρυθμιση για το structure :P

Last edited:
παιδια για να σας γλιτωσω και κοπο δοκιμασα και το με την ρυθμιση για το structure τικαρισμενη δεν εγινε τιποτα...3 δισκακια τσαμπα..το πρωτο ηταν χωρις την ρυθμιση τσεκαρισμενη και μου ελεγε this video cannot be played..το 2ο ηταν με το structure τικαρισμενο και το εβλεπε απλως ως data disc..και την 3η φορα δοκιμασα να φτιαξω εναν φακελο AVCHD στο dvd και να βαλω μεσα τους 2 υποφακελους αλλα και παλι ως data το εβλεπε..το video που χρησιμοποιω ειναι mkv 720p