Rackόμελα

ενα rack πολυ ευκολο στην κατασκευη και αρκετα στιβαρο!!! Τα σωληνακια ειναι αγορασμενα απο το paktiker,δεν ξερω εαν υπαρχουν ακομα,

Attachments

• IMG_4116.jpg
    IMG_4116.jpg
    74.4 KB · Views: 345
  • IMG_4122.jpg
    IMG_4122.jpg
    43.3 KB · Views: 346
  • DSC06434.jpg
    DSC06434.jpg
    146.8 KB · Views: 347
  • DSC06448.jpg
    DSC06448.jpg
    120.2 KB · Views: 348
Σπύρο μια ερώτηση. Πως σύνδεσες τα κάθετα δοκαράκια με το κόντρα πλακέ?? είναι με ξυλόκολα και καβίλια??? ή έχεις βάλει και βίδες ?

Σπύρο μια ερώτηση. Πως σύνδεσες τα κάθετα δοκαράκια με το κόντρα πλακέ?? είναι με ξυλόκολα και καβίλια??? ή έχεις βάλει και βίδες ?

Πανεμορφο το ρακ σου @Κριτικε..

Λοιπον να το παμε με tips για καποιον που ενδιαφερεται να το φτιαξει...

Tip 1- Για να βρουμε το κεντρο στο καθετο ποδι και να το ενωσουμε με το κοντρα πλακε χρησιμοποιημουμε εναν χαρακα και ενωνουμε τις γωνιες..Ετσι εχουμε ευκολα το κεντρο το οποιο το τρυπαμε εναμιση ποντο περιπου και αφηνουμε την βιδα που θα περαστει απο πανω να κανει τα υπολοιπα...Αν το τρυπησουμε αρκετα δεν θα πιασει καλα και το ποδι θα παιζει..

Tip 2- Η τρυπα που κανουμε στο κοντρα πλακε απο ακρη σ' ακρη,φρονιζουμε να ειναι μικροτερη σε διαμετρο απο την βιδα που θα περαστει,την χρησιμοποιουμε δηλαδη σαν οδηγο...

Tip 3- Περναμε την βιδα μεχρι να φανερωθει η μυτη απο την αλλη πλευρα και αφου θα αλειψουμε με κολλα το πανω μερος του ποδιου,βαζουμε την οπη που εχουμε ανοιξει στο ποδι απο πριν και βιδωνουμε προσεκτικα απο πανω...Η βιδα ρουφαει στην κυριολεξια το ποδι προς τα πανω..

Tip 4- Η βιδα στο πανω μερος του κοντρα πλακε θα πρεπει να μην προεξεχει ετσι ωστε να περαστει αργοτερα με ξυλοστοκο στο χρωμα που εχουμε επιλεξει να βαψουμε το ρακ...Εγω εχω επιλεξει μαονι οποτε θα το περασω με τον αναλογο στοκο...Σε περιπτωση που προεξεχει η βιδα,θα ''παιζει'' το πιατακι που θα παταει η ακιδα αργοτερα οποτε δεν ειναι και το ιδανικο

P1019325_zpsy7xi6cao.jpg
[/URL][/IMG]

P1019326_zps9w3ks8tb.jpg
[/URL][/IMG]

Last edited:
οκ και εγώ έτσι το έκανα σε ένα μονό που έχω φτιάξει με μελαμίνες και δοκαράκια που υπήρχαν στην αποθήκη και θέλω την άνοιξη να κάνω ένα διπλό με 6 δοκάρια (4 στις άκρες και 2 στο κέντρο). Απλά μου είπε ξυλουργός ότι στην τρύπα στο κόντρα πλακέ πρέπει να περνάει σχετικά χαλαρά η βίδα και να πιάνει μετά το σπείρωμα στο πόδι (εκεί να κάνω μια μικρότερη τρύπα) γιατί αλλιώς δεν σφίγγουν μεταξύ τους.

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την κατασκευή. Αφού μειώσαμε το θέμα των κραδασμών στο ξύλινο πάτωμα με το αφροειδές του πράκτικερ θα κάνουμε και το ρακ και ποιός μας πιάνει ;)

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την κατασκευή. Αφού μειώσαμε το θέμα των κραδασμών στο ξύλινο πάτωμα με το αφροειδές του πράκτικερ θα κάνουμε και το ρακ και ποιός μας πιάνει ;)

Ναι βρε...Τα λύνουμε όλα μας τα προβλήματα σιγά σιγά... :ADFADF1:

Edit..Τελικα παρηγγειλα τις ακιδες απο Ελλαδα...Θα τις εχω στο τελος της εβδομαδας αν ολα πανε καλα..Μεχρι τοτε,τριψιμο και βαψιμο μεχρι να ελθει το επιθυμητο αποτελεσμα...

Θα ψαξω να βρω βερνικι πολυουραιθανης γιατι να κανω το τελικο φινιρισμα...Για να επιμένει ο Νικος κατι θα ξερει...

Last edited:

Edit..Τελικα παρηγγειλα τις ακιδες απο Ελλαδα...Θα τις εχω στο τελος της εβδομαδας αν ολα πανε καλα..Μεχρι τοτε,τριψιμο και βαψιμο μεχρι να ελθει το επιθυμητο αποτελεσμα...

Θα ψαξω να βρω βερνικι πολυουραιθανης γιατι να κανω το τελικο φινιρισμα...Για να επειμενει ο Νικος κατι θα ξερει...

Αν θέλεις δώσε στοιχεία- τιμές κλπ Εννοώ για τις ακίδες και τα πιατάκια...και για το αντικραδασμικό από το πράκτικερ

Θα ψαξω να βρω βερνικι πολυουραιθανης γιατι να κανω το τελικο φινιρισμα...Για να επιμένει ο Νικος κατι θα ξερει...

Δεν ξέρω αν το βερνίκι πολυουρεθάνης είναι σαν το διαλυτικό πολυουρεθάνης που χρησιμοποιώ στο μοντελισμό. Αραιώνω enamel και τα ψεκάζω με αερογράφο. Παπάδες σε σχέση με το white spirit. Αλλά ψεκάζω με μάσκα της 3Μ και μόλις τελειώσω βούρ έξω από την αποθήκη. Μιλάμε για πολύ μαστούρα. O Νίκος μπορεί να σε διαφωτίσει εφόσον το έχει δουλέψει.

Κοίταξε αν το βερνίκι πολυουρεθάνης είναι συμβατό με το βερνίκι που έχεις περάσει τώρα. Δηλαδή αν το δέχεται σαν υπόστρωμα. Μην έχεις τίποτα αντιδράσεις και χαλάσει η επιφάνεια.

Δεν ξέρω αν το βερνίκι πολυουρεθάνης είναι σαν το διαλυτικό πολυουρεθάνης που χρησιμοποιώ στο μοντελισμό. Αραιώνω enamel και τα ψεκάζω με αερογράφο. Παπάδες σε σχέση με το white spirit. Αλλά ψεκάζω με μάσκα της 3Μ και μόλις τελειώσω βούρ έξω από την αποθήκη. Μιλάμε για πολύ μαστούρα. O Νίκος μπορεί να σε διαφωτίσει εφόσον το έχει δουλέψει.

Κοίταξε αν το βερνίκι πολυουρεθάνης είναι συμβατό με το βερνίκι που έχεις περάσει τώρα. Δηλαδή αν το δέχεται σαν υπόστρωμα. Μην έχεις τίποτα αντιδράσεις και χαλάσει η επιφάνεια.

Αν δεν μου αρεσει το αποτελεσμα με το χερι θα παω στον πεθερο μου που εχει πιστολι...Τhanx για τα tips..
Μονταρίστηκε ολο εκτος απο την βαση του δευτερου rack επειδη μου λειπει ενα κομματι μαρμαρο...Την αλλη βαση την εχω βαλει αναποδα και πανω της ολο το rack για να κολλησει καλα πανω στο ξυλο...Για την ενωση χρησιμοποιησα σιλικονη...

P1019328_zpsmsist9ia.jpg
[/URL][/IMG]

P1019329_zpshrtkslid.jpg
[/URL][/IMG]

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θέλεις δώσε στοιχεία- τιμές κλπ Εννοώ για τις ακίδες και τα πιατάκια...και για το αντικραδασμικό από το πράκτικερ

Γιαννη θα σου στειλω αυριο το πρωι αναλυτικο pm για τωρα δεν προλαβαινω...

Κάτι πάει να γίνει..Χθες κότσαρα και τις ακίδες..Το βάψιμο είναι μπελάς αλλά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό..Θα χρειαστεί κι άλλα χέρια..
Ελπίζω δεύτερα με τρίτη να είναι έτοιμο για να φορτώσω...

P1019341-001_zps6qmfp8h0.jpg
[/URL][/IMG]

Ωραίο και με τους μεταλλικούς σωλήνες. Έχουν αρσενικό=θηλυκό σπείρωμα?

Καλημερα! Οι σωληνες εχουν σπειρωμα(θηλυκο) πανω-κατω. Καθε σωληνα εχει και μια ντιζα η οποια περνα απο την τρυπα που εχω κανει στο ραφι.Εκει βιδωνω την επομενη σωληνα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πανεμορφο το ρακ σου @Κριτικε..

Σ ευχαριστω πολυ! καλη επιτυχία στην κατασκευση σου!!!

Απάντηση: Re: Rackόμελα

Κάτι πάει να γίνει..Χθες κότσαρα και τις ακίδες..Το βάψιμο είναι μπελάς αλλά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό..Θα χρειαστεί κι άλλα χέρια..
Ελπίζω δεύτερα με τρίτη να είναι έτοιμο για να φορτώσω...

P1019341-001_zps6qmfp8h0.jpg
[/URL][/IMG]

εισαι καλλιτεχνης! :grinning-smiley-043