Rackόμελα

Ναι φαίνεται στην άκρη της τελευταίας φωτογραφίας (το τραπέζι)...

Τις γωνίες προφανώς τις στρογγύλεψες μόνος στου με τριβείο...( ; )

Επειδή είμαι ψιλοασχετος με τα καταστήματα που εμπορεύονται ξυλεία,μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο ;
Έστω και με pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση..
Είχα πάρει παλαιότερα στο 'Φτιαχτο μόνος σου' και μου είχαν πει ότι κόβουν μόνο mdf.

Κουνουβέλης στη Ν. Ιωνία: http://www.kounouvelis.gr/

Τον έχω ρωτήσει πρόσφατα τον Κουνουβέλη για κόντρα πλακέ με fiberglass και πολυεστερική ρητίνη αλλά δεν... με τίποτα. Άλλες εποχές.

Τον έχω ρωτήσει πρόσφατα τον Κουνουβέλη για κόντρα πλακέ με fiberglass και πολυεστερική ρητίνη αλλά δεν... με τίποτα. Άλλες εποχές.

Για ρωτα και εδω http://www.vrisko.gr/advdetails/ca052023cf53220hddae2g3ecg_cb131
Στα κοβει αυτος πληρωνεις μονο οσο παρεις και σου κανει και ρουτερ..
Απο ξυλα εχει τα παντα.

Ξεκίνησα κι εγώ σιγά σιγά...Σήμερα έκοψα τα ξύλα (κόντρα πλακέ 21mm) και είμαι στην διαδικασία του τριψίματος...
Πέρασα ένα χέρι το ένα από τα ράφια να δω πως γίνεται...
Θέλοντας και μη θα την πάμε γλέντι την δουλειά,επειδή περιμένω αρκετές ακίδες από το ebay οι οποίες θα στηρίξουν το κάθε ράφι...
Τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω τα πρότυπα της hifi racks..Θα γίνει δηλαδή σαν το παρακάτω αλλά χωρίς την διχρωμία..

J-8553-l.jpg

P1019313_zpsi44qipcb.jpg
[/URL][/IMG]

Ωραίος!Αν επιτρέπεται Σπύρο πόσο σου χρέωσαν το φύλλο το κόντρα πλακέ;

92 euro μου πήγε το ολόκληρο το φύλλο (και μου έμεινε ένα κομμάτι μεγάλο)...Έκανε καλύτερη τιμή στο τέλος γιατί πήρα και κάτι άλλα.....Δεν ξέρω αν είναι καλή η τιμή αλλά δεν ήμουν σε φάση να τρέχω τριγύρω για να πάρω τιμές..

Όλο το σετακι...Κοντραπλακέ-επιφάνεια κοπής-ποδι....Το μόνο που θέλω τώρα είναι ένα μαγικό ραβδί που θα το βγάλει έτοιμο στημένο. :flipout:

Θέλει δουλειά τελικά...Είναι σπάσιμο νεύρων να περιμένεις να στεγνώσουν όλα αυτά για να περαστεί το επόμενο χέρι..

P1019314-001_zps2pjboq6m.jpg
[/URL][/IMG]

Ξεκίνησα κι εγώ σιγά σιγά...Σήμερα έκοψα τα ξύλα (κόντρα πλακέ 21mm) και είμαι στην διαδικασία του τριψίματος...
Πέρασα ένα χέρι το ένα από τα ράφια να δω πως γίνεται...
Θέλοντας και μη θα την πάμε γλέντι την δουλειά,επειδή περιμένω αρκετές ακίδες από το ebay οι οποίες θα στηρίξουν το κάθε ράφι...
Τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω τα πρότυπα της hifi racks..Θα γίνει δηλαδή σαν το παρακάτω αλλά χωρίς την διχρωμία..

J-8553-l.jpg

P1019313_zpsi44qipcb.jpg
[/URL][/IMG]

Πολύ ωραίο ρακ. Τα μεταλλικά πόδια υπάρχουν έτοιμα σε διάφορα μήκη ή μπλέκεις με σιδεράδες κλπ?

Γιαννη τα πόδια θα είναι απο μασίφ ξύλο ...Επέλεξα μια ''καθαρή'' λύση..Η θα το έκανα ολο απο μέταλλο η απο ξύλο...Επέλεξα το δεύτερο...
Κατα τα αλλα αχταρμας η φάση σήμερα...Αφού έτριψα τα ξύλα,έβαψα τα μισά και συναρμολογησα τα υπόλοιπα...
Το βερνίκι δεν στεγνώνει με τίποτα...Ελπιζω αύριο να είναι οκ να συναρμολογησω και το βαμμένο...
ΥΓ..Το ρακ θα ανέβει άλλους 8μιση πόντους συνολικά όταν θα μπουν οι ακίδες ενδιάμεσα στα ράφια...Θα βγει γυρω στους 74 ποντους,δυο πόντους περίπου πιο κοντό από αυτά που έχω τωρα...

ΥΓ 2...Για βάση επέλεξα να βάλω τέσσερα κομμάτια μάρμαρα και ακριβώς από πάνω το αντικραδασμικο που είχα πάρει τις προάλλες απ' το πρακτικερ,το ίδιο δηλαδή που έχω βάλει κάτω από το μάρμαρο των ηχείων..

Πάρτε μια ιδέα από το 30 % :BDGBGDB55:

Ήδη το επεξεργαζονται τα μικρά τέρατα που έχω μεσ' στο σπίτι...

P1019321_zpslafezsuk.jpg
[/URL][/IMG]

Σπύρο όμορφη δουλειά!Βρε,ρωτάνε πρώτα για τα βερνίκια...Εγώ θα σου πρότεινα βερνίκι πολυουραιθάνης,κάνει απίστευτη επιφάνεια,έχω φτιάξει πάγκο μπάρ και όσοι το έχουν δει έχουν μείνει..Πολυουραιθάνης τουλάχιστον μου το είπε το μαστόρι..

Αν φαίνεται έτσι όμορφο ανέτοιμο,φαντάζομαι το τελειωμένο...
Πολλά μπράβο για το μέχρι τώρα και υπομονή,η δική μου διαδικασία βαφής ακόμα δεν έχει τελειώσει για να καταλάβεις.(δύο χρόνια μετά... :flipout: )

Σπύρο όμορφη δουλειά!Βρε,ρωτάνε πρώτα για τα βερνίκια...Εγώ θα σου πρότεινα βερνίκι πολυουραιθάνης,κάνει απίστευτη επιφάνεια,έχω φτιάξει πάγκο μπάρ και όσοι το έχουν δει έχουν μείνει..Πολυουραιθάνης τουλάχιστον μου το είπε το μαστόρι..

Δεν κατάλαβες..Πήγα στο χρωματοπωλειο της γειτονιάς μου (γενικά προτιμώ να ψωνίζω από τα μαγαζιά της γειτονιάς) και όταν ξεστόμισα την λέξη ''πολυουρεθανη'' με κοίταξε σαν χάνος...Καλά-του λέω-πιάσε απ το απλό :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν φαίνεται έτσι όμορφο ανέτοιμο,φαντάζομαι το τελειωμένο...
Πολλά μπράβο για το μέχρι τώρα και υπομονή,η δική μου διαδικασία βαφής ακόμα δεν έχει τελειώσει για να καταλάβεις.(δύο χρόνια μετά... :flipout: )

Τα παραλές βρε...Ένα απλό παραδοσιακό ρακακι είναι...Όλη η μανούρα είναι στο βάψιμο όντως...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά για τα πόδια έβαλες απλό σουηδικό;

Είχαν τελειώσει τα Σουηδικά και κόψαμε από τα Φιλανδικά... :guitarist:
Πεύκο είναι μάλλον (δεν ρώτησα αλλά για τέτοιο μοιάζει),4μιση επι 4μιση...

Το επόμενο που θα φτιάξω πάντως θα είναι πρεσαριστο σαν αυτά που φτιάχνει ο παρακάτω καλλιτέχνης,ο οποίος δεν φτιάχνει ακριβώς rack αλλά η τεχνοτροπία είναι πάνω κάτω η ίδια....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αυτό κι αν θέλει χρόνο...Αλλα ειναι αλλη φαση.

Απο θεμα σταθεροτητας παντως που το φοβομουν γενικα ειναι βραχος..Το κουναω και δεν κουνιεται...Καλυτερο απο το norstone που εχω τωρα...

Και μια σημαντικη λεπτομερεια..Εκτος απο τις βιδες που ενωνουν τα ποδαρακια με το κοντρα πλακε,εβαλα και κολλα..Τα δυο ξυλα πλεον ειναι ενα σωμα..

Last edited:
Τι σου είναι τα κατάλληλα εργαλεία...
Άντε να κάνει κανείς κάτι τέτοιο με "κοινά" μέσα. Πολύ ωραίο το rack. Κι ακόμα καλύτερο το video ;)

Τι σου είναι τα κατάλληλα εργαλεία...
Άντε να κάνει κανείς κάτι τέτοιο με "κοινά" μέσα. Πολύ ωραίο το rack. Κι ακόμα καλύτερο το video ;)

Το βιντεο τα σπαει..Θα το χω δει δεκα φορες απο τοτε που το ανακαλυψα...Αλλα ναι..Τα εργαλεια ειναι το παν..Αντε να τελειωνεις με το ενα σταδιο και να τρεχεις καθε τρεις και λιγο στον μαραγκο με οκτω πλατφορμες στην πλατη..Δεν λεει..

Ωραία δουλειά, μπράβο!!! Σκέφτομαι κι εγώ να φτιάξω ένα και αυτό το σχέδιο φαίνεται πολύ καλό.

Ωραία δουλειά, μπράβο!!! Σκέφτομαι κι εγώ να φτιάξω ένα και αυτό το σχέδιο φαίνεται πολύ καλό.

Να σαι καλά φίλε μου...Μην το φοβάσαι προχώρησέ το..Με τον φόβο δεν πάμε πουθενά...Απλά κοίτα να μετρήσεις καταρχήν σωστά το ύψος των μηχανημάτων σου plus τον αέρα που θα χρειαστούν...Κοίτα να έχεις μαζί σου ένα καλό επαναφορτιζομενο κατσαβίδι (δανείσου αν δεν έχεις),ξυλόκολλα για να ενισχύσεις τις ενώσεις και φτιάξε έναν ''οδηγό'' που θα σε βοηθήσει να ανοίξεις σωστές τρύπες για τα κάθετα ξύλα τα οποία θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη ισομετρία..(εγώ πήρα μέτρα με έναν zippo όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο)..
Αν έχεις κάποια απορία ρωτάς χωρίς να το σκεφτείς....Δες το σαν πρόκληση και όλα θα παν καλά...
Οταν το τελειωσεις θα διαπιστώσεις οτι δεν είναι διόλου δύσκολο...Απλά τα βερνίκια είναι της υπομονής.