Ρακ

Απάντηση: Re: Ρακ

εξαιρετικά άλλα τα αδικούν η φωτογραφίες

Ευχαριστώ πολύ!
Αν έβρισκα και σε ποιο συρτάρι είναι η ψηφιακή...

να την βρεις αξιζει η κατασκευη σου καλυτερης φωτογραφιας βαλε καποιες οταν την βρεις να τα δουμε οπως πρεπει και παλι μπραβο

να την βρεις αξιζει η κατασκευη σου καλυτερης φωτογραφιας βαλε καποιες οταν την βρεις να τα δουμε οπως πρεπει και παλι μπραβο

Την βρήκα,όταν φορτίσει θα βάλω κι άλλες.

Και με την ψηφιακή.

Attachments

• DSC00934.jpg
    DSC00934.jpg
    56.8 KB · Views: 499
  • DSC00938.jpg
    DSC00938.jpg
    60.2 KB · Views: 496
  • DSC00939.jpg
    DSC00939.jpg
    57.4 KB · Views: 493
  • DSC00942.jpg
    DSC00942.jpg
    60.5 KB · Views: 490
  • DSC00943.jpg
    DSC00943.jpg
    50.7 KB · Views: 490
  • DSC00944.jpg
    DSC00944.jpg
    54.4 KB · Views: 491
  • DSC00945.jpg
    DSC00945.jpg
    52.7 KB · Views: 490
  • DSC00951.jpg
    DSC00951.jpg
    47.4 KB · Views: 489
  • DSC00952.jpg
    DSC00952.jpg
    67.7 KB · Views: 488
  • DSC00954.jpg
    DSC00954.jpg
    48.6 KB · Views: 490
Μπράβο και πάλι. Μας "χρωστάς" και μια κοντινή από τα ξύλα στην τελική τους μορφή.

Για να είμαι ειλικρινής το σχέδιο δεν μου πολυάρεσε στην αρχή.

Τώρα όμως με τις τάβλες, πραγματικά έδειξε πολύ ωραίο.
Αυτό όμως που το κάνει εξαιρετικό είναι τα 4 ομόσταυλα "D"... :music-smiley-005:

Συγχαρητήρια και για τις επιλογές λοιπόν!

Μπράβο και πάλι. Μας "χρωστάς" και μια κοντινή από τα ξύλα στην τελική τους μορφή.

Σε ευχαριστώ πολύ.
Τα ξύλα μπήκαν επάνω για τις ανάγκες της φωτογράφησης,υπόσχομαι να τα ξαναβάλω τελειωμένα!

Για να είμαι ειλικρινής το σχέδιο δεν μου πολυάρεσε στην αρχή.

Τώρα όμως με τις τάβλες, πραγματικά έδειξε πολύ ωραίο.
Αυτό όμως που το κάνει εξαιρετικό είναι τα 4 ομόσταυλα "D"... :music-smiley-005:

Συγχαρητήρια και για τις επιλογές λοιπόν!

Ευχαριστώ πολύ!
Είναι αλήθεια πως μόνο του το σίδερο δεν είναι και το ομορφότερο σχέδιο.Απλώς προσφέρει μια γερή βάση και είναι πανεύκολο στο αλφάδιασμα.
Τα "D",τα λατρεύω.Να δω με τι θα τα αναβαθμίσω όταν έρθει η ώρα..Ευχαριστώ και πάλι!

Χμ... εμένα λόγω δυσκολίας στο αλφάδιασμα δε μου άρεσε... άλλο αν πέτυχε.

Είναι αλήθεια τόσο εύκολο να βγούν παράλληλα τα πόδια?
Το ίδιο και οι μετρήσεις για την συγκόληση των ραφιών?

Φανταζόμουν ότι μόνο με cad θα μπορούσαν να κοπούν σωστά τα κομμάτια!

Χμ... εμένα λόγω δυσκολίας στο αλφάδιασμα δε μου άρεσε... άλλο αν πέτυχε.

Είναι αλήθεια τόσο εύκολο να βγούν παράλληλα τα πόδια?
Το ίδιο και οι μετρήσεις για την συγκόληση των ραφιών?

Φανταζόμουν ότι μόνο με cad θα μπορούσαν να κοπούν σωστά τα κομμάτια!

Για να καταλάβεις το πόσο παράλληλα είναι,όταν θα βγάλω πάλι τα ξύλα,θα τα βάλω το ένα επάνω στο άλλο για να δεις πόσο απόλυτα κουμπώνουν.
(Γι' αυτό και οι τρυπούλες στις τάπες.)
Τα εύσημα για τις μετρήσεις ανήκουν στην αφεντιά μου,αλλά τα εύσημα για το κόψιμο ανήκουν στον συνεργάτη μου που μάλλον γεννήθηκε με τα εργαλεία στα χέρια.
Όταν πρέπει να ρυθμίζεις έναν ρότορ 4,5 τόνων,να περνάει 0.5 εκατοστό από τους σταθερούς θώρακες με 1800 στροφές/λεπτό για να κάνει τις πέτρες άμμο,μάλλον είναι εύκολο να αλφαδιάσουμε δυο ράφια,χε χε...
Το όλο θέμα είναι να ξεκινήσεις σωστά.Σωστή επιφάνεια,σωστό γώνιασμα και μετά πάει μόνο του.

Επαγγελματική δουλειά, λοιπόν! :worshippy:

Αμ δεν το άρχιζα καν αν δεν ήξερα.
Αν και στο πρώτο πας πάντα ψάχνοντας.
Ευχαριστώ θερμά!

Πραγματικό κομψοτέχνημα!! Τα χίλια μπράβο είνει λίγα..
Και ωραία μηχανήματα βλέπω επάνω...
Σε ευχαριστούμε και για όλες τις πληροφορίες!..

Πραγματικό κομψοτέχνημα!! Τα χίλια μπράβο είνει λίγα..
Και ωραία μηχανήματα βλέπω επάνω...
Σε ευχαριστούμε και για όλες τις πληροφορίες!..

Και τα χίλια ευχαριστώ,επίσης λίγα είναι..
Κι αυτό γιατί μερικοί σαν εμένα χρειαζόμαστε κι ένα σκούντημα για να αρχίσουμε κάτι και να το τελειώσουμε σωστά.
Και οι γνώμες,τα σχόλια,η κριτική και οι συμβουλές ανθρώπων που γουστάρουν και καταναλώνουν ώρες με τον ήχο και την μουσική είναι μια πολύ καλή ώθηση.
Για πληροφορίες και τεχνικά,όσον αφορά σίδερα που κατέχω καλά,είμαι εδώ για οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ να δώσω!
Και πάλι ευχαριστώ!

Τώρα που έχω λίγο χρόνο είναι ευκαιρία να δώσω και μερικά στοιχεία για να το κάνω πιο εύκολο σε κάποιον που ίσως του αρέσει και θέλει να το ξεκινήσει.
Κι επειδή το παν είναι η σωστή αρχή....
Κατ' αρχήν πρέπει να αποφασίσει από πριν τις διαστάσεις που το θέλει.
Αυτό είναι βασικό γιατί μετά δεν μπορεί να ξεφύγει χιλιοστο.
Αν δεν είναι πολύ εξοικειωμένος (αλλά πολύ) με εργαλεία κοπής σιδήρου,είναι καλύτερα να παραγγείλει τα κομμάτια έτοιμα σε κάποιο σιδεράδικο που να διαθέτει και στράτζα.
Το πιο βασικό είναι να αποφασίσει πόσα ράφια θέλει.Είναι βέβαιο βέβαια πως όσα πιο πολλά τόσο ανεβαίνει η δυσκολία.
Επίσης πρέπει να υπολογίσει τις αποστάσεις μεταξύ των ραφιών,ώστε μετά και την τοποθέτηση των ακίδων και του ξύλου να μείνει το ωφέλιμο ύψος που του χρειάζεται.
Το απολύτως αναγκαίο,είναι να μετρηθούν σωστά οι σωλήνες.Πολύ σωστά.
Κι αυτό γιατί για να γίνουν τα ράφια παράλληλα και να αλφαδιάσουν,ο πιο σωστό τρόπος δεν είναι να κολληθούν,αλλά να ΜΠΟΥΝ στους σωλήνες ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΘΟΥΝ.

Επίσης αναγκαίο,είναι το πως θα αφαιρεθεί η στράτζα στο σημείο που εισχωρεί στον σωλήνα.Πρέπει να αφαιρεθεί τελείως κάθετα με το ράφι.
Από αυτά όπως καταλάβατε,προκύπτει πως οι σωλήνες πρέπει να σκιστούν από πριν στα σημεία που θα μπει η λαμαρίνα.Και να σκιστούν στα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ σημεία με ευλαβικό μέτρημα και αλφάδιασμα.
Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να ζητήσετε απ' τον σιδερά.Εννοείται πως στο σκίσιμο θα πρέπει να χωράει το πάχος της λαμαρίνας ακριβώς.Ίσως και με έναν μικρό αέρα προς τα επάνω.
Το μοντάρισμα τώρα.
Σε κάποια αλφαδιασμένη επιφάνεια,τοποθετούμε τον πρώτο σωλήνα και τον γωνιάζουμε ακριβώς κάθετα.Από όλες τις πλευρές.Αν χάσουμε λίγο εκεί,θα χάσει όλο μετά.
Τον κολλάμε με δυο τσιμπιές,πρόχειρα αλλά γερά.Τοποθετούμε στο κάτω σκίσιμο την πρώτη λαμαρίνα χωρίς να την κολλήσουμε στον σωλήνα.Τοποθετουμε και τον δεύτερο σωλήνα στην άκρη της λαμαρίνας,ξαναμετράμε και κοιτάζουμε αν έχουμε την απόσταση που θέλουμε.Αν την έχουμε,οκ,αν δεν την έχουμε κι είναι μεγάλο,αφαιρούμε λίγο απ' την γωνιά της λαμαρίνας.Τοποθετούμε έτσι και τα υπόλοιπα ράφια χωρίς να κολλήσουμε.Το μόνο σταθερό και κολλημένο είναι ο πρώτος σωλήνας.
Αφού τα τοποθετήσουμε,περνάμε και τον τρίτο σωλήνα.Αν οι μετρήσεις είναι σωστές,η λαμαρίνα θα μπει μόνη της στις εσοχές με λίγο σήκωμα.
Τώρα.....
Με τις λαμαρίνες μέσα,γωνιάζουμε και τους υπόλοιπους δύο σωλήνες και μετράμε.Εδώ είναι και η όλη φασαρία.Ισως να πρέπει να αφαιρεθεί λίγο από μια γωνιά,ή λίγο από μια στράτζα,κ.ο.κ...
Αν οι μετρήσεις ήταν σωστές πάντως,θα κουμπώσει μόνο του.Μετά κολλάμε.
Κάτι που θα βοηθούσε θα ήταν να κολληθούν τάπες στην επιφάνεια που δουλεύουμε που οι σωλήνες να μπαίνουν μέσα ώστε οι αποστάσεις μεταξύ τους να παραμένουν σταθερές.

Αυτός είναι περίπου ο οδηγός.
Το συμπέρασμα:Μέτρημα,μέτρημα,μέτρημα.(Και επιμονή στον σιδερά σας για τις ακριβείς διαστάσεις.)
Για οτιδήποτε άλλο που δεν μου έρχεται στο μυαλό,μπορείτε να ρωτήσετε.Θα ήμουν χαρούμενος να απαντήσω.

Κι αυτές που χρωστούσα απ' τα ξύλα και απ' το πως 'κουμπώνει' το ρακ.

Attachments

• P1226_21-10-12.jpg
    P1226_21-10-12.jpg
    57.2 KB · Views: 577
  • P1227_21-10-12.jpg
    P1227_21-10-12.jpg
    62.9 KB · Views: 574
  • P1301_21-10-12.jpg
    P1301_21-10-12.jpg
    63.1 KB · Views: 573
  • P1302[02]_21-10-12.jpg
    P1302[02]_21-10-12.jpg
    62.8 KB · Views: 577
  • P1305[01]_21-10-12.jpg
    P1305[01]_21-10-12.jpg
    61.7 KB · Views: 572
  • P1307[01]_21-10-12.jpg
    P1307[01]_21-10-12.jpg
    62.2 KB · Views: 575
  • P1307_21-10-12.jpg
    P1307_21-10-12.jpg
    58.4 KB · Views: 573
(Και κάτι σκόρπιες που ξέμειναν χωρίς τα μηχανάκια επάνω.)

Attachments

• P1423_21-10-12.jpg
    P1423_21-10-12.jpg
    64.8 KB · Views: 540
  • P1425_21-10-12.jpg
    P1425_21-10-12.jpg
    70.3 KB · Views: 535