Ναι ρε παίδες κάντε ένα τέτοιο που κατέχετε παραπάνω μπας και καταλήξουμε κάπου γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για πολλούς πειραματισμους. Απο dac νομίζω κάτι ετοιμάζει και ο VassilisT που λογικά θα είναι Σούπερ αν αναλογιστουμε την επιτυχία του mambo dacθα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ένα blind test με άλλα σετ transport-dac (άλλης κατηγορίας τιμής) .....
προσωπικά μου αρκεί αυτό που ακούω [και που φαντάζομαι θα βελτιωθεί με ένα καλύτερο dacίδιο]
ευτυχώς το κόστος είναι αστείο και αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς .....
Μία νέα εποχή blue sky γεννιέται...![]()
πόσες μέρες έκανε για να το παραλάβεις;βασικά ψήνομαι να το συνδέσω σ έναν denon 680 που εχω και να παίξω τα flac.Με προβληματίζει η γρηγορη αναζήτηση αρχειων στο nas(2800 music folders) και η αναπαραγωγή τους,ας πούμε στο openelec-xbmc μεσω cec με το remote της panasonic η αναζήτηση και αναπαραγωγή γίνεται σε δευτερόλεπτα,μπορεί να γίνει το ίδιο με το volumio η άλλο software;επίζω να γίνομαι κατανοητός.
Είμαι ο πλέον ακατάλληλος να εκφέρω γνώμη περί αυτού, ειδικά αν μιλάμε πχ για σύγκριση με Windows/foobar laptop ή κάτι ανάλογο.Το έχουμε συζητήσει παλιότερα με τον tuxx.Αυτό που με προβληματιζει με την αγορά η όχι του rpi μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα συχνών αλλαγών λόγω οικονομικής κατάστασης ότι αν πέρα από το εκάστοτε dac που χρησιμοποιεί ο καθένας "ακούγεται" και το rpi καλύτερα η χειρότερα σε σύγκριση με κάποιο άλλο τρανσπορτ π.χ. Λαπτοπ,σταθερό υπολογιστή κλπ κλπ
Νομίζω ότι με καλύπτει μιας και μέχρι τώρα δεν έχω εμπειρία από τέτοια συστήματα (υπολογιστής σαν τρανσπορτ) νομίζω ότι κατέληξα τι θα ζητήσω από τον άη -Βασίλη τα Χριστούγεννα...μέχρι τώρα έπαιζα με λαπτοπ/foobar/usb - Hiface-wasapi - spdif / βουβάλι ντακ ΙΙ {με τις κλασσικές τροφοδοσίες των αχλάδων και το δικό τους ivy} ...
στο δικό μου λοιπόν σύστημα το ταπεινό rpi+/i2s/hifiberry+ παίζει ακουστά καλύτερα παντού ....
μένει κάποια στιγμή να ταίσω από το rpi+ το βουβάλι με i2s ...
και να δω πόσο "ακούει" το rpi+ τα διάφορα dac ....
φαντάζομαι οτι θα υπάρχει αισθητή διαφορά .... εντός των επομένω ημερών [¨οταν βρω τον χρόνο δλδ :afro:] θα ξέρω .....
Ναι υπάρχει δυνατότητα δικτύου ενσύρματου η ασύρματου για τον χειρισμό του μάλλον τα αρχεία θα τα δώσω μέσω εξωτερικού δίσκου usb γιατί πέρα από την μουσική δεν έχω κάτι άλλο να μοιράσω μέσω δικτύου εκτός αν δουλεύει καλύτερα το σύστημα μέσω δικτύου διαμοιρασμού οπότε θα πάω για κάποιον φτηνό εξωτερικό με ethernet. Low budget story@Nik Tsel
μια παράμετρος που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι οτι το rpi θέλει δίκτυο για να δουλέψει ...
τουλάχιστον για να κάνει αυτό που συζητάμε ...
*σωστός ο Στέλιος Π :a0210:
Περιμενω να δω τι θα γινει οταν ταισεις το βουβαλι μαστορα...
(αν χρειαστεις καλωδιακια θηλυκο-αρσενικο για τη συνδεση πες με εχω καμια 50αρια dupont cables απο ολα τα ειδη)
Ρίξε μια ματιά να αλλάξεις γνώμη.
(Και είχαμε βολευτεί όλοι γαμώτο... )
Φρόντισε ο εξωτερικός usb δίσκος σου να έχει δικια του τροφοδοσία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.