Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Η Allo έχει βαλθεί να μας τρελάνει... και να μας τη σπάσει εμάς που πριν όχι από πολύ καιρό πήραμε το απλό μονδέλο...
DigiOne Signature το διόροφο...

Βάλε και τα εξτρα τροφοδοτικά που χρειάζεται νομίζω πως ξεφεύγει λίγο η μπαλίτσα!
Τέλος πάντων...

Η Allo έχει βαλθεί να μας τρελάνει... και να μας τη σπάσει εμάς που πριν όχι από πολύ καιρό πήραμε το απλό μονδέλο...
DigiOne Signature το διόροφο...

Βάλε και τα εξτρα τροφοδοτικά που χρειάζεται νομίζω πως ξεφεύγει λίγο η μπαλίτσα!
Τέλος πάντων...
Ο εχθρός του καλού, είναι πάντα τό καλύτερο και αν δεν ήταν η Allo θα ήταν κάποια άλλη ....

Sent from my ONEPLUS A5000 + xXx_NoLimits_3.3b using Tapatalk

Να ρωτήσω κάτι, η έξοδος Jack 3.5mm που έχει το raspberry είναι μόνο για ακουστικά ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ώς θύρα σύνδεσης?

Να συνδέσω δηλαδή, το dac με το raspberry με καλώδιο coaxial μέσω της Jack?

Ρωτάω γιατί το dac μου δεν έχει θύρα usb.

Ευχαριστώ πολύ.

Άρα σύνδεση μόνο μέσω usb και ένα εξωτερικό interface για το dac?

Φοβάμαι ότι θα επιδράσει αρνητικά την ποιότητα του ήχου, ένα επιπλέον στοιχείο στην ηχητική αλυσίδα.

Οπως ειχα γραψει και στο παρελθον, εχω το Audio Note 1x1/II, με εξωτερικο interface το M2Tech hiFace Evo και για player το rasp, συνδεδεμενα με usb.

Ετυχε να κανω μια συγκριση coaxial-usb με transport ενα CD της Marantz και μου φανηκε οτι επαιζε καλυτερα με την coaxial.Για αυτο και η ερωτηση μου περι εξοδου s/pdif απο το Rasp.

Τη στιγμή που το DAC σου δεν έχει είσοδο USB οπότε αναγκαστικά μεσολαβεί μετατροπέας από USB σε s/pdif, είναι πολύ πιθανό να παίζει καλύτερα από s/pdif.

Για να πάρεις έξοδο s/pdif από RPi πρέπει να βάλεις κάποιο σχετικό interface, π.χ.: https://allo.com/sparky-eu/digione.html

Το DigiOne το έχω. Δουλεύει και παίζει πάρα πολύ καλά.
Αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα η Allo έχει βγάλει πρόσφατα και το DigiOne signature. Με βάζει σε μεγάλο πειρασμό αλλά....

Δεν νομίζω πως θα υπάρχει Linux driver για το m2tech σου. Αν υπάρχει δεν έχεις κανένα θέμα. Τον περνάς και είσαι οκ. Μη με ρωτήσεις πως... Δεν ξέρω δυστυχώς!

Σε περίπτωση που βάλω το DigiOne πάνω στο raspberry, αυτομάτως καταργω το m2tech και παίζω μέσω coaxial.

Σε περίπτωση που βάλω το DigiOne πάνω στο raspberry, αυτομάτως καταργω το m2tech και παίζω μέσω coaxial.
Ναι ακριβώς
7b4d5682a52c22ef7cf0daafcee7307c.jpg

Αμφίβολο. Σε αντίθεση με το Digione δεν έχει γαλβανική απομόνωση, reclocking, σοβαρά ρολόγια και σοβαρές τροφοδοσίες.

Η διαφορά στον ήχο όμως θα αξίζει σχεδόν 100 ; Δεν ξέρω. Ο καθένας εκτιμά διαφορετικά την αξία του καλού ήχου.

Δε νομίζω να υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα. Αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό, το παραγγέλνεις κανονικά από το site της Allo.com. Έχουν κέντρο διανομής στην Γαλλία το οποίο στέλνει στην Ευρώπη.

Και έχουν και εξαιρετικό support!
Να επιλέξεις το eu σημαιάκι.
Οι τιμές είναι σε $ αλλά λέει πόσα είναι ακριβώς από κάτω.

Πάντως είμαι πολύ περίεργος για το signature...
Δημήτρη μήπως το έχεις ή υπάρχει στα μελλοντικά σχέδια να το δοκιμάσεις;

Επίσης δεν έχω καταλάβεις αν από την "dirty" τροφοδοσία του τροφοδοτεί και το rpi ή αν θέλει το DigiOne sig. δύο τροφοδοτικά συν ένα ακόμα για το rpi.
Λογικά το πρώτο ναι;

Όχι, δεν το έχω και δεν υπάρχει στο πλάνο δοκιμή του. Εδώ με το ζόρι έχω καταφέρει να δοκιμάσω το απλό που το έχω εδώ και πάνω από χρόνο.

Βλέποντας το manual λέει ξεκάθαρα ότι το DigiOne δίνει τροφοδοσία στο RPi, οπότε σωστά, το πρώτο.