Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Βραίος Μιχάλη. Αναμένουμε... μην κοιτάς εμένα μόνο, είναι πολλοί οι μακάδες εδώ που ενδιαφέρονται!

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι το "file audio transport" επιβάλλεται να είναι ένα αυτόνομο, ξεχωριστό σύστημα και όχι ενσωματωμένο σε κάποια υπάρχουσα συσκευή (π.χ. laptop) η οποία χρησιμοποιείται βασικά για άλλες δουλειές (πρόσβαση στο διαδίκτυο, κλπ.).

Η περίπτωση του Pi2 δεν αφήνει περιθώρια πλέον ακόμα και σε εκείνους που πίστευαν ότι κάτι τέτοιο προϋπόθετε και σημαντική εκταμίευση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η αυτονόμηση αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς με ελάχιστα χρήματα να προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις με αναβάθμιση τροφοδοσίας, χρήση φίλτρων EMI και καλωδιώσεων καθώς και βελτιστοποίηση απαγωγής θερμότητας...

Και κάτι που διαπίστωσα προσωπικά: με ένα dedicated usb linux-based transport, οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε dac τείνουν να γίνονται πολύ ευκολότερα διακριτές..

Επαναλαμβάνομαι μεν,αλλά οφείλουμε να το πούμε.
Φυσικά ναι σε αυτόνομο,dedicated μηχανάκι,με χίλια.

Όσον αφορά την ισχύ όμως,μπορεί ένα τέτοιο μηχανάκι να καλύψει το 99% των περιπτώσεων αλλά δεν καλύπτει κάποια ειδικά μηχανάκια που θέλουν υπολογιστές πιο ισχυρούς.
Επίσης λανθασμένα αναφέρθηκε πως το foobar είναι βαρύ.Το συγκεκριμένο είναι φτερό,δεν έχω δει ποτέ υπολογιστή να περάσει το 1% της ισχύος του ακόμα και με DXD,DSD,κλπ.
Αντιθέτως,το Jriver πεινάει.

Αυτά για την τάξη.

Ανέφερα εγώ κάτι για foobar?

Αναφέρθηκε είπα (πιο πριν).

Συγκεκριμένα εδώ,ο Χρήστος το έγραψε.

Είναι πως ένας τόσο μικρός και φτηνός υπολογιστής γίνετε μια υπέρ διάφανη και κρυστάλλινη βάση μετάδοσης δεδομένων στο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ DAC, παρακάμπτοντας ΟΛΑ τα κακώς κείμενα ΟΛΩΝ των λειτουργικών, και κάνοντας την χρήση του απλή χωρίς βαριά software (Foobar/Jriver κλπ).

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Επαναλαμβάνομαι μεν,αλλά οφείλουμε να το πούμε.
Φυσικά ναι σε αυτόνομο,dedicated μηχανάκι,με χίλια.

Όσον αφορά την ισχύ όμως,μπορεί ένα τέτοιο μηχανάκι να καλύψει το 99% των περιπτώσεων αλλά δεν καλύπτει κάποια ειδικά μηχανάκια που θέλουν υπολογιστές πιο ισχυρούς.
Επίσης λανθασμένα αναφέρθηκε πως το foobar είναι βαρύ.Το συγκεκριμένο είναι φτερό,δεν έχω δει ποτέ υπολογιστή να περάσει το 1% της ισχύος του ακόμα και με DXD,DSD,κλπ.
Αντιθέτως,το Jriver πεινάει.

Αυτά για την τάξη.

sok θα συμφωνήσω αλλά αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε βαριά αρχεία ήχου πέρα από το pi που είναι πολύ υποσχόμενο και σαν media player (με kodi / xmbc (openelec) έχεις τα πάντα από media player), μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παλιό παροπλισμένο φορητό με μια έκδοση linux. Σε eepc 900 έχω δοκιμάσει audiophile linux - daphile - openelec (για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στον ήχο) και παίζουν απροβλημάτιστα 44.1 που έχω στη συλλογή. Επίσης προσφέρουν ευκολίες στην ακρόαση που είναι ζητούμενο για αρκετό κόσμο. πατάς το κουμπί του φορητού και των συνοδών, πατάς τραγούδι/ δισκο / Playlist στην ταμπλέτα / κινητό και ακούς. Μια τέτοια λύση βολεύει πολύ κόσμο που έχει πολυκάναλο παρέα με δικάναλο και πρέπει να μπαίνει windows - να ανοίγει τηλεοράσεις να τρέχει το πρόγραμμα αναπαραγωγής και να παίζει μετά από ταμπλέτα - οθόνη. Μπορεί κάλιστα να έχει τα windows και να μπουτάρει από ένα φλάσάκι στο linux λειτουργικό του και να ακούει ή ένα παροπλισμένο φορητό συνδεδεμένο με το dac και να παίζει μουσική από εκεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

sok θα συμφωνήσω αλλά αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε βαριά αρχεία ήχου ....

Vas έχεις δίκιο αλλά αυτό που γράφω εγώ αναφέρεται σε ειδικά μηχανάκια όπως αυτό που συζητήσαμε εδώ πάλι.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει "απαιτητική αναπαραγωγή" και που αυτή διαφοροποιείται από τη "συνηθισμένη αναπαραγωγή", ώστε ο καθένας μας να τοποθετείται ως προς τις διάφορες επιλογές και να ακολουθεί το δικό του "σωστό" δρόμο....

Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει "απαιτητική αναπαραγωγή" και που αυτή διαφοροποιείται από τη "συνηθισμένη αναπαραγωγή", ώστε ο καθένας μας να τοποθετείται ως προς τις διάφορες επιλογές και να ακολουθεί το δικό του "σωστό" δρόμο....

Αμ γι' αυτό με έχει βαρεθεί ο κόσμος να το λέω.
Απαιτητική αναπαραγωγή μερικές φορές σημαίνει μη συνηθισμένες λύσεις όπως αυτή που ακολουθεί το vega το οποίο όλοι συμφωνούν πως στην συγκεκριμένη ρύθμιση παίζει πολύ καλύτερα.
Ξαναλέω,ίσως να είναι και το μοναδικό.
Αλλά από την στιγμή που υπάρχει πρέπει να αναφέρεται και σε ένα ειδικό σπορ όπως το δικό μας υπάρχουν ειδικές λύσεις,δεν είναι κάτι που μας ξενίζει πιστεύω.
Οπότε και ένας μόνο από τους φίλους που διαβάζουν να ωφεληθεί,καλό είναι να το λέμε και να μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Αυτά,δεν θέλω χαλάσω άλλο το ωραίο νήμα.

Δηλαδή το Vega σε αυτά λεφτά, και δουλεύοντας σε αυτό το "σκληρό" mode με συνέργεια ενός ισχυρότατου (δηλ. επαρκούς) υπολογιστή, είναι giant killer (το Vega)?

Δηλαδή το Vega σε αυτά λεφτά, και δουλεύοντας σε αυτό το "σκληρό" mode με συνέργεια ενός ισχυρότατου (δηλ. επαρκούς) υπολογιστή, είναι giant killer (το Vega)?

Και μόνο που είναι καλύτερο από τον εαυτό του,κάτι σημαίνει.
Οι φίλοι που το άκουσαν τα έχουν πει και στο νήμα του,μπορείς να τα δεις.

Δεν υπάρχουν ρε παιδιά giant killers και heroes and quests... τί μεκκα ειναι αυτη που κυνηγαμε;

Θέλουμε όμως ένα πανάλαφρο λειτουργικό που να μην φορτώνεται τίποτα περιττό για να νιώσουμε κι' εμείς χαιεντάδες! χαχαχαχααχ...
Το mint εξακολουθεί να αποτελεί ενδεδειγμένη λύση;

πανάλαφρο λειτουργικό που το ΜΟΝΟ που κάνει έιναι να τρέχει τον mpd είναι επίσης το mpdPup που είχα παρουσιάσει παλαιότερα,
δεν θέλει καν εγκατάσταση σε σκληρό, εγώ το έχω σε μια παλιά κάρτα SD 1 Gb που φτάνει και περισσεύει,

δεν ξέρω αν τρέχει σε mac γιατί έχουν διάφορα κλειδώματα που εμποδίζουν την συνύπαρξη με λινουξ (για το καλό μας πάντα)
αλλά αν έχεις ένα σκόρπιο στικάκι ή κάρτα SD, ακόμη και μόνο 256 Mb και 30 λεπτά χρόνο μπορείς να δοκιμάσεις μόνος σου

πάντως και εγώ αν δεν είχα το αρχαίο eeepc να κάθεται, το raspberry είναι ο δρόμος που θα ακολουθούσα

Για χρήση από κινητό mpdroid και mpod/mpad. Universal εφαρμογές ανεξάρτητες από τη διανομή.

+1

πανάλαφρο λειτουργικό που το ΜΟΝΟ που κάνει έιναι να τρέχει τον mpd είναι επίσης το mpdPup που είχα παρουσιάσει παλαιότερα,
δεν θέλει καν εγκατάσταση σε σκληρό, εγώ το έχω σε μια παλιά κάρτα SD 1 Gb που φτάνει και περισσεύει,

δεν ξέρω αν τρέχει σε mac γιατί έχουν διάφορα κλειδώματα που εμποδίζουν την συνύπαρξη με λινουξ (για το καλό μας πάντα)
αλλά αν έχεις ένα σκόρπιο στικάκι ή κάρτα SD, ακόμη και μόνο 256 Mb και 30 λεπτά χρόνο μπορείς να δοκιμάσεις μόνος σου

πάντως και εγώ αν δεν είχα το αρχαίο eeepc να κάθεται, το raspberry είναι ο δρόμος που θα ακολουθούσα

+1

Το θυμάμαι το νήμα σου και την προσπάθειά σου... :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Αναφέρθηκε είπα (πιο πριν).

Συγκεκριμένα εδώ,ο Χρήστος το έγραψε.

Το παίρνω πίσω ότι το foobar είναι βαρύ, έχεις δίκιο δεν είναι παίζει λιγότερο από 1% στο μεγάλο σύστημα(i7 @3,00), αλλά στο i3 θέλει περισσότερο, εννοούσα περισσότερο την χρήση μνήμης.

ΟΚ, εχω ενθουσιαστεί γιατι μολις έδωσα απο την βιβλιοθήκη του PC μου ενα κομμάτι DXD στο Rpi2 μεσώ του κοινοχρήστου δικτύου και το παίζει νεράκι!!!

ΟΚ, εχω ενθουσιαστεί γιατι μολις έδωσα απο την βιβλιοθήκη του PC μου ενα κομμάτι DXD στο Rpi2 μεσώ του κοινοχρήστου δικτύου και το παίζει νεράκι!!!

Μα γιατί να μην το παίζει,τα DXD είναι ελαφριά.
Τα μόνα που είναι βαριά είναι τα DSD που προέρχονται από SACD πολυκάναλα κι εκτός από την μετατροπή αν το κάνει με DoP χρειάζονται και downmix για να γίνει δικάναλο.
(Έχω και αστεία ιστορία γύρω από αυτό,κάποιον που διάβαζα κι έλεγε για τα εκρηκτικά τύμπανα στο Brother in Arms σε σχέση με το απλό ενώ άκουγε έτσι,με την επιπλέον πληροφορία δηλαδή. )

Τα DXD ειναι ελαφριά? 32bit/352.8KHz>1.2Gb για μερικα λεπτα μουσικη?

Τα DXD ειναι ελαφριά? 32bit/352.8KHz>1.2Gb για μερικα λεπτα μουσικη?

Ναι,επεξεργαστικά δεν θέλουν τίποτα.
Αν εξαιρέσεις το υψηλό bitrate (24xxx Kbps ) από επεξεργαστική ισχύ δεν ζητάνε τίποτα,δεν υπάρχει κάποια μετατροπή να κάνουν.

Ποια μετατροπή βρε Σωκράτη? Εμεις μιλάμε για το δίκτυο και την δυνατότητα να στέλνεις (απο Windows wifi PC> Rpi2) τοσο μεγαλο αρχειο και να μην εχει drop outs.