Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Το ότι γίνεται mount ένας δίσκος μονο είναι bug. Κανονικά θα πρέπει να συνδεσεις 4 και να δεις 4.

Το όριο των 10000 κομματιών είναι επίσης bug. Ο mpd πλέον δεν έχει κάποιον τέτοιον περιορισμό.

Για να πάρεις κονσόλα από Windows, κατεβάζεις το putty. Δε χρειάζεται πληκτρολόγιο.

ενα usb ... its not a bug its a feature :D
περιορισμός 10K δεν υπαρχει όντως

κοσνόλα μη τη φοβάστε, όπως λέει και ο tuxx, ενα putty θέλετε, και θα έχετε εύκολο copy - paste

Tάσο,

η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει και γω να βάλω ταυτόχρονα δύο δίσκους στη δική μου λύση, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει. Ο volumio απ' ότι βλέπω κάνει mount ένα δίσκο στο ένα path που έχει φτιάξει. Η λύση που χρησιμοποιώ εγώ και το runeaudio, κάνει mount πολλούς δίσκους με μέσα στο ορισμένο path ( /mnt/usb-disk στην περίπτωσή μου) δημιουργώντας ένα directory με όνομα το label του δίσκου.

Έτσι θεωρητικά έχουμε τους δίσκους με label mitsos και takis. Aν όλα δουλεύουν σωστά, αυτοί θα πρέπει να προσαρτηθούν στα:

Code:
/mnt/usb-disk/mitsos
/mnt/usb-disk/takis

Παρατήρηση: εχω συνδεση επανω σε ενεργο usb hub 2 σκληρους αλλα η βιβλιοθηκη του Volumio βλέπει μονο τον ενα. Ο αλλος εμφανίζεται στο δικτυο μου αλλα χωρις δυνατοτητα να στειλω απο αυτον μουσικη στο Volumio.

To ιδιο συνέβη οταν οι 2 σκληροι συνδέθηκαν επάνω στο Rpi2 (και οι 2 ειναι ενεργοί 3.5), ειδε δλδ μονο τον ενα. Το Rpi2 βλέπει κανονικά τον καθένα ξεχωριστά.

Καπου ειχα διαβάσει οτι μπορει να διαχειριστεί μεχρι 10.000 τιτλους αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσοι οι δικοι μου. Ειναι 3 τερα ο ενας και 2 ο αλλος.

ωχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μετά το ωχχχχχχ διάβασα και τα επόμενα ποστς και κατάλαβα ότι κάτι μπορεί να γίνει ... εγώ θέλω να κρεμάσω στο pi ένα ενεργό hub με 4 σκληρούς, σύνολο 11 τέρατα ...

ελπίζω η τελική λύση να είναι απλή για ασχέτους όπως εγώ ...

Τέτοιες συμπεριφορές mount σκληρών παρατηρούσα όταν "έπαιζα" με usb audio (OTG) σε περιβάλλον Android. Κάτι το οποίο δεν μου άρεσε...

μετά το ωχχχχχχ διάβασα και τα επόμενα ποστς και κατάλαβα ότι κάτι μπορεί να γίνει ... εγώ θέλω να κρεμάσω στο pi ένα ενεργό hub με 4 σκληρούς, σύνολο 11 τέρατα ...

ελπίζω η τελική λύση να είναι απλή για ασχέτους όπως εγώ ...

Μη φοβου, η διαδικασια που λενε τα παιδια μεσω κονσολας ειναι πιο ευκολη απο οσο δειχνει.

Την κανεις απο οποιαδηποτε άλλη συσκευη εχεις στο δικτυο σου, με απλο copy paste.

Ενας ssh/telnet-client χρειαζεται μονο.

Απλα δεν ξερω αν η λυση απ' ευθειας "κρεμασματος" σκληρων πανω στο rasp ειναι και η ενδεδειγμενη...

Σκοπος ειναι να μην μαθει καν τι εστι κονσολα. Έγραψα ηδη στον Ιταλο και περιμένω νεα, θα ενημερωσω συντομα (ελπιζω)

Αστο Στελιο, την μιση αυτη χαρα την βαζω σε ακροάσεις μουσικής. Η λυση πρέπει να ειναι glitch free, ξέγνοιαστη και αυτοματοποιημένη. Πρεπει να μην εχει περιορισμους οπως ο ενας σκληρος, να παίζει ολα τα ντακ που υπαρχουν και να ειναι ηχητικά καλύτερα απο τα Mac-Windows. To ηχητικο το εχουμε, προβλήματα ιδιαιτερα δεν εχω συναντήσει αλλα πρεπει να δουμε και κάποιες μικρες λεπτομέρειες.

Οχι, θα διαφωνήσω.Το Volumio σαν μοναδικό περιορισμό που εχω βρεi εως τωρα εχει το οτι δεν βλέπει 2 σκληρους μαζι. Κατι που προφανώς λύνεται και θελω να πιστεύω οτι θα κυκλοφορήσει λυση με το επόμενο Update.

Απλα δεν ξερω αν η λυση απ' ευθειας "κρεμασματος" σκληρων πανω στο rasp ειναι και η ενδεδειγμενη...

γιατί βρε Στελάρα ; είναι θέμα ''pi-κουλτούρας'' ή πραγματικά κάτι που θα περιορίσει την ηχητική απόδωση ; εγώ θα το έχω αποκλειστικά και μόνον για μουσικό πλέυερ ... και δυστυχώς nas και τα τοιαύτα δεν έχω και δεν κατέχω ...

το hub των σκληρών θα είναι ενεργό, και το μόνον άλλο που θα συνδεθεί πάνω στο ρι θα είναι το ντακ ...

Δημοκηδή, η εμπειρία μου έχει δείξει ότι θα χρειαστεί να βάλεις χέρι.

Ειδικά εσύ που έχεις τεράστιο library σε δίσκους, θα πρέπει να προσέξεις κάτι σημαντικό για να μη χάνεις το χρόνο σου:

O MPD βλέπει library και κάνει scan για να προσθαφερεί αρχεία σε αυτήν. Αν για κάποιο λόγο, κάνεις boot με μείον ένα σκλήρό μερικών τέρα επάνω στο hub και για κάποιο λόγο κάνεις update την library ή αν ο volumio έχει ορισμένο auto-update (δεν το ξέρω αυτό) της library, την επόμενη φορά που θα βάλεις το δίσκο σου επάνω θα χρειαστεί να τον ξανασκανάρει το σύστημα για να μπορείς να παίξεις τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιένεις από μερικά λεπτά, έως ώρες, ανάλογα το μέγεθος της library σου.

Δεν μπορείς πχ να κάνεις browse έναν δίσκο και να ακούσεις ένα αρχείο, χωρίς προηγουμένως ο δίσκος να μην έχει σκαναριστεί.

Με λίγα λόγια ποτέ μην μπουτάρεις το σύστημά σου χωρίς τα πάντα επάνω, η απενεργοποίησε το auto-update/μην το κάνεις χειροκίνητα, γιατί θα πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία.

γιατί βρε Στελάρα ; είναι θέμα ''pi-κουλτούρας'' ή πραγματικά κάτι που θα περιορίσει την ηχητική απόδωση ; εγώ θα το έχω αποκλειστικά και μόνον για μουσικό πλέυερ ... και δυστυχώς nas και τα τοιαύτα δεν έχω και δεν κατέχω ...

το hub των σκληρών θα είναι ενεργό, και το μόνον άλλο που θα συνδεθεί πάνω στο ρι θα είναι το ντακ ...

Δεν είναι η καλύτερη λύση (ούτε σε pc θα ήταν)
Το usb2 είναι έτσι κι αλλιώς αργό. Ειδικά μεγάλοι δίσκοι με πολλά αρχεία και usb2 είναι ‛κάπως’ πολύ αργή λύση.
Στο πι, υπάρχει εσωτερικά ένα usb2 hub, που μοιράζονται τα πάντα. Δεν είναι πολλαπλά ανεξάρτητα usb που θα βρούμε σε pc μοντέρνα. Όλα μοιράζονται το ίδιο hub εσωτερικά με κάρτες δικτύου κ.ο.κ. άρα εκεί υπάρχει Bottleneck – στενωπός.

Οχι, θα διαφωνήσω.Το Volumio σαν μοναδικό περιορισμό που εχω βρεi εως τωρα εχει το οτι δεν βλέπει 2 σκληρους μαζι. Κατι που προφανώς λύνεται και θελω να πιστεύω οτι θα κυκλοφορήσει λυση με το επόμενο Update.

Στο audio πάντως ψάξιμο πολλές φορές χρειάζεται
Είτε θες να σεταρεις eac, ή περίεργους players, ένα καρό settings εξετάζουμε ακόμα και σε ακριβούς software players.
Το καλό με το volumio, όπως και ένα σορό άλλα αντίστοιχα, είναι ότι με τη βοήθεια της κοινότητας μπορείς να το παραμετροποιήσεις, και να φτιάξεις αυτό που βολεύει εσένα σταδιακά.
Καλές και οι λύσεις ‛που θα βολεύουν όλους’ , άλλα συνήθως αυτό μεταφράζετε σε my way or the hi way. Στην προκειμένη περίπτωση το ότι υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης σημάνει ότι μπορείς να κάνεις τη μετατροπή που σε βολεύει :-)

Προτείνω και hub ενεργό και σκληρούς 3.5 self-powered πάνω στο hub.

έτσι είναι οι δικοί μου

Δημοκηδή, η εμπειρία μου έχει δείξει ότι θα χρειαστεί να βάλεις χέρι.

Ειδικά εσύ που έχεις τεράστιο library σε δίσκους, θα πρέπει να προσέξεις κάτι σημαντικό για να μη χάνεις το χρόνο σου:

O MPD βλέπει library και κάνει scan για να προσθαφερεί αρχεία σε αυτήν. Αν για κάποιο λόγο, κάνεις boot με μείον ένα σκλήρό μερικών τέρα επάνω στο hub και για κάποιο λόγο κάνεις update την library ή αν ο volumio έχει ορισμένο auto-update (δεν το ξέρω αυτό) της library, την επόμενη φορά που θα βάλεις το δίσκο σου επάνω θα χρειαστεί να τον ξανασκανάρει το σύστημα για να μπορείς να παίξεις τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιένεις από μερικά λεπτά, έως ώρες, ανάλογα το μέγεθος της library σου.

Δεν μπορείς πχ να κάνεις browse έναν δίσκο και να ακούσεις ένα αρχείο, χωρίς προηγουμένως ο δίσκος να μην έχει σκαναριστεί.

Με λίγα λόγια ποτέ μην μπουτάρεις το σύστημά σου χωρίς τα πάντα επάνω, η απενεργοποίησε το auto-update/μην το κάνεις χειροκίνητα, γιατί θα πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία.

ευχαριστώ ! πολύτιμες οι συμβουλές σου ... αυτό ακριβώς ρώταγα και τον Πάνο (τον οποίο έχω ζαλίσει) ... αν θα ήταν δυνατόν να κάνω μόνον πλοήγηση στους δίσκους και να διαλέγω κομμάτι προς αναπαραγωγή, χωρίς να χρειάζεται να έχει προηγηθεί η ανάγνωση του συνόλου της βιβλιοθήκης από το volumio...

Δεν υπάρχει η δυνατότητα η μη ανάγνωση του library να γίνει forced?

Ο mpd φτιάχνει μια εσωτερική βιβλιοθήκη - δικσοθήκη
Το εάν θα ανανεώνεται αυτόματα ή όχι η βιβλιοθήκη πότε και πως είναι επιλογή του χρήστη

Δεν είναι η καλύτερη λύση (ούτε σε pc θα ήταν)
Το usb2 είναι έτσι κι αλλιώς αργό. Ειδικά μεγάλοι δίσκοι με πολλά αρχεία και usb2 είναι ‛κάπως’ πολύ αργή λύση.
Στο πι, υπάρχει εσωτερικά ένα usb2 hub, που μοιράζονται τα πάντα. Δεν είναι πολλαπλά ανεξάρτητα usb που θα βρούμε σε pc μοντέρνα. Όλα μοιράζονται το ίδιο hub εσωτερικά με κάρτες δικτύου κ.ο.κ. άρα εκεί υπάρχει Bottleneck – στενωπός.

Και στο pi2 ισχύει αυτό ;

Στο audio πάντως ψάξιμο πολλές φορές χρειάζεται
Είτε θες να σεταρεις eac, ή περίεργους players, ένα καρό settings εξετάζουμε ακόμα και σε ακριβούς software players.
Το καλό με το volumio, όπως και ένα σορό άλλα αντίστοιχα, είναι ότι με τη βοήθεια της κοινότητας μπορείς να το παραμετροποιήσεις, και να φτιάξεις αυτό που βολεύει εσένα σταδιακά.
Καλές και οι λύσεις ‛που θα βολεύουν όλους’ , άλλα συνήθως αυτό μεταφράζετε σε my way or the hi way. Στην προκειμένη περίπτωση το ότι υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης σημάνει ότι μπορείς να κάνεις τη μετατροπή που σε βολεύει :-)

η παραμετροποίηση θέλει γραμμή εντολών, κονσόλα, κλπ. ή απλά επιλογές από ένα μενού ;