Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player
Ο Tim του TCmods player ετοιμάζει μια τροποποίηση για να βλεπει παραπάνω απο ενα σκληρό και ταυτόχρονα το library να εχει και τις 2-3 κτλ συλλογές μαζι. Θα έχω την beta σημερα-αυριο οποτε θα επανέλθω με λεπτομέρειες. Ενημέρωσα και τον Michelangelo αλλα δεν μου απάντησε.
O Mpd όσο το έχω ψάξει εγώ δουλεύει με μια Library. Τι εννοω:
Έχεις ένα Linux με MPD. Καρφώνεις 2 σκληρούς και 2 NAS, ορίζεις στον MPD να τα βλέπει και κάνεις Library Update. Όταν τελειώσει το σκανάρισμα, όλα τα αρχεία όλων των αποθηκευτικών χώρων σου είναι μέρος μιας ενιαίας library. Δεν έχω δει ποτέ υλοποίηση που ο Mpd χειρίζεται πολλές libraries.
Αν στο παραπάνω σενάριο ενώ τα έχεις όλα καρφωμένα, βγάλεις ένα δίσκο και κάνεις update την library, ότι αρχείο έχεις στο δίσκο αυτό θα αφαιρεθεί απο τη βιβλιοθήκη σου και την επόμενη φορά που θα τον βάλεις θα πρέπει να τον ξανασκανάρεις.
Αυτό που φαντάζομαι ότι θα κάνει ο TCΜΟDS είναι ότι θα προβλέψει ακόμα ένα mount point για δεύτερο δίσκο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι για να έχεις πολλαπλές βιβλιοθήκες.
Aν θες λύση χωρίς κονσόλα που θα υποστηρίζει όσους δίσκους θες, θα πρέπει να περιμένεις να βγει το Runeaudio για raspberry pi 2. Τo Runeaudio χρησιμοποιεί τη λύση που χρησιμοποιώ και εγώ (udevil) οπότε αν δεν υπάρχει κάποιο bug, όπως και στο Archphile, θα πρέπει κανονικά το OS να δεί ολους τους δισκους και να τους προσαρτήσει ως υποφάκελους σε συγκεκριμένο directory.
Edit: ξαναδιάβασα αυτό που έγραψες και ουσιαστικά λέμε το ίδιο πράγμα αναφορικά με τη Library - είχα καταλάβει ότι θες κάτι άλλο αρχικά.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Κοιτά προσωπικά σε καταλαβαίνω
Καλά κάνεις και επικοινωνείς με όλους
Γενικά τα σκριπτακια είναι εύκολα – εύκολα αντιγράφονται από το ένα λειτουργικό σε άλλο, δεν είναι κάτι το δύσκολο
Καλό θα είναι να ενσωματωθούν σε κάθε αντίστοιχη λύση
Τάσο ως προς το θέμα της προσάρτησης δίσκων δεν είναι σίγουρο ότι τα scripts είναι universal. Η κάθε κύρια διανομή (πχ debian και archlinux) έχουν διαφορετικά τερτίπια και λύσεις ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το archlinux έχει systemd, ενώ απ´όσο θυμάμαι, το debian που είναι η βάση των Volumio/TCMODS πρέπει να έχει ακόμα init οπότε υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε τέτοια θέματα.
Για όποιον θέλει να εμβαθύνει, η λύση των Runeaudio/Archphile (των archlinux based δηλαδή) για τους δίσκους είναι η παρακάτω:
https://ignorantguru.github.io/udevil/
Εννοείται βέβαια ότι με χέριασμα, βάζει κανείς στο fstab όσους δίσκους θέλει και τελειώνει η ιστορία.