Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Ναι Σταυρο, οτι λεει ο Μιχαλης. Η λύση του Βασιλη ηταν σαφης βελτίωση σε σχεση με το SMPS Και το ιδιο συνέβη και με το δικο μου LinearPS. To Ι2S το παίρνει κατευθείαν απο τα πινάκια οποτε παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν.

Επόμενο βημα για εμενα θα ειναι η κατασκευή κουτιού για τον συνδυασμό Pi-LPS

Ποιο DAC? αυτο με το οποιο κανω δοκιμες ειναι δανεικο απο τον Dim Z, αυτο που ελπιζω καποτε να παρω δεν χωραει πουθενα, το Geek out τσιμπαει θορυβο και ο ηχος του γενικα δεν μου αρεσει για το μεγαλο συστημα..

Αυτο που θα γινει στο τελος θα ειναι ενα λογικο κουτι με θυρες USB, ethernet για την αναπαραγωγη μουσικης με το LPS και τπτ αλλο. Ενα μινι PC streamer.

Σε κανονική λειτουργια με το γραμμικο τροφοδοτικό.

Screenshot_2015-03-12-11-05-10.jpg

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Υπεράνετο το βλέπω.
Και θερμοκρασία τίποτα.
Κίνηση ματ το γραμμικό τροφοδοτικό και το αρκετό ρεύμα τελικά.

Τι κατανάλωση πόρων είναι αυτή? Σβηστό είναι?
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η συχνότητα της CPU είναι κάτι που μπορεί να τροποποιηθεί (αυξηθεί) προς όφελος της ποιότητας αναπαραγωγής?

Παιδια ειναι απίθανα χαμηλή, σχεδόν σαν σβηστο. Καμια σχέση με το προηγούμενο. Και δεν εχω βαλει καν ψυκτρες!!! (που θα τις βάλω λογω τρελας, δεν χρειάζονται πια). Οι μετρήσεις ειναι σταθερά χαμηλες με οποιαδήποτε audio χρηση.

Ναι Σταυρο, μπορει να γινει overclocking αλλα ποιος ο λογος? Πιο γρηγορο επεξεργαστή οταν ο υπάρχον δουλευει στο 1-2%

Τι κατανάλωση πόρων είναι αυτή? Σβηστό είναι?
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η συχνότητα της CPU είναι κάτι που μπορεί να τροποποιηθεί (αυξηθεί) προς όφελος της ποιότητας αναπαραγωγής?

100MHz ή οσα overclock... σιγα μην κανουν καμια διαφορα

Μπήκαν και οι 2 μινι ψυκτρες.

DSC03520.jpg

Dr Pan K,
Οι βίδες «βάσεις» που φαίνονται, τι στηρίζουν ?

Ειναι βίδες για κεφαλή πικαπ (απο νάιλον για SME 3009) και τις εχω βάλει εκει για να πατάει σωστα το hifiberry+ dac. Παξιμαδακια πανω κατω και ειναι σταθερότατο. (o Δημητρης ξέχασε να μου δωσει τα spacers)

Πάνο
τώρα που έχεις παίξει αρκετά με το Hifiberry (και με εξωτερικό τροφοδοτικό)
ποιά είναι η ετυμηγορία σου ?
πιστεύεις οτι σε ένα σύστημα, όχι τόσο απαιτητικό όσο το δικό σου, θα σταθεί (τουλάχιστον) αξιοπρεπώς ?

*θυμίζω οτι μιλάμε για πλακετίδιο των 30 ευρώ .....

Δημήτρη για τα 30 ευρω του ειναι πολύ καλή περίπτωση και τα 40 που κοστισε το τροφοδοτικό επίσης αξιζει να τα δώσει κάποιος. Νομίζω πως ακόμα και με το τροφοδοτικό που εβαλα το mamboberry παραμένει καλύτερο (οπως το θυμάμαι οταν το εφερες).

Στέκονται και τα δυο αξιοπρεπώς και στο δικο μου (μάλλον απαιτητικό) σύστημα. Σίγουρα δεν ενοχλούν, δεν κουράζουν κτλ. Οι ελλείψεις εχουν να κάνουν με βαθος σκηνής και λεπτομέρεια κατα κύριο λογο, συμβιβασμοί που γίνονται εύκολα δεκτοί οταν συνυπολογίσουμε την τιμη.

Πάνο
τώρα που έχεις παίξει αρκετά με το Hifiberry (και με εξωτερικό τροφοδοτικό)
ποιά είναι η ετυμηγορία σου ?
πιστεύεις οτι σε ένα σύστημα, όχι τόσο απαιτητικό όσο το δικό σου, θα σταθεί (τουλάχιστον) αξιοπρεπώς ?

*θυμίζω οτι μιλάμε για πλακετίδιο των 30 ευρώ .....

Δημήτρη, νομίζω ότι η απάντηση θα πρέπει να χωριστεί στα δύο.

1. Raspberry Pi ΙΙ/Linux/MPD ως transport

Εδώ δε νομίζω ότι μπαίνει μέσα το χαμηλό κόστος και ότι πρέπει να γίνει κάποιος συνδυασμός. Προσωπικά ακούω ένα χρόνο από παρόμοια τετραπύρηνα μηχανακια. Το raspberry pi 2 είναι όπως και αυτά. Κάνει τη δουλειά καλόηχα, καλύπτοντας τεράστιο ποσοστό απαιτήσεων. Νομίζω ότι με εξαίρεση ειδικά setup ή χρήστες που για κάποιο λόγο θέλουν συγκεκριμένο software (foobar κλπ), το Raspberry Pi/Linux/MPD στέκεται απέναντι σε κανονικά pc/laptop χωρίς να ζηλεύει τίποτα. Μάλλον τα δεύτερα ζηλεύουν την ήσυχη λειτουργία που προκύπτει από την έλλειψη ανεμιστήρων.

2. Raspberry Pi με i2s dacs

Και γω και συ την έχουμε πει τη γνώμη μας και συμφωνούμε. Το κόμπο αυτό είναι δώρο θεού γι' ανθρώπους που δε διαθέτουν χρήματα ή δε νοιάζονται και πολύ για λεπτομέριες ή γι' αυτούς που για κάποιο λόγο βρήκαν το συνδυασμό αυτό καλύτερο από τα USB Dac τους.

Εγώ είμαι από αυτούς που επιμένουν στα usb dacs για κύρια χρήση. αλλά δεν έχω και πολλά επιχειρήματα περί αυτού. Παρόλα αυτά, έχω πιάσει τον εαυτό μου να βάζει ηια δοκιμή κάποιο i2s και να μένει με αυτό για μέρες!

Καλα, για τον συνδυασμό Rpi2-Linux-MPD το παω ενα βήμα πιο περα απο τον Μιχαλη, δεν εχω ακούσει ποτέ τα PC-win-foobar να παίζουν τόσο καλά, ανεξάρτητα απο την τιμή. Και στο ιδιο μήκος κύματος είναι και πολλοί επαγγελματίες (σχεδιαστές DAC).

Με την προσθήκη των ψηκτρών η θερμοκρασία ουσιαστικά δεν άλλαξε. Ειχε ήδη χαμηλώσει περίπου 2 βαθμούς (απο 39 σε 37 μέση τιμή) με την χρήση του γραμμικού τροφοδοτικού

Ουφ... μόλις τώρα κατάφερα να το κάνω να παίξει...

Το Volumio μου έσπασε τα νεύρα, πολλά κολλήματα reformat και δεν συμμαζεύεται, ούτε έπαιξε ποτέ χωρίς artifacts κομπιάσματα ή παραμόρφωση.

Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι ώσπου έβαλα το tcmods... όλα με την μία και παίζει τώρα εξαιρετικά.

Και εγώ ολοκλήρωσα το γραμμικό τροφοδοτικό και τα έβαλα όλα σε ένα κουτί που είχα.

Πρόβλημα είναι τα USB, εγώ παρατήρησα ότι ορισμένοι συνδυασμοί θέσεων κάνουν τον USB δίσκο να μην αναγνωρίζεται. Επίσης εκεί που δουλεύει αν πας πχ και βάλεις το ασύρματο dongle δίπλα χάνει την database.

Όπως το βρήκα και παίζει δεν το ξαναπειράζω.

Τώρα έχω επάνω το JLSounds AKM4296, και αύριο το βράδυ θα δοκιμάσω το Audiobyte Black Dragon επάνω, σε προκαταρκτικές δοκιμές το αναγνώρισε άμεσα ως Dragon ενώ τον δέκτη USB της JLSounds την αναγνωρίζει ως Χ20.

Θα κάνω ακροασούλα για ακόμα λίγο και συνεχίζω αύριο