Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player
Σωκράτη, το auremo, είναι απλά ένας client για windows, δεν είναι λειτουργικό σύστημα!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Εχθές την νυχτα ο Τιμ μου έστειλε την βετα έκδοση του νεου του OS (TCMODS). Λιγο πιο βαρυ απο το Archphile αλλα και πιο απλο για οσους θελουν μια πραγματικά ευκολη λυση. Εχει διορθώσει το θεμα με τους σκληρούς και εχθές εκανα δοκιμή με 2HDD + 1 USB memory stick, συνολικά 15000+ αρχεια τα οποια πέρασε στο Library μεσα σε 5 λεπτα.
Eίχα πρόσφατα μια επικοινωνία/συζήτηση με τον Tim που φτιάχνει το TCMODS και ο άνθρωπος μου φάνηκε πολύ σοβαρός, μετρημένος και καλός. Είμαι σίγουρος ότι μελλοντικά θα τους φάει τους υπόλοιπους.
Eπιπρόσθετα, ας σας δώσω μια εικόνα από το παρελθόν και γιατί όλες οι διανομές έχουν το ίδιο interface.
- Eν αρχή ην το Raspyfi. Minimal διανομή στη λογική του Archphile που έτρεχε μόνο σε Raspberry Pi --> μπροστάρης ο Michelangelo (του Volumio)
- Στη συνέχεια, εμφανίζονται κάτι παιδιά από την κοινότητα (orion, ACX) και γράφουν ένα interface (τον πρόγονο αυτού που βλέπετε τώρα). Ο Michelangelo το υιοθετεί.
- Επειδή έχει ξεκινήσει υποστήριξη και άλλων συσκευών το όνομα Raspyfi δεν είναι σωστό έτσι όλοι μαζί (Μichelangelo, Orion, ACX) ετοιμάζονται για νέα διανομή, με νέο όνομα και website
- Πλακώνονται (κανείς δεν έμαθε τι έγινε ) και μέσα σε λίγες ημέρες έχουμε:
Volumio με τον Michelangelo μόνο του, κρατώντας όμως το web interface των άλλων
Runeaudio με τους orion, ACX(αυτούς που γράψανε το παράπάνω interface)
- Κάπου εκεί σε όλα αυτά, εμφανίζεται και ο Tim, και ενώ οι άλλοι πλακώνονται να βάλουν νέα features και ανταγωνίζονται, αυτός κάνει fork το web interface και ξεκινάει να κάνει bug fixing. Τελικά κάνει και αυτός το TCMODS που έχει interface με κοινή βάση με τα παραπάνω αλλά bug fixed και πλέον με τις δικές του προσθήκες και υλοποιήσεις.
To συμπέρασμα είναι ότι το interface αυτό το χρωστάμε στο Runeaudio και ότι ο Tim έκανε ένα εξαιρετικό συμμάζεμα και το έκανε usable.
Aυτά