Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

εγώ για εσάς το κάνω μπασκετ και κερδίσετε καμιά ώρα παραπάνω να ακούσετε μουσική. Από εκεί και πέρα, δικός σας ο χρόνος να τον διαθέσετε όπως θέλετε

Στάλθηκε από το X9007 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω λεω οτι εισαι οφ τοπικ τελειως. Εδω μιλαμε για το rasp. Η εκφραση βαλτε το musichi δεν νομιζω βοηθαει τον κανενα. Και εαν θες να απαντηθεις ηδη ξερω 2 ατομα χωρις εμενα που το δοκιμασαν. Το συμπερασμα δικο σου.

εγώ για εσάς το κάνω μπασκετ και κερδίσετε καμιά ώρα παραπάνω να ακούσετε μουσική. Από εκεί και πέρα, δικός σας ο χρόνος να τον διαθέσετε όπως θέλετε

Αναφέρεσαι σε άνθρωπο, για να μιλήσω για μένα, που ακούει ένα 8ωρο την ημέρα, ανεξάρτητα από τις δοκιμές ή όχι σε software και hardware.

Επίσης για να σε τρολάρω και λίγο, δε γίνεται να βάζεις jitterbug στο NAS σου και μετά να δείχνεις με το χέρι κάποιον που θέλει να κάνει tweak στο transport του! Πως να το κάνουμε, δεν πάνε μαζί αυτά.. :D :D :D

Για να επανελθω ομως φιλε tuxx

Εμεις με τα ταπεινα rasp το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι... Με αυτην την εντολη που ειπες για να δουμε που πεφτει ολη η δουλεια... Και αναλογα να βαλουμε τον αναλογο core?

Tπτ αλλο;

Frag, με το συμπάθιο, αλλα αυτό που κανεις μου θυμίζει λίγο μια περίοδο πριν λίγα χρονια που οποιος άνοιγε νήμα με τίτλο "Ψάχνω CD-Player", "Ψάχνω Πικάπ" έπαιρνε την απάντηση "Πάρε DAC". Έτσι κι εσύ, σε κάθε νήμα που πραγματεύεται μουσικό software λες βάλτε το musiCHI. Δεν πάει έτσι όμως, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν όλοι να ακούν με το MusiCHI.

Εντελώς φιλικά. :ernaehrung004:

Aν έχετε φορτώσει κάποιο προφίλ, να ψάξετε αρχικά να δείτε τι κάνει αυτό.

Πχ, κοιτάω τώρα, στο github τους (που έχει να ανανεωθεί εδώ και κάτι αιώνες), υπάρχει μια πρώιμη λογικά εκδοχή του orion-optimize.sh script:

https://github.com/RuneAudio/RuneUI/blob/master/command/orion_optimize.sh

Θα πρέπει να κατανοήσετε με ψάξιμο τι ήδη εφαρμόζουν οι developers του runeudio. Εγώ πχ στην επόμενη έκδοση τα περισσότερα από αυτά θα τα έχω προρυθμισμένα. Αν πάει κάποιος να βάλει τις δικές του εντολές σε ένα script θα τα κάνει σκατά! Μπορεί κάτι ανάλογο να έχουν κάνει και στο runeaudio.

Υποθέτοντας ότι έχετε κάνει τα παραπάνω, ένα καλό βήμα είναι να παρακολουθήσετε τα interrupts και να κλειδώσετε τον mpd σε ένα core που δεν κάνει και πολλή δουλειά.

Αυτό που θα πω για τελευταία φορά, είναι ότι εγώ τα έκανα όλα αυτά με αφορμή τα 8500 interrupts/sec του usb του odroid. Τόσα πολλά interrupts μπορεί όντως να τα κάνουν μαντάρα οπότε θέλουν φροντίδα:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-C1-C2?p=1057760740&viewfull=1#post1057760740

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-C1-C2?p=1057761020&viewfull=1#post1057761020

Να σημειωθεί ότι το taskset που έδινα στο πρώτο link δεν είναι σωστό. Το σωστό είναι αυτό που έδωσα στο νήμα που συζητάμε τώρα.

Τελος, ο καλύτερος τρόπος για να δίνετε εντολές σε κάθε εκκίνηση είναι με τη δημιουργία ενός systemd.service.

Τι εννοώ:

1. Φτιάχνουμε ένα αρχείο με όνομα πχ seekanddestroy.service:
Code:
[Unit]
Description=Various Tweaks for Crazy Audiophiles
After=network.target

[Service]
ExecStart=/usr/local/bin/optimizer
Type=simple

[Install]
WantedBy=multi-user.target

Το αρχείο αυτό το σώζουμε στο:
Code:
/etc/systemd/system/

Αυτό το service, όταν το κάνουμε enable, θα τρέχει σε κάθε εκκίνηση και θα εκτελέι την εντολή:

Code:
/usr/local/bin/optimizer

Αυτό που μας μένει να φτιάξουμε είναι.... η παραπάνω εντολή:

Code:
nano /usr/local/bin/optimizer

εδώ θα βάλουμε στην πρώτη γραμμή το παρακάτω, για να δηλώσουμε ότι είναι bash script:

Code:
#!/bin/bash

Από κάτω θα πετάξουμε όποια εντολή θέλουμε να τρέξει στην εκκίνηση. ΑΝ πχ θέλουμε απλά και μόνο να πετάξουμε τον mpd στο τέταρτο core, το αρχέιο θα είναι:

Code:
#!/bin/bash

#This command forces mpd to run only on 4th core
taskset -c -a -p 1 $(pidof mpd)

Αφού σώσουμε το script μας, το κάνουμε εκτελέσιμο:

Code:
chmod 755 /usr/local/bin/optimizer

Τέλος ενεργοποιούμε το service που φτιάξαμε:

Code:
systemctl enable seekanddestroy

Από το επόμενο boot, κάθε φορά θα τρέχει αυτό το service, θα εκτελέι το optimizer script το οποίο θα έχει μέσα τις επιθυμητές εντολές.

Last edited:
Και που καταλήξαμε; Να συζητούμε μόνο για DAC και transport. Νημα για αγορά CD player δεν υπάρχει πλέον.

Το πικάπ πλέον είναι μόνο για λίγους, δεν συζητάμε εκεί.

Εντελώς φιλικά.

Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς σε λίγα χρόνια θα συζητάμε κατά 70-80% ίσως και παραπάνω για linux υλοποιήσεις (καθαρά για οικονομοτεχνικούς λόγους) τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα diy transports. Κάποιοι αυτό το έχουν αντιληφθεί από φέτος (μη σου πω και από πιο παλιά..)!

Για να μην χαλάμε όμως αυτό το όμορφο θέμα, αν είναι μπορύμε να ανοίξουμε ένα καινούριο νήμα για να το συζητήσουμε.

Σαφώς και υπάρχουν cdp και μερικά αξίζουν ηχητικά πάρα πολλά !!!
Φυσικά κ εκεί κοστίζουν πολλά χρήματα, πχ esoteric.
Απλά στην παρούσα φάση της Ελλάδος, μοιραία οι περισσότερες συζητήσεις κινούνται γύρω από οικονομικά μηχανήματα κ λύσεις. :ernaehrung004:

Όσο αφορά το όλο σύστημα, αν η προτεραιότητά σου είναι το VFM αλλά με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, θα πρότεινα να πάρεις ένα Boss DAC.

Υποστηρίζεται κανονικά από το Volumio και σιγά σιγά μπαίνει και στις άλλες audio διανομές.

Θα παίξει πολύ καλά ακόμα και με ένα φορτιστή κινητού.

Η προταιραιότητα είναι το VFM. Άλλα DAC όπως το HifiBerry και το Mamboberry δεν ταιριάζουν σε αυτό που θέλω να φτιάξω;

ps: έχει βγει ακρη για το spotify?!

To τρέχω καμιά 10ριά μέρες και τα πηγαίνει άψογα.

Μόνο με ένα album και ένα συγκεκριμένο κομμάτι κάνει ένα κουλό. Πάντα στο ίδιο σημείο σταματάει να στριμάρει και χρειάζεται να πάω στο επόμενο track και να ξαναδιαλέξω ως device το Archphile. Στο pc με το ίδιο track δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εννοείται ότι παίζει μόνο με spotify premium.

Η προταιραιότητα είναι το VFM. Άλλα DAC όπως το HifiBerry και το Mamboberry δεν ταιριάζουν σε αυτό που θέλω να φτιάξω;

Άπειρα DAC HATs ταιριάζουν. Απλά, IMHO, το καλύτερο VFM αυτή την εποχή το έχει το Boss.

Γενικά, με βάση αυτά που έχω ακούσει, δεν θα άφηνα φίλο να ακούει μουσική από HAT DAC το οποίο δεν παίζει ως master στο RPi ή χωρίς FIFO μεταξύ RPi και DAC (ακριβούτσικη λύση..).

Μας μπερδεψες ή εαν θες με μπερδεψες.

Νομιζα εδω λεμε για ρασπ μιας και για ρασπ ει αι το νημα.

Τελικα για ρασπ τι ισχυει; (δεν τρολαρω)

Μας μπερδεψες ή εαν θες με μπερδεψες.

Νομιζα εδω λεμε για ρασπ μιας και για ρασπ ει αι το νημα.

Τελικα για ρασπ τι ισχυει; (δεν τρολαρω)

Tο μόνο απ' όσα έχω γράψει από χτες που δεν γίνεται στο raspberry είναι ο ορισμός των interrupts να σκάνε σε συγκεκριμένο core. Όλα τα άλλα ισχύουν παντού και κατ' επέκταση και στα RPI.

Εγώ μετά από όλα αυτά θαρρώ πως πρέπει να βάλω το συντομότερο στο πρόγραμμα την αγορά του Odroid C2 ....
Πρώτα απ όλα γιατί θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω Archphile και βέβαια για ότι λέει ο Μιχάλης πιο πάνω!

Sent from my Nexus 5X

Άπειρα DAC HATs ταιριάζουν. Απλά, IMHO, το καλύτερο VFM αυτή την εποχή το έχει το Boss.

Γενικά, με βάση αυτά που έχω ακούσει, δεν θα άφηνα φίλο να ακούει μουσική από HAT DAC το οποίο δεν παίζει ως master στο RPi ή χωρίς FIFO μεταξύ RPi και DAC (ακριβούτσικη λύση..).

Master στο Raspberry εννοείς το Mamboberry;

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Master στο Raspberry εννοείς το Mamboberry;

Το Mamboberry απλώς συνδέεται στο RPi με την τεχνική Ι2s, με χρήση των διεπαφών GPIO. Δεν χρησιμοποιεί το δικό του clock ως "master" προκειμένου αυτό να χρησιμοποιθεί και για το χρονισμό του Raspberry.

Εάν όμως διαθέτεις κάποιο USB/I2S interfacs (πχ. Amanero, JLSounds , κ.λ.π) , τότε όλα τα παραπάνω προβλήματα χρονισμού τα ξεχνάς .... και σου μένουν λιγότερα θέματα για περαιτέρω βελτίωση του ήχου.

Last edited: