Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μόλις έφυγε και η δική μου παραγγελία στα παιδιά στο Ξυλόκαστρο ...

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν με το Hifiberry+. Μεσα απο το web app του Volumio υπάρχει ετοιμη ρύθμιση για έξοδο i2S ενω απο θέμα σύνδεσης δεν χρειάζεται ουτε καλώδιο (κουμπώνει επανω στο Rpi2). O ηχος απρόσμενα καλος για τα 30 ευρω κοστος, ειδικά οταν ζεστάθηκε.

Απόψε άκουσα το Rasberry Pi2 μαζί με το Hifiberry+ στον Πάνο.

Εντάξει, πολύ καλός ήχος μετά το ζέσταμα μιας περίπου ώρας.

Για τον Πάνο είναι απλά καλός, για μένα πολύ καλός και όλα αυτά από ένα συνολικό κόστος συνδυασμού RPi2 και Hfiberry στα 100 ευρώ περίπου.

Περιττό να σας πω μόλις έστειλα παραγγελία στο Ξυλόκαστρο και εγώ!

τα λέγαμε καιρό τώρα ...
το hifiberry dac+ είναι όντως απρόσμενα καλό (τουλάχιστον)...
το κόστος του, για τον ήχο του αλλά και για την ευκολία σύνδεσης-χρήσης του , είναι ο ορισμός του αστείου ...

ωστόσο, το νέο dac του Βασίλη, τo mamboberry
με την ίδια ευκολία χρήσης-σύνδεσης και με το 9023
παίζει μακράν πολύ καλύτερα από το hifiberry (τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα με ενισχυτή hegel h100 και ηχεία harbeth C7es3) ...
και είναι συμβατό τόσο με το προηγούμενο rpi όσο και με το τελευταίο ..

προς το παρόν το έχω με τροφοδοσία μέσω του rpi,
αλλά έχει τη δυνατότητα να πάρει ξεχωριστή τροφοδοσία (με έναν μικρό 6v μετασχηματιστή) και να τροφοδοτήσει αυτό με τη σειρά του και το rpi (τέρμα τα πακάκια), δυνατότητα που σύμφωνα με τον Βασίλη το απογειώνει ηχητικά ...
και θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία (όταν βρω χρόνο δλδ να πεταχτώ μέχρι τον φανό να πάρω έναν μετ/τη) ...

Παιδια εσεις που εισαστε και ποιο σχετικοι με το αντικειμενο εχετε ακουσει και πιο πολλες συσκευες του ειδους, ενας τετοιος συνδιασμος (hifiberry-Pi2) θα παιζει καλυτερα σε σχεση με το παλιο μου Dac Musical fidelity tubalog (20ετιας οποτε το λες και vintage http://myoldvintagehifi.blogspot.gr/2010/05/musical-fidelity-tubalog-dac-using.html ) συνδιασμενο με ενα usb to spdif converter(νομιζω οτι οι τυποι που βγαζουν το hifiberry βγαζουν και πλακετακι για spidif εξοδο(ασχετως δυνατοτητων αναπαραγωγης 24bit)).Η θα ειμαι οκ με τον παππουλη?A! για την ιστορια τροφοδοτει εναν ολοκληρωμενο λαμπατο Audion Sterling SE (el34).

θεωρώ πως ναι

αλλά δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις πρώτα ...

Πάνο, γράψε μας 2 λόγια για την εγκατάσταση του Volumio και τα γενικότερα settings που χρειάζεται... :)

Εδώ το θέμα δεν είναι αν παίζει ή δεν παίζει καλά το Hifiberry...

Είναι πως ένας τόσο μικρός και φτηνός υπολογιστής γίνετε μια υπέρ διάφανη και κρυστάλλινη βάση μετάδοσης δεδομένων στο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ DAC, παρακάμπτοντας ΟΛΑ τα κακώς κείμενα ΟΛΩΝ των λειτουργικών, και κάνοντας την χρήση του απλή χωρίς βαριά software (Foobar/Jriver κλπ).

Αυτό δηλαδή που ακούσαμε εχθές το βράδυ είναι κατά κύριο λόγο η ιδανική μετάδοση δεδομένων κυρίως και λιγότερο το μικρό αυτό DAC.

Πιστεύω ότι το RPi2 μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε, αλλά κατά την άποψη μου η πιο χρηστική του μορφή για audio είναι διαμέσω των θυρών USB για σύνδεση με το USB DAC σας και βάση δεδομένων διαμέσω καλωδίου ethernet.

Αυτή θα είναι η χρήση που θα του κάνω εγώ τουλάχιστον.

Απαραίτητες προσθήκες για μένα επίσης είναι είναι σταθεροποιημένο τροφοδοτικό που να ξεπερνάει τα 2Α έτσι ώστε να υπάρχει πλεονάζων ρεύμα για τις θύρες, και οι ψύκτρες.

Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω ένα τροφοδοτικό βασισμένο στο LM338T (επειδή ήδη το έχω) και πάει μέχρι τα 5 Αμπέρ στα 5Volt

http://www.audiowind.com/pdf/A-210.pdf

http://www.ebay.com/itm/5-Amps-Volt...572?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2592f2ff5c

λίγο αλμυρό στα 19 ευρώ περίπου αλλά νομίζω θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα λείψει ρεύμα από τις θύρες, ας πούνε την γνώμη τους και οι ηλεκτρονικοί της παρέας.

Κουτί δεν έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά μάλλον θα το βάλω μαζί με το τροφοδοτικό σε μισή φέτα.

Από τα λειτουργικά δεν έχω ακόμα ασχοληθεί το Volumio είναι απλούστατο και όλες οι ρυθμίσεις γίνονται εύκολα με απλά rebbot.

Με τον Πάνο ακούσαμε και οι δυό μας μικρές διαφορές σε εξαγωγή λεπτομέρειας αλλά και μικρή αύξηση της σκηνής όταν τσιτώσαμε όλες τις παραμέτρους αλλά δεν μας δούλεψε στην τσίτα με τα DSD 128 είχε κοψίματα τα οποία δεν ασχοληθήκαμε να εξιχνιάσουμε.

Αυτά τα τροφοδοτικά του eBay έχω βάλει στο daphile computer Χρήστο! Πολύ καλή κατασκευή...

Νομιζω οτι θα εισαι μια χαρα Χρηστο με αυτο το τροφοδοτικο.

Αν βεβαια σκοπευεις να χρησιμοποιησεις και τις υπολοιπες usb θυρες (για κανενα εξ. σκληρο 2,5αρη λ.χ.) η καλυτερη λυση ειναι μαλλον με αυτοτροφοδοτουμενο usb hub.

Οσο για τα λειτουργικα, ειναι το πιο ευκολο πραγμα. Ετσι κι αλλιως ειναι τοσο ευκολη η αλλαγη απο το ενα στο άλλο που πραγματικα μπορεις να αλλαζεις διανομη οποτε θελεις.

Απο το bare strictly audio oriented Archphile του Μιχαλη, μεχρι οτι θελεις.

Είναι εντελώς αξιόπιστα τροφοδτικά (με εξαιρετική σχεδίαση πλακέτας) και το μόνο που χρειάζονται είναι καλό εξαερισμό από πάνω...

Α! Τωρα που το θυμηθηκα...

@Dim_Z

Εχω μαλλον εναν ΕΙ 6V/2A ρε συ απο το Γιατρα, που καθεται... Θα δω και θα σου πω αν ειναι, δε χρειαζεται να τρεχεις στο Φανο.

Ωραία Σταύρο και Στέλιο!!

Να ρωτήσω κάτι? Από microSD πόσο να διαλέξω, έχω ήδη δύο μαι 16ρα και μια 32αρα, αλλά δεν θέλω να τις χαραμίσω επάνω εκεί μόνιμα.

Πόσο είναι το ελάχιστο να τρέξω Volumio/Rune, και πόσο θα χρειαστώ επίσης αν βάλω κανένα άλλο λειτουργικό για να έχω ενδεχομένως και media player?

Δεν εχει τοση σημασια η χωρητικοτητα.

Εγω λ.χ. προτιμω να εχω αντι για μια μεγαλη πολλες "μικρες" εκει στα 4 με 8 Gb με ενα λειτουργικο στην καθε μια, γιατι με τρωνε και τα χερια μου. Οποτε και βλακεια να κανω σε καποιο απο τα λειτουργικα να μη με ενοχλησει καθολου.

Το σημαντικο ειναι το class... οσο πιο "γρηγορη" τοσο καλυτερα. Απο class10 και πανω λοιπον.

Οχι οτι μια class4 δεν θα δουλεψει, αλλά θα δεις διαφορες υστερησεις.

Τωρα αυτα τα "specially for audio" που λεει ο Σταυρος... δεν ξερω... πιο πολυ για φιδολαδο τις βλεπω...

Α, για το λειτουργικό λέτε? Εγώ νόμιζα για μουσική...

Στα volumio / mpd, κλπ. γίνεται Read - Write κατά τη λειτουργία?

Γιατί στο daphile αν θυμάμαι καλά στο σχετικό νήμα ο Τάσος είπε ότι δεν υφίσταται στην ουσία θέμα ενδεχόμενης ζημιάς στο media..

Ok, οι Sandisk Extreme Pro είναι από τις πιο γρήγορες? αξίζουν το κόπο?

To επόμενο βημα θα ειναι για έμενα ενα USB hub, 15μ ethernet (τωρα ειμαι wifi) και ενα linear power supply.

@Chris1967 Εχεις δεύτερο psu που σου περισσεύει ή να παραγγείλω?

Και εγω θεωρω ιδανική περίπτωση (για οποιον θελει να πειραματιστεί αναμεσα στα διάφορα λειτουργικακια) πολλες μικρες (ποιοτικές) καρτες μνήμης. Μια μεγάλη δεν εχει νοημα. Εγω τωρα εχω 2 αλλα θα βαλω και μια ακομη στην φαρέτρα μου.

Εγώ θα έβαζα ότι πιο οικονομικό κυκλοφορεί.. Δεν βλέπω πλεονέκτημα σε Class 10 κτλ για τις εφαρμογές που συζητάμε. Εκτός αν σας καίει τόσο πολύ το boot time (το οποίο ούτως ή άλλως θα είναι πολύ μικρό).

Μετά το boot η SD λίγο πολύ κάθεται..