Κοψιματα με nas είναι 99% αποτέλεσμα των wsize, rsize της samba. Αν πάρουν υψηλές τιμές οι αν δεν τα ορίσεις και πάρουν τις default, πιθανότατα θα εξαφανιστεί και το πρόβλημα.Τα προβλήματα κοψίματα, και κλιπ ποπ, προέρχονται από το Rpi2, δεν έχει να κάνει το Hugo.
Είναι θέμα buffer ή/και τροφοδοσίας.
Αντιμετωπίζω παρόμοια προβλήματα και προς το παρών χρησιμοποιώ NAS με Rpi2 και moOde (δεν έχω αξιωθεί ακόμα να στήσω archfile) και μου το κάνει με όλα τα DAC που έχω συνδέσει επάνω.
Θα κοιτάξω απόψε αν έχω χρόνο να παίξω με την αύξηση των buffer.
(Σημειωτέον ότι στο PC μου παίζοντας από το NAS με foobar με τα ίδια DAC, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα αρχείο, άρα την ευθύνη την έχει το RPi2).
Κοψιματα με nas είναι 99% αποτέλεσμα των wsize, rsize της samba. Αν πάρουν υψηλές τιμές οι αν δεν τα ορίσεις και πάρουν τις default, πιθανότατα θα εξαφανιστεί και το πρόβλημα.
Στο σπίτι μου με ένα σκασμό rpi και 2 διαφορετικά χερατα NAS δεν ανοίγει ρουθουνι.
rsize=1048576
wsize=65536
Μιχάλη,έγινε.
Χίλια ευχαριστώ Μιχάλη!! τώρα πρέπει να περιμένω την dadata base να κάνει update και θα ενημερώσω αν έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα.
Αν και κάνει update ακόμα είναι χειρότερα από πριν δεν παίζει ούτε red book σωστά...
Δοκίμασα και κάτι τιμές 999999 τίποτε... γνώμες?
rsize=arg
default network read size (usually 16K). The client currently can not use rsize larger than CIFSMaxBufSize. CIFSMaxBufSize defaults to 16K and may be changed (from 8K to the maximum kmalloc size allowed by your kernel) at module install time for cifs.ko. Setting CIFSMaxBufSize to a very large value will cause cifs to use more memory and may reduce performance in some cases. To use rsize greater than 127K (the original cifs protocol maximum) also requires that the server support a new Unix Capability flag (for very large read) which some newer servers (e.g. Samba 3.0.26 or later) do. rsize can be set from a minimum of 2048 to a maximum of 130048 (127K or CIFSMaxBufSize, whichever is smaller)
wsize=arg
default network write size (default 57344) maximum wsize currently allowed by CIFS is 57344 (fourteen 4096 byte pages)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.