Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Αν συνδεθεί οποιαδήποτε οθόνη σε rpi με οποιαδήποτε από τις διανομές που συζητάμε για audio, αυτό που θα δείτε μια μαύρη με γραμμή εντολών. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει γαφικό περιβάλλον.

Υπάρχουν 2 τινά:

- Οθόνη ενδείξεων, όπου είναι μια άλλη ιστορία. Θέλει παρέμβαση στο OS με έξρα scripts κλπ κλπ καθώς και σύνθεση στα GPIO Pins.
- Κλασική οθόνη ή διάφορες μικρές οθόνες που κυκλοφορούν, όπου πάλι γραμμή εντολών θα βλέπετε γι' αυτό και θα πρέπει να βάλετε πάλι το χέρι σας και να εγκαταστήσετε γραφικό περιβάλλον.

Αν αξίζει να ασχοληθείτε με κάτι είναι με το πρώτο. Ένα τυχαίο παράδειγμα:

https://www.youtube.com/watch?v=jOON3WAGIDY

Το να βάλετε κλασική οθόνη από την άλλη με γραφικό περιβάλλον κλπ, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο εγχείρημα, που στόχο έχει το να το ξεχάσουμε το κουτάκι σε μια γωνιά και να το χειριζόμαστε από clients.

Αν συνδεθεί οποιαδήποτε οθόνη σε rpi με οποιαδήποτε από τις διανομές που συζητάμε για audio, αυτό που θα δείτε μια μαύρη με γραμμή εντολών. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει γαφικό περιβάλλον.

Υπάρχουν 2 τινά:

- Οθόνη ενδείξεων, όπου είναι μια άλλη ιστορία. Θέλει παρέμβαση στο OS με έξρα scripts κλπ κλπ καθώς και σύνθεση στα GPIO Pins.
- Κλασική οθόνη ή διάφορες μικρές οθόνες που κυκλοφορούν, όπου πάλι γραμμή εντολών θα βλέπετε γι' αυτό και θα πρέπει να βάλετε πάλι το χέρι σας και να εγκαταστήσετε γραφικό περιβάλλον.

Αν αξίζει να ασχοληθείτε με κάτι είναι με το πρώτο. Ένα τυχαίο παράδειγμα:

Το να βάλετε κλασική οθόνη από την άλλη με γραφικό περιβάλλον κλπ, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο εγχείρημα, που στόχο έχει το να το ξεχάσουμε το κουτάκι σε μια γωνιά και να το χειριζόμαστε από clients.

πες μου ότι με δουλεύεις και δεν μου μιλάς στον πληθυντικό.... -bye-

(εκτός αν απευθύνεσαι σε όλους)

Αυτά παθαίνει κανείς όταν αποκαλύπτει την ηλικία του....:bigcry:

πες μου ότι με δουλεύεις και δεν μου μιλάς στον πληθυντικό.... -bye-

(εκτός αν απευθύνεσαι σε όλους)

Αυτά παθαίνει κανείς όταν αποκαλύπτει την ηλικία του....:bigcry:

Όχι καλέ :D !!!

Oκ σε σέβομαι, αλλά αυτό πήγαινε σε όλους :D

Όχι καλέ :D !!!

Oκ σε σέβομαι, αλλά αυτό πήγαινε σε όλους :D

ε, λέω, επειδή σου είπα να μου τα πεις όπως θα τα έλεγες στον πατέρα σου....:bang:

Στον πατέρα μου έχω φτιάξει τουρμπάτο custom archphile σε eeepc 701 (μονοπυρηνο celeron 10ετίας σχεδόν) όπου αν το χρησιμοποιήσετε θα μπείτε σε πολλές σκέψεις για το τι hardware χρειαζόμαστε για νορμάλ χρήση τελικά -bye-. Το raspberry pi 2 είναι supercomputer μπροστά του!

έχει αυτό i2s πάνω του?

Αμέ..

Raspberry_Pi_B_Plus_I2S_out.jpg

Στον πατέρα μου έχω φτιάξει τουρμπάτο custom archphile σε eeepc 701 (μονοπυρηνο celeron 10ετίας σχεδόν) όπου αν το χρησιμοποιήσετε θα μπείτε σε πολλές σκέψεις για το τι hardware χρειαζόμαστε για νορμάλ χρήση τελικά -bye-. Το raspberry pi 2 είναι supercomputer μπροστά του!

σε μένα τότε θα φτιάξεις ένα π3...(έστω θα με καθοδηγήσεις...) αν και έχω ένα eeepc κάτι να κλέψω από τη σύζυγο... -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά δεν παίζει καλά Δημήτρη. Μην ενθουσιαστείς με την ιδέα απευθείας σύνδεσης i2s

γιατί ρε παιδιά....

σε μένα τότε θα φτιάξεις ένα π3...(έστω θα με καθοδηγήσεις...) αν και έχω ένα eeepc κάτι να κλέψω από τη σύζυγο... -bye-

Ευχαρίστως να σε βοηθήσω με το Pi3 αλλά δεν το έχω ακόμα και δεν το υποστηρίζω στο image που έχω βγάλει. Στη θεωρία ξέρω βέβαια τι πρέπει να γίνει στην υπάρχουσα έκδοσή μου ώστε να ενεργοποιηθεί το wireless και το bluetooth.

Ευχαρίστως να σε βοηθήσω με το Pi3 αλλά δεν το έχω ακόμα και δεν το υποστηρίζω στο image που έχω βγάλει. Στη θεωρία ξέρω βέβαια τι πρέπει να γίνει στην υπάρχουσα έκδοσή μου ώστε να ενεργοποιηθεί το wireless και το bluetooth.

αρα πρέπει να πάω π2?

γιατί, θα το ακούω?
άλλωστε το βουβάλι δεν έχει αντιτζίτερ?

Έχεις, αλλά δεν είναι πανάκεια.. Ούτε είναι FIFO με reclocker, που χρειάζεται για να έρθει 100% στα ίσια του το I2S του RPi.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα σου αρέσει το RPi από την I2S..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αρα πρέπει να πάω π2?

Εγώ θα προσπαθούσα με RPi 3, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ότι πει ο tux..

Για να είμαι ειλικρινής εγώ δε θα έπαιρνα Raspberry αλλά πάμε παρακάτω :D

Το τριάρι πάρε αλλά είναι φρέσκο ακόμα και ίσως χρειαστείς λιγάκι χέριασμα.

Η δική μου διανομή από το feedback που έχω παίζει μια χαρά όπως είναι τώρα το Image για το 2 απλα χωρίς wireless και Bluetooth. Με μια αναβάθμιση 2-3 πακέτων ενεργοποιούνται και αυτά.