Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

15 Μαρτίου αναμένονται τα RPi3 στο e-shop.gr
Παρήγειλα ένα για δοκιμή. Μάλλλον θα χρειαστεί να τοποθετηθεί και το ψυγείο στον προσέσορα

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τα έχει ήδη ο nettop.gr.

Οσον αφορά στις θερμοκρασίες, θεωρώ σχετικά απίθανο να έχει πρόβλημα με το audio τη στιγμή που η αναπαραγωγή DXD πχ έχει 2-3% cpu use!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, παρότι το RPI3 είναι 64 Bit ακόμα δεν έχει τέτοια υποστήριξη, οπότε τα Images του Rpi2 χρειάζονται ελάχιστες τροποποιήσεις για να παίξουν. Αργότερα αυτό θα αλλάξει και δε θα είναι συμβατά.

Παρεμπιπτόντος, μιας που οι διαφορές δεν είναι χαοτικές, θα αλλάξω τον τίτλο ώστε να συνεχίσουμε και επίσημα να μιλάμε και για το Rpi3 σε αυτό το νήμα.

θα ήθελα να ρωτήσω το μέλος tuxx που ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα τόσο καιρό, ποιά είναι τα minimum πράγματα που χρειάζεται κάποιος για να στησει ένα μηχανάκι και να ακούσει (ιδίως αν ο κάποιος δεν έχει ασχοληθεί καθόλου και δεν έχει χρόνο να διαβάσει όλο το νήμα).
Links θα ήταν ευπρόσδεκτα.

Define minimum!!!!

Αν έχεις τη μουσική σου σε έναν Usb δίσκο, μπορείς να κάψεις ένα image από όποια διανομή θες και θα παίξει αμέσως με ελάχιστο configuration.

Για να μιλήσω για τη δική μου υλοποίηση που την γνωρίζω καλά, το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι:

- κατεβάζεις το image: http://archphile.org/download και το γράφεις με το w32diskmanager
- κατεβάζεις το bonjour της apple για να έχεις autodiscovery
- καρφώνεις δίσκο, βάζεις ρεύμα και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο
- έχεις πρόσβαση στο web interface με http://archphile.local (με δεδομένο ότι έβαλες bonjour)

Εγώ προτείνω πάντοτε το στήσιμο στατικής ip:

http://archphile.org/howto/network-configuration

Τέλος αν αντί για Usb δίσκο έχεις NAS γίνεται λίγο πιο περίπλοκο. Για τη δική μου διανομή ισχύουν αυτά:

http://archphile.org/howto/nas-configuration

ενώ στις άλλες ρυθμίζεις από το web interface τους.

Μεταξύ μας, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν έχετε το χρόνο να διαβάσετε αυτό το νήμα :D Εγώ δουλεύω 45 ώρες τη μέρα, βγάζω διανομή και κάνω και support :drummer:

Μεταξύ μας, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν έχετε το χρόνο να διαβάσετε αυτό το νήμα :D Εγώ δουλεύω 45 ώρες τη μέρα, βγάζω διανομή και κάνω και support :drummer:

Αρχικά, ευχαριστώ....:award:
Αν επιτρέπεται, ποιά είναι η ηλικία σου? :idea:

Αρχικά, ευχαριστώ....:award:
Αν επιτρέπεται, ποιά είναι η ηλικία σου? :idea:

33 είμαι και προς θεού δεν σου "την είπα".

Απλά στα χρόνια που ασχολούμαι με έχουν πλησιάσει άτομα που τελικά τα έχω βοηθήσει και μου είπαν ξερά στα μούτρα ότι δεν έχουν χρόνο ή δε θέλουν να ασχοληθούν ή βαριούνται κλπ. Κάτι τέτοιο εννοεί αυτόματα ότι εγώ τον έχω, κάτι όμως που δεν ισχύει. Μεράκι και χόμπυ είναι και γίνεται με θυσίες από θέμα χρόνου και κόστους.

Η κανονική απάντηση για κάποιον που δεν έχει χρόνο θα έπρεπε να είναι "αγόρασε ένα εμπορικό".

Τέλοσπάντων, ήθελα να κάνω μια νύξη με αφορμή το post σου και τίποτε απ' όλα αυτά δεν πηγαίνει προς τα σένα επειδή τόλμησες να κάνεις μια ερώτηση.

Χαρά μου να βοηθήσω σε ότι χρειαστείς.

Μάλλον δεν άφησα να εννοηθεί ότι λέγοντας "κάποιος δεν έχει ασχοληθεί καθόλου = άσχετος"

Στο μεταξύ προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω την απάντηση (έχω άγνωστες λέξεις μπόλικες: καίω, image, διανομή, μπονζούρ)...
και επίσης δεν βλέπω κάτι περί hardware που συμπεριλαμβάνεται στην αρχική ερώτηση

Χαρά μου να βοηθήσω σε ότι χρειαστείς.

ξεκινάω μ αυτό, αν και ήμουν σίγουρος εκ των προτέρων.-bye-

Στα 50 μου περίπου δούλευα 50 ώρες τη μέρα, είχα όλο το φόρουμ στην πλάτη μου (και τρέξιμο αλλά και ξεστράβωμα νέων), την οικογένειά μου και δυό δουλειές και κατάφερα και εφτιαξα όλο μου το σύστημα diy. :bigcry:
Στα 33 ....πρέπει τα πράγματα να ήταν λίγο πιό πολύ γκαζωμένα αλλά μείον το φόρουμ.

Σήμερα στα 59 ....όπως σου είπα πιό πάνω.... έχω άγνωστες λεξούλες.... :BXVZCBXZ6: Και να με συμπαθάς.
Σε ένα χρόνο, ίσως έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου.

Αλλά για την ώρα... (δεν θεωρώ ότι μου την είπες...ούτε και εγώ σου τη λέω με τα παραπάνω :ernaehrung004:)

πιό απλά δεν γίνεται η ερώτηση....
1. έχεις ένα τραπέζι άδειο.
2. επάνω έχει ένα δίσκο (ας ξεκινήσουμε με usb).
3. δεν έχεις κάτι άλλο.
4. τι χρειάζεται από hardware
5. τί χρειάζεται από software...
6. τί χρειάζεται από ...δεν ξέρω τι άλλο...

Επίσης δεν... ντιπ από λίνουξ.
Στα μέχρι τώρα περάσανε πολλά λειτουργικά από dos, cpm, win, unix...και ένα σωρό μουσειακές γλώσσες προγραμματισμού, αλλά πλέον δεν θέλω να βλέπω.

Άστε τα πι γενικώς και κοιτάτε το odroid c2 που παιζει μπαλα ο μπιγκ μαικ (tuxx)
http://avclub.gr/forum/showthread.p...-audio?p=1057612310&viewfull=1#post1057612310

σε καμια δεκαριά μέρες θα το έχει ξετινάξει...
α! ...και βαράτε τον, είναι νέος και αντέχει :-)

++
Yπέρηχα απο hw θες το board, μια γρήγορη sd card για το μπουτάρισμα και ένα τροφοδοτικάκι (5V/2A). Bάλε και κουτάκι.... ένα 75άρι όλα μαζί
(που μάλλον ήδη θα έχει psu και καρτούλα μνήμης... οπότε αντί αυτών φτιάξτου ένα γραμμικό τροφοδοτικό για τα γούστα...)

αλλά περίμενε καλύτερα τον Μιχάλη και τις δοκιμές του με το C2.

πες ότι θέλει να το στήσει ...ο πατέρας σου.... -bye-

αλλά περίμενε καλύτερα τον Μιχάλη και τις δοκιμές του με το C2.

εσύ τώρα για καλό βγήκες...? :damnyou:
κοίτα να φτιάξεις το τζάκι πρώτα...
-bye-

έναν οδηγό ασχέτου ζήτησα..
(και αν γίνεται να μπορώ να του βάλω ένα τελικό στάδιο λάμπα...:idea:)

++
Yπέρηχα απο hw θες το board, μια γρήγορη sd card για το μπουτάρισμα και ένα τροφοδοτικάκι (5V/2A). Bάλε και κουτάκι.... ένα 75άρι όλα μαζί
(που μάλλον ήδη θα έχει psu και καρτούλα μνήμης... οπότε αντί αυτών φτιάξτου ένα γραμμικό τροφοδοτικό για τα γούστα...)

εσύ δηλ το έχεις φτιάξει?

Όχι γιατί θέλω κάποια τιποτένια πράγματα που δεν ασχολείται ο Μιχάλης... είμαι και ντισοριεντεντ και λαγοτσίκαρος με τα λινουξια,,, δεν...
φτιάξαν όμως φίλοι και είναι της πλάκς δουλειά για κάποιον με ελάχιστη εμπειρία... και σταθερό σαν βράχος απ'ότι λέnε (και ο Μιχάλης, η προσωποποίηση της εμπιστοσύνης... trust = tuxx :-)

Μάλλον δεν άφησα να εννοηθεί ότι λέγοντας "κάποιος δεν έχει ασχοληθεί καθόλου = άσχετος"

Στο μεταξύ προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω την απάντηση (έχω άγνωστες λέξεις μπόλικες: καίω, image, διανομή, μπονζούρ)...
και επίσης δεν βλέπω κάτι περί hardware που συμπεριλαμβάνεται στην αρχική ερώτηση

Το έχεις
Θα τα καταφέρεις
Μετα θα σου φένεται και εύκολο
Γιατι σε ξέρω εχεις μπλέξει πολλές φορές στα βαθιά

οποτε μην ανησηχείς,
ακολουθα τον τυφλοσουρτη
τι αγοράζεις
και τι κατεβάζεις (τυπος αρχείου είναι και το Image , κατι που θα κατεβάσεις)
Γενικά όταν έχεις τον εξοπλισμο στα χέρια σου, θα είναι εύκολα τα βήματα
Καμια φορά η πραξη είναι πιο εύκολη απο την κατανόηση της θεωρίας :HTEHETH63:

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Όχι γιατί θέλω κάποια τιποτένια πράγματα που δεν ασχολείται ο Μιχάλης... είμαι και ντισοριεντεντ και λαγοτσίκαρος με τα λινουξια,,, δεν...
φτιάξαν όμως φίλοι και είναι της πλάκς δουλειά για κάποιον με ελάχιστη εμπειρία... και σταθερό σαν βράχος απ'ότι λέnε (και ο Μιχάλης, η προσωποποίηση της εμπιστοσύνης... trust = tuxx :-)

more unknown words... :HTEHETH63:

Το έχεις
Θα τα καταφέρεις
Μετα θα σου φένεται και εύκολο
Γιατι σε ξέρω εχεις μπλέξει πολλές φορές στα βαθιά

οποτε μην ανησηχείς,
ακολουθα τον τυφλοσουρτη
τι αγοράζεις
και τι κατεβάζεις (τυπος αρχείου είναι και το Image , κατι που θα κατεβάσεις)
Γενικά όταν έχεις τον εξοπλισμο στα χέρια σου, θα είναι εύκολα τα βήματα
Καμια φορά η πραξη είναι πιο εύκολη απο την κατανόηση της θεωρίας :HTEHETH63:

ρε σεις...
θα με πει κανείς?

1. πάρε αυτό
2. πάρε εκείνο....

....
τέλος

Υπερηχητικέ, αν βιώσεις την ευκολία χειρισμού και την ποιότητα ήχου της πλατφόρμας, σε διαβεβαιώ ότι θα αναφωνήσεις:

"Μα τι έκανα τόσο καιρό"? :)

Hardware:
Όπως θα δεις παραπάνω όλοι αγοράζουν
To Pi της αρεσκείας τους
Το κουτί της αρεσκείας τους για το Pi
Ένα φορτιστή κινητού ικανών amp και καλής ποιότητας
Μια κάρτα SDCard (τουλάχιστο 8GB θα έλεγα), και μια δεύτερη κάρτα θα σε βολέψει για απανωτές δοκιμές
Καλώδια, αν δεν έχεις usb-charging, hdmi, Ethernet.

Υπερηχητικέ, αν βιώσεις την ευκολία χειρισμού και την ποιότητα ήχου της πλατφόρμας, σε διαβεβαιώ ότι θα αναφωνήσεις:

"Μα τι έκανα τόσο καιρό"? :)

μου φαίνεται είσαι η μόνη μου ελπίδα...

Hardware:
Όπως θα δεις παραπάνω όλοι αγοράζουν
To Pi της αρεσκείας τους
Το κουτί της αρεσκείας τους για το Pi
Ένα φορτιστή κινητού ικανών amp και καλής ποιότητας
Μια κάρτα SDCard (τουλάχιστο 8GB θα έλεγα), και μια δεύτερη κάρτα θα σε βολέψει για απανωτές δοκιμές
Καλώδια, αν δεν έχεις usb-charging, hdmi, Ethernet.

Τάσο μου δεν είδα παραπάνω....
μου λες ευγενικά να διαβάσω 137 σελίδες...ΟΚ I got the message... έτσι είναι το ορθόν...

Btw τι είναι Pi?

εγώ πχ ξέρω αυτό...

Pi_pie2.jpg

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

ρε σεις...
θα με πει κανείς?

1. πάρε αυτό
2. πάρε εκείνο....

....
τέλος

Πάρε ένα RPi, τα υπόλοιπα κατά 99% τα έχεις ήδη στο σπίτι.

Θέλεις ένα τροφοδοτικό, το οποίο θα είναι περισσευούμενος φορτιστής κινητού η ταμπλέτας (micro-USB με πάνω από 500mA).

Θέλεις μια κάρτα micro-SD, ότι να'ναι.

Θέλεις ένα καλώδιο ethernet ή έναν δίσκο USB. Καλύτερα με τη μία στα ethernet, IMHO.

Κουτιά και φλωριές δεν χρειάζεσαι για αρχή. Όλα χύμα στο γραφείο πάνω.

Σύνδεση με το DAC σου θα κάνεις μέσω USB - ελπίζω να έχεις κάποιο USB to I2S interface στο βουβάλι.