Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Εγώ λέω να περιμένετε να πάρω ένα εγώ πρώτα και να σας δώσω feedback. Λογικά να περιμένετε υποστήριξη από Archphile-Volumio-Runeaudio.

Υπόψιν ότι έχει πολλά μεταφορικά και αν βάλετε emmc+board+ψιψιψόνια (πλαστικό κουτάκι κλπ) πάει περίπου 80 ευρώ το άτομο οπότε δεν είναι καλή ιδέα η μαζική παραγγελία από Κορέα.

Εγω ειμαι μεσα αν εχεις σκοπο να βγαλεις Archphile. Μοιραζουμε και τα μεταφορικα. Κουτακι δεν θελω, PSU εχω, μονο για 1χ emmc ειμαι μεσα και το board φυσικα.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

+1 μετά το feedback Μιχάλη,ούτε εγώ θέλω τροφοδοτικά,κουτιά και κόλπα.
Παναγιώτη,πάμε και πακέτο μαζί,μετά αν είναι.

Παίδες, για να μην χαλάμε το νήμα, θα ανοίξω ένα νέο και το βλέπουμε βάσει του feedback του Μιχάλη.

Μια ενδιαφέρουσα κουβέντα στον bug tracker του MPD για τα pops/clicks σε αναπαραγωγή αρχείων DSD:

http://bugs.musicpd.org/view.php?id=4320

Προσωπικά δε θα έλεγα ότι βλέπω βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Πρόσφατα καποιος μου ειπε οτι το σύστημα δεν ειναι reference γιατι εχω Ρπι2 σαν streamer... Το οτι η Bryston λανσαρει Ρπι2 streamer λεει πολλά..

Γβ‚¬ΓŽΒΉ.jpg

Γβ‚¬ΓŽΒΉ2.jpg

Γλύκα :)
Ποσο έχει τούτο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φαντάζομαι με λογισμικό linux και interface απο τη bryston;

Πρόσφατα καποιος μου ειπε οτι το σύστημα δεν ειναι reference γιατι εχω Ρπι2 σαν streamer... Το οτι η Bryston λανσαρει Ρπι2 streamer λεει πολλά..

Όσο το RPi σου δεν έχει OLED οθόνη, θα παραμένει low end.. :D

οθονουλα δεν εχω, 50VA 5A τροφοδοτικό όμως εχω..

Rpi2-in-a-box με 20 χρόνια εγγύηση!

Τώρα η παγκόσμια κοινότητα θα αρχίσει να απαξιώνει τα υπερεκτιμημένα streamer μάλλον...

Επειδή κάποιος φίλος μου είπε ότι το ΡΒ2 με το Moode είναι ότι καλύτερο έχει ακούσει σκέφτηκα να φτιάξω ένα.
Αλλά επειδή δεν μπορώ να μάθω όλα όσα χρειάζονται (πλήν ίσως της εγκατάστασης του Moode) και έρχεται η κόρη μου από το Λονδίνο στο τέλος του μηνός, έχει νόημα να της πώ να μου φέρει ένα πακετάκι; Και τι πρέπει να περιέχει αυτό το πακετάκι εκτός από την module και το κουτί (απαραίτητο για μένα); Και να της πω για το 2 ή για το 3?

Επειδή στο είπε κάποιος φίλος? και εμείς που τα λέμε τόσο καιρό δεν έχουμε αξιοπιστία δηλαδή? :flipout:

Παιδιά σας κερδίζω κατά κράτος. Πρώτο ποστ ως κάτοχος raspberry pi με Volumio 20/01/2014

Όσον αφορά στην αγορά του Raspberry Pi από Αγγλία, δε νομίζω ότι θα είναι και τρομερό deal από θέμα τιμής ώστε να αξίζει να το φέρει κάποιος απ έξω.

Πως τα έκαψες, ξέχασες να τα βγάλεις από τον φούρνο? :flipout:

Για εμένα θα είχε πολύ ενδιαφέρον να υπάρξει κάποια λύση παρόμοια με το Squeezebox Touch αλλά με βάση τo Raspberry. Δηλαδή, ένα Raspberry με καλή τροφοδοσία, σε συνδυασμό με μιά touch screen και πιθανά ένα remote να τρέχει Moode ή κάτι παρόμοιο. Με αυτό τον τρόπο το Raspberry γίνεται ένα εντελώς αυτόνομο streamer χωρίς να χρειάζεται την ύπαρξη ασύρματου δικτύου, tablet, smartphone κ.λπ. για να λειτουργήσει. Έχω το Touch και με έχει βολέψει αφάντασα, παρ' όλα αυτά θα ήθελα να έχει πιό σύγχρονο software και μεγαλύτερη οθόνη. Δίπλα ακριβώς έχω και το Raspberry που τρέχει Moode αλλά δεν είναι τόσο εύχρηστο όσο το Touch. Ένας συνδυασμός των δύο θα ήταν ιδανικός για εμένα.

παίδες για να μη ψάχνω μέσα σε 134+σελίδες είναι δυνατόν να μου δείξετε ένα βιντεάκι με το ραπσμπέρι σε λειτουργία?

Και με τάμπλετ να μπαίνω δε με χαλάει.

Επίσης...απο που αγοράζουμε?

θενκς

Στο παρακάτω video θα δεις πως είναι το volumio. Μπαίνεις με browser από συσκευή που είναι στο ίδιο δίκτυο. Η οθόνη δεν είναι πάνω στο raspberry.

https://www.youtube.com/watch?v=08Lc08qYFqw

Volumio, Runeaudio, Moode έχουν πάνω κάτω ίδιας λογικής interface γιατί έχουν κοινή βάση. To archphile δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.

Κατά τη γνώμη μου, διάβασε τις 134 σελίδες πίνοντας έναν καφέ ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς πρόκειται να πάρεις.

Λίγο δύσκολο. Θα σου περιγράψω όλη τη διαδικασία, Α - Ω, με... λόγια.

1. Αγοράζεις RPi2 + κάρτα SD + κατάλληλο τροφοδοτικό - πακ.
2. Γράφεις το λειτουργικό (archphile / moode) στην κάρτα.
3. Συνδέεις το usb dac σου σε μια usb του RPi2.
4. Συνδέεις το δίσκο σου (με τη μουσική) σε άλλη usb του RPi2.
5. Συνδέεις το router στην Ethernet του RPi2.
6. Σετάρεις τα βασικά στο λειτουργικό + χτίζεις τη μουσική database.
7. Κατεβάζεις app για έλεγχο του RPi2 στο κινητό / tablet σου.
8. Σετάρεις το app.
9. Ακούς καταπληκτικά τη μουσική σου - μοναδικό "χειριστήριο" η android συσκευή σου!