Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

2. Γράφεις το λειτουργικό (archphile / moode) στην κάρτα.

Ή Volumio ή Runeaudio ή Picoreplayer (λογικής Squeeze). Μην κολλάτε στα 2 που χρησιμοποιούμε εδώ μέσα! Αν δεν υπήρχαν τα δύο πρώτα (που κάποτε ήταν ένα project) εγώ και ο Tim θα μαγειρεύαμε μαντολάτα, δε θα φτιάχναμε διανομές :D

9. Ακούς καταπληκτικά τη μουσική σου - μοναδικό "χειριστήριο" η android συσκευή σου!

Ή με χειρισμό από ένα σκασμό clients, συμπεριλαμβανομένων των web interfaces που έχουν σχεδόν όλες οι διανομές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Θα έλεγα ότι μας δουλεύεις.

Αφού ήξερες ότι είναι usb-only το RPi2... :)

όχι ρε συ, αη σουέαρ!

Έχω τον imac και καρφωμένους δίσκους επάνω του με τις μουσικές μου. Ένα καλώδιο 4 μέτρων πηγαίνει στην tc impact twin και απο εκεί στο υπόλοιπο σύστημα και ακούω τις μουζίκες.
Το θέμα μου είναι ότι δε θέλω να έχω απαραίτητα το mac ανοιχτό για να ακούσω μουσική, θα ήθελα ένα "τοπικό" workstation light, μικρό, έξυπνο και αν είναι δυνατόν και χωρίς οθόνη (για χειρισμό μόνο από mobile συσκευές).
Ακούω από itunes ALAC και αναγκαστικά από άλλους players flac.
Όταν ακούω itunes έχω remote εφαρμογή, όλα οκ, αλλά με τα άλλα τι γίνεται? το teamviewer δε μου αρέσει σα λύση, το έχω προσπαθήσει.
Χώρια που έχω τις μουσικές σε διαφορετικούς φακέλους-δίσκους διάσπαρτα και μου τη βαράει στα νεύρα.

Το ντραγκαλάκι αυτό είναι ωραίο, συμπαθητικό και θα ήταν καλή αφορμή να πραγματοποιήσω τα...όνειρα μου για χρηστική και συμμαζεμένη δισκοθήκη.

Αλλά λεφτά για usb dacια δε δίνω.
Νομίζω ότι πρέπει να δώσω πολλά χρήματα για να πάρω κάτι αντάξιο της impact twin και του krk ergo που έχω.

Είσαι λίγο πίσω σε θέματα... convenience.

To setup που παίζω είναι το παρακάτω - αφορά βέβαια την ακρόαση Tidal streaming αλλά γενικά ισχύει.

Απλά ξεκινώ το RPi2 και επιλέγω τη μουσική μου (Tidal, YouTube ή locally stored) από το κινητό!

Attachments

• tidal.jpg
    tidal.jpg
    72.6 KB · Views: 151

Τελευταία έχω αντικαταστήσει και την ενσύρματη σύνδεση με ασύρματη (μέσω του καταπληκτικού Edimax usb dongle), απελευθερώνοντας την Ethernet θύρα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μπορώ να πω ότι ως προς την απόλαυση μη-hires μουσικής είμαι 100% ευχαριστημένος!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...φυσικά, το usb dongle καρφώνεται σε μια επιπλέον usb θύρα του Raspberry.

Πλέον μιλάμε για το νέο raspberry 3 το οποίο θα έχει ενσωματωμένο wireless. Έχετε το στο νου σας αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

...
Όταν ακούω itunes έχω remote εφαρμογή, όλα οκ, αλλά με τα άλλα τι γίνεται? το teamviewer δε μου αρέσει σα λύση, το έχω προσπαθήσει...
JRiver MC21 for Mac και JRemote
Τα παίζεις όοοολα από εκεί...

Νομίζω το είχα ξαναρωτήσει εδώ και είχα πάρει θετική απάντηση αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω για να μην ασχοληθώ άδικα.

Έχω την E-MU USB 0404. Πρόσφατα είπα να την δοκιμάσω πάνω στο OpenELEC με Kodi 17. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως απογοητευτικό. Με τις πολλές επανεκκινήσεις ακούστηκε για λίγο ήχος αλλά με παραμόρφωση πάνω από 50% και δεν κάνω πλάκα. Έδειχνε να μην συνεργάζεται σωστά η συσκευή με τους drivers. Η ερώτησή μου είναι αν σε αυτές τις διανομές που είναι αποκλειστικά για μουσική, θα την δούνε αυτόματα την USB συσκευή μου, χωρίς να χρειαστεί να πειράξω κάτι και αν θα συνεργαστεί σωστά.

Επίσης μία ακόμα ερώτηση. Οι μουσικές αυτές διανομές, πως τα πάνε με τις μεγάλες βιβλιοθήκες; Υπάρχει πρόβλημα στην διαχείριση μεγάλων databases; Η μουσική συλλογή μου περιλαμβάνει κοντά στα 200.000 mp3 αρχεία συν άλλα 100.000 flac αρχεία. Με το Squeezebox και το Squeezecenter που τρέχω στον fileserver (Win2K3 64bit), δεν έχω προβλήματα και ένα γενικό ξανασκανάρισμα παίρνει κάπου 3 ώρες. Με το Raspberry πως τα πάνε οι διανομές αυτές σε μεγάλες μουσικές databases;

Κάποιες από τις διανομές έχουν ένα bug και το interface τους (volumio, runeaudio, Moode έχουν κοινή βαση) δε βλέπει πανω από έναν αριθμό αρχείων. Οι ίδιες διανομες είναι οκ αν τις τρέξεις από άλλο client.

Νομιζω βέβαια ότι το Moode πρόσφατα το έλυσε αυτό το θέμα.

Γενικά ο MPD δεν καταλαβαινει τίποτα μια θα παίξει μια χαρά για τη χρήση που θες.

Βιβλιοθήκη με 9000 κομμάτια θέλει περίπου 3-5 λεπτά σκαναρισμα στο σεταπ μου (με archphile) μεσω samba. Με gigabit είναι στο κάτω όριο ενώ με 100mbit περίπου στα διπλά.

Θα κάνω ένα τεστ και θα μετρήσω ακριβώς με το χειρότερο σενάριο που είμαι τώρα, δηλαδή 70mbit μέσω powerline.

Αναφορικά με την emu δεν έχω ιδέα αν υποστηρίζεται ή όχι. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Θερμή παράκληση να μην ξεφύγει η συζήτηση προς jriver μεριά!

Κάποιες από τις διανομές έχουν ένα bug και το interface τους (volumio, runeaudio, Moode έχουν κοινή βαση) δε βλέπει πανω από έναν αριθμό αρχείων. Οι ίδιες διανομες είναι οκ αν τις τρέξεις από άλλο client.

Νομιζω βέβαια ότι το Moode πρόσφατα το έλυσε αυτό το θέμα.

Γενικά ο MPD δεν καταλαβαινει τίποτα μια θα παίξει μια χαρά για τη χρήση που θες.

Βιβλιοθήκη με 9000 κομμάτια θέλει περίπου 3-5 λεπτά σκαναρισμα στο σεταπ μου (με archphile) μεσω samba. Με gigabit είναι στο κάτω όριο ενώ με 100mbit περίπου στα διπλά.

Θα κάνω ένα τεστ και θα μετρήσω ακριβώς με το χειρότερο σενάριο που είμαι τώρα, δηλαδή 70mbit μέσω powerline.

Αναφορικά με την emu δεν έχω ιδέα αν υποστηρίζεται ή όχι. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Δεν με νοιάζει και τόσο ο χρόνος σκαναρίσματος, όσο για το αν η μεγάλη database βαραίνει το σύστημα και γίνεται αργό στην ανταπόκριση.

Και εκτός αυτού δεν υπάρχει υποστήριξη για 64bit (όχι ότι μας χρειάζονται βέβαια αλλά λέμε):

Note: The current installation uses the 32-bit Raspberry Pi 2 armv7h root filesystem. This will be changing eventually to use our AArch64 repository to take full advantage of the ARMv8 Cortex-A53 cores. If you want an AArch64 system, consider the ODROID-C2.

https://archlinuxarm.org/platforms/armv8/broadcom/raspberry-pi-3

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Να ρωτήσω γιατί σκεφτομαι να φτιάξω ένα music player: To Moode παίζει στο Ρi3?
Aν ναι, αξίζει να το πάρω το 3 ή να πάρω κανένα μεταχειρισμένο Pi2 που σίγουρα θα βγούν για πώληση;