Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Στον πατέρα μου έχω φτιάξει τουρμπάτο custom archphile σε eeepc 701 (μονοπυρηνο celeron 10ετίας σχεδόν) όπου αν το χρησιμοποιήσετε θα μπείτε σε πολλές σκέψεις για το τι hardware χρειαζόμαστε για νορμάλ χρήση τελικά -bye-. Το raspberry pi 2 είναι supercomputer μπροστά του!
σε netbook με atom μπορει να εγκατασταθει το archphile?

Όχι.

Στο eeepc έχω κάνει εγκατάσταση με το χέρι. Όταν είπα archphile εννοούσα ίδιας λογικής confuguration.

Εχω το rpi 3 απο την πρώτη μέρα, ψωνίζουμε πάντα απο UK,όντως το card reader το 2 είναι πολύ καλύτερο στο βάλε βγάλε , το θέμα που έχεις με το wifi μου φαίνεται περίεργο , το μόνο που είχα εγώ είναι οτι στο πρώτο μπουτ δεν το είδε μόλις έκανα τις αλλες ρυθμίσεις και έκανα restart όλα καλά !
Το έχεις σε θήκη ; μήπως ειναι μεταλική ;

Tο δικό μου το αγόρασα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από το e-shop.
Ενώ μπουτάρει κανονικά με τις διανομές OpenElec 6.0.3 , OpenElec Milhouse X.X.X & Raspbian , δεν μπουτάρει με τίποτα με τις διανομές Archphile και Moodes 2.5. Tα ίδια SD cards μπουτάρουν όμως κανονικά με το RPi2.

Με τη διανομή Openelec το RPi3 βλέπει μεν τα Wi-Fi δίκτυα (SSID) αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτά. Δεν μπορεί να συνδεθεί ούτε με τα Hotspots που είναι Open, δηλαδή δεν απαιτούν password.
Οταν συνδέω στο RPi3 ένα εξωτερικό USB WiFi dongle, όλα λειτουργούν κανονικά και το RPi3 συνδέεται στο internet.

Η θήκη δεν είναι μεταλλική ούτε υπάρχει κάποιο ισχυρό μαγνητικό πεδίο κοντά στo RPi3

Τελικά δούλεψε το WiFi του RPi3 και συνδέεται πλέον κανονικά στο internet.
Δούλεψε όταν το RPi3 τοποθετήθηκε ένα μέτρο πιο ψηλά από το έδαφος, ενώ πριν ήταν κοντά σε τοίχο και στο μισό μέτρο από το έδαφος. Με το εξωτερικό dongle της ΤP-Link δεν υπήρχε πρόβλημα όπου και να ήταν τοποθετημένο το RPi3.
Φυσικά παραμένει το πρόβλημα με τις διανομές Moodes & Archphile όπου το RPi3 κολλάει κατά την εκκίνηση. Δοκίμασα και με διαφορετικά τροφοδοτικά μεγαλύτερης ισχύος χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να υπάρχει κάποια συσκευή συνδεδεμενη σε USB θύρα του RPi3.

Θα ήθελα κάποιος που διαθέτει το RPi3 να μας επιβεβαιώσει ότι το δικό του λειτουργεί κανονικά με τις παραπάνω διανομές.

Το Archphile πάντως βάσει του feedback μου δουλεύει μια χαρά με το υπάρχον image (χωρίς wifi/bluetooth). Ο άνθρωπος που το δοκίμασε έχει την έκδοση που είχα βγάλει με τον δικό μου kernel. Βέβαια το kernel version είναι ίδιο και θεωρητικά θα πρεπε να δουλέψει και με την τελευταία.

Εφόσον μπουτάρει, για να δει το wifi θέλει ένα μικρό update:

Code:
pacman -Sy linux-raspberrypi raspberrypi-firmware raspberrypi-firmware-bootloader aspberrypi-firmware-bootloader-x raspberrypi-firmware-examples raspberrypi-firmware-tools uboot-raspberrypi

μετά από αυτό καλό είναι να τρέξει και το παρακάτω για να μην έχει περιττό σκουπίδι η sdcard

Code:
pacman -Scc
(θέλει δύο y με enter)

Το παραπάνω είναι θεωρητικό καθώς δεν το έχω τεστάρει με τα τελευταία πακέτα προσωπικά.

Παρεμπιπτόντως, το RPi3 που έχω είναι "made in UK" και ο εξουσιοδοτημένος προμηθευτής είναι η RS Components.
Δεν είναι δηλαδή κινέζικο !

Θα κάνω μερικές ακόμη προσπάθειες με φρέσκα SD cards και βλέπουμε ...

Μετά απο αρκετές προσπάθειες το RPi3 κατάφερε να ξεκινήσει και με Archphile.
Χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση , αλλά με την επιλογή εκείνη που δεν αναπαράγει τα αρχεία DSD ISO αλλά αναπαράγει κανονικά τα αρχεία DSD DFF/DSF.
Εγιναν πολλές προσπάθειες επίλυσης του αρχικού προβλήματος, με αλλαγές σε τροφοδοτικά και πέρασμα της διανομής σε φρέσκο SD Card.

Το RPi3 ακόμα αρνείται να μπουτάρει με Moodes 2.5, RuneAudio, Volumio, Noobs.
Αρα μέχρι τώρα το RPi3 λειτουργεί κανονικά με OpenElec (Official & Unoffical Milhouse latest releases) καθώς και με Archphile latest release 0.9.4C
Θέλω κάτι καλύτερο ; Όχι !

Βρέθηκε η λύση και για το Moode Audio Player

Το RPi3 δεν υποστηρίζεται από το Moode 2.5 και τo πρόβλημα οφείλεται στον kernel 4.1.15.

Την απάντηση και την προσωρινή λύση μεχρι να βγει η έκδοση 2.6 μας την γράφει ο ίδιος ο Tim Curtis:

Moode 2.5 is running 4.1.15 kernel and Pi-3 requires 4.1.18 kernel with the Pi-3 commits.

Feel free to try Henry’s Moode 2.5 image that contains a transplanted 4.1.18 kernel. I posted instructions on how to do this and Henry was kind enough to offer his image as download. Moode Audio Player for Raspberry Pi

http://www.diyaudio.com/forums/pc-based/271811-moode-audio-player-raspberry-pi-207.html#post4646871

It should work ok but note that Hifiberry drivers are broken and won’t run on Pi-3. Hifiberry is working on fixes…

Moode 2.6 will support Pi-3 but no timeframe yet for release.

-Tim

Το Archphile πάντως βάσει του feedback μου δουλεύει μια χαρά με το υπάρχον image (χωρίς wifi/bluetooth). Ο άνθρωπος που το δοκίμασε έχει την έκδοση που είχα βγάλει με τον δικό μου kernel. Βέβαια το kernel version είναι ίδιο και θεωρητικά θα πρεπε να δουλέψει και με την τελευταία.

Εφόσον μπουτάρει, για να δει το wifi θέλει ένα μικρό update:

Code:
pacman -Sy linux-raspberrypi raspberrypi-firmware raspberrypi-firmware-bootloader [B]aspberrypi-firmware-bootloader-x[/B] raspberrypi-firmware-examples raspberrypi-firmware-tools uboot-raspberrypi

μετά από αυτό καλό είναι να τρέξει και το παρακάτω για να μην έχει περιττό σκουπίδι η sdcard

Code:
pacman -Scc
(θέλει δύο y με enter)

Το παραπάνω είναι θεωρητικό καθώς δεν το έχω τεστάρει με τα τελευταία πακέτα προσωπικά.

μήπως υπάρχει ορθογραφικό λάθος ;

Το σωστό ίσως είναι το παρακάτω :

raspberrypi-firmware-bootloader-x (κάπου στη μέση της γραμμής εντολής)

Last edited:
Οταν εκτελώ την παραπάνω εντολή, στο τέλος εμφανίζονται τα παρακάτω errors :

looking for conflicting packages...
error: unresolvable package conflicts detected
error: failed to prepare transaction (conflicting dependencies)
:: uboot-raspberrypi and linux-raspberrypi are in conflict

Είναι αναμενόμενα αυτά τα λάθη ή θα πρέπει να ανησυχώ ;

Βγάλε το uboot-raspberrypi από την εντολή με τα πακέτα που θες να αναβαθμίσεις και θα είσαι οκ.

Εγώ απλά ακολούθησα την οδηγία και έγραψα ολόκληρη την εντολή που πρότεινες προκειμένου το RPi3 να αναγνωρίσει το WiFi (on-board).
Δεν είχα σκοπό να αναβαθμίσω κάποιο πακέτο.

Τι εννοείς "Βγάλε το uboot-raspberrypi από την εντολή με τα πακέτα που θες να αναβαθμίσεις και θα είσαι οκ." ?

Εννοώ ότι όπως είπα και παραπάνω, όλα όσα γράφω είναι στη θεωρία και όχι στην πράξη και έκανα λάθος :D

Η εντολή λογικά θα πρέπει να γίνει:

Code:
pacman -Sy linux-raspberrypi raspberrypi-firmware raspberrypi-firmware-bootloader aspberrypi-firmware-bootloader-x raspberrypi-firmware-examples raspberrypi-firmware-tools

Για να μην την πατήσει κι αλλος ενδιαφερόμενος, η σωστή εντολή είναι η παρακάτω:

pacman -Sy linux-raspberrypi raspberrypi-firmware raspberrypi-firmware-bootloader raspberrypi-firmware-bootloader-x raspberrypi-firmware-examples raspberrypi-firmware-tools

Μιχάλη, τώρα τα updates έγιναν όλα κανονικά, χωρίς error messages

Ευχαριστώ

Έχει αγοράσει κανείς το original τροφοδοτικό για rasp 3 που βγάζει 2,5 Α και να το έχει δοκιμάσει στο raspberry 2 αν δουλεύει ? Γιατί στο σαιτ τους νομίζω αναφέρει ότι κάνει μόνο για το 3.

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Καλησπέρα,
Να κάνω μια μαλον πολυ βασική ερώτηση;
Πως συνδέουμε στο rpi ενα wifi dongle?
Επι του παρόντος το εχω συνδεδεμένο με Ethernet
Έψαξα το νήμα, αλλα δεν κατάφερα να βρω κατι σχετικό,
Αν εχει ήδη συζητηθεί ενα Λίνκ θα το εκτιμούσα πολυ !

- Συνδέεις το dongle σε 1 usb
- Μπουτάρεις, μπαίνεις με login στο router και βρίσκεις την ip address που πήρε το dongle
- Μπαίνεις στο web interface του Moode / RPi και κάνεις configure το δίκτυο
- Μπουτάρεις το RPi και αφαιρείς το Ethernet.

Σταύρο ευχαριστω, αλλα μετά το πρώτο βήμα σε ´εχασά´
Αντιλαμβάνομαι οτι μπορεί να ειναι πολυ βασικά ολα αυτά αλλα πραγματικά δεν τα καταλαβαίνω :(
Instructions for dummies please?
ΥΓ. Επλιζω να μην ειμαι ΟΤ