Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

να πω κατι αλλο που ισως βοηθησει ισως οχι.

Στους υπολογιστες ειναι γνωστο οτι και σε μικρες απαιτησεις πχ σερφαρισμα ενας υπολογιστης που εχει μικροτερο επεξεργαστη θα ζητησει λιγοτερο ρευμα απο εναν που εχει μεγαλυτερο.

με αυτην την λογικη καπου ειχα διαβασει για το underclock και το ριξιμο των volts. Ενας τυπος μετρησε τον θορυβο(κατι τετοιο τελος παντων) και ηταν αρκετα πιο κατω απο οτι ηταν κανονικα....;

Ξεκινάμε από το ότι ο πρώτος σου ισχυρισμός δεν ισχύει. Συνήθως παλαιότεροι επεξεργαστές "καίνε" περισσότερο από τους νεότερους. Ο λόγος είναι ότι η τεχνολογία εξελίσσεται.

Τώρα όσον αφορά στο underclock, ανεξάρτητα από το τι μετράνε διάφοροι, είναι μακράν απο τα πιο ηλίθια πράγματα που σκέφτηκαν κάποιοι να κάνουν στο RPI.

Όπως είπε και ο IE, η συχνότητα της CPU, με την προυπόθεση ότι τρέχει ondemand/interactive governor, είναι μεταβαλλόμενη. Συνήθως είναι πολύ χαμηλή. Όταν χρειάζεται κάτι πάει υψηλότερα και μετά πεφτει και πάλι. Κάνοντας εσύ underclock, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μένει η CPU για περισσότερη ώρα στο καινούριο της maximum (που είναι χαμηλότερα από το πραγματικό maximum).
 
Οχι δεν με καταλαβες.

Δεν συγκρινω καινούργιο με παλιο επεξεργαστη... Αλλα πχ i3 με 2.0ghz κ ενας με 1.0ghz.Μιλησα για μικροτερη αποδοση.

Δεν ξερω να στο εξηγησω με ορους. ... Δεν το χω σπουδασει. Αλλα αυτο που διαβασα ειναι οτι επειδη οι απαιτήσεις εινσι πολυ μικρες κατω απο 10% δεν χρειάζεται τοση δυναμη. Οποτε ριχνεις την δυναμη ριχνεις για να ριξεις μοναδες στα βολτ(που στην ουσια αυτο ηθελε να πετύχει... Απλα εριξε τις απαιτήσεις για να μην κρασαρει) ......τωρα αυτο που λες εσυ οτι ειναι μεταβαλομενο... Αυτος ελεγε οτι ναι μεν μεταβαλατε αλλα επηρεαζει. Τωρα πως τι και κτλ δεν ξερω. Θα προσπαθήσω να το βρω το λινκ.... γιατι παει καιρος.

Αλλα αυτο που λες ότι μενει στο μινιμουμ για πολυ ωρα..... Γενικα ισχύει αλλα εγω που το δοκιμασα δεν ισχυει. Ηταν παντα καρφωμένο σε μονοψηφιο αριθμό επι %. Δεν λεω οτι εχει διαφορα..... Δεν εχω κανει σύγκριση.... Απλα μιας και το εφερε η κουβεντα αναφερθηκα
 
Βρηκα προχειρα ενα παρόμοιο (οχι αυτο που ελεγα)

http://archimago.blogspot.gr/2017/01/measurements-raspberry-pi-3-as-usb.html

Οποτε εχεις χρονο δες το

O Archimago έχει ένα πάρα πολυ ωραίο blog. Συνήθως παίρνει μετρήσεις και αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Αυτό που λες, το αναφέρει, αλλά ακόμη και ο ίδιος κοροιδεύει τον εαυτό του που το πιστεύει:

Selection_061.jpg



Στην πράξη τα πράγματα δεν είναι όσο απλά φαίνονται. Αν κάποιος έχει μετρήσει τις ανάγκες του και έχει αποφασίσει πχ οτι τον ενδιαφέρει να παίζει με ένα πολύ minimal OS, μπορεί να κάνει και underclock και ότι άλλο θέλει και πάλι να ναι μια χαρά. Εγώ που έχω δοκιμάσει 100 χιλιάδες διαφορετικά σενάρια, έχω δει φάσεις που χρειάζονται και τα 4 cores στο 100% συνεχώς (MPD fork με compressed SACD ISO) και θα ήταν μεγάλο fail να έχει γίνει underclock σε αυτή τη φάση.

Πάντως για να επιστρέψουμε στην αρχική υπόθεση, ο ισχυρισμός του Archimago είναι λαθεμένος γιατί απλά με αυτό που προτείνει, καθορίζει τη μαξ συχνότητα που θα φτάσει η CPU ΑΝ χρειαστεί. Ακόμα και τα 800Mhz που έχει στο δικό του παράδειγμα στο παλιό RPI, αν τρέχεις Archphile και ακούς redbook, δεν υπάρχει περίπτωση η CPU να τα φτάσει και μάλιστα χωρίς να έχει κανένας υποχρονισμός.
 
σου ειπα δεν ξερω να στο εξηγησω...απλα ειδα το παραπανω αθρο.και το αλλο το ψαχνω αλλα δεν το βρισκω ελεγε για την συχνοτητα ....πως ο θορυθος δεν ειναι απαραιτητα απο το usage....εχε υποψην οτι το usage δεν ειναι ο μεγιστη συχνοτητα.

εαν ανοιξεις την εποπτεια πορων θα δεις πχ το usage να ειναι 5% αλλα η συχνοτητα μπορει να ναι ψηλα.
 
Εγώ κατάλαβα καλά τι λέει, εσύ κατάλαβες ότι όλα αυτά είναι αβάσιμα;

Ο ίδιος τα λέει CRAAP optimizations, εκ του crap...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
 
Last edited:
Δεν είπα τη γνώμη μου.

Προσπάθησα να καταστησω σαφές ότι εφόσον έχουμε ρυθμίσει το OS να τρέχει ondemand governor, το frequency scaling που αυτός ορίζει, υπερκαλύπτει οτιδήποτε άλλο και μάλιστα κάνοντας το καλύτερα και χωρίς τεχνητά φράγματα (underclock).


Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
 
Είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε αυτούς που διαβάζουν προσεκτικά , να βελτιώσουν και να φέρουν το σύστημα τους στα όρια των δυνατοτήτων τους. Θαύματα δεν γίνονται, ωστόσο στο θέμα της ψηφιακής πηγής έχοντας ως transport ένα raspberry Pi η απόσταση από το καλύτερο ψηφιακό transport είναι πολύ μικρή.
 
Εδω ενας τυπος εχει μετρησει το μαμισιο τροφοδοτικο (δεν ξερω αν ευσταθουν οι μετρησεις του) θεωρητικα ειναι καλα τα νουμερα και δεν ξερω τι μπορει να επιτευχθει περισοτερο...
https://lygte-info.dk/review/USBpower Rasberry Pi 2.5A (Stontronics DSA-13PFC-05) UK.html
 
Ναι δυνατο ειναι.... Αλλα δεν κανει για μουσικη.... Το χαλαει πολυ.
 
Καθως αυριο σκοπευω να αγορασω RASP ,προτεινεις να μην παρω το τροφοδοτικο του? Εχει τα χαρακτηριστικα που πρεπει αλλα χαλαει τον ηχο?
 
Επιβάλλεται κατ' εμέ να έχεις το μαμά τροφοδοτικό, ακόμα και αν σκοπεύεις να πάρεις κάποιο πολύ καλύτερο μετά.
 
Δυστυχως η ευτηχως υπαρχει μια κατηγορια χρηστων που δεν ακουει τροφοδοτικα αλλα μουσικη...


Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Ναι βρε και εγω μεσα ,αλλα νομιζω οτι δεν υπαρχουν αλλαγες τυπου μερα-νυχτα η τουλαχιστον σε νορμαλ συστηματα θα παιδευτεις να βρεις το τι και που...
 
Μέρα-Νύχτα διαφορές σίγουρα δεν υπάρχουν.
Οι διαφορές είναι λίγο μεγαλύτερες από τη διαφορά ηλιακής ακτινοβολίας μεταξύ 17:23 και 17:28 (Αθήνα, Ακρόπολη 24 Απριλίου 2018)
 
Ένα γραμμικό τροφοδοτικό σε σχέση με πακάκι κάνει -σχετικά- μεγάλη διαφορά στον ήχο. Πολύ μεγαλύτερη από π.χ. Α distribution vs. B distribution.

Με διακυμάνσεις πάντα ανάλογα το πόσο καλό είναι το γραμμικό τροφοδοτικό και πόσο κακό το πακάκι.