Haagenti
AVClub Fanatic
Ρωτάω αν κάνει.H Belden δεν ειναι πιο παλια εταιρεια ?
Τι θα πρότεινες εσύ για πολύπριζο;
Ρωτάω αν κάνει.H Belden δεν ειναι πιο παλια εταιρεια ?
To 19364 ............. ακου ονομαΠοιο είναι το μαύρο καλώδιο ρεύματος;
Αν αρκει 14 awg θωρακισμενο , κανει. Καλο καλωδιο , αλλα φανταζομαι υπαρχουν και καλυτερα.Κάνει για πολύπριζο που κουβαλάει το σύστημα;
Αυτο δεν το γνωριζω.Ένα παλιόisotek evo3 polaris είναι.![]()
Έχω ένα Kimber 14αρι, θα βάλω το Kimber.To 19364
Αν αρκει 14 awg θωρακισμενο , κανει.
Αυτο δεν το γνωριζω.
Μια χαρα ειναι το KimberΈχω ένα Kimber 14αρι, θα βάλω το Kimber.
ΥΓ..Συγνώμη αν χάλασα τη ροή του προγράμματος.![]()
Αν υπάρξει δυνατότητα στο μέλλον,δοκίμασε το Neotech nep-3001III.Ειναι άκαμπτο όμως μένει στη θέση που το κάμπτεις αρκεί να μην το παρακάνεις.Έχω ένα Kimber 14αρι, θα βάλω το Kimber.
ΥΓ..Συγνώμη αν χάλασα τη ροή του προγράμματος.![]()
Το Kimber τελικά είναι 10αρι, το έβαλα πριν στο πολύπριζο δεν με ικανοποίησε, δουλεύει καλύτερα στο dac που το έχω βάλει.Αν υπάρξει δυνατότητα στο μέλλον,δοκίμασε το Neotech nep-3001III.Ειναι άκαμπτο όμως μένει στη θέση που το κάμπτεις αρκεί να μην το παρακάνεις.
Αν μιλάμε για συσκευές διαφορετικής κατηγορίας τιμής τότε ναι, πιθανό να μη χρειάζεσαι πάνω από 1 λεπτό για να καταλάβεις "διαφορά".Αυτό με το Α/Β με βάζει σε σκέψεις.
Γιατί δεν γίνεται να δουλεύει με όλα εκτός από τα καλώδια.
Θέλεις να συγκρίνεις δύο ενισχυτές δουλεύει.
Για δυο ηχεία δουλεύει.
Για δυο ζευγάρια ακουστικά πάλι δουλεύει.
Για δυο πηγές ξαναμαναδουλεύει.
Για δυο τηλεοράσεις τα ίδια.
Πώς γίνεται να μην δουλεύει για τα καλώδια δεν το καταλαβαίνω.
Που και για τα καλώδια υπάρχουν εύκολα αντιληπτές διαφορές χωρίς καν να χρειαστεί να γίνει σύγκριση κυρίως λόγω θωράκισης/θορύβου που αφήνουν να περάσει στην αλυσίδα
αλλά δεν αναφέρεται σε τέτοιες διαφορές αυτή η συζήτηση.
Αν μπει και ο παράγοντας της ψυχολογίας και της διάθεσής μας τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.
Και όσο για τη διαφορά των dB, υποτίθεται πως η μικρότερη διαφορά που μπορεί να αντιληφθεί ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο αυτί είναι 1db
ενώ πάνω από τα 3dB οι διαφορές είναι εύκολα ακουστές από τον περισσότερο κόσμο.
Η ακουστική μνήμη διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Όταν μιλάμε για ακουστική μνήμη δεν αναφερόμαστε στο γεγονός του να αναγνωρίσουμε ένα όργανο ή μία φωνή.
Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα μελέτης και ερευνών.
Αν τώρα για τη σύγκριση μεσολαβεί και ένα λεπτό στο περίπου, τότε εμένα δε μου φαίνεται καθόλου παράξενο.
Αναφέρομαι πάντοτε σε μεταχειρισμένο.Ειναι ένα καλώδιο ρεύματος που έχει την διατομή ωστε να τροφοδοτησει τα πάντα και occ χαλκό.Αυτα τα δύο μαζί δε βρίσκονται αλλου στα χρήματα που ζητά.Το Kimber τελικά είναι 10αρι, το έβαλα πριν στο πολύπριζο δεν με ικανοποίησε, δουλεύει καλύτερα στο dac που το έχω βάλει.
Στο πολύπριζο έχω ένα παλιό Audio Agile το οποίο θέλω να το αλλάξω γιατί αποσυντίθεται.
Πάντως κατά τη διάρκεια των δοκιμών που έκανα με τον ενισχυτή,ένα Isotek Elite είναι κλάσεις ανώτερο από το 10αρι το Kimber.
Το δοκίμασα πάνω στο Primare i30 που είχα και στον Hegel h190 που έχω τώρα..Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Το Neotech είναι πανάκριβο, δεν θέλω να δώσω τόσα.
Max ένα 150αρι στο τσακίρ κέφι.
Ποια θηρία θα κατασπαράξουν Belden , Mogami;Οι Belden και Mogami δεν κατασκευάζουν καλώδια υψηλών επιδόσεων διότι δεν ενδιαφερονται.Προτιμουν τις μαζικές και πιο σίγουρες πωλήσεις από το να μπουν στην "αρένα" και να τις κατασπαραξουν τα "θηρία" του χώρου.Εννοειται ότι μπορούν να λανσάρουν χαι-εντ καλωδια με εξωτικά υλικά και καλύτερες τιμές όμως ποιος θα τ' αγοράσει;
H Belden κατασκεύαζε και εξακολουθεί να το κάνει καλώδια υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων. Αν τώρα κάποιοι ...ακούνε με βάση το καρτελάκι της τιμής πρόβλημά τους....Οι Belden και Mogami δεν κατασκευάζουν καλώδια υψηλών επιδόσεων διότι δεν ενδιαφερονται.Προτιμουν τις μαζικές και πιο σίγουρες πωλήσεις από το να μπουν στην "αρένα" και να τις κατασπαραξουν τα "θηρία" του χώρου.Εννοειται ότι μπορούν να λανσάρουν χαι-εντ καλωδια με εξωτικά υλικά και καλύτερες τιμές όμως ποιος θα τ' αγοράσει;
Δεν υπάρχει επαγγελματικό Studio ήχου στο πλανήτη που να μην έχει μερικές 100νταδες μέτρα που καταλήγουν σε κονσόλες δεκάδων χιλιάδων ευρό ή σε μικρόφωνα αρκετών χιλιάδων και μηχανήματα εγγραφής το ίδιο. Δεν ασχολούμαι πολύ με καλώδια
Συμφωνω. Τα κριτηρια πολλων επαγγελματιων δεν ειναι τα ιδια με τα δικα "μας" που ολα κι ολα 5 καλωδια των 1-3 μετρων εχουμε.Ούτε και τα στούντιο ασχολούνται με καλώδια, μη νομίζεις.
Θηρία αποκαλώ τις εταιρίες που προτιμά να αγοράζει ο χαιφιντελιστης για το σύστημα του.Εκει,οι εταιρίες που αναφέρεις είναι περιθωριακές όπως περιθωριακές γίνονται τα θηρία στα στουντιος.Υπαρχει εξαίρεση σε ηχογραφήσεις αναφοράς.Εκει έχω δει ονόματα οπως Siltech,Audioquest η Μοnster Cable ήδη από τη δεκαετία του 1980.Εχω χρησιμοποιησειBelden(ηχείων και ψηφιακό) Mogami(interconnect)και Canare(ψηφιακό)όμως δεν έμεινα σ' αυτα.Αρκετές εταιρίες δημοσιεύουν μετρήσεις όμως αυτές δεν είναι το απολυτο κριτήριο επιλογής.Ποια θηρία θα κατασπαράξουν Belden , Mogami;
Έχεις δει και καταλάβει τα χαρακτηριστικά των Mogami που δημοσιεύει στους καταλόγους της. Δεν υπάρχει επαγγελματικό Studio ήχου στο πλανήτη που να μην έχει μερικές 100νταδες μέτρα που καταλήγουν σε κονσόλες δεκάδων χιλιάδων ευρό ή σε μικρόφωνα αρκετών χιλιάδων και μηχανήματα εγγραφής το ίδιο. Δεν ασχολούμαι πολύ με καλώδια αλλά δεν έχω δει κάποιο "θηρίο" να δημοσιεύει μετρήσεις που επιτρέπουν στους επαγγελματίες ήχου να επιλέξουν. Βέβαια, αν κάποιος θεωρεί πως αυτό που ακούει είναι καλλίτερο και να το πληρώσει Χ10, Χ100, σεβαστό. Τώρα για XLR vs RCA διάβασα διάφορα λανθασμένα πράγματα.
Μου φαίνεται ότι ο αριθμός των κουφων Ισπανων; είναι αντίστοιχος με τον αριθμό των τυφλων Ελλήνων! Αν και δεν αποτελεί δικαιολογία δε μπορώ να μην παρατηρήσω ότι οι YBA παίζουν αυτό που μπορούν μόνο με το "ταίρι" τους.Θα το ποσταρω, μεχρι να παγώσει η κόλαση.
Αν δεν ταιριάζει ...σβήστε το!
Δεν ισχυριστηκε κανεις κατι τετοιο.Αντιθετα εχουν αναφερθει τα mogami, canare,belden και αλλων παρομοιων που φαινεται να χρησιμοποιει η πλειοψηφια των studios κλπ...... Γνωριζω καποιες "εξαιρεσεις" που εχουν και ακριβοτερα .Εάν όπως κάποιοι ισχυρίζονται τα studios χρησιμοποιούν όποιο τυχαίο καλώδιο βρίσκουν
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.