Rca plugs για diy audio interconnect

Ψαξε και στον καταλογο για το κολλητηρι σου,ισως υπαρχουν μυτες ειδικα για αμολυβδα solders.η weller εχει απ'οτι ξερω

Ο κατάλογος της ERSA δείχνει οτι όλες οι μύτες για τον S80 είναι designed για pb-free οπότε από αυτή την άποψη είμαι οκ

Απάντηση: Re: Rca plugs για diy audio interconnect

Δε νομίζω ότι ανέφερα πουθενά "ασημένια" κόλληση

Οπως ειδες δεν απευθυνθηκα σε σενα προσωπικα και μην το εκλαμβανεις ετσι-δεν υπαρχει τετοια προθεση
Ειναι ορος που λιγο-πολυ χρησιμοποιουμε για κολλησεις που περιεχουν ασημι στο ποσοστο που ανεφερα
Ελπιζω να εδωσα τις δέουσες εξηγησεις και ζητώ συγγνωμη αν δημιουργηθηκε προβλημα

Κανένα πρόβλημα. Απλά μετά το δικό μου πόστ φαινόταν λίγο στοχευμένο :a0210:

Δοκιμή σήμερα τα switchcraft.

Με το πρώτο άκουσμα παίζουν αρκετά κοντά στις ρέπλικες του Φανού, αν και υπολείπονται εμφανώς σε ανάλυση και άκρα. Έκανα βλακεία βέβαια και τα κόλλησα με την κόλληση με ασήμι, οπότε η σύγκριση δεν θα είναι με ίσους όρους. Θα τα αφήσω καμιά βδομαδούλα να στανιάρουν και θα επανέλθω με περισσότερα σχόλια για τον ήχο τους.

Μηχανικά και σαν αίσθηση είναι πολύ καλοφτιαγμένα, ενώ και το πολύμετρο πιάνει με τη μία σήμα από τους ακροδέκτες. Θυμάστε τα πιο φτηνιάρικα που παλεύεις να πιάσεις το πίν και να το στριμώξεις με το δάχτυλο για να ακούσεις το buzzer. Στα switchcraft όπως και στου Φανού με απλό άγγιγμα στο περίπου πιάνεις καθαρότατο τόνο απ το πολύμετρο, κάτι που δείχνει προφανώς πολύ καλή ποιότητα επιστρώσεων.
Αυτό που μου άρεσε επίσης είναι ότι έχει πιαστήρια πένσας στην έξοδο, οπότε με βολεύουν περισσότερο μιας και το καλώδιό μου είναι πολύ λεπτό και του Φανού δεν έφτανε να το σφίξει η βίδα, με αποτέλεσμα να κρέμεται από τις κολλήσεις.

Το μόνο που με ψιλοχαλάει μέχρι στιγμής είναι ότι είναι σφιχτούτσικα. Και δυστυχώς κακόμαθα με τα locking του Φανού.

Αργότερα αν βαρεθώ θα κολλήσω και τα amphenol, αλλά λογικά δε θα μπορέσω να δώσω πρώτη ηχητική άποψη αφού θα είναι αργούτσικα.

Εκει που ειναι στερεωμενο το κοματι --- στον κυλινδρο (με πιεση) κολλησε τα λιγο με το κολλητηρι ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν θα χαλαρωσουν.Συμβαινει καποτε.

Ως αναφορα στο σχολιο σου για τις πρωτες εντυπωσεις, να πω οτι εκανα και γω μια συγκριση των επιχρυσων switchcraft με τα wbt-0144 και τα συμπερασματα μου μοιαζουν με τα δικα σου. Το 0144 υπερεχει στα ακρα,αρμονικες και γενικα σε ογκο.
Ασφαλως με ιδιο καλωδιο και κολλησεις wondersolder

Last edited:
Το 0144 υπερεχει στα ακρα,αρμονικες και γενικα σε ογκο.
Ασφαλως με ιδιο καλωδιο και κολλησεις wondersolder

Aκριβώς έτσι. Αλλά λίγο πολύ αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που έρχονται με το στρώσιμο, οπότε μάλλον αξίζει να τους δώσουμε 1-2 βδομαδούλες για να νιώσουν άνετα και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους... :p

Σιγά που δε θα κόλαγα και τα amphenol άμεσα...

Κύριοι απ' όσο φαίνεται έχουμε νικητή...
Tα amphenol ακόμη και φρεσκοκολλημένα φαίνεται ότι παίζουν καλύτερα από του Φανού. Ομολογώ ότι η ακρόαση ήταν σύντομη και είμαι μάλλον κουρασμένος, οπότε κρατάω μια επιφύλλαξη και θα επανέρθω όταν κάνω πιο σοβαρή σύγκριση.
Θα πρέπει να ξανακολλήσω και τα switchcraft με την 60-40 για να είμαι σίγουρος ότι δε φταίει η κόλληση για τη διαφορά που ακούω με αυτά, αλλά όπως και νά χει μέχρι στιγμής τα Amphenol είναι μπροστά για μένα.

Μηχανικά φαίνονται και αυτά πολύ ποιοτικά, το πενσάτο πιάσιμο είναι και εδώ παρόν με 3 όμως πιάστρες, ενώ ακόμη και ο τρόπος που κουμπώνουν πάνω στα θηλυκά είναι πολύ γλυκός. Ενώ τα switchcraft ήταν μάλλον τραχιά.

Καλύτερη ακρόαση σήμερα.

Τα amphenol φαίνονται σαφώς καλύτερα από τα switchcraft, αν και δυστυχώς δεν πρόλαβα να ξανακολλήσω τα switchcraft για να είναι δίκαιη η σύγκριση.
Επίσης τα amphenol έχουν ανάλυση σχεδόν ίδια με του Φανού, τα οποία όμως φαίνεται να κερδίζουν στα άκρα και μάλιστα με διαφορά που γίνεται διαίτερα εμφανής σε μουσική με βαθύ μπάσο και ήχους χώρων πχ σε soundtracks ή jazz.

Τα amphenol φαίνεται να έχουν περισσότερη δύναμη στις μεσαίες που σε πορώνουν περισσότερο σε κλασσική μουσική με μικρά σχήματα. Μπορεί να είναι όμως απλά γιατί κόβουν πάνω και κάτω.

Mέχρι στιγμής κρατάμε Φανού και περιμένουμε να στρώσουν και τα υπόλοιπα...

Πάνω στην αναζήτηση για αξιόλογα και οικονομικά rca plugs για την κατασκευή ενός diy interconnect για το mambo dac μου,
σκέφτηκα απο που μπορώ να αγοράσω και κόστος για αυτά που έχουν πάνω,τα έτοιμα xindak interconnect,που έχω καί είμαι πολύ ευχαριστημένος και σε ηχητική απόδοση αλλά και σε ποιότητα κατασκευής.
Αφού είδα ποιάς εταιρίας είναι (Charming Music Conductor-USA) http://www.audio-cmc.com/index.html,έστειλα ένα email για να τους ρωτήσω πως μπορώ να προμηθευτώ μερικά rca plugs και πόσο θα κοστίσουν μαζί με τα μεταφορικά.
Μού απάντησαν σήμερα και με πληροφορούν πώς μπορώ να τα αγοράσω κατ'ευθείαν απ'αυτούς και για 8 τεμ. (CMC-8016-WU) http://www.audio-cmc.com/rca-plugs/rca-plugs-p_11.html
μου κάνουν σπέσιαλ τιμή στα 37 και κάτι $,με τα μεταφορικά να στοιχίζουν άλλα 20 $ με EMS και παράδοση σε 4-5 ημέρες.
Νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση,επειδή τα έχω και τα χρησιμοποιώ,εκτός βέβαια των υψηλών μεταφορικών.
Δεν ξέρω αν μπορούν να τα στείλουν με USPS για πιο οικονομικά,ίσως τους ρωτήσω με ένα νέο email.
Αν κάποιος φίλος ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα ας μου στείλει πμ μήπως και κάνουμε μαζί κάποια παραγγελία.

Με τα CMC ειχα αρνητικη εμπειρια. Μαλιστα απο τις 2 τετραδες που πηρα την μια την εχω αθικτη και καθεται. αν τα θελει κανεις ας μου πει.

για κοιτα και απο ebay πλευρα για τα CMC μαλλον θα τα βρεις ποιο φτηνα παντως καλα ειναι

Γείτονα,δίκιο είχες είναι πιο φθηνά απο ebay http://www.ebay.com/itm/CMC-Hi-Fi-Gold-Plated-Copper-RCA-Plug-Audio-Cable-Male-Plug-x4-/390662040472?pt=UK_Computing_Sound_Vision_Audio_Cables_Adapters&hash=item5af545ab98,μάλλον και λόγω πολύ φθηνότερων μεταφορικών,ευχαριστώ.

Με τα CMC ειχα αρνητικη εμπειρια. Μαλιστα απο τις 2 τετραδες που πηρα την μια την εχω αθικτη και καθεται. αν τα θελει κανεις ας μου πει.

Παναγιώτη τι πρόβλημα είχες με αυτά;
Κάτι σχετικό με τον ήχο η θέμα ποιότητας κατασκευής;

Απ' ότι βλέπω έχουν teflon γύρω από τη θέση κόλλησης του κεντρικού αγωγού (δεν με διευκολύνει αυτό). Γενικά, αυτά τα πολύ bulky RCA με έχουν προβληματίσει αρκετά στο παρελθόν.

Δηλαδή απ' ότι κατάλαβα δεν είναι τελικά κελεπούρι,που νόμιζα,άρα αν θέλω να αγοράσω κάποια οικονομικά και σωστά ηχητικά,ποιά μου προτείνετε τελικά;