Rca plugs για diy audio interconnect

Απο το συγκεκριμένο ebay Καταστημα εχω αγοράσει μια 4αδα zero3 . Σχετικά μινιμαλιστικά σε σχέση με τα γαιδουρια που κυκλοφορουν αλλά όμορφα . Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορω να ποσταρω φωτογραφίες κολλήμενα για να πάρει μια ιδέα ...

tsip και γω αυτά χρησιμοποιούσα σχεδόν ευλαβικά μέχρι που δοκίμασα αυτά που αναφέρονται πιο πρίν... Η διαφορά είναι απλά τεράστια.
Το make before break έχει νόημα μόνο για επαγγελματίες που θέλουν να αλλάζουν μηχανήματα αναμμένα... σε νορμάλ οικιακή χρήση δεν έχει καμία απολύτως χρησιμοτητα...

εχεις απολυτο δικιο για την οικιακη χρηση αλλα ειναι σωστο μηχανολογικα και αυτο ειναι κατι που με τραβαει. Παντως θα δοκιμασω και αυτα που προτεινεις

εχεις απολυτο δικιο για την οικιακη χρηση αλλα ειναι σωστο μηχανολογικα και αυτο ειναι κατι που με τραβαει. Παντως θα δοκιμασω και αυτα που προτεινεις

Μάλλον overengineered είναι για τις απλές ανάγκες μας, και απ' όσο φαίνεται αυτό δημιουργεί θέματα. Θεωρώ το μεγαλύτερο θέμα είναι το ελατήριο της επιστροφής και το πως κάνει κύκλωμα η επαφή.

Μόλις παρέλαβα έξτρα καλώδιο και βύσματα από Amphenol και Switchcraft έτσι για τη φάση της δοκιμής. Άντε να δούμε γιατί έχω βαρεθεί να σκάω 20ευρα για τις ρέπλικες του Φανού...

Είχες κάποιο πρόβλημα με τις "ρέπλικες" ή απλά θεωρείς ότι τα επώνυμα θα σου δώσουν αυτό το κατιτίς παραπάνω?

Εγώ έχω μόνο ορίτζιναλ WBT και ρέπλικες, και με τα ίδια καλώδια δεν ακούω καμία διαφορά μεταξύ τους...

Δεν έχω κανένα παράπονο.
Καθαρά λόγω περιέργειας και τσιγγουνιάς :)

Τα switchcraft RCA παντως, παρ'ολη την απλοτητα τους ειναι πολυ καλα.Pin απο καθαρο χαλκο και επιχρυσωμα χωρις νικελ απο κατω κλπ...

Τα amphenol δεν τα δοκιμασα,οποτε περιμενουμε σχολια σου.

Δυο ιδια καλωδια που χρησιμοποιω , το ενα με switchcraft και το αλλο με WBT ακουγονται καπως διαφορετικα.Δεν μπορω να πω αν το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο,το σιγουρο ειναι το value των switchcraft σαφως ειναι καλυτερο.

Μην με ρωτησετε τι RCA και γιατι προτιμουν οσοι αγοραζουν το καλωδιο μου ....... :laugh:

Το ατιμο το ματι και ο "ανοητος" πολλες φορες εγκεφαλος.......

με τα amphenol ειμαι πολυ ικανοποιημενος αλλα εχω στο προγραμμα να δοκιμασω και τα "καλα" switchcraft (εχει και πιο φτηνα.)

ειχα εντυπωσιαστει μαλιστα απο το γεγονος οτι ειχαν ερθει ατομικα συσκευασμενα σε σακουλακι με bar code κτλ, πραγμα που για τοσο φτηνο βυσμα ηταν το λιγοτερο απροσμενο

εχουν επιχρυσα, νικελ με μαυρο σωμα και εντελος γυμνα, δλδ σκετο μεταλο χωρις καθολου χρωμα.

τα καλα, δλδ τα επιχρυσα με χαλκινο pin ειναι πολυ καλο v/m

Ναι συμφωνω οτι ειναι αψογη επιλογη.

Καπου εχω διαβασει (αν θυμαμαι καλα σε ενα αρθρο του 6 moons για καλωδια diy ) , τα switchcraft τα χρησιμοποιουσε τοτε ο Shindo για τα ασημενια interconnects του,χαρακτηριζοντας τα ως τα ,η ,απο τα καλυτερα RCA βισματα !!!!!

Αυτά εδώ πήρα που είναι μαύρα με επίχρυσες επαφές.
http://gr.mouser.com/ProductDetail/...=sGAEpiMZZMv0W4pxf2HiV5lUvkXdd5eR7y3WfJNF3iA=
Τα πήρα επειδή δεν ανέφερε πουθενά νίκελ, αλλά όταν το άνοιξα, η εσωτερική επαφή κόλησης της επιστροφής είναι σε χρώμα ασημί, οπότε δεν είναι όλο επιχρυσωμένο, ούτε όλο χάλκινο. μάλλον νίκελ μου κάνει. Θα φανεί...

Στα αντίστοιχα με ίδιο κωδικό και τιμή ακόμα και στα μή βαμένα, αναφέρεται παντού νίκελ, ενώ μετά σε πιο ακριβά πάμε σε γωνιασμένα που προσωπικά δε με βολεύουν καθόλου, ενώ πάλι αναφέρεται νίκελ.

Ναι συμφωνω οτι ειναι αψογη επιλογη.

Καπου εχω διαβασει (αν θυμαμαι καλα σε ενα αρθρο του 6 moons για καλωδια diy ) , τα switchcraft τα χρησιμοποιουσε τοτε ο Shindo για τα ασημενια interconnects του,χαρακτηριζοντας τα ως τα ,η ,απο τα καλυτερα RCA βισματα !!!!!

ναι το θυμάμαι και γώ. Σε κείνο το άρθρο που έφτιαχνε εκείνο το diy και καλά υπερκαλώδιο

αυτο που περιγραφεις Δημητρη (περι νικελ επιστροφη) ειναι μαλλον κοινο κακο ολων των επαγγελματικων βυσματων, γιατι το θεωρουν μικρης σημασιας και μπορουν να ρηξουν 0.01 ευρω την τιμη.. και στα amphenol, που ειναι καθαρα pro εταιρεια (την ξερω απο τα RF της) ετσι ειναι

Απο το 6 moons:

Switchcraft SWC-3502A RCA Connectors
The SWC-3502A RCA connectors are made by that fine old USA company Switchcraft. Switchcraft has quite a good reputation in other parts of the world but lucky for you and me, the HiFi marketeers haven't yet heard about the Switchcraft witchcraft RCAs in the US so they're still relatively cheap here. How good are they? It's what Ken Shindo considers to be the best-sounding RCA regardless of cost and he uses them exclusively on his superb Shindo Silver interconnects.