Rca plugs για diy audio interconnect

Για το οικιακό μου οικοσύστημα επένδυσα 15 σε πλησίον κατάστημα και πήρα μια τετράδα από αυτά : http://www.ebay.com/itm/OEHLBACH-CJG-63-High-End-Cinch-Stecker-4124-Neu-/350400923456?pt=Audio_Zubeh%C3%B6r&hash=item519585c740 .Παραδόξως στο ίντερνετ παίζουνε πολύ παραπάνω όπου και να τα βρήκα . Όχι τπτ άλλο να λέμε και καμιά καλή κουβέντα για τα ελληνικά καταστήματα . Τώρα ψάχνω για 2 μέτρα καλώδιο χύμα 8mm . Καμιά δοκιμασμένη πρόταση στο κέντρο ? Μέχρι 10-15 το πολύ το μέτρο ....

Περιμένω αύριο ένα καινούριο καλώδιο καλούμπα για δοκιμή, οπότε θα δοκιμάσω τα φανο-wbt σε σχέση με τα neutrik profi.
Δυστυχώς δεν το σκέφτηκα νωρίτερα να παράγγελνα και τίποτα switchcraft ή deltron... με την επόμενη...

Έκανα μια δοκιμή με τα μαϊμού WBT στο IC μεταξυ τελικού και προ.
Το καλώδιο είναι μονόκλωνο καθαρό ασήμι μέσα σε τεφλόν και τερματισμένο από τη μία με XLR neutric (τα νορμάλ) και από την άλλη με RCA Neutrik Profi τα ακριβά.
Η αλλαγή έγινε από τη μεριά των RCA μόνο, ενώ λόγω μεγέθους του ασημιού δεν μπορούσα να το βιδώσω για τη δοκιμή οπότε και τα κόλλησα κατευθείαν.

Η αλλαγή που παρατήρησα αμέσως ήταν μεγάλη ιδίως στα πρίμα υπέρ της μαϊμούς... Αν και πιάνω λίγο παραπάνω γρέζι και λίγο πιο ντροπαλά χαμηλά που πιθανότατα είναι από την φρέσκια κόλληση.

Εδώ και καιρό ψάχναμε με την παρέα μου τι μπορεί να φταίει για το θέμα με τα ψηλά μου, και το μυαλό μου πήγαινε στους PIO πυκνωτές στην προενίσχυσή μου.

Θα τους δώσω μερικές ημέρες ακόμα πριν αποφασίσω σίγουρα και θα δοκιμάσω να αλλάξω και τα υπόλοιπα μεταξύ των πηγών μου που είναι επίσης profi, αλλά δεν περιμένω να αλλάξει κάτι σοβαρό στην άποψή μου...
99% είναι καθαρός νικητής τα μαϊμουδάκια...

2 παρατηρήσεις μόνο.
Στην κόλληση της επιστροφής είναι μανίκια γιατί κρυώνει το κολλητήρι. Θέλει δυνατό πράμα για να γίνει σωστά.
Και δεύτερη, η τιμή τους αυξήθηκε σε 5μιση ευρώ το κομμάτι... φαίνεται ότι τα ζητάνε πολλοί...

:a0210: για μένα δεν υπάρχουν άλλα rca εκτός από αυτά τα μαϊμού... όλα (εκτός από 2 ζεύγη Neutrik) είναι τέτοια πια στο σύστημα μου!!

Να ξέρεις ότι είναι καλύτερο να το βιδώσεις με όση δύναμη μπορείς και μετά να κολλήσεις από πάνω... το βίδωμα εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή επαφή και η κόλληση από πάνω ότι θα παραμείνει έτσι χωρίς οξείδωση.

Αν και πιάνω λίγο παραπάνω γρέζι και λίγο πιο ντροπαλά χαμηλά ...

Ισως λογω υλικου (μπρουντζου) και νικελ κατω απο τον χρυσο.

Τα βισματα με μιγματα χαλκου και απ'εθυειας επιχρυσωμα χωρις βαση νικελ βοηθουν σε πιο "smooth/linear" ηχο.

Βεβαια το τι αρεσει στον καθενα ειναι που μετρα στο τελος,οπως παντα :a0210:

να το βιδώσεις με όση δύναμη μπορείς και μετά να κολλήσεις από πάνω...

Κρις , θα ελεγα οτι αν θα κολλησει κιολας,καλυτερα να σφιξει καλα αλλα οχι υπερβολικα ωστε να παραμορφωσει το strand.

Ναι δεν τα σφίγγω πολύ γιατί το καινούριο καλώδιο είναι πολύ λεπτόκλωνο, οπότε πληγώνεται εύκολα

Κρις , θα ελεγα οτι αν θα κολλησει κιολας,καλυτερα να σφιξει καλα αλλα οχι υπερβολικα ωστε να παραμορφωσει το strand.

'Oλα μου τα καλώδια με RCA είναι μονόκλωνα... δεν έχω πρόβλημα με strands... μόνο τα balanced που έχω είναι πολύκλωνα (Mogami).

Αντικατέστησα σήμερα και το ιντερκοννέκτ του ενισχυτή...
Το γρέζι πάει.. νά ταν κι άλλο... Άναυδος με τα βυσματάκια...
Όταν μού ρθει και το ομοαξονικό που περιμένω θα τα δοκιμάσω και στο dac.

Ξέρετε αν παίζουν και τίποτα ίδιας ποιότητας μπανάνες?

Τα δοκίμασα και στο interconnect του dac μου αλλά απλά βιδωμένο γιατί περιμένω καινούριο καλώδιο και δεν ήθελα να χαλαλίσω το βύσμα για 1-2 μέρες δοκιμών (Αν κολληθεί βιδωμένο δεν ξεκολάει παρά μόνο με θερμοκρασίες καθαρτηρίου/κόλασης...)
Δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά απ το neutrik profi. έτσι κι αλλιώς κανένα τους δεν είναι 75Ω...

Πάνο..., το πρόβλημα με αυτά είναι ότι (πρόβλημα έχουν και τα Neutrik)..., αν τα βάλεις μια φορά και δεν τα μπαζοβγάζεις έχει καλώς, αλλιώς θα σου καταστρέψουν τα βύσματα RCA στους ενισχυτές κλπ... διότι εφαρμόζουν πολύ σφιχτά...

Τα τύπου WBT είναι απείρως ανώτερα, αφού η σύσφιξη γίνεται βιβωτά... αρκεί να πιάνεις όλο το βύσμα όταν βιδώνεις ξεβιδώνεις...

Πάνο..., το πρόβλημα με αυτά είναι ότι (πρόβλημα έχουν και τα Neutrik)..., αν τα βάλεις μια φορά και δεν τα μπαζοβγάζεις έχει καλώς, αλλιώς θα σου καταστρέψουν τα βύσματα RCA στους ενισχυτές κλπ... διότι εφαρμόζουν πολύ σφιχτά...

Τα τύπου WBT είναι απείρως ανώτερα, αφού η σύσφιξη γίνεται βιβωτά... αρκεί να πιάνεις όλο το βύσμα όταν βιδώνεις ξεβιδώνεις...

Σίγουρα ‛ξύνουν’ τις επαφές παραπάνω τα neutrik
Οπότε καταλαβαίνω γιατί λες ότι εάν τα βάζεις-βγάζεις συχνά τότε υπάρχει θέμα. Από την άλλη πλευρά, όταν βάζεις βγάζεις συχνά μήπως είναι καλύτερα τα neutrik που πρώτα γειώνουν?
Γενικά εάν ήταν κάποιος να πάρει μόνο μια τετράδα βύσματα , δε θα ήξερα τι να προτείνω. Αλλά ως συνήθως οι περισσότεροι εδώ έχουμε μπόλικες συσκευές και καλώδια. Και μια τετράδα neutrik θα βρει και αυτή χρήση. Φυσικά το τίμημα είναι σοβαρό. Υπάρχουν και πιο φθηνά.

τα amphenol ειναι τα καλυτερα μετα τα τυπου wbt. εχουν αρκετο χωρο μεσα ωστε να κολλησεις και να σφιξεις το καλωδιο...εαν εχεις μεγαλης διαμετρου καλωδιο μπορεις να βγαλεις το λαστιχενιο στυπιοθλιπτη που εχει το καπακι.
τα χρησιμοποιω και σε rental εγαταστασεις για μεταφορα βιντεο σηματων οπου το λιγοτερο που δεν θελεις να συμβει.... ειναι να σου μεινει το θυληκο βυσμα στο χερι απο τα βαλε-βγαλε...:behead:

απο τα neutrik δεν εχω παραπονο. να πω την αληθεια τα βιδωτα (μαιμου σε καλωδιο αγορασμενο crystal audio) ειναι που δεν με εμπνεουν τοσο.

γενικα προτιμω τις επαγγελματικες (neutrik, amphenol, cannon) γιατι δεν μου πουλανε φυκια. θα ποσταρω μολις τα εχω live

το λιγοτερο που δεν θελεις να συμβει.... ειναι να σου μεινει το θυληκο βυσμα στο χερι απο τα βαλε-βγαλε...:behead:

Πολυ καλη παρατηρηση.
Μηπως λοιπον ειναι καλυτερα να σκεφτουμε ισως πρωτα τα θηλυκα και μετα τα βισματα ???

Last edited:
Θηλυκά χρησιμοποιώ της neutrik γιατί με βολεύουν πολύ επειδή χρησιμοποιώ χοντρά ξύλα στα σασιά μου. Δεν έχω σκεφτεί να δοκιμάσω κάτι άλλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά το πατατράκ που έπαθα με το φιάσκο των profi το σκέφτομαι...

Πάντως και τα profi είναι αρκετά σφιχτά. Η πατέντα με το ελατήριο βοηθάει στις live αλλαγές καλωδίων και όχι στη μακροζωία των θηλυκών.

Για τα profi neutrik συμφωνω οτι ειναι πολυ καλα και τα χρησιμοποιω συχνα.Πολυ λιγα ειναι πραγματικα καλυτερα.Ενα επιπλεον καλο των profi ειναι οτι ο χρυσος ειναι κατευθειαν πανω στο μπρουντζινο σωμα χωρις να μεσολαβει επιστρωση νικελ.Αυτο ειναι καλο σημειο.

Δεν ειμαι ομως σιγουρος οτι τα θηλυκα τους ειναι καλυτερα απο πολλα αλλα ακομη και φθηνοτερα.
Εχουν αυτον τον δακτυλιο οπου καλλας το ---- και αυτο ειναι αδυνατο σημειο.
Αν προσεξεις αυτα στην φωτογραφια που ανεβασα ειναι μονοκομματα χωρις "σπασιμο" της συνοχης του μεταλλου σε κανενα σημειο.
Aυτο ειναι και το μονο αδυνατο σημειο των neutrik profi plugs,ασχετα αν αυτο βοηθα στην επαφη πρωτα του ---- .

Επισης το διηλεκτρικο ειναι σημαντικο να ειναι καλο για να αντεχει και στις θερμοκρασιες κατα την κολληση.

Last edited: