Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Re: Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Οχι.

Εκαψαν το τριτο φυλακιο που βρισκετε αριστερα . Αυτο του εποπτη βαρδιας!

Μήπως εννοείς

"Ναι,

και συγκεκριμένα το φυλάκιο του επόπτη βάρδιας"

?

Ή επειδή τεχνικώς ο επόπτης βάρδιας δεν είναι "τσολιάς" και επειδή το φυλάκιό του δεν βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο κενοτάφιο, αλλάζει το πράγμα?

ωπα τώρα τα παραλέω , πχ στο φυλάκιο και εγώ φούλ αντίθετος είμαι

όπως επίσης δεν μου φταίνε τα multirama που τα σπάνε σε κάθε πορεία

αλλά να θυμάστε ότι το topic ανοίχτηκε επειδή γίνανε μπάχαλα

και πείτε μου κάτι, ποιος είναι ο άλλος τρόπος όταν σε μια πορεία θέλουμε να δούμε την γιαννάκου για να συζητήσουμε και υπάρχουν 10 κλούβες να κλείνουν το υπουργείο υγείας?

ποιος άλλος τρόπος υπάρχει όταν ο χοντρός αρνήθηκε να συζητήσει με την ποσδέπ;

δεν καταλαβαίνω πως θαρρείτε πως λειτουργούν τα πράγματα.

Δεν μπορω να καταληξω αν οι "αναρχικοι" ειναι χειροτεροι απο τους αστυνομικους ή το αντιστροφο.

Εχω ομως μια απορια:

Σε καθε διαδηλωση 5.000 ατομων υπαρχουν 50 γνωστοι-αγνωστοι. Ειτε ειναι ασφαλιτες ειτε αναρχικοι, γιατι οι κανονικοι "διαδηλωτες" δεν τους την εχουν πεσει ποτέ, να τους κανουν μαυρους στο ξυλο αφου το μονο που καταφερνουν ειναι να "αμαυρωνουν" την εκαστοτε πορεία ή διαδηλωση?
Ισως γιατι δεν ειναι δουλεια των φοιτητων να βαρανε τον κοσμο. Η αστυνομια γιατι δε τους συλαμβανει; Μηπως φοβουνται μηπως πιασουν κανα γνωστο (και οχι αγνωστο).

Θα κάνω κι εγώ μια τοποθέτηση.

Αυτό που ζητά ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι εναν νεκρό. Το ζητά απελπισμένα. Είτε μέσα στα πανεπιστήμια, είτε στις διαδηλώσεις. Αν υπάρξει νεκρός, τότε σύμφωνα με τους ηγήτορες ο αγώνας τους θα μπει σε άλλη διάσταση, καθώς θα αποκτήσει και άλλες πολιτικές δυνάμεις ως συνοδοιπόρους και όχι μόνο ως συμπαθούντες (βλ. ΣΥΡΙΖΑ). Η Αστυνομία απεγνωσμένα προσπαθεί να αποφύγει αυτή την εξέλιξη. Αλλά κάθε φορά η πρόκληση είναι μεγαλύτερη (αυτή τη φορά υπήρχαν μεταλλικές σφαίρες, και όγκοι μαρμάρου, με σκοπό να τραυματίσουν τα ΜΑΤ και εκείνα να ορμήξουν.

Δεν είναι πλέον ούτε 100, ούτε 200. Θα υπολογίσετε περίπου 1500-2000 άτομα, οι μισοί από την επαρχία. Η επίθεσή τους είναι οργανωμένη. Ποτέ δεν μετέχουν σε 2 πορείες ταυτόχρονα. Δεν πρέπει να υπάρχει διάσπαση δυνάμεων. Επίσης όταν κάποιοι κάνουν μια επίθεση, άλλα 100 άτομα έχουν μπει μπροστά ώστε να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να φθάσουν ως εκεί.

Δεν είναι οργανωμένος χώρος. Οι πιο ακραίοι είναι αυτοί στις καταλήψεις του Πολυτεχνείου και εκείνοι στο Πάντειο. Αντίθετα στο Στέκι της κατάληψης της Νομικής θεωρούνται μάλλον φλούφληδες και γι αυτό οι σκληροί τους απείλησαν ότι θα τους τσακίσουν στο ξύλο. Γι αυτό και το Στέκι της Κατάληψης κυκλοφόρησε την ηλίθια αφίσα με θέμα "Ο εχθρός είναι ανάμεσά μας".

Για τους φοιτητές τώρα. Οι αντιεξουσιαστές πάνε οργανωμένοι. Ποτέ λιγότερο από 50 άτομα. Επομένως κάθε προσπάθεια για διώξιμο θα φέρει αίμα. Ποιός από εμάς θα μπει μπροστά να το κάνει με κίνδυνο της σωματικής ακεραιτότητας; Και μιλώ από προσωπική πείρα, καθώς το 1987 έκανα μια εβδομάδα στο νοσοκομείο από ξύλο (αλυσίδα στο κεφάλι) από τέτοιο άτομο (μάλλον).

Και μην ξεχνούμε ότι αν μια ομάδα (εκτός ΚΝΕ) προσπαθήσει να το κάνει αυτό, τότε την άλλη εβδομάδα θα δει αυτά τα παιδάκια στο Πανεπιστήμιο να τον κυνηγούν για να τον σκοτώσουν. θα θέλατε να είναι στη θέση του´ο γιος σας ή η κόρη σας; Ή μήπως θα τολμούσατε εσείς;

Τέλος.... Η ευθύνη είναι ατομική και όχι ομαδική. Δηλ. η Αστυνομία συλλαμβάνει και απαγγέλει κατηγορίες μόνο σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι ευθύνεται προσωπικά για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μπορεί δηλ. να βλέπεις να έρχονται επάνω σου 400 άτομα, αλλά θα συλλάβεις μόνο αυτόν που προσπάθησε να σκοτώσει το συνάδελφό σου.

ποιος άλλος τρόπος υπάρχει όταν ο χοντρός αρνήθηκε να συζητήσει με την ποσδέπ;

Ο διάλογος ξεκίνησε επίσημα εδώ και 2 χρόνια. Θεσμοθετήθηκε και όργανο γι αυτό. Προσκλήθηκαν όλοι στο διάλογο. Μήπως θυμάται κανείς πότε πήγε η ΠΟΣΔΕΠ και ποιές προστάσεις έχει καταθέσει; Ή μήπως ποιές είναι οι προτάσεις της για το μέλλον των ΑΕΙ;

Αλλά εδώ μιλούμε για μνημεία αφερεγγυότητας. Ο Αλαβάνος προχθές κατέθεσε 4 (αν θυμάμαι καλά) προτάσεις για το Νόμο Πλαίσιο. Η Γιαννάκου κάνει την τρίπλα και τις δέχεται. Ποιά είναι η αντίδραση του Αλαβάνου; Μα τις αποσύρει..... Δηλ. σου χώνομαι γιατί δεν κάνεις αυτά που σου προτείνω και όταν τα κάνεις δεκτά, τότε τα πέρνω πίσω και φεύγω;

και τους 50 να πιάσουν θα βγούνε άλλοι 50 και καλά θα κάνουνε, και έτσι πρέπει να γίνεται όταν μια γιαννάκου και ένας χοντρός καλοφαγάς ξεπουλάνε τον τόπο

Άμα καίγανε την δική σου περιουσία θα συνέχιζες να λές τα ίδια πράγματα?

Σίγουρα ΟΧΙ

Έχει σκεφτεί κανείς ότι ορισμένοι από αυτά τα καλόπαιδα μπορεί να είναι και αστυνομικοί με πολιτικά; Έχω ακούσει και τέτοιες φήμες...

Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Έχει σκεφτεί κανείς ότι ορισμένοι από αυτά τα καλόπαιδα μπορεί να είναι και αστυνομικοί με πολιτικά; Έχω ακούσει και τέτοιες φήμες...

Φήμες..Φήμες..Φήμες..:argue:

στην Ελλάδα πλέον όλα με φήμες τα κρίνουμε:BXVZCBXZ6:

Ακόμα και την Ιστορία με "φήμες" την διδάσκουν...:BDGBDGB53:

όπως ακριβώς το είπες ............ ΦΗΜΕΣ

Άμα καίγανε την δική σου περιουσία θα συνέχιζες να λές τα ίδια πράγματα?

Σίγουρα ΟΧΙ

διαφωνώ με τα την καταστροφή περιουσίας το είπα

είχα στο μυαλό μου τις εμπλοκές με τα ματ

Ο Αλαβάνος προχθές κατέθεσε 4 (αν θυμάμαι καλά) προτάσεις για το Νόμο Πλαίσιο. Η Γιαννάκου κάνει την τρίπλα και τις δέχεται. Ποιά είναι η αντίδραση του Αλαβάνου; Μα τις αποσύρει..... Δηλ. σου χώνομαι γιατί δεν κάνεις αυτά που σου προτείνω και όταν τα κάνεις δεκτά, τότε τα πέρνω πίσω και φεύγω;

Αυτο και μονο αρκει για να αηδιασει κανεις με αυτους τους "προοδευτικους" που σημερα "εκπροσωπουν την λαϊκη βαση" και "αντιμαχονται τα σχεδια της Ευρωπαϊκης Ενωσης και του ΝΑΤΟ" για "καταργηση του δημοσιου και δωρεαν χαρακτηρα της εκπαιδευσης".

Οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι, αλλα οι """αριστεροι""" εδω και 20τοσα χρονια που τους θυμαμαι εχουν να επιδειξουν μονο στειρα αρνηση σε οποιαδηποτε αλλαγη και ποτε δεν εχουν αρθρωσει τεκμηριωμενες προτασεις και λυσεις για οποιοδηποτε προβλημα.

Α, ξεχασα, ειχαν συμφωνησει με τους δεξιους οταν ηταν να παει φυλακη ο Παπανδρεου.

όπως ακριβώς το είπες ............ ΦΗΜΕΣ

Δεν παίρνω και πολύ τοις μετρητοίς τέτοιες απόψεις, προς Θεού. Ήθελα απλώς να δω αν έχει ακουστεί γενικότερα και τι πιστεύετε κι εσείς.

Πραγματικά τα έχω χάσει πλέον... όλοι έχουν δίκιο και όλοι είναι καλοί!

Τα αιτήματα των φοιτητών είναι μεν δίκαια, μπαίνουν όμως στις διαδηλώσεις οι "κύριοι" (ο θεός να τους κάνει), στρέφουν τον κόσμο εναντίον μας, βάζουν τον κάθε εύκαιρο δήθεν εκπρόσωπο της φοιτητικής κοινότητας να μιλήσει στα κανάλια - που δυστυχώς δεν ξέρει να μιλήσει...

Σ' ένα πράμα παραδέχομαι τη δεξιά: Δεν αλλάζει με τίποτα!
Διαίρει και βασίλευε...

διαφωνώ με τα την καταστροφή περιουσίας το είπα

είχα στο μυαλό μου τις εμπλοκές με τα ματ

Ωραία.

Πάντως να ξέρεις ότι και από το πρωί μέχρι το βράδυ
να παίζετε ροπαλιές με τους ΜΑΤατζήδες,
το πρόβλημα δεν θα το λύσετε.

Ο τρόπος είναι σίγουρα άλλος.

Θα κάνω κι εγώ μια τοποθέτηση.

Αυτό που ζητά ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι εναν νεκρό. Το ζητά απελπισμένα. Είτε μέσα στα πανεπιστήμια, είτε στις διαδηλώσεις. Αν υπάρξει νεκρός, τότε σύμφωνα με τους ηγήτορες ο αγώνας τους θα μπει σε άλλη διάσταση, καθώς θα αποκτήσει και άλλες πολιτικές δυνάμεις ως συνοδοιπόρους και όχι μόνο ως συμπαθούντες (βλ. ΣΥΡΙΖΑ). Η Αστυνομία απεγνωσμένα προσπαθεί να αποφύγει αυτή την εξέλιξη. Αλλά κάθε φορά η πρόκληση είναι μεγαλύτερη (αυτή τη φορά υπήρχαν μεταλλικές σφαίρες, και όγκοι μαρμάρου, με σκοπό να τραυματίσουν τα ΜΑΤ και εκείνα να ορμήξουν.

Δεν είναι πλέον ούτε 100, ούτε 200. Θα υπολογίσετε περίπου 1500-2000 άτομα, οι μισοί από την επαρχία. Η επίθεσή τους είναι οργανωμένη. Ποτέ δεν μετέχουν σε 2 πορείες ταυτόχρονα. Δεν πρέπει να υπάρχει διάσπαση δυνάμεων. Επίσης όταν κάποιοι κάνουν μια επίθεση, άλλα 100 άτομα έχουν μπει μπροστά ώστε να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να φθάσουν ως εκεί.

Δεν είναι οργανωμένος χώρος. Οι πιο ακραίοι είναι αυτοί στις καταλήψεις του Πολυτεχνείου και εκείνοι στο Πάντειο. Αντίθετα στο Στέκι της κατάληψης της Νομικής θεωρούνται μάλλον φλούφληδες και γι αυτό οι σκληροί τους απείλησαν ότι θα τους τσακίσουν στο ξύλο. Γι αυτό και το Στέκι της Κατάληψης κυκλοφόρησε την ηλίθια αφίσα με θέμα "Ο εχθρός είναι ανάμεσά μας".

Για τους φοιτητές τώρα. Οι αντιεξουσιαστές πάνε οργανωμένοι. Ποτέ λιγότερο από 50 άτομα. Επομένως κάθε προσπάθεια για διώξιμο θα φέρει αίμα. Ποιός από εμάς θα μπει μπροστά να το κάνει με κίνδυνο της σωματικής ακεραιτότητας; Και μιλώ από προσωπική πείρα, καθώς το 1987 έκανα μια εβδομάδα στο νοσοκομείο από ξύλο (αλυσίδα στο κεφάλι) από τέτοιο άτομο (μάλλον).

Και μην ξεχνούμε ότι αν μια ομάδα (εκτός ΚΝΕ) προσπαθήσει να το κάνει αυτό, τότε την άλλη εβδομάδα θα δει αυτά τα παιδάκια στο Πανεπιστήμιο να τον κυνηγούν για να τον σκοτώσουν. θα θέλατε να είναι στη θέση του´ο γιος σας ή η κόρη σας; Ή μήπως θα τολμούσατε εσείς;

Τέλος.... Η ευθύνη είναι ατομική και όχι ομαδική. Δηλ. η Αστυνομία συλλαμβάνει και απαγγέλει κατηγορίες μόνο σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι ευθύνεται προσωπικά για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μπορεί δηλ. να βλέπεις να έρχονται επάνω σου 400 άτομα, αλλά θα συλλάβεις μόνο αυτόν που προσπάθησε να σκοτώσει το συνάδελφό σου.

Σαν πολλά να ξέρεις εσύ...:flipout:
Θα μου επιτρέψεις βέβαια να σημειώσω ότι η ανάλυσή σου είναι λίγο υπεραπλουστευτική και με μια πολύ σημαντική παράλειψη. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος στην Ελλάδα δεν έχει (και ουδέποτε είχε) κοινή πολιτική γραμμή, ούτε θεωρίας, ούτε πράξης. Δεν έχει (ευτυχώς) κεντρική εξουσία και όργανο και είναι πολυδιασπασμένος σε πολλές, μικρές ομάδες που άλλες φορές συμφωνούν σε δράσεις και άλλες όχι. Οπότε αν η ανάλυσή σου αναφέρεται σε κάποια ομάδα συγκεκριμένα, ίσως να είναι σωστή. Αν όχι, είναι όπως είπα υπεραπλουστευτική.
Όσο για τον ρόλο της ΚΝΕ (ή των ΚΝΑΤ για όποιον θυμάται) και των λοιπών "δυνάμεων περιφρούρησης" ας μην αναλύσουμε το ρόλο τους. Δηλαδή το πρωτοσέλιδο του σημερινού Ριζοσπάστη, για όποιον έχει ασχοληθεί λίγο ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα των πορειών, είναι τουλάχιστον για γέλια για να μην πω τίποτα πιο βαρύ και ανοίξει η πόρτα της εξόδου...:flipout:
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να αναλύσουμε τέτοια θέματα πλήρως εδώ αλλά μην δημιουργούμε και εντυπώσεις, δεν είναι σωστό ούτε δίκαιο.

Δεν είχα (έχω) σκοπό να κάνω ανάλυση. Το μόνο που προσπάθησα είναι να δώσω κάποιες πληροφορίες.

Ενημερώνομαι διαρκώς από τις όποιες συγκεντρώσεις παρακολουθώ, από τα φυλλάδια, από τους φοιτητές μου, και από το athens.indymedia . Αλήθεια αν ήταν ενιαίος ο χώρος θα είχε (το είχαν) κλείσει το Thessaloniki.indymedia ή όχι;

Ωραία.

Πάντως να ξέρεις ότι και από το πρωί μέχρι το βράδυ
να παίζετε ροπαλιές με τους ΜΑΤατζήδες,
το πρόβλημα δεν θα το λύσετε.

Ο τρόπος είναι σίγουρα άλλος.

Το πρόβλημα φίλε μου είναι καθαρά η άποψη που έχει η κοινωνία για αυτό το θέμα. Εγώ δεν θα κρίνω την πρακτική αλλά θα θέσω ένα ερώτημα:
Σε πάρα πολλές ασιατικές χώρες, όταν οι φοιτητές κάνουν πορείες ή/και καταλήψεις, οργανώνονται κατά χιλιάδες με μολότοφ, ρόπαλα, κράνη και κάθε είδους εξοπλισμό δίνοντας πραγματικές μάχες με το Κράτος. Το αποκορύφωμα ήταν μια κατάληψη στην Κορέα (αν θυμάμαι καλά) όπου τελικά στρατιωτικά ελικόπτερα κατάφεραν να σπάσουν την κατάληψη και φυσικά υπήρξαν και θύματα. Νομίζεις ότι αυτοί που συμμετέχουν εκεί είναι χούλιγκανς, πρεζόνια, γνωστοί-άγνωστοι, κτλ? Όχι αγαπητέ. Είναι ο μέσος φοιτητής ο οποίος απλά αισθάνεται να απειλείται το μέλλον του και η δουλειά του, κινδυνεύει η ίδια του η επιβίωση.
Αν αυτό δεν είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο ώστε να χρησιμοποιήσεις όποιο μέσο διαθέτεις για να αντιδράσεις, τότε ποιο είναι?

Δεν είχα (έχω) σκοπό να κάνω ανάλυση. Το μόνο που προσπάθησα είναι να δώσω κάποιες πληροφορίες.

Ενημερώνομαι διαρκώς από τις όποιες συγκεντρώσεις παρακολουθώ, από τα φυλλάδια, από τους φοιτητές μου, και από το athens.indymedia . Αλήθεια αν ήταν ενιαίος ο χώρος θα είχε (το είχαν) κλείσει το Thessaloniki.indymedia ή όχι;

Μα δεν υποστηρίζω ότι θα ήταν καλύτερα να είναι ενιαίος, ακριβώς το αντίθετο.
Πάντως για καθηγητής πανεπιστημίου νομίζω ότι είσαι πολύ μπροστά και μπράβο σου!

Αυτά τα δυο με ζορίζουν πολύ.

Για το πρώτο θα σου πω ότι ήμουν και είμαι φανατικά αντίθετος στην ηρωοποίηση ανθρώπων που βρέθηκαν απλά (συνειδητά ή μη) στη μέση του χαμού και απλά ατύχησαν αντίθετα με άλλους που απλά έτρεξαν γρηγορότερα...Ναι στη συμπαράσταση, όχι στην ηρωοποίηση. Στο κάτω-κάτω όλοι όσοι έχουν βρεθεί σε τέτοια θέση, ξέρουν τους κινδύνους σε περίπτωση που "σκοντάψουν" σε κάποια ζαρντινιέρα...
Το δεύτερο αφισάκι, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που έγραψα. Ο αριθμός των ομάδων είναι μεγάλος, όπως και οι διαφωνίες μεταξύ τους. Μην σε εκπλήσσει, πρόκειται για έναν ιδιότυπο πολιτικό "εμφύλιο" χωρίς συνέπειες για τους εκτός χώρου. Να σου πω και κάτι, αυτά είναι που στερούν και από αυτόν τον χώρο τη δυνατότητα να κάνει κάτι πραγματικά χρήσιμο και μεγάλο και να μην καπελώνεται ως ιδέα και πράξη από "μπαχαλάκηδες" όπως λέγονται και στην ορολογία του χώρου...