Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Αλλη ερώτηση´.....Θεωρώ δεδομένο οτι μέσα στον ´αντεξουσιαστικό χώρο´παρεισφρύουν προβοκάτορες.Υπάρχει κανείς να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν και φοιτητές κουκουλοφόροι??
Eπίσης θάθελα να καταλάβω τι ρόλο επιθυμουμε για την Αστυνομία.Οταν δεν ´βαράει´το κάνει προβοκατόρικα,όταν ´βαράει´είναι βίαιη.
Επίσης ορισμένοι ζητάνε απο την Αστυνομια να προστατευει τούς διαδηλωτές.
Οταν συλλαμβάνει κουκουλοφόρους,που σπάνε και δεν είναι προβοκάτορες αρχίζουν οι διαμαρτυρίες.Οταν οι κουκουλοφόροι είναι ασφαλίτες δικαίως ξεσηκώνονται αντιδράσεις.
Οποιος κατεβάινει σε διαδήλωση πρέπει να είναι προετοιμασμένος οτι μπορεί και να συγκρουστεί με τίς κρατικές δυνάμεις καταστολής.Εάν δεν είναι να κάτσει σπίτι του.
Τα περί ειρηνικών διαδηλώσεων τα ακούω βερεσέ.Οταν επιχειρείς να εισβάλλεις π.χ. στο Υπουργείο Παιδείας πρέπει νασαι προετοιμασμένος για μάχη.Αλλοιώς σπίτι

Ποιός ευθύνεται για την αποχή τών πολιτών απο τίς εκλογές(βουλευτικές,συνδικαλιστικές,φοιτητικές)??To κράτος???
H oι πολίτες που χαλβαδιάζουν στο Star?
Και τι εκλογικό σύστημα θέλουμε???Απλή αναλογική???Δηλαδή θα πρέπει μιά ολόκληρη χώρα να περιμενει το Πολιτικό Συμβούλιο τού Συν ή του ΛΑΟΣ για να αποφασίσει???

η αποχή από τις κάθε είδους εκλογές, οφείλεται στην αναξιοπιστία των πολιτικών - συνδικαλιστών, αλλά και στον ωχαδερφισμό των πολιτών (το ένα είναι συνέπεια του άλλου, με αποτέλεσμα το γνωστό "φαύλο κύκλο"). κατά τη γνώμη μου, σαφώς και η απλή αναλογική θα έλυνε τέτοιου είδους προβλήματα, εφόσον σε βασικά θέματα απαιτείται "ευρύτατη κοινωνική συναίνεση". εκτός κι αν μας αρκούν - όπως έχω προείπει - οι δημοσκοπήσεις ...

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος εάν το 3% ενός μικρού κόμματος διευρύνει την κοινωνική συναίνεση.Αλλο μεγάλες κοινωνικές και άλλο μικροπολιτικές -κομματικές συμμαχίες.
Και εγώ πιστεύω πάντως οτι υπάρχουν αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν επιθυμούν μαζικότερη συμμετοχή γιατί έτσι θα ´κουνηθούν ´πολλές καρέκλες.

Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Αλλη ερώτηση´.....Θεωρώ δεδομένο οτι μέσα στον ´αντεξουσιαστικό χώρο´παρεισφρύουν προβοκάτορες.Υπάρχει κανείς να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν και φοιτητές κουκουλοφόροι??
Eπίσης θάθελα να καταλάβω τι ρόλο επιθυμουμε για την Αστυνομία.Οταν δεν ´βαράει´το κάνει προβοκατόρικα,όταν ´βαράει´είναι βίαιη.
Οταν συλλαμβάνει κουκουλοφόρους,που σπάνε και δεν είναι προβοκάτορες αρχίζουν οι διαμαρτυρίες.Οταν οι κουκουλοφόροι είναι ασφαλίτες δικαίως ξεσηκώνονται αντιδράσεις.
Οποιος κατεβάινει σε διαδήλωση πρέπει να είναι προετοιμασμένος οτι μπορεί και να συγκρουστεί με τίς κρατικές δυνάμεις καταστολής.Εάν δεν είναι να κάτσει σπίτι του.
Τα περί ειρηνικών διαδηλώσεων τα ακούω βερεσέ.Οταν επιχειρείς να εισβάλλεις π.χ. στο Υπουργείο Παιδείας πρέπει νασαι προετοιμασμένος για μάχη.Αλλοιώς σπίτι

:SFGSFGSF:

Εγω έχω μία άλλη απορία που κανείς ως τωρα απο όσους ρώτησα δεν μου την έλυσε.
Ολοι αναφέρονται στους κουκουλοφόρους ονομάζοντάς τους γνωστούς -άγνωστους (ιδιαίτερα τα κανάλια και η αντιπολίτευση)
Αφου ειναι γνωστοί (ετσι ισχυρίζονται), γιατι δεν τους κατονομάζουν και δεν τους καταγγέλουν στην αστυνομία (με στοιχεία), ώστε να πάνε να τους συλλάβουν έναν ένα την ώρα που θα κοιμούνται;
Το προσωπικό μου συμπέρασμα ειναι πως...όλοι έχουν χεσμένη την φωλιά τους με αυτούς και έτσι πετούν το μπαλάκι στον άλλο.
Οτι και να λετε πάντως εδώ νομίζω πως ο καθένας μας έχει τα δικά του συμπεράσματα και πως γενικότερα είναι ματαιο να προσπαθείς να πείσεις κάποιον άλλο ότι έχεις δίκιο και αυτός άδικο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

μπα;;;; δεν τα μάθατε;;; πλέον δεν χρειάζονται εκλογές. η λαϊκή βούληση εκφράζεται μέσω δημοσκοπήσεων ...-bye-

κατ' εμέ θα έπρεπε να απαγορεύονται. Και μάλιστα να αποτελεί και ποινικό αδίκημα ακόμη και αναφορά του τύπου "σύμφωνα με χ στοιχεία το κόμμα μας προηγείται...". Τόσες και τόσες ποινικές διατάξεις υπάρχουν. Δλδ είναι περιύβριση πολιτεύματος να βγει και να λέει κάποιος ...κουβεντούλες για τον ΠτΔ και δεν είναι περιύβριση οι δημοσκοπήσεις που προδικάζουν τη λαϊκή ετυμηγορία?

κατά τη γνώμη μου, σαφώς και η απλή αναλογική θα έλυνε τέτοιου είδους προβλήματα, εφόσον σε βασικά θέματα απαιτείται "ευρύτατη κοινωνική συναίνεση". εκτός κι αν μας αρκούν - όπως έχω προείπει - οι δημοσκοπήσεις ...

ναι καλά. Κυβέρνηση θα έδινε? Κύριος σκοπός δεν είναι να είναι η κατανομή των εδρών η "δικαιότερη" δυνατή, αλλά να μπορεί να προκύψει ένα σχήμα ικανό να κυβερνήσει τη χώρα. Τι κάνουμε, διαγωνισμό για τους καλύτερους ή αναμέτρηση να δούμε πόσοι είμαστε από τη μια και πόσοι από την άλλη? Το '89-90 δεν είχαμε καν απλή αναλογική, και όμως προέκυψαν δύο υπηρεσιακές κυβερνήσεις.

...χώρια που δεν είμαι του αναλογικού, αλλά του ψηφιακού.

Δηλαδή τα εγγόνια είστε σίγουροι οτι ξέρουν καλύτερα απ´όλους???Aρκετά λαϊκίστικο μοιάζει αυτό.
Δηλαδή οι θέσεις τών φοιτητικών συλλογων είναι εμπεριστατωμένες με σαφείς απόψεις???
Περίπου οσο εμπεριστατωμένες είναι και οι θέσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚκαι Αριστεράς.
Oι δυό μεγάλοι είναι υπέρ τών ΙΕΚ Ξυνή,και με ταυτόχρονη υποβάθμιση τής δημόσιας παιδείας,οι δε μικροί υπέρ τής διατήρησης τής ήδη υποβαθμισμένης δημόσιας παιδείας χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

και ειστε σιγουροι οτι τα γεροντια ξερουν καλυτερα ;;;;;

εχω ακουσει ηλικιωμενους να λενε μπαρουφες ....εειιιιιιιιιιιιιιι.

η αποχή από τις κάθε είδους εκλογές, οφείλεται στην αναξιοπιστία των πολιτικών - συνδικαλιστών, αλλά και στον ωχαδερφισμό των πολιτών (το ένα είναι συνέπεια του άλλου, με αποτέλεσμα το γνωστό "φαύλο κύκλο"). κατά τη γνώμη μου, σαφώς και η απλή αναλογική θα έλυνε τέτοιου είδους προβλήματα, εφόσον σε βασικά θέματα απαιτείται "ευρύτατη κοινωνική συναίνεση". εκτός κι αν μας αρκούν - όπως έχω προείπει - οι δημοσκοπήσεις ...

Συμφωνω εδω !!!!!!!!!!

Bαγγέλη ότι γίνεται σήμερα έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνει.Κάποτε οι γονείς μας μάς τάχωναν γιατί τρέχαμε στίς διαδηλώσεις και τρώγαμε ξύλο,τώρα οι παλιότεροι τα ´χώνουν ´στούς νεότερους.
Τελικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.Ουτε οι νεότεροι είχαν παντού δίκιο ,ούτε οι γονείς παντού άδικο.
Μήν κάνουμε ότι βλέπουμε τέτοιες αντιδράσεις πρώτη φορά.

και σε αρκετα απο αυτα συμφωνω !!!

αλλα θα ηθελα μια Αστυνομια να εχει ΚΟΙΝΟ νου να καταλαβαινει ποιος ειναι ο κακοποιος και ποιος ο Φοιτητης που φωναζει τα ... κατ, αυτον δικια του ......

ΘΑ ηθελα η Αστυνομια να εχει διακριση να ξεχωριζει κακοποιο η κουκουλοφορο απο τον φοιτητακο η την Φοιτητρια που της παταει το κεφαλι ......

νομιζω Σπυρο ειναι πολυ κατανοητο το τι Αστυνομια θελουμε ......

παντως ΟΧΙ αυτους τους επιλεκτικους τραμπουκους αστυνομους ...

... οχι ρε παιδια δεν ειναι ολοι οι φοιτητες αναρχικοι !!

αλλα θα ηθελα μια Αστυνομια να εχει ΚΟΙΝΟ νου να καταλαβαινει ποιος ειναι ο κακοποιος και ποιος ο Φοιτητης που φωναζει τα ... κατ, αυτον δικια του ......

ΘΑ ηθελα η Αστυνομια να εχει διακριση να ξεχωριζει κακοποιο η κουκουλοφορο απο τον φοιτητακο η την Φοιτητρια που της παταει το κεφαλι ......

βρε Βαγγέλη, έστω και βαρέσει και συλλάβει τον κουκουλοφόρο. Του έβγαλες την κουκούλα... και ΤΣΟΥΠ! Έγινε φοιτητής ή το παιδί της διπλανής πόρτας (για τα κανάλια τουλάχιστον). Παρ' το αυγό και κούρευτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

βρε Βαγγέλη, έστω και βαρέσει και συλλάβει τον κουκουλοφόρο. Του έβγαλες την κουκούλα... και ΤΣΟΥΠ! Έγινε φοιτητής ή το παιδί της διπλανής πόρτας (για τα κανάλια τουλάχιστον). Παρ' το αυγό και κούρευτο.

η ...... του εβγαλες την κουκουλα ... και ειναι τσουπ !! παιδι αστυνομου η αστυνομος οπως ο αλλος που χωθηκε στην πορεια των οικοδομων πριν λιγο καιρο .... και οχι φοιτητης ....

παρ, το αυγο και καντου χωριστρα ........:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

η ...... του εβγαλες την κουκουλα ... και ειναι τσουπ !! παιδι αστυνομου η αστυνομος οπως ο αλλος που χωθηκε στην πορεια των οικοδομων πριν λιγο καιρο .... και οχι φοιτητης ....

παρ, το αυγο και καντου χωριστρα ........:guitarist:

Σε τρεις σειρές, τα είπες όλα!!!!!!!

McZab, τον εκλογικό νόμο τον ψήφισε το 85% των αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού. Αν αυτό σου λέει κάτι, είναι ότι την εκλεγμένη κυβέρνηση με οποιαδήποτε πλειψηφία, αφου σχηματίζει κυβέρνηση στην Βουλή, είσαι υποχρεωμένος να την σέβεσαι και να είσαι νομοταγής με του νόμους που ψηφίζει η Βουλή. Σαφώς και ψηφίζω για να κοιμάμαι ήσυχος για 4 χρόνια.
Η απλή αναλογική βγάζει βιώσιμη κυβέρνηση για την χώρα;
.....McZab έγραψε.....
....Είναι ο μέσος φοιτητής ο οποίος απλά αισθάνεται να απειλείται το μέλλον του και η δουλειά του, κινδυνεύει η ίδια του η επιβίωση......
για κάντο λιανά αυτό να το καταλάβω, γιατί το άρθρο 16 να βάζει σε κίνδυνο την επιβίωση, την δουλειά και το μέλλον του φοιτητή δεν το κατάλαβα.
Ο μέσος φοιτητής δεν συμμετέχει στις καταλήψεις, ξέρουμε καλά τους τρόπους των συνελεύσεων που πέρασαν οι αποφάσεις, η τρομοκρατία που έπεσε σε φοιτητές που δεν συμφωνούσαν με τις καταλήψεις. Ο μέσος φοιτητής αγαπητέ δεν ήθελε καταλήψεις.
Ο Βλάσης ανέφερε κάτι που περάστηκε στο ντούκου, αλλά δυστυχώς είναι ηλίου φαεινότερο. Βολεύει, πουλάει να βγάλεις την αστυνομία, ανίκανη, συνεργό, αλλά είναι άδικο να τιμωρείς τον καταστροφέα (απο τα ΜΜΕ).

Last edited:
McZab, τον εκλογικό νόμο τον ψήφισε το 85% των αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού. Αν αυτό σου λέει κάτι, είναι ότι την εκλεγμένη κυβέρνηση με οποιαδήποτε πλειψηφία, αφου σχηματίζει κυβέρνηση στην Βουλή, είσαι υποχρεωμένος να την σέβεσαι και να είσαι νομοταγής με του νόμους που ψηφίζει η Βουλή.
Υποχρεωμένος δεν είμαι για τίποτα Βαγγέλη αφού ποτέ δεν ερωτήθην για το αν συμφωνώ με το παραπάνω σύστημα.
Σαφώς και ψηφίζω για να κοιμάμαι ήσυχος για 4 χρόνια.
Ουδέν σχόλιον γιατί θα δυσκολευτώ να μην κάνω χαρακτηρισμούς για κάποιον που αναθέτει σε 300 κρετίνους που θεωρεί ανώτερούς του, την τύχη του για τέσσερα χρόνια.
Η απλή αναλογική βγάζει βιώσιμη κυβέρνηση για την χώρα;
"Βιώσιμη" όσο η σημερινή με τα κόμματα-μαντριά και τους βουλευτές-υποτακτικούς, όχι έχεις δίκιο. Ας δοκιμάσουμε τις αντοχές του συστήματός σας εφαρμόζοντας πραγματική δημοκρατία, τι λες?
.....McZab έγραψε.....
....Είναι ο μέσος φοιτητής ο οποίος απλά αισθάνεται να απειλείται το μέλλον του και η δουλειά του, κινδυνεύει η ίδια του η επιβίωση......
για κάντο λιανά αυτό να το καταλάβω, γιατί το άρθρο 16 να βάζει σε κίνδυνο την επιβίωση, την δουλειά και το μέλλον του φοιτητή δεν το κατάλαβα.
Δεν αναφερόμουν μόνο στο άρθρο 16 το οποίο απλά είναι άλλη μια ταφόπλακα στα παραπάνω. Αν νομίζεις ότι το εργασιακό μέλλον του μέσου φοιτητή είναι στρωμένο με ροδοπέταλα γενικότερα, μάλλον ζούμε σε διαφορετική χώρα.
Ο μέσος φοιτητής δεν συμμετέχει στις καταλήψεις, ξέρουμε καλά τους τρόπους των συνελεύσεων που πέρασαν οι αποφάσεις, η τρομοκρατία που έπεσε σε φοιτητές που δεν συμφωνούσαν με τις καταλήψεις. Ο μέσος φοιτητής αγαπητέ δεν ήθελε καταλήψεις.
Προφανώς αγνοείς βασικές αρχές λειτουργίας των συνελεύσεων και δεν προτίθεμαι ως άλλος ιεραπόστολος να στις αναλύσω εδώ. Για να ψηφιστεί η οποιαδήποτε κινητοποίηση στις συνελεύσεις δεν χρειάζεται τρομοκρατία, αλλά γνώση για τα δρώμενα, κοινή λογική και λιγότερος αριβισμός. Άλλοι τα διαθέτουν και άλλοι όχι.
...

η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε, πιστεύω, να λειτουργήσει η απλή αναλογική, θα ήταν εάν υπήρχαν βουλευτές πραγματικά ανεξάρτητοι να ψηφίζουν κατά βούληση και όχι κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί σπεύδουν να διαγράψουν όποιον φταρνιστεί. Όταν σχεδόν σε κάθε νομοσχέδιο βλέπουμε να το υπερψηφίζουν οι βουλευτές της κυβέρνησης και να το καταψηφίζουν οι της αντιπολίτευσης, πώς θα λειτουργούσε η απλή αναλογική?
Εννοείται ότι είναι "δικαιότερη" η απλή αναλογική ως πιο κοντά στη βούληση του λαού. Όμως τότε "δικαιότερη" θα ήταν, αντί για την αντιπροσωπευόμενη, η άμεση δημοκρατία. Για τον ίδιο λόγο όμως που δεν μπορεί να υιοθετηθεί η τελευταία, δεν μπορεί να υιοθετηθεί και η πρώτη, καθώς πρώτα από όλα ένα πολιτικό-εκλογικό σύστημα καλείται να δίνει κυβερνήσεις. Ένα σύστημα που αδυνατεί στην πράξη να το κάνει, είναι προφανώς ακατάλληλο.

Δηλαδή στην Ιταλία όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εξουσία ένας συνασπισμός από χριστιανοκαθολικούς μέχρι τροτσκιστές είναι πιο αντιπροσωπευτική η βούληση του λαού; Και ποιός ρώτησε τον οπαδό ενός κόμματος όταν προχωρά σε μετακλογικές συνεργασίες αν αυτό επιθυμούσε;
Σε ποιά χώρα με κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το αναλογικό σύστημα;

Για τις συνελεύσεις τώρα.... και είναι ερώτηση προς τον MacZab. Εγώ γιατί ξέρω τουλάχιστον 14 συνελεύσεις σε πανεπιστήμια της Αθήνας, που ήταν έτοιμα να ψηφίζουν αναστολή των καταλήψεων και η μέρα και ώρα της ψηφοφορίας μετατέθηκε; Γιατί να θεωρείται νόμιμη διαδικασία η προβοκατόρικη ενέργεια να πει ένας από το ακροατήριο κάποιον αριστεριστή "...." και εκείνος να ζητήσει τη διακοπή της διαδικασίας για να απαντήσει επί του προσωπικού και μετά το δοτό προεδρείο της Συνέλευσης να ζητήσει τη τοποθέτηση όλων των παρατάξεων μέχρι να αδειάσει το αμφιθέατρο;

Και γιατί όταν συμβαίνει αυτό σε άλλες καταλήψεις, που υπάρχει πλειοψηφία υπέρ των καταλήψεων, δεν γίνεται δεκτή/ό τίποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Και τέλος. Πώς διασφαλίζεται ότι στις συνελεύσεις ψηφίζουν οι φοιτητές του Τμήματος και ΜΟΝΟ αυτοί; Διότι παραβρέθηκα σε 3 συνελεύσεις της ΦΜΣ και είδα τουλάχιστον 15 άτομα να ψηφίζουν και στις 3. Όταν έθεσα το θέμα στο προεδρείο, τότε μου απάντησαν ότι δεν έχω δικαίωμα να θέτω ερωτήσεις στο προεδρείο.

Ζητώ απαντήσεις.