Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Δηλαδή στην Ιταλία όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εξουσία ένας συνασπισμός από χριστιανοκαθολικούς μέχρι τροτσκιστές είναι πιο αντιπροσωπευτική η βούληση του λαού; Και ποιός ρώτησε τον οπαδό ενός κόμματος όταν προχωρά σε μετακλογικές συνεργασίες αν αυτό επιθυμούσε;
Σε ποιά χώρα με κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το αναλογικό σύστημα;

Για τις συνελεύσεις τώρα.... και είναι ερώτηση προς τον MacZab. Εγώ γιατί ξέρω τουλάχιστον 14 συνελεύσεις σε πανεπιστήμια της Αθήνας, που ήταν έτοιμα να ψηφίζουν αναστολή των καταλήψεων και η μέρα και ώρα της ψηφοφορίας μετατέθηκε; Γιατί να θεωρείται νόμιμη διαδικασία η προβοκατόρικη ενέργεια να πει ένας από το ακροατήριο κάποιον αριστεριστή "...." και εκείνος να ζητήσει τη διακοπή της διαδικασίας για να απαντήσει επί του προσωπικού και μετά το δοτό προεδρείο της Συνέλευσης να ζητήσει τη τοποθέτηση όλων των παρατάξεων μέχρι να αδειάσει το αμφιθέατρο;

Και γιατί όταν συμβαίνει αυτό σε άλλες καταλήψεις, που υπάρχει πλειοψηφία υπέρ των καταλήψεων, δεν γίνεται δεκτή/ό τίποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Και τέλος. Πώς διασφαλίζεται ότι στις συνελεύσεις ψηφίζουν οι φοιτητές του Τμήματος και ΜΟΝΟ αυτοί; Διότι παραβρέθηκα σε 3 συνελεύσεις της ΦΜΣ και είδα τουλάχιστον 15 άτομα να ψηφίζουν και στις 3. Όταν έθεσα το θέμα στο προεδρείο, τότε μου απάντησαν ότι δεν έχω δικαίωμα να θέτω ερωτήσεις στο προεδρείο.

Ζητώ απαντήσεις.

Ζήτα απαντήσεις από τους φοιτητές της ΦΜΣ. Εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν από αυτούς που ανέφερες αγαπητέ. Αν θεωρείς επιχείρημα, το "ξέρω 14 συνελεύσεις" ε, τότε εγώ ξέρω 15 που δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω. Είναι συζήτηση αυτή? Απλά υποβιβάζεις ένα πολιτικό θέμα σε καθαρά διαδικαστικό και δεν είναι σωστό, είναι αποπροσανατολιστικό.
Προφανώς θεωρείς ότι η "τρομοκρατία" είναι αποκλειστικό "προνόμιο" της μιας πλευράς. Αν λοιπόν μια συνέλευση αποφασίσει μια κινητοποίηση, αυτό είναι προιόν "τρομοκρατίας". Αν αποφασίσει κατά, είναι προιόν "γόνιμου και δημοκρατικού διαλόγου". Πόσο βολικό...
Ξεχνάς μάλλον τους "γόνιμους και δημοκρατικούς διαλόγους" που είχαν αποτέλεσμα τους Τεμπονέρες. Όχι ότι ο άνθρωπος ήταν ήρωας, αλλά μάλλον δεν έπαιρνε από λόγια φαίνεται...

Last edited:
Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Δηλαδή στην Ιταλία όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εξουσία ένας συνασπισμός από χριστιανοκαθολικούς μέχρι τροτσκιστές είναι πιο αντιπροσωπευτική η βούληση του λαού; Και ποιός ρώτησε τον οπαδό ενός κόμματος όταν προχωρά σε μετακλογικές συνεργασίες αν αυτό επιθυμούσε;
Σε ποιά χώρα με κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα το αναλογικό σύστημα;

Για τις συνελεύσεις τώρα.... και είναι ερώτηση προς τον MacZab. Εγώ γιατί ξέρω τουλάχιστον 14 συνελεύσεις σε πανεπιστήμια της Αθήνας, που ήταν έτοιμα να ψηφίζουν αναστολή των καταλήψεων και η μέρα και ώρα της ψηφοφορίας μετατέθηκε; Γιατί να θεωρείται νόμιμη διαδικασία η προβοκατόρικη ενέργεια να πει ένας από το ακροατήριο κάποιον αριστεριστή "...." και εκείνος να ζητήσει τη διακοπή της διαδικασίας για να απαντήσει επί του προσωπικού και μετά το δοτό προεδρείο της Συνέλευσης να ζητήσει τη τοποθέτηση όλων των παρατάξεων μέχρι να αδειάσει το αμφιθέατρο;

Και γιατί όταν συμβαίνει αυτό σε άλλες καταλήψεις, που υπάρχει πλειοψηφία υπέρ των καταλήψεων, δεν γίνεται δεκτή/ό τίποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Και τέλος. Πώς διασφαλίζεται ότι στις συνελεύσεις ψηφίζουν οι φοιτητές του Τμήματος και ΜΟΝΟ αυτοί; Διότι παραβρέθηκα σε 3 συνελεύσεις της ΦΜΣ και είδα τουλάχιστον 15 άτομα να ψηφίζουν και στις 3. Όταν έθεσα το θέμα στο προεδρείο, τότε μου απάντησαν ότι δεν έχω δικαίωμα να θέτω ερωτήσεις στο προεδρείο.

Ζητώ απαντήσεις.

Κυριε Βλασιδη, τετοιου ειδους απαντησεις ΔΕΝ θα παρετε εσεις και εμεις..Εγω εχω αντιστοιχα παραδειγμα απο το Φυσικο Αθηνων, οπου χωρις τριπτυχο, ολοι φερνουν φιλους και γνωστους για να σηκωνουν χερια....

Ειναι ειλικρινα λυπηρο, στο ονομα της Δημοκρατικης ελευθεριας, εχουν εξοβελιστει πληρως εις το πυρ το εξωτερον ολες οι δημοκρατικες διαδικασιες....

Για τη Ιταλία και την αναλογική, και την άμεση δημοκρατία και τα ρέστα, δεν θα απαντήσω καθόλου. 32 χρόνια ακούω ότι είμαι ουτοπιστής και θεωρητικός. Λουστείτε λοιπόν τον πολιτικό ρεαλισμό σας και μην παραπονιέστε για τίποτα. Κοιμηθήτε ήσυχοι όχι για 4 χρόνια όπως ο παραπάνω συμφορουμίτης, αλλά για 500!
:sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleepey: :sleepey: :sleepey: :sleepey: :sleepey:

Re: Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Κυριε Βλασιδη, τετοιου ειδους απαντησεις ΔΕΝ θα παρετε εσεις και εμεις..Εγω εχω αντιστοιχα παραδειγμα απο το Φυσικο Αθηνων, οπου χωρις τριπτυχο, ολοι φερνουν φιλους και γνωστους για να σηκωνουν χερια....

Ειναι ειλικρινα λυπηρο, στο ονομα της Δημοκρατικης ελευθεριας, εχουν εξοβελιστει πληρως εις το πυρ το εξωτερον ολες οι δημοκρατικες διαδικασιες....

Βρε σύμπτωση...Εγώ απόφοιτος του Φυσικού Αθηνών και ποτέ δεν κατάφερα να "τρομοκρατήσω" κανέναν ούτε να τον "κουβαλήσω" να ψηφίσει...

Αντιπαρερχομαι το ειρωνικο σχολιο, λεγοντας σου πως αυτο γινεται ΤΩΡΑ, που ενας ΠΟΛΥ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειναι φοιτητης εκει μεσα. Αυτος ξερει καλυτερα απο εσενα που εισαι αποφοιτος...

Και αν τα γραφομενα μου τιθενται εν αμφιβολω, ο Α.Μ ειναι στη διαθεση του καθενος

Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Αντιπαρερχομαι το ειρωνικο σχολιο, λεγοντας σου πως αυτο γινεται ΤΩΡΑ, που ενας ΠΟΛΥ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειναι φοιτητης εκει μεσα. Αυτος ξερει καλυτερα απο εσενα που εισαι αποφοιτος...

Και αν τα γραφομενα μου τιθενται εν αμφιβολω, ο Α.Μ ειναι στη διαθεση του καθενος

Καθόλου ειρωνικό, με παρεξήγησες. Αυτά που ο δικός σου άνθρωπος σου λέει τώρα, ακριβώς τα ίδια λέγανε και τότε. Αυτοί που χάνανε-χάνουνε τις συνελεύσεις. Βλέπεις χρειάζεται και ένα άλλοθι.

Βρε σύμπτωση...Εγώ απόφοιτος του Φυσικού Αθηνών και ποτέ δεν κατάφερα να "τρομοκρατήσω" κανέναν ούτε να τον "κουβαλήσω" να ψηφίσει...

Έλα ρε McZab τώρα.

Εδώ γινόντουσαν το 1996 που ήμουν εγώ στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ,
δεν γίνονται σήμερα που έχουν αγριέψει τα πράγματα
10 φορές παραπάνω.

Λίγο ειλικρίνεια δεν βλάπτει. Δεν είπε κανείς ότι εσύ
έκανες κάτι τέτοιο, αλλά μην ειρωνεύεσαι καταστάσεις
που είναι πραγματικές.

Καθόλου ειρωνικό, με παρεξήγησες. Αυτά που ο δικός σου άνθρωπος σου λέει τώρα, ακριβώς τα ίδια λέγανε και τότε. Αυτοί που χάνανε-χάνουνε τις συνελεύσεις. Βλέπεις χρειάζεται και ένα άλλοθι.

Καλά ΟΚ.

Σε λίγο θα μας βάλεις να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.......

Έλα ρε McZab τώρα.

Εδώ γινόντουσαν το 1996 που ήμουν εγώ στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ,
δεν γίνονται σήμερα που έχουν αγριέψει τα πράγματα
10 φορές παραπάνω.

Λίγο ειλικρίνεια δεν βλάπτει. Δεν είπε κανείς ότι εσύ
έκανες κάτι τέτοιο, αλλά μην ειρωνεύεσαι καταστάσεις
που είναι πραγματικές.

Λοιπόν Αλέξη, ζήτησες ειλικρίνεια...Για ρώτα τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ πόσες φορές πατάνε στις συνελεύσεις? Πόσες φορές αφήνουν τα cafe και την οργάνωση εκδρομών στη Μύκονο για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στις συνελεύσεις? Πόσες φορές κάνουν τον κόπο να κάνουν διάλογο σε ανύποπτο χρόνο και όχι όταν απειλούνται με κλείσιμο οι σχολές και άρα τα επιδοτούμενα προγράμματα των προστατών καθηγητών τους? Αν πάρεις απάντηση ειλικρινή, εγώ θα είμαι εδώ να δώσω τη δικιά μου. Αν ήσουν το 96 στα ΤΕΙ είμαστε σχεδόν συνομήλικοι και θυμάσαι τις αντίστοιχες καταστάσεις με Αρσένη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...

Μα γνωριζει προσωπικα συμφοιτητες που φερανε φιλους και ξαδελφες.
Κοιτα, εφοσον τα γραφομενα μου τα αμφισβιτεις, δεν υπαρχει λογος να απαντησω. Καπου πρεπει να υπαρχει μια βαση για συζητηση...

Τελος, απορω που, ενω γνωριζεις πως διεξαγονται οι συνελευσεις, επιλεγεις να το προσπερασεις.

Αυτο που δεν εχουν καταλαβει οι φοιτητες και εσυ ειναι οτι ολα αυτα εχουν ηδη ξεπεραστει απο την ιδια τη ζωη, απο την ιδια την αγορα. Οσο αυτες οι μειοψηφιες νομιζουν οτι κανουν κατι σπουδαιο εκει μεσα, εκει εξω, οι επιχειρησεις προσλαμβανουν ατομα με πτυχια και εκτος των ελληνικων. Η Ευρωπη εχει ηδη αλλαξει τον τροπο που λειτουργει εδω και χρονια. Για να μην πουμε για Ηνωμενες Πολιτειες.

Ας συνεχισουν τα πραματα να πηγαινουν ετσι. Οι εκει μεσα φοιτητες θα καταλαβουν οτι καποιοι αλλοι, οταν εκεινοι αποφοιτουν, εχουν ηδη παρει μεταπτυχιακο και ζητουν η εχουν βρει δουλεια.

Εγω δεν ανησυχω καθολου. Ας φαγωθουν οσο θελουν. Θα τους απομονωσει η ιδια η ζωη και η αγορα

Μα γνωριζει προσωπικα συμφοιτητες που φερανε φιλους και ξαδελφες.
Κοιτα, εφοσον τα γραφομενα μου τα αμφισβιτεις, δεν υπαρχει λογος να απαντησω. Καπου πρεπει να υπαρχει μια βαση για συζητηση...
Δεν μπορώ να σου απαντήσω για δύο λόγους και πίστεψέ με δεν αμφισβητώ αυτά που λες. Ο ένας είναι ότι δεν θεωρώ αυτές τις πρακτικές πάγιες άρα και ικανές να οδηγήσουν σε γενικά συμπεράσματα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τους κανόνες του forum που σιγά-σιγά λέω να σεβαστώ...:flipout:

Αυτο που δεν εχουν καταλαβει οι φοιτητες και εσυ ειναι οτι ολα αυτα εχουν ηδη ξεπεραστει απο την ιδια τη ζωη, απο την ιδια την αγορα. Οσο αυτες οι μειοψηφιες νομιζουν οτι κανουν κατι σπουδαιο εκει μεσα, εκει εξω, οι επιχειρησεις προσλαμβανουν ατομα με πτυχια και εκτος των ελληνικων. Η Ευρωπη εχει ηδη αλλαξει τον τροπο που λειτουργει εδω και χρονια. Για να μην πουμε για Ηνωμενες Πολιτειες.

Ας συνεχισουν τα πραματα να πηγαινουν ετσι. Οι εκει μεσα φοιτητες θα καταλαβουν οτι καποιοι αλλοι, οταν εκεινοι αποφοιτουν, εχουν ηδη παρει μεταπτυχιακο και ζητουν η εχουν βρει δουλεια.

Εγω δεν ανησυχω καθολου. Ας φαγωθουν οσο θελουν. Θα τους απομονωσει η ιδια η ζωη και η αγορα
Σε αυτό σαν μέλος εδώ και αρκετά χρόνια της "παραγωγικής τάξης" θα συμφωνήσω σχεδόν 100%. Μια μικρή παρατήρηση: Οι περισσότερες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και αυτή που δουλεύω, ΔΙΩΧΝΕΙ κόσμο με μεταπτυχιακά ή το πληρώνει 3,60 γιατί είναι "overqualified". Όταν δε χρειαστεί κάποιον για "ειδική θέση" τον αντλεί από το ιδιωτικό κολλέγιο μεταπτυχιακών που έχει ιδρύσει η ίδια μαζί με άλλες τέτοιες εταιρείες...Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
...

Λοιπόν Αλέξη, ζήτησες ειλικρίνεια...Για ρώτα τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ πόσες φορές πατάνε στις συνελεύσεις? Πόσες φορές αφήνουν τα cafe και την οργάνωση εκδρομών στη Μύκονο για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στις συνελεύσεις? Πόσες φορές κάνουν τον κόπο να κάνουν διάλογο σε ανύποπτο χρόνο και όχι όταν απειλούνται με κλείσιμο οι σχολές και άρα τα επιδοτούμενα προγράμματα των προστατών καθηγητών τους? Αν πάρεις απάντηση ειλικρινή, εγώ θα είμαι εδώ να δώσω τη δικιά μου. Αν ήσουν το 96 στα ΤΕΙ είμαστε σχεδόν συνομήλικοι και θυμάσαι τις αντίστοιχες καταστάσεις με Αρσένη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω κάτι:
Τους βάζω όλους στον ίδιο κουβά γεμάτο από σκ^%$τά,
γνωρίζοντας ότι ίσως με αυτόν τον τρόπο αδικώ κάποιους,
αλλά τί να κάνουμε όταν ανήκεις σε μια κομματική παράταξη
ενεργά είτε το θέλεις είτε όχι γίνεσαι πιόνι τους και η
προσωπική βούληση πάει περίπατο...

και συνεχίζω

Αφού λοιπόν γνωρίζεις καλά πως παίζεται το "παιχνίδι"
σε ρωτάω: Όταν όλοι αυτοί παρατάνε το da capo και την Μύκονο,
έρχονται μόνοι τους στις συνελεύσεις?

OXI

άρα καταλήγουμε στα λόγια τα δικά μου και του Βασίλη.

Φίλε McZab μην προσπαθείς να ξεχωρίσεις τους μεν από τους δε,
γιατί στο τέλος θα απογοητευθείς........

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω κάτι:
Τους βάζω όλους στον ίδιο κουβά γεμάτο από σκ^%$τά,
γνωρίζοντας ότι ίσως με αυτόν τον τρόπο αδικώ κάποιους,
αλλά τί να κάνουμε όταν ανήκεις σε μια κομματική παράταξη
ενεργά είτε το θέλεις είτε όχι γίνεσαι πιόνι τους και η
προσωπική βούληση πάει περίπατο...

και συνεχίζω

Αφού λοιπόν γνωρίζεις καλά πως παίζεται το "παιχνίδι"
σε ρωτάω: Όταν όλοι αυτοί παρατάνε το da capo και την Μύκονο,
έρχονται μόνοι τους στις συνελεύσεις?

OXI

άρα καταλήγουμε στα λόγια τα δικά μου και του Βασίλη.

Φίλε McZab μην προσπαθείς να ξεχωρίσεις τους μεν από τους δε,
γιατί στο τέλος θα απογοητευθείς........

Μέσα είσαι! Ξέρεις ποιο είναι το μόνο πρόβλημα στους περισσότερους, ίσως και σε εσάς τους δύο? Με ειλικρινά καλή διάθεση θα το γράψω. Εκτός από τις συμβατικές λύσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και άλλων πολιτικών σχηματισμών δεν αναγνωρίζετε ότι κάποιος μπορεί να ανήκει σε μια διαφορετική σκέψη, χωρίς εξαρτήσεις και κομματικές υποταγές. Σαν το ποδόσφαιρο ρε παιδί μου...Επειδή το 99% είναι ή Ολυμπιακός ή Παναθηναικός, όταν συναντήσεις κάποιον που θα είναι οπαδός της Νίκης Πατησίων δεν θα τον πάρεις πολύ σοβαρά...Ε, είμαι Νίκη Πατησίων ρε φίλε!

Εχω την αμυδρα εντυπωση οτι δεν εχεις καταλαβει καθολου καλα. Εγω υποστηριζω οτι ΟΛΕΣ οι αποψεις ειναι σεβαστες αρκει να εκφραζονται με κοσμιο τροπο. Και θεωρω οτι πρεπει να ειμαστε ολιγον διαλακτικοι με τους γυρω μας.

Η διαφορετικη σκεψη ειναι θεμιτη και επιθυμιτη. Αλλα να σεβομαστε και τις πλειοψηφιες ενιοτε...

Εχω την αμυδρα εντυπωση οτι δεν εχεις καταλαβει καθολου καλα. Εγω υποστηριζω οτι ΟΛΕΣ οι αποψεις ειναι σεβαστες αρκει να εκφραζονται με κοσμιο τροπο. Και θεωρω οτι πρεπει να ειμαστε ολιγον διαλακτικοι με τους γυρω μας.

Η διαφορετικη σκεψη ειναι θεμιτη και επιθυμιτη. Αλλα να σεβομαστε και τις πλειοψηφιες ενιοτε...

Ενίοτε η Νίκη Πατησίων Βασίλη αδικείται από τους διαιτητές οπότε αντιδρά λιγότερο κόσμια από αυτό που σηκώνουν τα στομάχια ορισμένων στις εξέδρες των επισήμων. Τότε πέφτουν όλοι να τους φάνε...Όταν όμως εμφανιστούν οι ίδιες αντιδράσεις από οπαδούς μεγάλης ομάδας (ή από τους ίδιους τους διαιτητές) τότε δεν κουνιέται φύλο...
Τελικά υπάρχουν πολλές αναλογίες ποδοσφαίρου και πολιτικής!:flipout:

Για τη Ιταλία και την αναλογική, και την άμεση δημοκρατία και τα ρέστα, δεν θα απαντήσω καθόλου. 32 χρόνια ακούω ότι είμαι ουτοπιστής και θεωρητικός. Λουστείτε λοιπόν τον πολιτικό ρεαλισμό σας και μην παραπονιέστε για τίποτα. Κοιμηθήτε ήσυχοι όχι για 4 χρόνια όπως ο παραπάνω συμφορουμίτης, αλλά για 500!
:sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleepey: :sleepey: :sleepey: :sleepey: :sleepey:

δεν νομίζω ότι είπα κανέναν ουτοπιστή.
Εντούτοις πιστεύω ότι οι εκλογές δεν γίνονται για ιδεολογικούς λόγους αλλά κυρίως για έναν καθαρά πρακτικό σκοπό.
Αλλά αφού το θέτεις και επί θεωρητικής βάσεως, εάν ίσχυε απολύτως η απλή αναλογική και υπήρχε το αμάχητο ή πάντως αδιαπραγμάτευτο πλέον τεκμήριο ότι η κυβέρνηση που θα προέκυπτε (υπόθεση εργασίας ότι κάποια στιγμή θα προέκυπτε κάποια κυβέρνηση -μη υπηρεσιακή εννοείται) θα είχε την αμέριστη υποστήριξη της πλειοψηφίας του λαού, δεν θα υπήρχαν διαδηλώσεις και επεισόδια κουκουλοφόρων? Δεν θα υπήρχαν φαινόμενα μειοψηφιών (μέχρι αποδείξεως του εναντίου, μειοψηφίες βλέπω) να προσπαθούν να επιβάλουν τη θέλησή τους? Προφανώς δεν είναι η φόρμουλα ανάδειξης των αντιπροσώπων του λαού το ζήτημα.