Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

:flipout:
Ναι, και παίζανε κάτι φιλαράκια οπότε την παρακολουθούσα στενά! Ήμουν βλέπεις ο επίσημος φωτογράφος τους...

Αντε, ευχομαι και 1η Εθνικη !!:firstprize:

Aνήκω στην γενιά που έμπαιναν ακροδεξιοί μη φοιτητές στα αμφιθέατρα και σπάγανε στο ξύλο φοιτητές κουβαλώντας καδρόνια και αλυσίδες(στην διάθεση όποιου θελει τα ονόματα,γιατί είχαν γραφτεί και στον τύπο της εποχής).
Στην συνέχεια δημιουργήθηκε πανίσχυρο φοιτητικό κίνημα που πολλές φορές υπερέβαινε τα κόμματα,με κορωνίδα τίς καταλήψεις τού 1979 για τον τότε Ν.815.
Βεβαια τότε υπήρχε ισχυρή φοιτητική περιφρούρηση τών σχολών και δεν γινόντουσαν καταστροφές.Επίσης εκείνη την εποχή υπήρχε ισχυρότατο αίτημα αποχουντοποίησης για ορισμένους Καθηγητές,οι οποίοι με την στάση τους προσέβαλλαν τον τίτλο του Ακαδημαϊκού.Ακόμα και παραισθησιογόνα έδιναν στην Ασφάλεια.Τελικά έμειναν στίς θέσεις τους οι περισσότεροι.............
Απο το 1983-1984,τα πράγματα άρχισαν να εκφυλίζονται.Αλλαξαν σιγά-σιγά οι συσχετισμοί δυνάμεων,ενισχύθηκε η κομματικοποίηση,χωρίς ουσιαστική αυτονομία τών φοιτητικών παρατάξεων και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.
Δεν παρουσιάζω ρόδινη την εποχή ,αλλά σχετικά πιό έντιμη.Μεγαλώνοντας είδα τίς τότε υπερβολές,στίς οποίες συμμετείχα και εγώ προσωπικά(οχι σε ´αντεξουσιαστικούς χώρους ´φυσικά,που πάντα μου προκαλούσαν αλλεργία),αλλά δεν μετανοιώνω ποτέ για την συμετοχή μου.Απόψεις άλλαξα εν μέρει,αλλά δεν μετάνοιωσα ποτέ...
Πάντα θα βλέπω με συμπαθεια και επιείκεια νέους ανθρώπους που αντιδρούν ,μερικές φορές όχι και κόσμια.Αλλως τε δεν μεγαλώνουν σε κοινωνίες που ανιμετωπίζουν κόσμια τούς γονείς τους.
Μπορεί να διαφωνώ με τούς φοιτητές,για την υπερβολή τους ,για την ασάφειά τους,αλλά δεν θα τους καταδικάσω.Θα καταδικάσω πράξεις τους ,αλλά όχι άτομα,πλήν ορισμένων εντελώς ακραίων τού ´αντεξουσιαστικού χώρου´.
Πολλά απο αυτά τα παιδιά μεγαλώνοντας θα γίνουν σοβαροί πολίτες.Ας μην βιαζόμαστε να τους καταδικάσουμε συλλήβδην.
Ενας εντελώς ´ήσυχος´ μετέφηβος δεν είναι εξ´ορισμού καλύτερος απο έναν ´ανήσυχο´

Re: Απάντηση: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

..........
Στην συνέχεια δημιουργήθηκε πανίσχυρο φοιτητικό κίνημα που πολλές φορές υπερέβαινε τα κόμματα,με κορωνίδα τίς καταλήψεις τού 1979 για τον τότε Ν.815.
Βεβαια τότε υπήρχε ισχυρή φοιτητική περιφρούρηση τών σχολών και δεν γινόντουσαν καταστροφές.........

Να μαθαίνουμε εμείς οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.....

........
Ενας εντελώς ´ήσυχος´ μετέφηβος δεν είναι εξ´ορισμού καλύτερος απο έναν ´ανήσυχο´

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Ο καλύτερος μετέφηβος είναι ο προβληματισμένος......

Να μαθαίνουμε εμείς οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.....

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Ο καλύτερος μετέφηβος είναι ο προβληματισμένος......

Και το καλυτερο απορυπαντικο το gasoline. Ε μα τωρα ειναι κουβεντα αυτη.

ασχημα ολα αυτα που συνεβησαν φιλοι μου.και που καψανε το φυλακιο και που φυγανε οι τσολιαδες και το νομοσχεδιο που περασε και η αδιαφορια του πολιτη γενικοτερα και τα μαγαζια που καιγονται και τα αυτοκινητα και η κακη μορφωση που προσφερουν τα σχολεια και τα πανεπιστημια και η ανεργια μα περισσοτερο η διχονοια που επικρατει αναμεσα μας σα λαο σημερα,με τον ατομισμο κυριο χαρακτηριστικο του συγχρονου ελληνα και ευρωπαιου.
ξερετε ομως τι με στεναχωρησε περισσοτερο?
η ληστεια στον πειραια που εγινε την ιδια μερα και ειχε σαν αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους δυο φιλοι 40 χρονων με παιδακια μικρα,μικρομεσαιοι,απο 2 μολδαβους,2 κτηνη που χωρις ενδοιασμους πυροβολησαν στο κεφαλι τους 2 συμπολιτες μου.
εγω πενθω για 2 ανθρωπους που δε γνωρισα ποτε.δε πειραξανε κανεναν ουτε τους πειραξε κανεις.κανεις εκτος απο 2 ζωα που δεν θα επρεπε να βρισκονται εδω σημερα.

Τι σε χαλάει Παναγιώτη στο σχόλιο του Αλέξη???
Δεν προτιμάει τα ´φυτά´ο άνθρωπος.

καλά τα λές.......
αν έβγαζαν και νόημα θα ήταν ακόμα καλύτερα......

........
ξερετε ομως τι με στεναχωρησε περισσοτερο?
η ληστεια στον πειραια που εγινε την ιδια μερα και ειχε σαν αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους δυο φιλοι 40 χρονων με παιδακια μικρα,μικρομεσαιοι,απο 2 μολδαβους,2 κτηνη που χωρις ενδοιασμους πυροβολησαν στο κεφαλι τους 2 συμπολιτες μου.
εγω πενθω για 2 ανθρωπους που δε γνωρισα ποτε.δε πειραξανε κανεναν ουτε τους πειραξε κανεις.κανεις εκτος απο 2 ζωα που δεν θα επρεπε να βρισκονται εδω σημερα.

Να σου πω τι με κάνει ακόμα πιο δίκανο?

Ότι το θλιβερό γεγονός που αναφέρεις το διαβάζω για πρώτη φορά τώρα...
Έχω φάει τέτοια σιχαμάρα με τα δελτία ειδήσεων που ούτε να τους βλέπω δεν θέλω.

Άει σιχτίρ και πάλι και πάλι και πάλι και πάλι και πάλι ........

ειδες φιλε τι μας κανουν? γιατι νομιζεις εχουμε 24ωρες αθλητικες εκπομπες και 10-12 αθλητικες εφημεριδες?

Παναγιωτη, παραπληροφορεις... Το Gasoline ειναι μαλακτικο:flipout: :flipout:

McZab, πίστεψέ με όσο και αν είναι δύσκολο. Δεν βγήκαμε απο παρθενογέννεση, μέσα απο τους αγώνες βγήκαμε, βέβαια εσύ τότε πήγαινες δημοτικό, μη κάνεις όμως τον ξερόλα. Οταν εμεις δίναμε αγώνες εσύ ακόμα ήσουνα στα σεντονάκια της μαμάς σου.Δεν χρειάζετε να μου αναλύσεις τα των συνελεύσεων, πιονάκι είσαι και σύ και δέξου ότι υπάρχουν και άλλοι που έχουν πιο πολύ εμπειρία απο αυτά που εσύ βλέπεις για καινούρια ή επαναστατικά σήμερα.Μη μας λές τωρα ότι δεν έπεσε τρομοκρατία στις γενικές συνελεύσεις των σχολών για τις καταλήψεις και ότι η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ πάει στα καφε; ή δεν ξέρεις τι γίνεται ή εσκεμμένα θέλεις να περάσεις τις γραμμές των αναρχικών. Εσύ νομίζεις ότι ο λαός κοιμάται; δεν έχει παιδιά, ανήψια κλπ στα Πανεπιστήμια;
H Νίκη Πατησίων αγαπητέ έχει όμως μόνο 5-6 φιλάθλους, και ο Απόλλων Λάρισας άλλους 5-6, κλπ άρα πολύ λίγοι για να μπορέσετε να επιβάλετε την άποψή σας στους πολλούς. Γιαυτό και ακολουθείται η τρομοκρατία, για να φανείτε κάμποσοι.
Μέχρι στιγμής ψηφίζοντας ανα 4 χρόνια και εμπιστευόμενος την εκάστοτε κυβέρνηση (σαφώς και θα μπορούσε να είναι καλλίτερα), πορεύομαι πολύ καλά, ούτε νενέκος είμαι και ούτε τζάμπα μάγκας. Βλέπεις το πέρασμα απο αυτά που εσύ τώρα γεύεσαι με δίδαξε πολλά.
Είτε συμφωνείς είτε όχι όσο και δεν μας αρέσει είμαστε υποχρεωμένοι να ασπασθουμαι τους νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία και όχι η απόλυτη πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλή αναλογική, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν δεν το κάνει αγαπητέ είσαι παράνομος, τρομοκράτης βάσει του πολιτεύματος που έχουμε στην Ελλάδα.

Last edited:
Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπουμε τη δημόσια περιουσία ως κομμάτι της δικιάς μας. Η απόλυτη μάστιγα στο φοιτητικό κόσμο πλέον είναι η αδιαφορία.
Αδιαφορούμε για τις πράξεις των παρατάξεων που τα αρπάζουν.
Αδιαφορούμε για τους βανδαλισμούς που προκαλούνται.
Αδιαφορούμε για τα γαϊδούρια (επιεικώς) που κάνουν τις διαδηλώσεις μπάχαλο.

Τέλος, δείχνουμε ανοχή σ´όλα αυτά. Γενικότερα, ο ελληνικός λαός δείχνει ανοχή στις πράξεις της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι μόνο, γιατί όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι με ατομιστική συμπεριφορά δε χτίζονται κοινωνίες, γκρεμίζονται.

ακριβως ετσι ειναι φιλε.καποτε ομως βγαινανε στους δρομους για αλλα θεματα.πιο συλλογικα.που αφορουσαν ολους τους ελληνες,οχι μονο μια μεριδα.

Ίσως και μόνο μια μερίδα να αφορούσαν, ο κόσμος έδειχνε αλληλεγγύη, πονούσε το διπλανό του.

Τώρα τον πονάει αλλιώς - χτυπώντας τον.

ας πουμε η εν ψυχρω δολοφονια στον πειραια των 2 φιλων δε θα πρεπε να κινητοποιησει ολους μας? τιποτα φιλε.μεχρι να συμβει και σε μας δε μας νοιαζει τιποτα.δυστυχως.

McZab, πίστεψέ με όσο και αν είναι δύσκολο. Δεν βγήκαμε απο παρθενογέννεση, μέσα απο τους αγώνες βγήκαμε, βέβαια εσύ τότε πήγαινες δημοτικό, μη κάνεις όμως τον ξερόλα. Οταν εμεις δίναμε αγώνες εσύ ακόμα ήσουνα στα σεντονάκια της μαμάς σου.Δεν χρειάζετε να μου αναλύσεις τα των συνελεύσεων, πιονάκι είσαι και σύ και δέξου ότι υπάρχουν και άλλοι που έχουν πιο πολύ εμπειρία απο αυτά που εσύ βλέπεις για καινούρια ή επαναστατικά σήμερα.Μη μας λές τωρα ότι δεν έπεσε τρομοκρατία στις γενικές συνελεύσεις των σχολών για τις καταλήψεις και ότι η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ πάει στα καφε; ή δεν ξέρεις τι γίνεται ή εσκεμμένα θέλεις να περάσεις τις γραμμές των αναρχικών. Εσύ νομίζεις ότι ο λαός κοιμάται; δεν έχει παιδιά, ανήψια κλπ στα Πανεπιστήμια;
H Νίκη Πατησίων αγαπητέ έχει όμως μόνο 5-6 φιλάθλους, και ο Απόλλων Λάρισας άλλους 5-6, κλπ άρα πολύ λίγοι για να μπορέσετε να επιβάλετε την άποψή σας στους πολλούς. Γιαυτό και ακολουθείται η τρομοκρατία, για να φανείτε κάμποσοι.
Μέχρι στιγμής ψηφίζοντας ανα 4 χρόνια και εμπιστευόμενος την εκάστοτε κυβέρνηση (σαφώς και θα μπορούσε να είναι καλλίτερα), πορεύομαι πολύ καλά, ούτε νενέκος είμαι και ούτε τζάμπα μάγκας. Βλέπεις το πέρασμα απο αυτά που εσύ τώρα γεύεσαι με δίδαξε πολλά.
Είτε συμφωνείς είτε όχι όσο και δεν μας αρέσει είμαστε υποχρεωμένοι να ασπασθουμαι τους νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία και όχι η απόλυτη πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλή αναλογική, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν δεν το κάνει αγαπητέ είσαι παράνομος, τρομοκράτης βάσει του πολιτεύματος που έχουμε στην Ελλάδα.

Κοίτα, εγώ το μάθημά μου το πήρα και δεν θα σε ακολουθήσω στην προσωπική επίθεση.
Αυτήν την καραμέλα του τι κάνατε εσείς στα νιάτα σας κράτα την για τα παιδιά σου και τα ανήψια σου όπως λες. Ξαναγύρνα στον τετραετούς διάρκειας ύπνο σου όπως θαρραλέα ο ίδιος παραδέχτηκες και άσε τα επαναστατικά γυμνάσια σε άλλους που το λέει η καρδούλα τους ασχέτως ηλικίας.

ας πουμε η εν ψυχρω δολοφονια στον πειραια των 2 φιλων δε θα πρεπε να κινητοποιησει ολους μας? τιποτα φιλε.μεχρι να συμβει και σε μας δε μας νοιαζει τιποτα.δυστυχως.

και τι θα επρεπε να κανουμε δηλαδη ?

Ρίχτο ντε, επαναστατικά γυμνάσια. Το ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αγώνας δεν είναι να υποκινείσαι απο την αναρχία και να χτυπιέσαι με τα ΜΑΤ. Θέλει ωριμότητα να μάθεις να μην είσαι πιόνι. Αν ήσουνα το 96 στα ΤΕΙ, έ δεν είσαι και βέφος, ούτε και ότι πιο φρέσκο διαθέτει η Ελλάδα.

Ρίχτο ντε, επαναστατικά γυμνάσια. Το ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αγώνας δεν είναι να υποκινείσαι απο την αναρχία και να χτυπιέσαι με τα ΜΑΤ. Θέλει ωριμότητα να μάθεις να μην είσαι πιόνι. Αν ήσουνα το 96 στα ΤΕΙ, έ δεν είσαι και βέφος, ούτε και ότι πιο φρέσκο διαθέτει η Ελλάδα.

Περίμενες να σου πω ότι η σύγκρουση με τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια είναι Η επανάσταση? Η αφέλεια δεν είναι χαρακτηριστικό των ομοιδεατών μου φίλτατε και μην βιάζεσαι να με ταυτίσεις με τις οικίες από την τηλεόραση εικόνες σου.
Μερικές ακόμα παρατηρήσεις αν μου επιτρέπεις βεβαίως...Οι ιδεολογίες δεν υποκινούν. Είναι ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή σου στο παρόν και το μέλλον. Είναι η καθημερινότητά σου και όχι η κάθε σύγκρουση ή αντιδικία 1-2 φορές το χρόνο ή μια φορά κάθε τέσσερα στο καφενείο...
Επίσης με μπερδεύεις με τον Αλέξη μάλλον...Έγραψα ότι ήμουν στο Φυσικό περίπου εκείνη την εποχή. (Όχι τίποτα άλλο αλλά να είσαι σίγουρος τι διαβάζεις και σε ποιον αναφέρεσαι).

Γενικά πάντως παρατηρώ ότι επιμένεις να αντιμετωπίζεις κάποιες (?) πολιτικές τοποθετήσεις σαν τις παιδικές ασθένειες, στενά συνδεδεμένες με την ηλικία. Τις "περνάς" νωρίς για να έχεις μετά ανοσία...Τώρα αν αυτό ονομάζεται ωριμότητα και όχι ασυνέπεια με τον ίδιο τον εαυτό σου, θα μας πει κάποιος τρίτος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ρε παιδια πολυ ξυλο και πετρα χτες !!

Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπουμε τη δημόσια περιουσία ως κομμάτι της δικιάς μας. Η απόλυτη μάστιγα στο φοιτητικό κόσμο πλέον είναι η αδιαφορία.
Αδιαφορούμε για τις πράξεις των παρατάξεων που τα αρπάζουν.
Αδιαφορούμε για τους βανδαλισμούς που προκαλούνται.
Αδιαφορούμε για τα γαϊδούρια (επιεικώς) που κάνουν τις διαδηλώσεις μπάχαλο.

Τέλος, δείχνουμε ανοχή σ´όλα αυτά. Γενικότερα, ο ελληνικός λαός δείχνει ανοχή στις πράξεις της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι μόνο, γιατί όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι με ατομιστική συμπεριφορά δε χτίζονται κοινωνίες, γκρεμίζονται.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

εδω συμωνουμε ...