Reader στα 3.3 volt

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Ξέρετε πού μπορώ να βρω reader που να τρέχει στα 3.3 volt κι όχι στα 5 volt??
:damnyou:

Εχεις δικιο, νομισα οτι αφου εχει τοσες ρυθμισεις θα εδινε 3,3 V, δυστυχως δεν ειμαι καλος γνωστης του αντικειμενου, ισως καποιος που εχει μεγαλυτερη εμπειρια στο θεμα...?

Για τη χρήση το θες ακριβώς;

3.3V υποστηρίζει το infinity usb unlimited αλλά αν το θες να μπει σε dreambox, δεν υπάρχει driver. Παίζει σε windows και linux (στο linux δεν υποστηρίζει όλα τα συστήματα - πχ υποστηρίζει nds αλλά όχι irdeto).

Το smargo είναι κι αυτό 3.3V (γι' αυτό και δεν παίζουν σε αυτό κάποιες κάρτες που θέλουν 5V) αλλά αν το θες για τις νέες nds3 κάρτες είναι λίγο επικίνδυνο, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου η κάρτα έλιωσε.

Το internal reader του dm500 δεν είναι 5V αλλά κοντά στα 3,8 (για τον ίδιο λόγο με το smargo δεν παίζουν σε αυτό κάποιες κάρτες που απαιτούν 5V). Η νέες κάρτες nds3 παίζουν καλά στο internal του dm500 αρκεί να προσέχεις να μην ζεσταίνεται ο ίδιος ο δέκτης.

Κυκλοφορούν και κάποια σχέδια για modded phoenix ώστε να είναι στα 3,3V αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

1. τα smargo είναι 5V αλλά έχουν ρυθμιστή τάσης (c u r r e n t limiter) και πάνε στα 3.3V όποτε χρειάζεται, οι ασπρομάληδες σοφοί λένε ότι η τελευταία παρτίδα των smargo είναι ασφαλής για τέτοιες κάρτες, δεδομένου ότι στις παλιότερες υπήρχε κάποιο πρόβλημα που (τώρα τελευταία) διορθώθηκε.
2. άλλες λύσεις είναι α)η αλλαγή μιας αντίστασης στην πλακέτα του phoenix (δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο, όμως προσοχή στις ιδιοκατασκευές phoenix που κυκλοφορούν γιατί δεν είναι σίγουρο ότι στην κάρτα πάει 5v αλλά καμιά φορά 5.5v ή και 6v και έτσι και έτσι μειώνοντας με αντίσταση κατά 1.7v δεν πάει στα 3.3v ....) β) στο nabilosat είχα πάρει μάτι προ καιρού ένα mod όπου κατέβασαν το βολτάζ στο reader του 800 στα 3.3v

Εγω αυτο που ξέρω ειναι οτι αυτη η ιστορια με τα volt και τις καμενες nds3 καρτες ειναι μούφα και οι καρτες δουλευουν κανονικα με newcs (υπαρχει σχετικο tutorial για την εξαγωγη του boxkey και την ολη διαδικασια).
Αυτά τουλαχιστον για το sky uk nds3 ( ασπρες καρτες) που ειχε γινει η μεγαλη φασαρία γυρω στον Μάρτιο - Απρίλιο.
Με το τελευταιο newcs 1.67 Rci δουλευει και με smargo.

Εγω αυτο που ξέρω ειναι οτι αυτη η ιστορια με τα volt και τις καμενες nds3 καρτες ειναι μούφα και οι καρτες δουλευουν κανονικα με newcs (υπαρχει σχετικο tutorial για την εξαγωγη του boxkey και την ολη διαδικασια).
Αυτά τουλαχιστον για το sky uk nds3 ( ασπρες καρτες) που ειχε γινει η μεγαλη φασαρία γυρω στον Μάρτιο - Απρίλιο.
Με το τελευταιο newcs 1.67 Rci δουλευει και με smargo.

Όχι φίλε μου, δεν είναι καθόλου μούφα, αν η κάρτα μπει σε απλό phoenix σε λίγες μέρες θα λιώσει. Στο internal slot του DM500 (που όπως είπα δουλεύει στα 3,8V περίπου), μετά από 3 μήνες χρήσης, το πίσω μέρος της κάρτας έχει καεί αρκετά σε σημείο να φαίνεται το τσιπάκι (και του έβαλα μία επικάλυψη με μονωτική ταινία).

Re: Απάντηση: Re: Reader στα 3.3 volt

είπα κάτι άλλο;

Η τοποθέτηση μου ηταν γενικότερη γιατι ειχε δημιουργηθει ενας πανικός ότι θα καταστραφούν ολες οι νέες κάρτες κλπ...
Για όποιον ενδιαφέρεται εδω υπάρχει μια ενδιαφερουσα αυζητηση πανω στην καινουρια αγγλικη κάρτα που μπορει να δει κανεις και τα θεματα σχετικά με την υπερθερμανση και τον σχετικό θορυβο που ειχε δημιουργηθεί.

γεια σας

Από προσωπική εμπειρία, την είδα με τα μάτια μου τη φρέσκο τηγανισμένη nds3 it ενός φίλου μου σε phoenix, δεν είναι καθόλου "μούφα".
Αν η κάρτα μπει σε phoenix (σχεδόν όλα τα phoenix της αγοράς όπως και τα smargo, που δεν είναι τίποτε άλλο σε γενικές γραμμές από ένα βελτιωμένο phoenix με ενσωματωμένο adapter usb to serial δουλεύουν στα 5V) σε λίγες μέρες μπορεί και σε ώρες να αρχίσει τα resets και μετά τέλος.
Αντίθετα στο internal slot του DM500 που η τάση του, λόγω λειτουργικού (enigma) ρυθμίζεται με card detected, η nds3 κάρτα δουλεύει τέλεια με newcs 1.60 και νεώτερο χωρίς κανένα reset, με ρύθμιση βέβαια της συχνότητας στα 3.57MHz.

έτσι λοιπόν, αν θέλεις να είσαι ήσυχος τότε:
newcs_1.67 στα 3.57MHz με την κάρτα στο εσωτερικό slot του DM500S (και δώσε την μετά σε όποιο emu θέλεις) και ακόμα παραπέρα αν μπορείς βάλε πάνω στον εσωτερικό reader ένα ανεμιστηράκι 12V που να παίρνει ρεύμα από τη τροφοδοσία του DM500.

φιλικά

Last edited:
Απάντηση: Re: Reader στα 3.3 volt

γεια σας

Από προσωπική εμπειρία, την είδα με τα μάτια μου τη φρέσκο τηγανισμένη nds3 it ενός φίλου μου σε phoenix, δεν είναι καθόλου "μούφα".
Αν η κάρτα μπει σε phoenix (σχεδόν όλα τα phoenix της αγοράς όπως και τα smargo, που δεν είναι τίποτε άλλο σε γενικές γραμμές από ένα βελτιωμένο phoenix με ενσωματωμένο adapter usb to serial δουλεύουν στα 5V) σε λίγες μέρες μπορεί και σε ώρες να αρχίσει τα resets και μετά τέλος.
Αντίθετα στο internal slot του DM500 που η τάση του, λόγω λειτουργικού (enigma) ρυθμίζεται με card detected, η nds3 κάρτα δουλεύει τέλεια με newcs 1.60 και νεώτερο χωρίς κανένα reset, με ρύθμιση βέβαια της συχνότητας στα 3.57MHz.

έτσι λοιπόν, αν θέλεις να είσαι ήσυχος τότε:
newcs_1.67 στα 3.57MHz με την κάρτα στο εσωτερικό slot του DM500S (και δώσε την μετά σε όποιο emu θέλεις) και ακόμα παραπέρα αν μπορείς βάλε πάνω στον εσωτερικό reader ένα ανεμιστηράκι 12V που να παίρνει ρεύμα από τη τροφοδοσία του DM500.

φιλικά

Αναφέρεσαι φίλε μου στην τελευταία version της ιταλικής κάρτας ή σε παλαιότερη? Γιατί προς το παρόν η νέα πάιζει σε smargo reader. Σε dm500 με cccam 2.1.2 που υποτίθεται ότι παίζει, η κάρτα πήγε να γίνει κάρβουνο μέσα σε λίγα λεπτά...

όλα τα παραπάνω που έγραψα ισχύουν για τη νέα ιτ*λ*κή κάρτα ( n*s3 caid 093B) και τα ίδια είναι και για τη νέα uk (caid 0963).
Με CCcam δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά, αλλά ούτε και ο φίλος μου που έχει την n*ds3 it.
Προφανώς το CCcam θα θέλει κάποιες άλλες κατάλληλες ρυθμίσεις για τον εσωτερικό αναγνώστη του DM500, που ο φίλος σου δεν θα τις έκανε γιαυτό και η κάρτα του έκανε reset .....
Όσα όμως έγραψα παραπάνω είναι λύση δοκιμασμένη από "guru" της υπόθεσης από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας αυτών των νέων καρτών n*s3 ...
Εξάλλου όπως θα διαβάζεις στα διάφορα fora το new*s είναι ο καλύτερος σερβιτόρος (και μόνο) μακράν όλων ....

Και τι προσθέτουμε μέσα στο αρχείο newcs για να δουλέψει η κάρτα?

Καλησπέρα παίδες ! Επειδή σε καμιά εβδομάδα θα έχω στα χέρια μου την εν λόγω κάρτα (NDS 3) υπάρχει κάποιος να μας πει 1000% τι ακριβώς ισχύει για να παίξει η κάρτα ; Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην την κλαίμε ακόμα δεν την πήραμε... :grinning-smiley-043

Η κάρτα καίγεται μόνο αν αποτυγχάνει το reset και προσπαθεί ξανά και ξανά να κάνει reset.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε κάψιμο είναι να ξεκινήσετε το λογισμικό από telnet με πλήρες debug info. Αν βλέπετε να αποτυγχάνει το reset, σταματήστε αμέσως το πρόγραμμα και δοκιμάστε με νέες παραμέτρους.

Γενικά, σε dm500 internal slot παίζει αρκεί:
να είναι σωστά δηλωμένο το boxkey
να είναι μπλοκαρισμένα τα ga updates
να είναι δηλωμένη η ταχύτητα στα 3,57

Ακόμα κι έτσι η κάρτα ζεστένεται αρκετά οπότε πρέπει να φροντίσετε να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη η θερμοκρασία μέσα στο reader.

Νομίζω με τις τελευταίες εκδόσεις παίζει και σε dm800, αλλά δε το έχω δοκιμάσει.

Απάντηση: Re: Reader στα 3.3 volt

Η κάρτα καίγεται μόνο αν αποτυγχάνει το reset και προσπαθεί ξανά και ξανά να κάνει reset.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε κάψιμο είναι να ξεκινήσετε το λογισμικό από telnet με πλήρες debug info. Αν βλέπετε να αποτυγχάνει το reset, σταματήστε αμέσως το πρόγραμμα και δοκιμάστε με νέες παραμέτρους.

Γενικά, σε dm500 internal slot παίζει αρκεί:
να είναι σωστά δηλωμένο το boxkey
να είναι μπλοκαρισμένα τα ga updates
να είναι δηλωμένη η ταχύτητα στα 3,57

Ακόμα κι έτσι η κάρτα ζεστένεται αρκετά οπότε πρέπει να φροντίσετε να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη η θερμοκρασία μέσα στο reader.

Νομίζω με τις τελευταίες εκδόσεις παίζει και σε dm800, αλλά δε το έχω δοκιμάσει.
Καλησπέρα φίλε μου και σ' ευχαριστώ γι' αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που γράφεις ! Μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς με το " Η κάρτα καίγεται μόνο αν αποτυγχάνει το reset (...) " ; Τι ακριβώς είναι το reset ; Επειδή ενδιαφέρομαι να την βάλω σε smartgo+ και όχι στο εσωτερικό slot του DM ισχύουν τα ίδια που αναφέρεις για τον DM-500 ή όχι ; Εφόσον γνωρίζεις φυσικά... Και μια τελευταία απορία τι είναι τα ga updates ; Τα EMM εννοείς ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων φίλε malakudi για την όποια βοήθεια !!! :ernaehrung004:

reset είναι η διαδικασία που κάνει το cam όταν ξεκινάει η χρήση της κάρτας. Αν αποτύχει, βγάζει reset failed και ξαναπροσπαθεί. Αυτές οι συνεχείς προσπάθειες είναι που καίνε την κάρτα. Οι λόγοι να αποτύχει το reset είναι πολλοί.

ga updates είναι ένα μέρος των emm. Στο newcs μπλοκάρονται με <blockga>yes</blockga>

Ενδεικτικό cfg αρχείο για newcs για nds3 στο internal slot του dm500

Code:
        <device>
            <name>sky</name>
            <type>Sci</type>
            <node>/dev/sci0</node>
            <mhz>357</mhz>
            <export>yes</export>
            <enabled>yes</enabled>
            <blocksa>No</blocksa>
            <blockua>No</blockua>
            <blockga>yes</blockga>