Real time analogue treatment

Το προιόν κυκλοφορεί στο εμπόριο από το 2006..
Αν ψάξετε υπάρχουν και κάποια reviews που αν θέλει κανείς να τα πάρει σοβαρά
τα παίρνει, αλλιώς προσπερνάει..

Με το κόστος που ζητάει η εταιρία για το προιόν της( δουλεύει δεν δουλεύει)
φτιάχνει κανείς τον χώρο του με μετρήσεις, πάνελ και μπασσοπαγίδες και δουλεύει πραγματικά!

Φαντάζομαι πως το target group του Acoustic ART είναι οι εξ´ Απω Ανατολής συνάδελφοι
που συγκινούνται ιδιαίτερα με τα μεταλλικά κυπελλάκια κάθε είδους και μεγέθους
λόγω των θρησκευτικών τελετών τους, που περιλαμβάνουν θορυβώδη τσουμπλέκια
για το διώξιμο των κακών πνευμάτων.

Ως προς το πρώτο, συμφωνώ απολύτως. Κυρίως δε με την προσπέραση.

Ως προς το δεύτερο, αν έχεις σαλόνι κι όχι αφιερωμένο δωμάτιο δεν ισχύει, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν ως εναλλακτική, βεβαίως, και οι συσκευές που κάνουν διόρθωση με ψηφιακό τρόπο αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν κάθετα με τη χρήση τους (γούστα είναι αυτά).
Σκεφτείτε κι αυτό ως πιθανότητα: δεν θα είχε περισσότερη πλάκα, αν δούλευαν αυτά τα μιαμιά λέω εγώ έστω σε κάποιο βαθμό (που δεν γνωρίζουμε σε ποιό έτσι κι αλλιώς), κάποιος να έχει πολύ καλύτερο ήχο στο σαλόνι του χωρίς να του χαλάσει την αισθητική;

Ως προς το τρίτο (αν και υπάρχουν και πριν από το 2006 άλλα προϊόντα, τα αυθεντικά όπως λέω εγώ, πάλι από άτομα εξ ανατολής -Franck Chang- που υποστηρίζουν ότι επίσης βελτιώνουν τον ήχο) ίσως να έχεις δίκιο, ίσως η κουλτούρα των από εκεί να αναζητά τέτοια πράγματα...

Τέλος, μια εντελώς φιλική (κυριολεκτικά και δεν θέλω παρεξηγήσεις) συμβουλή προς όλους τους συμφορουμίτες, για να μην βρεθούμε εκτεθημένοι καθώς τα γραπτά μένουν, αλλά και για να ξεχωρίζουμε σε σχέση με άλλους που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να λένε εξυπνάδες (πιστέψτε με κι εγώ αν θέλω μπορώ να ειρωνευτώ τόσο καλά όσο οι καλύτεροι του είδους...). Αν δεν έχουμε προσωπική εμπειρία με τέτοια, όντως ασυνήθιστα/περίεργα/παράλογα ή ανεξήγητα με μια ματιά, πράγματα μήπως δεν είναι φρόνιμο να τα ειρωνευόμαστε; Καθώς στο χώρο της υψηλής πιστότητας (και ναι υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι, δεν διαφωνώ, οι οποίοι δημιουργούν μύθους που δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν χωρίς έρευνα) ειρωνική κριτική συνηθίζεται να γίνεται για πράγματα που δεν έχουμε ακούσει από πρώτο χέρι, κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι είναι τραγικά λάθος. Μήπως, λέω, μήπως πρέπει να κρατάμε μια ...πισινή;

Και μια ιδέα: δεν υπάρχει κάποιος στο forum που να μπορεί να κατασκευάσει τέτοια μεταλλικά αντικείμενα (ή παρόμοια βρε αδερφέ) με πολύ χαμηλότερο κόστος για δοκιμή από όλους μας ώστε, λέω εγώ, να δούμε αν έχουν νόημα όλα αυτά (χάλκινα ή μπρούτζινα για αρχή που θα είναι πιο φθηνά); Δεν θα ήταν πιο διασκεδαστικό αφού κάποιος τα κατασκευάσει να τα δοκιμάσουμε σε ένα σαλόνι να δούμε τι παίζει; Πόσοι άλλοι το έχουν κάνει; Αν θέλει κάποιος να παίξουμε μ' αυτή την ιδέα (γιατί για να διασκεδάσουμε το προτείνω) ας μου στείλει π.μ.

Ως προς το δεύτερο, αν έχεις σαλόνι κι όχι αφιερωμένο δωμάτιο δεν ισχύει, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν ως εναλλακτική, βεβαίως, και οι συσκευές που κάνουν διόρθωση με ψηφιακό τρόπο αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν κάθετα με τη χρήση τους (γούστα είναι αυτά).
Σκεφτείτε κι αυτό ως πιθανότητα: δεν θα είχε περισσότερη πλάκα, αν δούλευαν αυτά τα μιαμιά λέω εγώ έστω σε κάποιο βαθμό (που δεν γνωρίζουμε σε ποιό έτσι κι αλλιώς), κάποιος να έχει πολύ καλύτερο ήχο στο σαλόνι του χωρίς να του χαλάσει την αισθητική;

Ως προς το τρίτο (αν και υπάρχουν και πριν από το 2006 άλλα προϊόντα, τα αυθεντικά όπως λέω εγώ, πάλι από άτομα εξ ανατολής -Franck Chang- που υποστηρίζουν ότι επίσης βελτιώνουν τον ήχο) ίσως να έχεις δίκιο, ίσως η κουλτούρα των από εκεί να αναζητά τέτοια πράγματα...

Τέλος, μια εντελώς φιλική (κυριολεκτικά και δεν θέλω παρεξηγήσεις) συμβουλή προς όλους τους συμφορουμίτες, για να μην βρεθούμε εκτεθημένοι καθώς τα γραπτά μένουν, αλλά και για να ξεχωρίζουμε σε σχέση με άλλους που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να λένε εξυπνάδες (πιστέψτε με κι εγώ αν θέλω μπορώ να ειρωνευτώ τόσο καλά όσο οι καλύτεροι του είδους...). Αν δεν έχουμε προσωπική εμπειρία με τέτοια, όντως ασυνήθιστα/περίεργα/παράλογα ή ανεξήγητα με μια ματιά, πράγματα μήπως δεν είναι φρόνιμο να τα ειρωνευόμαστε; Καθώς στο χώρο της υψηλής πιστότητας (και ναι υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι, δεν διαφωνώ, οι οποίοι δημιουργούν μύθους που δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν χωρίς έρευνα) ειρωνική κριτική συνηθίζεται να γίνεται για πράγματα που δεν έχουμε ακούσει από πρώτο χέρι, κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι είναι τραγικά λάθος. Μήπως, λέω, μήπως πρέπει να κρατάμε μια ...πισινή;

Και μια ιδέα: δεν υπάρχει κάποιος στο forum που να μπορεί να κατασκευάσει τέτοια μεταλλικά αντικείμενα (ή παρόμοια βρε αδερφέ) με πολύ χαμηλότερο κόστος για δοκιμή από όλους μας ώστε, λέω εγώ, να δούμε αν έχουν νόημα όλα αυτά (χάλκινα ή μπρούτζινα για αρχή που θα είναι πιο φθηνά); Δεν θα ήταν πιο διασκεδαστικό αφού κάποιος τα κατασκευάσει να τα δοκιμάσουμε σε ένα σαλόνι να δούμε τι παίζει; Πόσοι άλλοι το έχουν κάνει; Αν θέλει κάποιος να παίξουμε μ' αυτή την ιδέα (γιατί για να διασκεδάσουμε το προτείνω) ας μου στείλει π.μ.

Βασικά μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως μερικά ποτηράκια τέτοιου μεγέθους
θα μετατρέψουν τον χώρο που θα τοποθετηθούν σε στούντιο...

Ειδικά το εξάρτημα για τις χαμηλές συχνότητες τι να κρατήσει και τι να αφήσει
οταν καθόμαστε στον καναπέ τρία άτομα και τον νοιώθουμε να χορεύει?

Στην καλύτερη το βλέπω να κόβει βόλτες στο δωμάτιο!

Η αλήθεια (για το αισθητικό μέρος )είναι πως δεν είναι και τόσο άσχημα σαν διακοσμητικά..Αλλά μέχρι εκεί.
Να περιμένει κανείς πως θα κάνει την δουλειά που κάνουν τα πανελς με την καμμία..

Last edited:
Απάντηση: Re: Real time analogue treatment

Για την ειρωνεία θα συμφωνήσω ως ένοχος.
Όμως πρέπει να παραδεχτείς πως τέτοια αντικείμενα με ακαθόριστη χρήση και αποτελέσματα συνηγορούν και βοηθούν κάτι τέτοιο.
Ειδικά όταν η χρήση τους δεν είναι αυστηρά καθορισμένη και η τοποθέτηση τους είναι τυχαία (δεν νομίζω να υπάρχουν ακριβείς οδηγίες χρήσης τους σε σχέση με συγκεκριμένα τ.μ..διαρρύθμιση,set-up,κλπ...
Εννοείται βέβαια πως ότι προστίθεται σε κάποιον χώρο αλλάζει κάποια χαρακτηριστικά.Και ειδικά αν το υλικό είναι έντονα ανακλαστικό ή έντονα απορροφητικό.Αυτό όμως δεν εγγυάται σε καμιά περίπτωση ενίσχυση της πιστότητας,κατά την ταπεινή μου άποψη το αντίθετο κάνει.
Κι εφ' όσον με αυτά τα χρήματα μπορεί να γίνει κάτι ουσιώδες επιστημονικά (μετρήσεις,φροντίδα,κλπ.) ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο οικιακό χώρο,γιατί να μην το κάνουμε σωστά και να ψάχνουμε ματζούνια;

Απάντηση: Re: Real time analogue treatment

Θανάση μου καλημέρα

Είσαι ευγενικός άνθρωπος και σέβομαι απόλυτα αυτό που λες... επιπλέον έχεις (γενικά μιλώντας) δίκιο μιας και δεν τα δοκιμάσαμε - δεν ξέρουμε.

Απο την άλλη όμως όταν σε ειρωνεύεται ο άλλος μερικοί αντιδρούμε ανάλογα. Και ακριβώς αυτό κάνει η κατα τα άλλα καλή εταιρεία.
Προσωπικά δε νοιώθω καθόλου ένοχος για την ειρωνεία. i will respond in kind που λένε...

Πρώτα θα κοιτάξω να μη βάλω ηχείο που θα φορτίσει λάθος το χώρο και θα τα τοποθετήσω όσο γίνεται καλύτερα. Αν περισσεύει χρήμα ο λογικός άνθρωπος θα κάνει μετρήσεις και μικροεπεμβάσεις στο χώρο... μετά, μιας και έχουμε την ενημέρωση θα δοκιμάσουμε και αυτό.
Όχι βέβαια το συγκεκριμένο.
Αν θέλω να πειραματιστώ, θα βάλω μπρίκια, τασάκια και δαχτυλήθρες σπίτι μου... και ένα ευχέλαιο (έχω Παπά που πιάνει) και θα σου πω.

-bye-

Last edited:
Και εγώ ευχαρίστως να τα δοκιμάσω...Αλλά πριν να τα αγοράσω!

Το για να τα δοκιμάσεις να δεις αν-ισως-μπορεί-να-σου-κάνουν, θα πρέπει να σκάσεις 3 χιλιαρικάκια
συγγνώμη, αλλά δεν...

Την ζητάει ο οργανισμός του, του κατασκευαστή, την ειρωνεία!

Last edited:
Μα...
Κάποιος έβαλε μια δαχτυλήθρα πάνω σε κάτι τουβλάκια του jenga και τα πουλάει 3 χιλιάρικα.
Και όταν με αυτά τα λεφτά κάνεις κανονικό room treatment, ή αγοράζεις ένα καλύτερο dac, ή ένα ενεργό crossover ή οτιδήποτε άλλο που αποδεδειγμένα θα σου βελτιώσει τον ήχο, περιμένει να μην εισπράξει ειρωνεία;
Ακόμη και να τα δοκίμαζα, και να έκαναν κάποια διαφορά, θα προτιμούσα να έκανα κάτι πιο ουσιώδες με αυτά τα λεφτά.

Και εγώ ευχαρίστως να τα δοκιμάσω...Αλλά πριν να τα αγοράσω!

Το για να τα δοκιμάσεις να δεις αν-ισως-μπορεί-να-σου-κάνουν, θα πρέπει να σκάσεις 3 χιλιαρικάκια
συγγνώμη, αλλά δεν...

Την ζητάει ο οργανισμός του, του κατασκευαστή, την ειρωνεία!

Αλλοίμονο να ζητά κάποιος να αγοράσεις πριν δοκιμάσεις, ειδικά με τέτοια πράγματα, μαζί σου κι εγώ στην απόρριψη αν επιμένει σε μια τέτοια στάση.

Απλά προτείνω (με όλη την καλή διάθεση πάντα) να δοκιμάζουμε τα πράγματα πρώτα και μετά να τα κρίνουμε (και δεν υπάρχει χειρότερο από το να αναφέρουμε την αναποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, καθώς έτσι ακόμη και ο πιο αδαής να μας διαβάσει θα μας πάρει στα σοβαρά). Μάλιστα επειδή το ποσοστό της διαφοράς του πριν με το μετά συνήθως είναι προσωπική υπόθεση (για άλλους η ίδια αλλαγή μετρά πολύ για άλλους λίγο) όλα παίζονται, όπως επίσης παίζεται και το θέμα της εμφάνισης του χώρου (ξέρω ανθρώπους που η εμφάνιση του δωματίου σου, όπως το έχω δει από φωτογραφίες τουλάχιστον -δεν μιλάω για το δικό μου που είναι σαν εργαστήριο τρελλού επιστήμονα- δεν τους έχει αρέσει καθόλου, και είναι από τα πιο ευπαρουσίαστα δωμάτια που έχω δει, σε φωτογραφίες πάντα). Αυτοί λοιπόν είναι υποψήφιοι πελάτες αυτών των εφαρμογών.

Άσε που η ειρωνεία απλά εμάς μόνο ανακουφίζει (και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ίσως είναι κι αυτός ένας τρόπος να ρίχνουμε την πίεση), απλά βάζω στοίχημα ότι του κατασκευαστή δεν του καίγεται καρφάκι για το αν εμείς ξετρελαθούμε ή όχι με τα προϊόντα του. Υπάρχουν πορτοκαλιές σ' αυτό τον κόσμο...

Όσο για τις δακτυλήθρες (δεν είναι κακή ιδέα αλλά αν θέλουμε να κάνουμε προσομοίωση πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο), ρε παίδες εδώ λέμε να δοκιμάσουμε κάτι που έχει κάποια σχέση με το συγκεκριμένο πράγμα, όχι να κάνουμε πλάκα (που καλοδεχούμενη είναι μεταξύ μας), ποτέ δε ξέρετε τι μπορεί να προκύψει... Η πρόσκληση σε κάποιον σχετικό με την επεξεργασία μετάλλων σε επίπεδο μικροκατασκευών ισχύει πάντως.

Αλλοίμονο να ζητά κάποιος να αγοράσεις πριν δοκιμάσεις, ειδικά με τέτοια πράγματα, μαζί σου κι εγώ στην απόρριψη αν επιμένει σε μια τέτοια στάση.

Απλά προτείνω (με όλη την καλή διάθεση πάντα) να δοκιμάζουμε τα πράγματα πρώτα και μετά να τα κρίνουμε (και δεν υπάρχει χειρότερο από το να αναφέρουμε την αναποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, καθώς έτσι ακόμη και ο πιο αδαής να μας διαβάσει θα μας πάρει στα σοβαρά). Μάλιστα επειδή το ποσοστό της διαφοράς του πριν με το μετά συνήθως είναι προσωπική υπόθεση (για άλλους η ίδια αλλαγή μετρά πολύ για άλλους λίγο) όλα παίζονται, όπως επίσης παίζεται και το θέμα της εμφάνισης του χώρου (ξέρω ανθρώπους που η εμφάνιση του δωματίου σου, όπως το έχω δει από φωτογραφίες τουλάχιστον -δεν μιλάω για το δικό μου που είναι σαν εργαστήριο τρελλού επιστήμονα- δεν τους έχει αρέσει καθόλου, και είναι από τα πιο ευπαρουσίαστα δωμάτια που έχω δει, σε φωτογραφίες πάντα). Αυτοί λοιπόν είναι υποψήφιοι πελάτες αυτών των εφαρμογών.

Άσε που η ειρωνεία απλά εμάς μόνο ανακουφίζει (και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ίσως είναι κι αυτός ένας τρόπος να ρίχνουμε την πίεση), απλά βάζω στοίχημα ότι του κατασκευαστή δεν του καίγεται καρφάκι για το αν εμείς ξετρελαθούμε ή όχι με τα προϊόντα του. Υπάρχουν πορτοκαλιές σ' αυτό τον κόσμο...

Όσο για τις δακτυλήθρες (δεν είναι κακή ιδέα αλλά αν θέλουμε να κάνουμε προσομοίωση πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο), ρε παίδες εδώ λέμε να δοκιμάσουμε κάτι που έχει κάποια σχέση με το συγκεκριμένο πράγμα, όχι να κάνουμε πλάκα (που καλοδεχούμενη είναι μεταξύ μας), ποτέ δε ξέρετε τι μπορεί να προκύψει... Η πρόσκληση σε κάποιον σχετικό με την επεξεργασία μετάλλων σε επίπεδο μικροκατασκευών ισχύει πάντως.

Πήγαινε σε ένα τορναδόρο να σου φτιάξει , δεν είναι απαραίτητο να ενδιαφέρονται και άλλοι.
Αφού ενδιαφέρεσαι ο δρόμος είναι ανοιχτός, δε θα σε σταματήσει κανένας, ούτε να φτιάξεις ούτε να δοκιμάσεις.
Ισα ισα που εάν επιστρέψεις με σχόλια, θα τα ακούσουμε.
Τώρα τα σχόλια αφού αφορούν και την τιμή του προϊόντος, δε θα τα απαγορεύσουμε – ακόμα και για όσους δε το έχουν δοκιμάσει.

-Δεν μου μοιάζουν κατασκευασμένα στον τόρνο, μάλλον είναι ή χυτά ή κάτι άλλο που δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω. Και δε νομίζω ότι είναι κακό να ψάχνω για παρέα στις αναζητήσεις μου.

-Ναι είναι αλήθεια, δεν μπορεί κανείς να μου υπαγορεύσει τι να κάνω στη ζωή μου, και εξυπακούεται ότι κι εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να πω σε κανένα τι να κάνει στη δική του. Μια γνώμη είπα, που βασίζεται σε εμπειρίες του παρελθόντος, και προσπάθησα να την κάνω κατανοητή στην παρέα, τίποτα άλλο. Και ευχαριστώ για τη φιλοξενία...

Δεν μπορείς να φτιάξεις τέτοια πράγματα.
Ούτε από τι υλικό είναι φτιαγμένα δεν ξέρουμε καν.
Αν δηλαδή με το συγκεκριμένο Jenga έχουν παίξει μοναχοί στο Θιβέτ και το μέταλλο είναι από ανακυκλωμένα μαχαιροπήρουνα του Δαλάι Λάμα, πως ακριβώς θα τα βρεις;
Άσε που, έτσι που το βλέπω, δεν είναι ούτε χυτά, ούτε από τόρνο.
Δουλειά του Uri Geller είναι.

Νομίζετε ότι η δικαιολογία της εταιρίας θα απέχει πολύ από αυτό ε; :p

Εγώ πάντως τα μεταλλικά τα φτιάχνω αν θέλετε.
(Αρκεί να μην πω στα παιδιά στο λατομείο για τι σκοπό προορίζονται,θα δηλώσουν παραιτήσεις.)
((Κι ας ελπίσουμε πως θα γυρίσω σπίτι κάποιο μεσημέρι και δεν θα βρω μέσα κεράκια.))