Real time analogue treatment

Δεν μπορείς να φτιάξεις τέτοια πράγματα.
Ούτε από τι υλικό είναι φτιαγμένα δεν ξέρουμε καν.

Και οι διαστάσεις επίσης, μπορεί να παίζουν καθοριστικό ρόλο...

Τι με αναγκάζετε και γράφω μεσημεριάτικα!:bigcry:

Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Μάλλον δεν σας έχω κάνει κατανοητό τι είναι αυτό που θέλω να πετύχω.

α. Θέλω να δω ΑΝ και ΠΟΣΟ επηρεάζουν (αυτά που θα φτιάξω -ουμε) τον ήχο. Δεν επιδιώκω να φτιάξω τα ίδια, με τις γνώσεις που έχω γι' αυτά είναι πρακτικά αδύνατο, αλλά θέλω να δω αν μπορώ να μπω στη σκέψη αυτού που τα σκέφτηκε (κάποιος πρέπει να τα σκέφτηκε πριν τα κατασκευάσει) και από και πέρα βλέπουμε.

β. Έχω κάποια άλλα (τα original που αναφέρω παραπάνω) τα οποία στο χώρο μου, μαζί με άλλα 20 διαφορετικά πράγματα, έχουν ακουστή και προς το καλύτερο επίδραση, άρα η σύγκριση είναι εφικτή χωρίς επιπλέον κόστος. Επίσης γνωρίζω άτομο που χρησιμοποιεί τα original στο σαλόνι του με εντυπωσιακά αποτελέσματα και μπορώ να συγκρίνω τις ιδιοκατασκευές με αυτά (κι ότι ήθελε προκύψει).

γ. Θέλει λοιπόν κανείς να δοκιμάσει ή βαριέστε/αδιαφορείτε/φοβάστε (δεν παρεξηγώ ότι κι είναι) να δοκιμάσετε κάτι που εδώ που τα λέμε ανατρέπει κατά κάποιον τρόπο τα δεδομένα; Που ξέρετε μπορεί και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από όλη αυτή την ιστορία, μπορεί και όχι (αυτό είναι το καλό με τα πειράματα). Sokmav δεν μας τα λες καλά, είσαι μέσα ή όχι;

Και οι διαστάσεις επίσης, μπορεί να παίζουν καθοριστικό ρόλο...

Τι με αναγκάζετε και γράφω μεσημεριάτικα!:bigcry:

Είναι σίγουρο ότι οι διαστάσεις παίζουν ρόλο γιατί όλα αυτά τα μαραφέτια στηρίζονται στην απορρόφηση κινητικής ενέργειας μέσω συντονισμών των μεταλλικών κυρίως μερών τους και τη μετατροπή τους σε θερμότητα. Το θέμα είναι να βρούμε τις διαστάσεις τους πρώτα και μετά να φτιάξουμε μερικά από διαφορετικά μέταλλα. Μετά ακολουθεί η πλάκα (συγνώμη οι δοκιμές ήθελα να πω). Φυσικά και δεν θα χρησιμοποιήσουμε χρυσό, ασήμι ή πλατίνα (όπως ο F.C.) μην τρελαθούμε κι όλας.

Υ.Γ. Δεν είδα να σου βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο αγαπητέ μου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Μάλλον δεν σας έχω κάνει κατανοητό τι είναι αυτό που θέλω να πετύχω.

α. Θέλω να δω ΑΝ και ΠΟΣΟ επηρεάζουν (αυτά που θα φτιάξω -ουμε) τον ήχο. Δεν επιδιώκω να φτιάξω τα ίδια, με τις γνώσεις που έχω γι' αυτά είναι πρακτικά αδύνατο, αλλά θέλω να δω αν μπορώ να μπω στη σκέψη αυτού που τα σκέφτηκε (κάποιος πρέπει να τα σκέφτηκε πριν τα κατασκευάσει) και από και πέρα βλέπουμε.

β. Έχω κάποια άλλα (τα original που αναφέρω παραπάνω) τα οποία στο χώρο μου, μαζί με άλλα 20 διαφορετικά πράγματα, έχουν ακουστή και προς το καλύτερο επίδραση, άρα η σύγκριση είναι εφικτή χωρίς επιπλέον κόστος. Επίσης γνωρίζω άτομο που χρησιμοποιεί τα original στο σαλόνι του με εντυπωσιακά αποτελέσματα και μπορώ να συγκρίνω τις ιδιοκατασκευές με αυτά (κι ότι ήθελε προκύψει).

γ. Θέλει λοιπόν κανείς να δοκιμάσει ή βαριέστε/αδιαφορείτε/φοβάστε (δεν παρεξηγώ ότι κι είναι) να δοκιμάσετε κάτι που εδώ που τα λέμε ανατρέπει κατά κάποιον τρόπο τα δεδομένα; Που ξέρετε μπορεί και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από όλη αυτή την ιστορία, μπορεί και όχι (αυτό είναι το καλό με τα πειράματα). Sokmav δεν μας τα λες καλά, είσαι μέσα ή όχι;

Μωρέ μέσα είμαι,να τα φτιάξω,γιατί όχι...(Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος,το βλέπω...)
Διαστάσεις στο περίπου ξέρουμε;
(Με την ησυχία μου όμως,έτσι;Οχι αύριο,να το μελετήσω και λίγο...)
Και να πληροφορήσω παρακαλώ όποιον γελάει,πως θα γίνει σοβαρή κατασκευή...
(Έχει πονέσει η κοιλιά μου απ' το γέλιο...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Ας τα φτιάξουμε πρώτα και όσο πιο σωστά μπορούμε και θα σου δώσω peptobismol για τον πονόκοιλο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Μωρέ μέσα είμαι,να τα φτιάξω,γιατί όχι...(Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος,το βλέπω...)
Διαστάσεις στο περίπου ξέρουμε;
(Με την ησυχία μου όμως,έτσι;Οχι αύριο,να το μελετήσω και λίγο...)
Και να πληροφορήσω παρακαλώ όποιον γελάει,πως θα γίνει σοβαρή κατασκευή...
(Έχει πονέσει η κοιλιά μου απ' το γέλιο...)

Θα σου στείλω γι' αυτά που ήδη έχω διαστάσεις με π.μ. και φωτογραφίες αν μου στείλεις email. Για τα άλλα θα ψάξω (δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια) και θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο project. Άλλος;

Υ.Γ. Frag δε σε βλέπω να προσφέρεσαι για εθελοντική εργασία. Και να σκεφτείς ότι εσύ ξεκίνησες αυτό το θέμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Θα σου στείλω γι' αυτά που ήδη έχω διαστάσεις με π.μ. και φωτογραφίες αν μου στείλεις email. Για τα άλλα θα ψάξω (δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια) και θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο project. Άλλος;

Υ.Γ. Frag δε σε βλέπω να προσφέρεσαι για εθελοντική εργασία. Και να σκεφτείς ότι εσύ ξεκίνησες αυτό το θέμα...

Έχεις π.μ.
(Δεν με πιστεύω...):flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Real time analogue treatment

Από το site:

"Each resonator is forged in the USA from proprietary carbon steel and later case-hardened with a torch. During the hardening process, each resonator is tapped with a small steel hammer. A microphone connected to a spectrum analyzer measures the acoustic property of each resonator. When the resonator reaches its desired acoustic property, it is immediately quenched in an oil bath to halt the case- hardening process. Tuning each resonator ensures proper acoustic properties are met and corrects for variations that can occur in the forging process. The final result is an acoustic treatment system that delivers sound quality like no other – regardless of room size or system configuration."

Καλά δεν θα κάτσουμε να μετράμε σε analyzer για να πετύχουμε τη συχνότητα συντονισμού, όποιος θέλει τέτοια ακρίβεια ας δώσει τα χρήματα να τα αγοράσει!

Επίσης

The Magnetron Satellite’s base uses patent pending magnetic coupling to secure its resonator to the satellite base. The magnetic coupling strategically dampens the resonator to control its decay and frequency response for better integration with the Acoustic ART System.

The Gravitron Satellite’s resonator sits atop a brass ring that allows for full activation and extended decay of its resonator satellite.

Από το site:

"Each resonator is forged in the USA from proprietary carbon steel and later case-hardened with a torch. During the hardening process, each resonator is tapped with a small steel hammer. A microphone connected to a spectrum analyzer measures the acoustic property of each resonator. When the resonator reaches its desired acoustic property, it is immediately quenched in an oil bath to halt the case- hardening process. Tuning each resonator ensures proper acoustic properties are met and corrects for variations that can occur in the forging process. The final result is an acoustic treatment system that delivers sound quality like no other – regardless of room size or system configuration."

Καλά δεν θα κάτσουμε να μετράμε σε analyzer για να πετύχουμε τη συχνότητα συντονισμού, όποιος θέλει τέτοια ακρίβεια ας δώσει τα χρήματα να τα αγοράσει!

την ώρα που είναι στο καλούπι λιωμένο το χτυπάει με το σφυράκι?

Forged σημαίνει ότι προκύπτει από κτύπημα με σφυρί (σφυρήλατο, κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο sokmav), όχι χυτό (ώστε να είναι λιωμένο). Γι' αυτό είπα ότι θέλω κάποιον με γνώσεις και ικανότητα στη μεταλλουργία. Δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας (κι αυτό πριν δω στο site ότι πρόκειται για ατσάλι). Γνώμη μου είναι ότι αφού δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τέσσερα-πέντε, να δοκιμάσουμε να τα "κρυώσουμε" με το μπάνιο στο λάδι σε διαφορετικούς χρόνους (ανά 20 δεύτερα) για να δούμε αν παίζει κι αυτό το ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα (που πρέπει να παίζει καθώς νομίζω ότι η ψύξη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές επηρεάζει τη σκληρότητα του αντικειμένου, άρα και τη συχνότητα συντονισμού του).

Άντε να το δούμε και αυτό...
Να οργανώσουμε ομάδα ωτακουστών; :p

Επειδή είσαι και κοντά στην περιοχή που μένω μην ανησυχείς, θα είσαι από τους πρώτους που θα καλέσω, δεν θα τη γλυτώσεις τόσο εύκολα μόνο με σχόλια από μακριά...

Επειδή είσαι και κοντά στην περιοχή που μένω μην ανησυχείς, θα είσαι από τους πρώτους που θα καλέσω, δεν θα τη γλυτώσεις τόσο εύκολα μόνο με σχόλια από μακριά...

Όνειρο ζω! Μη με ξυπνάτε!
Να φέρω και κάτι high end χλαπάτσες που έχω, μήπως και παίζουν καλύτερα συνδυαστικά; :p