Reclock sucks???

Τάκη καλημέρα,

το "πιτσάρισμα" που αναφέρει ο Νεκτάριος το ακούω και εγώ από τότε
που έκανα αναλογική σύνδεση ήχου (με την onboard βέβαια) αλλά δεν
το ακούω (και ούτε ποτέ το άκουγα) στα ευρωπαϊκα DVD που έβλεπα στο
DVD player (Pioneer 696) που είναι συνδεδεμένο ψηφιακά.

Όταν λες να σεταριστεί σωστά το σύστημα, εννοείς το HTPC ή τον ενισχυτή
.......... ή μήπως και τα δύο?

Ενοοω σωστα timings μεταξυ htpc και προβολεα/tv.
Αληθεια, τι ακριβως ακους , τσικ τσακ ή πιο λεπτη χροια στις φωνες.

Ενοοω σωστα timings μεταξυ htpc και προβολεα/tv.

Πως ρυθμίζεται αυτό (κοτσάνα ρώτησα)?
Αληθεια, τι ακριβως ακους , τσικ τσακ ή πιο λεπτη χροια στις φωνες.

Τώρα άμα σου πω γρατζούνισμα θα σε μπερδέψω χειρότερα?
Να σου πω την αλήθεια σαν το "τσικ τσακ" που λες εσύ ακουγεται,
αλλά πιο λεπτή χροιά όχι.

...

Εγώ πιστεύω ότι ότι ρύθμιση και να κάνουμε ο ήχος με reclock δεν μπορεί να είναι ίδιος χωρίς reclock!!! Και οχι μόνο αυτό αλλά είναι και ενοχλητικός ιδίως στις ομιλίες όταν π.χ. οι πρωταγωνιστές φωνάζουν!

Εγώ πιστεύω ότι ότι ρύθμιση και να κάνουμε ο ήχος με reclock δεν μπορεί να είναι ίδιος χωρίς reclock!!! Και οχι μόνο αυτό αλλά είναι και ενοχλητικός ιδίως στις ομιλίες όταν π.χ. οι πρωταγωνιστές φωνάζουν!

Να βλεπεις μονο "κοινωνικες" ταινιες κι εσυ .........:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Reclock sucks???

Nektar το ιδιο συμβαινει και σε ταινιες με βογγητα και οχι φωνες ρε?

( αν δεν εχεις υλικο HD πες του Βογια να σου δωσει....εχει κατι reference )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Reclock sucks???

Nektar το ιδιο συμβαινει και σε ταινιες με βογγητα και οχι φωνες ρε?

( αν δεν εχεις υλικο HD πες του Βογια να σου δωσει....εχει κατι reference )

Εκεί φίλε δεν έχω δοκιμάσει σε ψηλή ένταση. Μένει μια γιαγιά από κάτω -bye-

nektar μπορεις να δωσεις ενα screenshot με τις ρυθμισεις σου για τον media player classic για το options-->output με το EVR

θελω να κανω και γω ενα τεστακι

Στο Directshow Video έχει 2 επιλογές.

Προς το παρόν έχω δει 2 ταινίες με την επιλογή EVR (VISTA/.NET3)

Με την custom επιλογή (EVR Custom Pres.) έχω δοκιμάσει τις default. Προσοχή όμως μάθε μερικά shortcuts με το πληκτρολόγιο του mplayer γιατί σε αυτό το mode ο player παίζει σε full screen και δεν λειτουργούν τα μενού με το ποντίκι. Το χρησιμότερο είναι το ALT+X που κάνει quit τον Player (μέχρι να το βρω την πρώτη φορά που την έπαθα μου βγήκε η πίστη! :flipout:)

Έλα οι testers να κάνουν καμιά δουλειά. Πολύ καθησιό έχει πέσει :slapface:

Απάντηση: Re: Reclock sucks???

και να υποθεσω οτι στο directshow audio δεν τσεκαρεις το reclock αλλα to default directsound device?

Σωστά υποθέτεις. Όλο το ψάξιμο έχει σκοπό να ξεφορτωθούμε αυτό το θαυμάσιο reclock. Ούστ :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Σωστά υποθέτεις. Όλο το ψάξιμο έχει σκοπό να ξεφορτωθούμε αυτό το θαυμάσιο reclock. Ούστ :grinning-smiley-043

Λιγος σεβασμος στο προγραμματακι που μας ξελασπωνε ολα τα πετρινα προ-HD χρονια δεν βλαπτει...:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Λιγος σεβασμος στο προγραμματακι που μας ξελασπωνε ολα τα πετρινα προ-HD χρονια δεν βλαπτει...:HTEHETH63:

Εκτός από την δυνατότητα που έχει να αλλάζει τα fps που αλλού χρησιμεύει το reclock γιατί εγώ δεν έχω δει καμιά διαφορά με ή χωρίς αυτό και έχω δει και αρκετά dvd.

Και τι να κάνω? Να το βάλω τιμιτικά και να του τραβάω και προσοχές? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Εκτός από την δυνατότητα που έχει να αλλάζει τα fps που αλλού χρησιμεύει το reclock γιατί εγώ δεν έχω δει καμιά διαφορά με ή χωρίς αυτό και έχω δει και αρκετά dvd.

Και τι να κάνω? Να το βάλω τιμιτικά και να του τραβάω και προσοχές? :flipout:

Επειδη εισαι νεος σε συγχωρω...:ears:

Το reclock μας εχεις σωσει στο παρελθον απειρες φορες σε θεματα συγχρονισμου εικονας ηχου ειδικα απο την spdif.
Επισης το χρησιμοποιουσαμε για αυτοματη αλλαγη αναλυσης.
Επισης μας δινει τσαμπα kernel streaming στον ηχο.
Τελος σου τρεχει στα 23.976 σε 25 ή οτι αλλο frame rate θες,

Αυτα τα ολιγα..:drummer:

Στο Directshow Video έχει 2 επιλογές.

Προς το παρόν έχω δει 2 ταινίες με την επιλογή EVR (VISTA/.NET3)

Με την custom επιλογή (EVR Custom Pres.) έχω δοκιμάσει τις default. Προσοχή όμως μάθε μερικά shortcuts με το πληκτρολόγιο του mplayer γιατί σε αυτό το mode ο player παίζει σε full screen και δεν λειτουργούν τα μενού με το ποντίκι. Το χρησιμότερο είναι το ALT+X που κάνει quit τον Player (μέχρι να το βρω την πρώτη φορά που την έπαθα μου βγήκε η πίστη! :flipout:)

Έλα οι testers να κάνουν καμιά δουλειά. Πολύ καθησιό έχει πέσει :slapface:

Δοκιμασα και το evr στα xp και στο theatertek που λεγαμε, και με λιγο δυσκολια παιζει.

Στο λαπτοπ δεν μπορω να δω διαφορες, αλλα σιγουρα πρεπει αν το δω στη "μεγαλη οθονη".

Απ'οτι διαπίστωσα δεν τα πανε και πολυ καλα με το reclock.....-bye-

επαιξα και εγω με το evr στο media player classic αλλα και στο KMPlayer!

δεν μπορω να πω οτι εμεινα ευχαριστημενος!!

Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Οπως και να ειναι, αν θες και τελεια κινηση και τελειο ηχο, τοτε θες προβολεα 1080P24fps και καρτα ηχου οπως την δικια σου για να γινει το reclock αχρειαστο...

Με αφορμη το παραπάνω , εάν εχω προβολεα που δέχεται 24f μπορω με τα xp να τον τροφοδοτήσω με αυτά τα 24.
Κανω αυτην την ερώτηση καθως εχω ακουσει πως μονο τα vista μπορούν να δώσουν 24f και όχι τα xp.
Όταν το άκουσα μου φανηκε καπως παράλογο καθως για αυτή την δουλειά φαντάζομαι υπεύθυνη είναι η καρτα γραφικών και όχι το λειτουργικό.
Τελικα αυτό που άκουσα ισχύει;

Re: Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Με αφορμη το παραπάνω , εάν εχω προβολεα που δέχεται 24f μπορω με τα xp να τον τροφοδοτήσω με αυτά τα 24.
Κανω αυτην την ερώτηση καθως εχω ακουσει πως μονο τα vista μπορούν να δώσουν 24f και όχι τα xp.
Όταν το άκουσα μου φανηκε καπως παράλογο καθως για αυτή την δουλειά φαντάζομαι υπεύθυνη είναι η καρτα γραφικών και όχι το λειτουργικό.
Τελικα αυτό που άκουσα ισχύει;

Είναι απίστευτο το πόσες "ράδιο αρβύλες" κυκλοφορούν για τα Vista. Αν τα πιστεύαμε όλα αυτά, θα απορούσαμε πραγματικά πως δουλεύαμε την προ-Vista εποχή.

Ευτυχώς, τελικά είναι λίγα τα ουσιαστικά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα Vista και δεν μπορούν τα XP.

Φυσικά και μπορούν τα XP να δώσουν 24fps (48Hz). Στη χειρότερη περίπτωση κάνοντας χρήση Powerstrip.

Re: Απάντηση: Reclock sucks???

Ανεξάρτητα από το powerstrip και τα xp εάν η κάρτα γραφικών μου μπορει να δωσει 24 f αυτό δεν είναι αρκετο;

Εάν ο driver της κάρτας γραφικών σου σου δίνει την επιλογή refresh 48Hz, συνήθως είναι αρκετό.

Αλλά σχεδόν όλοι, για τέτοιες αναλύσεις, παίζουν με Powerstrip. Κυρίως για λόγους ακρίβειας στο refresh, αλλά και για όλα τα άλλα "καλούδια" που έχει. Δες και τους Οδηγούς - το Powerstrip είναι εκ των ουκ άνευ.