Redmi [Δοκιμές, Συγκριτικά, Updates]

Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Καθόλου λάθος η φόρτιση από PC, μάλιστα κάνει καλό στην μπαταρία η αργή φόρτιση που προσφέρει αφού η θερμοκρασία της μπαταρίας κατά την φόρτιση είναι χαμηλότερη από ότι με τον φορτιστή

Οταν η φόρτιση είναι αργή, μετά η μπαταρία κρατάει και λίγο παραπάνω (απ' ότι αν τη φόρτιζες με ταχυφορτιστή); Ή είναι ιδέα μου;

Re: Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Κινητάρα.
Να ρωτήσω κάτι χαζό;
Τα 5G κινητά έχουν μεγάλη ακτινοβολία και στη 4G λειτουργία;
Αυτό δεν το γνωρίζω, αν κάποιος έχει γνώση επί του θέματος ας την καταθέσει.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Λογικά αν λειτουργούν σε 4G οι μπάντες του 5G δεν χρειάζονται και παραμένουν κλειστές. Δεν εκπέμπει καθολου σε αυτό το φάσμα δηλαδή.

Οταν η φόρτιση είναι αργή, μετά η μπαταρία κρατάει και λίγο παραπάνω (απ' ότι αν τη φόρτιζες με ταχυφορτιστή); Ή είναι ιδέα μου;

Ναι

Φίλε μου θα σε στεναχωρήσω, από τότε που σταμάτησα να φορτίζω το κινητό απ τον υπολογιστή δεν μου χει ξανά κολλήσει η μπαταρία κι απ ό,τι κατάλαβα με μια μικρή έρευνα είναι κοινό μυστικό, δύο άνθρωποι μου το επιβεβαίωσαν αλλά ό,τι και να λέμε το βίωσα ο ίδιος οπότε εγώ προσωπικά δεν ξανά βάζω το κινητό στον υπολογιστή.

Δε είναι θέμα στεναχώριας. Είναι πολύ απλό βασικά, ο νούμερο εχθρός της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία, γρηγορότερη φόρτωση= υψηλότερη θερμοκρασία, αργή φόρτιση= χαμηλότερη θερμοκρασία. Από το pc γίνεται αργή φόρτιση επόμενος μικρότερη θερμοκρασία

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εγώ το καινούριο κινητό στον υπολογιστή δεν το βάζω, προτιμώ να τα ανεβάσω στο Drive κι από κει να τα κατεβάσω από κει παρά να πάθω πάλι τα ίδια, μπορεί να φταίει κι ο υπολογιστή μου, αλλά να το ξέρουν αυτό το πράγμα και δύο άνθρωποι και να επιμένουν να μην το κάνω; Οποτε το έβαζα στο πι σι μετά κόλλαγε και δεν φόρτιζε με τίποτα απ τον φορτιστή του και περίμενα δύο και τρεις μέρες να ρθει στα ίσα του.

Εν τω μεταξύ Σωκράτη με το που έκανα επαναφορά προφανώς έκατσε σωστά η αναβάθμιση και μου εξαφάνισε το μενού "συρτάρι εφαρμογών" πράγμα το οποίο είδα και στο σάιτ που μου υπέδειξες να το αναφέρουν, οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι εκεί της xiaomi, μιλάμε καραβολεύτηκα με το συρτάρι εφαρμογών κι αυτοί πάνε και το βγάζουν και τώρα έχει μείνει μόνο η αποθήκη εφαρμογών η οποία είναι δύσχρηστη κι ουσιαστικά άχρηστη. Εννοείται ότι δεν έφτιαξε το θέμα με το full screen των επαφών, κατά τ άλλα όλα καλά με το κινητό αν εξαιρέσουμε κι ότι έχω πάρει δύο διαφορετικά tempered glass αλλά δυστυχώς λόγω καμπυλότητας της συσκευής δεν κάθεται καμία τέλεια στην οθόνη, μένει ένα περιθώριο τέσσερα χιλλιοστά ακόλλητο και φαίνεται αηδία οπότε μόλις καταφέρω να βρω απλή μεμβράνη θα τη βάλω αφού έχω θήκη full case που κλείνει μπροστά.

Απάντηση: Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εγώ το καινούριο κινητό στον υπολογιστή δεν το βάζω, προτιμώ να τα ανεβάσω στο Drive κι από κει να τα κατεβάσω από κει παρά να πάθω πάλι τα ίδια, μπορεί να φταίει κι ο υπολογιστή μου, αλλά να το ξέρουν αυτό το πράγμα και δύο άνθρωποι και να επιμένουν να μην το κάνω; Οποτε το έβαζα στο πι σι μετά κόλλαγε και δεν φόρτιζε με τίποτα απ τον φορτιστή του και περίμενα δύο και τρεις μέρες να ρθει στα ίσα του.

Εν τω μεταξύ Σωκράτη με το που έκανα επαναφορά προφανώς έκατσε σωστά η αναβάθμιση και μου εξαφάνισε το μενού "συρτάρι εφαρμογών" πράγμα το οποίο είδα και στο σάιτ που μου υπέδειξες να το αναφέρουν, οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι εκεί της xiaomi, μιλάμε καραβολεύτηκα με το συρτάρι εφαρμογών κι αυτοί πάνε και το βγάζουν και τώρα έχει μείνει μόνο η αποθήκη εφαρμογών η οποία είναι δύσχρηστη κι ουσιαστικά άχρηστη. Εννοείται ότι δεν έφτιαξε το θέμα με το full screen των επαφών, κατά τ άλλα όλα καλά με το κινητό αν εξαιρέσουμε κι ότι έχω πάρει δύο διαφορετικά tempered glass αλλά δυστυχώς λόγω καμπυλότητας της συσκευής δεν κάθεται καμία τέλεια στην οθόνη, μένει ένα περιθώριο τέσσερα χιλλιοστά ακόλλητο και φαίνεται αηδία οπότε μόλις καταφέρω να βρω απλή μεμβράνη θα τη βάλω αφού έχω θήκη full case που κλείνει μπροστά.
Σου προτείνω τα συγκεκριμένα Film screens Hydrogel μπρος και πίσω όπως και το προστατευτικο κάμερας.
Κρατάς το μέγεθος της συσκευής στα ίδια επίπεδα, την προστατεύει και έχεις εικόνα της όμορφης συσκευή σου αφού δεν την καλύπτεις με κάποια θήκη.
Τα έχω δοκιμάσει είναι μελετημένα στον τρόπο τοποθέτησης και δεν φέρουν φυσαλίδες.

#Aliexpress 1,39 35%OFF | Soft Hydrogel Film Screen Protector For Xiaomi mi 9t pro 9 t mi 9 se mi9 t mi9t Tempered Glass For Xiaomi mi 9x cc9 cc9e A3 Lite
https://a.aliexpress.com/_dXem7h4

#Aliexpress 1,23 15%OFF | 15D Back Hydrogel Film For Xiaomi Redmi Note 8 7 Screen Protector K20 Pro For Xiaomi mi 9 SE 8 Lite 9T Full cover Back Film
https://a.aliexpress.com/_d8jR5cK

#Aliexpress 0,80 13%OFF | Back Camera Lens Protector Ring Case for Xiaomi Redmi Note 7 K20 Pro 8 Material Camera Case for Xiaomi Mi 9 8 SE A3 lite 9T CC9
https://a.aliexpress.com/_d8X4m5o

Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Μπορεις να βρεις εναν παλιο επωνυμο φορτιστη των 500 mah οπου ουσιαστικα θα σου δωσει την ιδια αργη φορτιση οπως μια θυρα usb.
Οτι η μπαταρια θα κραταει περισσοτερο σε σχεση με μια ταχυφορτιση ειναι δεδομενο. Δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι ομως, σε περιπτωση που βιαζεσαι να φορτιστει.

Επισης υπαρχει εφαρμογη που την εγκαθιστας, την τρεχεις και αυτη παει και βρισκει την σωστη εκδοση GCAM για το κινητο σου. Την κατεβαζει και εγκαθιστα αυτοματα.
Υστερα απεγκαθιστας αυτο το app αφου δεν χρειαζεται πλεον.
Να βαλεις gcam στο κινητο σου, οι βραδυνες με night mode θα μεταμορφωθουν.

Re: Απάντηση: Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Σου προτείνω τα συγκεκριμένα Film screens Hydrogel μπρος και πίσω όπως και το προστατευτικο κάμερας.
Κρατάς το μέγεθος της συσκευής στα ίδια επίπεδα, την προστατεύει και έχεις εικόνα της όμορφης συσκευή σου αφού δεν την καλύπτεις με κάποια θήκη.
Τα έχω δοκιμάσει είναι μελετημένα στον τρόπο τοποθέτησης και δεν φέρουν φυσαλίδες.

#Aliexpress 1,39 35%OFF | Soft Hydrogel Film Screen Protector For Xiaomi mi 9t pro 9 t mi 9 se mi9 t mi9t Tempered Glass For Xiaomi mi 9x cc9 cc9e A3 Lite

#Aliexpress 1,23 15%OFF | 15D Back Hydrogel Film For Xiaomi Redmi Note 8 7 Screen Protector K20 Pro For Xiaomi mi 9 SE 8 Lite 9T Full cover Back Film

#Aliexpress 0,80 13%OFF | Back Camera Lens Protector Ring Case for Xiaomi Redmi Note 7 K20 Pro 8 Material Camera Case for Xiaomi Mi 9 8 SE A3 lite 9T CC9

Tα είχα δει χθες αυτά ψάχνοντας για μεμβράνη κι εντυπωσιάστηκα αλλά μετά τα τελευταία χακς απενεργοποίησα ό,τι είχα για πληρωμή και βλέπω αναμονή 60 μέρες οπότε μάλλον θα βάλω το κουνιαδάκι που έχει λογαριασμό στο αλί να το παραγγείλει, το θέμα είνα τώρα τι κάνουμε.

Ανδρέα,πράγματι δεν αλλοιώνουν την εμφάνιση του κινητού,αλλά ουσιαστικά έχεις μηδέν προστασία από πεσίματα,ειδικά αν το κινητό πέσει υπό γωνία.Η διάφανη που έχει μέσα στο κουτί,είναι ιδανική γιατί και δεν αλλοιώνει πολύ την εμφάνιση και προστατεύει την συσκευή αφού στις 4 άκρες της έχει αυτάκια που προεξέχουν.

Για το συρτάρι εφαρμογών και γενικά για προβλήματα των εκάστοτε launchers,δεν ασχολούμαι γιατί το πρώτο πράγμα που κάνω αγοράζοντας κινητό,είναι να βάζω τον Nova Launcher o οποίος είναι ταχύτατος και πλήρως παραμετροποιήσιμος.

Λίγο προσοχή και όλα καλά.
Εγώ έχω να βάλω θήκη σε κινητό πάνω από τρία χρόνια.
Πάντως η αλήθεια είναι πως το t9 είναι μεγάλο και βαρύ κινητό και ήταν το πρώτο κινητό μετά από χρόνια που μου έπεσε δύο φορές και μάλιστα καλό έπεσε.
Το ενδιαφέρον είναι πως αν και έπεσε την μία φορά στην γωνία και πάνω σε χαλίκια δεν έκανε το παραμικρό σημάδι.
Παρομοίως εγώ και ένα καλό πέσιμο με την οθόνη όπου και εκεί έδειξε χαρακτήρα.
Στο τέλος το πούλησα σε κατάσταση καινούργιου χωρίς το παραμικρό σημαδάκι.

Re: Απάντηση: Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Ανδρέα,πράγματι δεν αλλοιώνουν την εμφάνιση του κινητού,αλλά ουσιαστικά έχεις μηδέν προστασία από πεσίματα,ειδικά αν το κινητό πέσει υπό γωνία.Η διάφανη που έχει μέσα στο κουτί,είναι ιδανική γιατί και δεν αλλοιώνει πολύ την εμφάνιση και προστατεύει την συσκευή αφού στις 4 άκρες της έχει αυτάκια που προεξέχουν.

Για το συρτάρι εφαρμογών και γενικά για προβλήματα των εκάστοτε launchers,δεν ασχολούμαι γιατί το πρώτο πράγμα που κάνω αγοράζοντας κινητό,είναι να βάζω τον Nova Launcher o οποίος είναι ταχύτατος και πλήρως παραμετροποιήσιμος.

Σωκράτη λες να τον κατεβάσω να τον δοκιμάσω;

Τα hydrogel και οποιαδήποτε gel/film προστατεύουν από γρατζουνιές μόνο. Αν πέσει το κινητό με τη μούρη το gel θα μείνει άθικτο και η οθόνη θα σπάσει από μέσα...

Καλύτερα ένα τζαμάκι borderless που πατάει καλά και δεν επηρεάζεται από την κυρτότητα στις άκρες.
Μαζί με μία θήκη που είναι λίγο ψηλότερη στα άκρα, το κινητό ουσιαστικά μένει απροστάτευτο μόνο σε 1-2mm περιμετρικά...

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν πιάνει αμέσως το δακτυλικό...

Από gcam προτείνω αυτή. Δουλεύει μια χαρά στο default (χωρίς config).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Σωκράτη λες να τον κατεβάσω να τον δοκιμάσω;
Τώρα τι λες να σου απαντήσω... :)
O Νova Launcher είναι must σε ότι συσκευή και να είχα,ακόμα και σε OnePlus που ο launcher της θεωρείται από τους καλύτερους.
Εγώ μάλιστα είχα αγοράσει πριν-ουτε κι εγώ θυμάμαι πόσα χρόνια- την Prime έκδοση και κάθε φορά αυτήν εγκαθιστώ.Εννοείται ότι και η δωρεάν έκδοση είναι εξαιρετική και ανάθεμα κι αν ξέρω τι παραπάνω κάνει η Prime.
Eπίσης αν θες να εγκαταστήσεις την εφαρμογή GCam για καλύτερες βραδυνές φωτογραφίες,επειδή υπάρχουν πάρα πολλές GCam,κατέβασε την εφαρμογή GCamator.
Θα βρει και θα εγκαταστήσει μόνη της την κατάλληλη GCam.

Να σαι καλα Σωκρατη για τη βοηθεια σου, ευχαριστω.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Μπορεις να βρεις εναν παλιο επωνυμο φορτιστη των 500 mah οπου ουσιαστικα θα σου δωσει την ιδια αργη φορτιση οπως μια θυρα usb.
Οτι η μπαταρια θα κραταει περισσοτερο σε σχεση με μια ταχυφορτιση ειναι δεδομενο. Δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι ομως, σε περιπτωση που βιαζεσαι να φορτιστει.

Το Note 8 Pro που έχω ακόμη και με φορτιστή Samsung 5V 2A που είχα απο παλιό μου κινητό κάνει πολλές ώρες να φορτίσει , δηλαδή αν με τον φορτιστή 18W (quickcharge 3.0) κάνει μια ώρα με τον Samsung κάνει 3-4 ώρες οπότε είναι ουσιαστικά ανέφικτο να τον χρησιμοποιήσεις πόσο μάλλον κάποιον με ακόμη μικρότερη ισχύ.

Όσο αφορά θήκες θα πρότεινα αυτή σαν κάτι το διακριτικό...

https://www.skroutz.gr/s/19701036/Nillkin-Nature-TPU-Back-Cover-Σιλικόνης-Διάφανο-Xiaomi-Mi-9T.html

Αυτήν για αυξημένη προστασία...

https://www.skroutz.gr/s/19657561/Spigen-Armor-Back-Cover-Μαύρο-Xiaomi-Mi-9T.html

Και αυτήν για τέλεια προστασία υπο όλες τις συνθήκες (είναι όμως και η πιο ογκώδης)...

https://www.skroutz.gr/s/19416006/Ringke-Fusion-X-Space-Blue-Xiaomi-Mi-9T.html

Και τις τρεις τις έχω για το Note 8 Pro και είναι δοκιμασμένες , ποιοτικές και ανθεκτικές.

Καλημέρα παιδιά, εγώ πήρα αυτή παρόμοια είχα και στο Α5 και με είχε βολέψει αφάνταστα κι είναι τέλεια για προστασία ταυτόχρονα συσκευής κι οθόνης γι αυτό δεν καίγομαι τόσο για tempered glass όσο για κάτι που να εφαρμόζει άριστα ή μεμβράνη ή αυτό το hydrogel.

Σωκράτη ο Νόβα τα σπάει, εντάξει θα θελα να είχε και συντομεύσεις της μπάρας ειδοποιήσεων αλλά αυτά τα κάνω και με 3rd party, μόνο και μόνο που παραμετροποιείς τα εικονίδια στην αρχική σελίδα και σου δίνει και εξτά δυνατότητες χρήσης, όνομα, εικόνα, λειτουργίες ξετρελλάθηκα, δουλεύει μάλιστα και τις εφαρμογές όπως με το συρτάρι εφαρμογών που έβγαλαν απ την τελευταία αναβάθμιση, θα μείνω μ αυτόν τέρμα. Μόνο θα θελα να σε ρωτήσω, από κατανάλωση μπαταρίας και Ram πως τα πάει;

Υπεριων ο φορτιστης που λες της σαμσουνγκ πιθανως να δουλευε στα 10W και να μην γυρνουσε σε κατασταση ταχυφορτισης 15W.
Ή αν γυριζε, να εριχνε αρκετα την φορτιση απο το 80-85% και υστερα να μην προκαλεσει υπερθερμανση.
Εγω με εναν ιδιο ειχα τους ιδιους χρονους φορτισης με εναν LG 1.8A

Οπως και να'χει, απο μια θυρα μολις μισου αμπερ, ειναι περιπτωση οπου θα φορτιζες κινητο καθως θα επεφτες να κοιμηθεις. Σε φυσιολογικες συνθηκες ημερας, δεν προτεινεται ουτε σε καραντινα.

Καλημέρα παιδιά, εγώ πήρα αυτή παρόμοια είχα και στο Α5 και με είχε βολέψει αφάνταστα κι είναι τέλεια για προστασία ταυτόχρονα συσκευής κι οθόνης γι αυτό δεν καίγομαι τόσο για tempered glass όσο για κάτι που να εφαρμόζει άριστα ή μεμβράνη ή αυτό το hydrogel.

Σωκράτη ο Νόβα τα σπάει, εντάξει θα θελα να είχε και συντομεύσεις της μπάρας ειδοποιήσεων αλλά αυτά τα κάνω και με 3rd party, μόνο και μόνο που παραμετροποιείς τα εικονίδια στην αρχική σελίδα και σου δίνει και εξτά δυνατότητες χρήσης, όνομα, εικόνα, λειτουργίες ξετρελλάθηκα, δουλεύει μάλιστα και τις εφαρμογές όπως με το συρτάρι εφαρμογών που έβγαλαν απ την τελευταία αναβάθμιση, θα μείνω μ αυτόν τέρμα. Μόνο θα θελα να σε ρωτήσω, από κατανάλωση μπαταρίας και Ram πως τα πάει;
Εκτός από τις δυνατότητές του για παραμετροποιήσεις,εκείνο που καθιέρωσε τον Nova Νο1 στις προτιμήσεις των χρηστών είναι η σχεδόν ανύπαρκτη κατανάλωση μπαταρίας και χρήσης της Ram.
Aν θες να "παίξεις" ακόμα περισσότερο,κατέβασε από το Playstore το Limitless Icon Pack με κόστος 1,09 με το οποίο αλλάζεις την εμφάνιση των εικονιδίων των εφαρμογών σου.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.LimitlessIconPack&hl=el

Μιας και ο λόγος για Icon Packs, έχω δοκιμάσει πολλά. Παραθέτω όμως αυτό που μου άρεσε περισσότερο και είναι και δωρεάν!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marcotls.icons.h2o.free&hl=el